AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7518

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 20:36

Mam nadzieję, że Gerry założył żółty krawat,bo jest 24h od porządnego zakończenia dobrego mercato lub spierdolenia porządnie rozpoczętego.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1972

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 31 sie 2026, 20:40

seba82 pisze:
31 sie 2026, 20:36
Mam nadzieję, że Gerry założył żółty krawat,bo jest 24h od porządnego zakończenia dobrego mercato lub spierdolenia porządnie rozpoczętego.
Już po ptakach.
Nawet dziennikarze piszą że finto chyba że wydarzy się coś nieoczekiwanego, co jest standardowym tekstem dzień przed końcem okienka.
Braki jak były tak są w dalszym ciągu.
Brak stopera i wahadła to policzek dla kibiców i trenera.
Wstyd że w kadrze są niektórzy piłkarze.
Czasu było wystarczająco dużo.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 413

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 31 sie 2026, 20:56

Conrado pisze:
31 sie 2026, 20:40
A to na wahadle nie ma grać Belg ze Strasburga? Zwłaszcza gdy Chukwueze ma swój moment Cuadrado/Mosesa? Bo tak patrzę na kadrę Milanu i z boku największa słabość to jednak na środku obrony i ofensywnej pomocy.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 31 sie 2026, 20:59

Bernabeu2 pisze:
31 sie 2026, 20:56
Conrado pisze:
31 sie 2026, 20:40
A to na wahadle nie ma grać Belg ze Strasburga? Zwłaszcza gdy Chukwueze ma swój moment Cuadrado/Mosesa? Bo tak patrzę na kadrę Milanu i z boku największa słabość to jednak na środku obrony i ofensywnej pomocy.
Amorim widzi go na prawej stronie a na lewej jak była lipa tak jest bez zmian.
Estupinian i Bartesaghi czyli powtórka z zeszłego sezonu.
Żaden nie jest wahadłowym i żaden wystarczająco dobrym piłkarzem żeby tam grać.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 413

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 31 sie 2026, 21:08

Mhm, tak jak patrzyłem na jakieś dwa mecze Milanu to ten Chukwueze b. fajnie wyglądał, było już kilku takich wybieganych jeźdźców bez głowy, którzy się b. fajnie odnajdowali na wahadle, ten Belg też pogra na obu stronach, stąd moje pytanie.

Rok temu żal było patrzeć jak Milan nie ma w przodzie ludzi, którzy mogą zrobić różnicę i nie wiem czy cokolwiek się zmieni teraz, a tu trzeba będzie dla Modricia raz na jakiś czas odpalić mecz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 31 sie 2026, 21:19

Chukwueze będzie miał spore problemy jak będziemy grali z mocniejszymi rywalami.
Podobnie jak Pavlovic czy Dewinter.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 740

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 22:23

W sumie ciekawe video zrobił rzecznik prasowy Cardinale. Myślałem, że on dostaje tylko jakiś przeciek transferowy a widać że dostaje dużo więcej niż mi się wydawało.
Wyjaśnił jak Cardinale stara się naprawić błędy Furlaniego,Moncady. Dlaczego De Winter jest w kadrze a Tomori został odsunięty. Dlaczego nie chcą popełniać błędów jak z Nkunku i Gimenezem jak nie mogą kupić kogo chcą. Dlaczego on Endricka do tego angielskiego gnojka(co się wiąże z przykładem Nkunku) itd...

Jak ktoś chce szerszej perspektywy jak to oni sobie w głowach poukładali (Cardinale z Amorimem) to niech sobie obejrzy.

Emocjonalnym nerwusom nie polecam :wink:
Możesz mnie uważać za emocjonalnego nerwusa (zakładam, że to do mnie) ale przynajmniej nam SWOJE zdanie na bazie tego co widzę a nie chłonę wszystko jak leci bez żadnej refleksji i wklejam tutaj. Jesteś właśnie idealny odbiorcom kontentu tych wszystkich taktyków czy insiderów co piszą lub nagrywają takie filmiki jakie chcesz w głębi serca chcesz widzieć i wierzyć w nie.

Oglądnąłem to z czystej ciekawości. No i tak to wszystko co mniej więcej on mówi… my o tym na piłce.pl piszemy od paru lat, bo skrócie to można skrócić do jakość > ilość. Młode top talenty > przepłaceni gracze w wieku 26-28 lat. Oczywiście tak to powinno wyglądać i nie jest to jakaś czarna magia a coś co praktycznie większość kibiców Milanu pisze od lat. Co więcej - to jest coś o co nawoływał Maldini i za co poleciał z klubu.

Tak funckonuje teraz większość poważnych klubów, które świętują największe sukcesy. Więc serio jeżeli Cardinale zajęło 3-4 lata by to zrozumieć to nie jest to jakiś powód do wielkiej dumy. I między innymi dlatego Leao trafia do Turcji a nie do poważnego klubu.

I co najważniejsze papier/video przyjmie wszystko. A rzeczywistość czasem jest brutalna.

Natomiast o Angliku. To nie jest ani top gracz ani top młody talent i trochę śmieszne jak porównuje gościa z rocznika 2003 innych z roczników 2002 (Jashari, Musah) do graczy z roczników 2008 czy 2007. Gość porównuje 23 latka do 18-19 latków.

Skoro Hutchinson to młody top talent to porównujesz go do graczy z rocznika jego - Musiala (tak wiem choroba), Bellingham, Wirtz itp. a nie do graczy 4-5 lat młodszych.

Gość miał sezon gdzie w Championship zanotował 15 punktów w kanadyjce gdzie w tej lidze Mitrovic czy Toney notowali plus 40 a dobrze nam znany Taarabt plus 30. Kolejny rok już w Premiership go brutalnie zweryfikował (3 gole i 2 asysty) i kolejny również (1 gol 5 asyst)z

Bo najśmieszniejsze jest to, że on Gimeneza przestawia jako to co chcą ominąć. On rocznikowo jest 2 lata starszy od Anglika. Do Milanu trafił półtora roku temu, więc dość śmiesznie to brzmi jak gościa, który strzelał od 2 lat w solidnej lidze, w LM przedstawia jako średniaka a gościa co jest 2.5 lata młodszy i trafia to Milanu półtora roku później już przedstawia jako młody talent mimo iż ten od dwóch lat kopie się po czole.

Serio to jest rzetelne przedstawienie sprawy? Nie, on szuka sposobu by wyszło na jego. Jeżeli zapomnimy o przygodzie Gimeneza w Milanie to jego kariera przed przyjściem do Milanu to niebo a ziemia w porównaniu do Anglika.

To jest pozytywny gość, fajnie się go czyta. Dużo ciekawych rzeczy pisze po meczach, ale po prostu nie siadł mu news (tylko top gracz a nie inne) i teraz stara się na siłę wszystkim wmówić, że jednak miał rację. Czasem warto jednak pochylić głowę i przyznać się do błędu.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2026, 23:12 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 31 sie 2026, 23:07

Po transferach Ramosa i Gili uwierzyłem że to może być naprawdę dobre okienko.
Wcale nie brakowało dużo żeby tak się stało.
Jeszcze 2-3 transfery i można by było z optymizmem patrzeć na nowy sezon.
Tymczasem z dużej chmury mały deszcz i czuję się oszukany jako kibic.
Najbardziej boli to że człowiek oglądał praktycznie każdy mecz ligowy ubiegłego sezonu i czekał aż najsłabsze ogniwa zostaną wymienione.Tymczasem w nowym nic się nie zmieni.
Była szansa pogonić parodystę z Ekwadoru ale nasi spierdolili deal z powodu 2 milionów :angry2:
Szczerze mówiąc odechciało mi się :?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 5:43

mete pisze:
31 sie 2026, 22:23
Co więcej - to jest coś o co nawoływał Maldini i za co poleciał z klubu.
Bzdura. Nie za to a naginanie rzeczywistości nie sprawi Twoja wersja wydarzen sprawi, że tak będzie.
mete pisze:
I między innymi dlatego Leao trafia do Turcji a nie do poważnego klubu
Leao trafia do Turcji bo,poza Aston Villą nie było w to okienko chętnych.
mete pisze:
Bo najśmieszniejsze jest to, że on Gimeneza przestawia jako to co chcą ominąć. On rocznikowo jest 2 lata starszy od Anglika. Do Milanu trafił półtora roku temu, więc dość śmiesznie to brzmi jak gościa, który strzelał od 2 lat w solidnej lidze, w LM przedstawia jako średniaka a gościa co jest 2.5 lata młodszy i trafia to Milanu półtora roku później już przedstawia jako młody talent mimo iż ten od dwóch lat kopie się po czole.

Serio to jest rzetelne przedstawienie sprawy? Nie, on szuka sposobu by wyszło na jego. Jeżeli zapomnimy o przygodzie Gimeneza w Milanie to jego kariera przed przyjściem do Milanu to niebo a ziemia w porównaniu do
To Ty porównałeś właśnie Gimeneza statystykami. Tam nic takiego nie było powiedziane.
Gimenez i Nkunku byli,jak to lubisz nazywać punic buy za duże kwoty,bo nie udało im się kupić piłkarzy, których chcieli oni/trener i ich przygoda w Milanie wyglądała jak wyglądała. Więc wychodzi że nie koniecznie pasowali ale przyszli bo byli do wyciągnięcia. Koniec tematu. Cała reszta to Twoja nadinterpretacja użytego nazwiska.
Więc w skrócie Furlani błąd próbował potem naprawić kolejnym błędem i suma sumarum wyszliśmy na tym tak jak wyszliśmy. To, że Gimenez był świetnym napastnikiem w Porto nie ma tu nic do rzeczy,bo ten materiał nie był o tym, Gimenez to przykład polityki transferowej i za co między innymi poleciał Furlani z Moncadą. Więc bądź tak miły i trzymaj się faktycznego tematu nagrania, skoro się pochyliłeś nad analizą.

Endricka celowo pominąłeś bo do narracji Ci nie pasuje? Przecież to clue całego materiału.
Endrick był priorytetem ---> nie ma szans w to okienko--->żadnych Nkunku Gimenezów nie pasujących trenerowi(zarzut do Furlaniego)za 30 mln oby zapchać skład ---> zabranie kogoś kto się może rozwinąć na bezpieczny Milanowi deal(wypożyczenie) ,pasujacego trenerowi(uda sie albo się nie uda, jak nie to wróci)--> kolejna próba po cel główny, która nie będzie zablokowana fiansowo albo kadrowo (patrz upchanie na siłę Nkunku,Gimeneza i bujanie się co potem).

BTW on na samym początku użył słów "co klub powiedział mi". Więc zakładamy że mu tak powiedzieli. Zabawne jest to, że raz go nazywasz rzecznikiem Cardinale, jak mu newsy wychodzą to najlepszy insider okienka a jak Tobie nie pasuje to raptem broni swojej jakiejś tezy itd.
mete pisze:
inne) i teraz stara się na siłę wszystkim wmówić, że jednak miał rację. Czasem warto jednak pochylić głowę i przyznać się do błędu
Jeśli to prawda co mówi, a mówi że całość informacji ma z klubu to technicznie nie skłamał. Chciał Cardinale Endricka nie pykło.. Żadnych zapchajdziur do stycznia, wypożyczenie gracza w którym coś widzą. Jak wypali to plus dla klubu,jak nie to żadnego obciążenia i bujania się latami ze sprzedażą.
Padło na tego pechowego anglika,ale sami go sobie wybrali więc pretensje do całego świata tego nie zmienią.

I o tym był film, ale jak zwykle musiałeś rozmyć temat, wrzucić analizy Gimenezów i rocznika 2008, 2007 gdzie całość materiału była kompletnie o czym innym a nie porównywaniem jaki to niby anglik jest lepszy od kogoś tam. To to sobie sam wymyśliłeś.

I po raz kolejny zamiast skupić się na materiałe skupiles się na mnie, żeby mi dogryźć pod tezę. Piszesz, że ja łykam wszystko bez analizy, najlepsze jest to, że nasze podejście do bieżących problemów jest 90% takie same. Jedyna różnica to ekspresja w pochodzeniu do tematu i to chyba Cię aż tak boli,bo potem starasz się odwrócić kota ogonem wmawiając mi że kogoś czy czegoś bronię,bo śmiałem na chłodno wrzucić informacje i podejść do analizy bez żadnego zakochania w zarządzie czy jebania ich od oszołomów.
I nawet tym postem pokazujesz, że dokładnie o to chodzi,bo Kush nie przedstawił sprawy tak jak Ty byś chciał a 90% Twojego posta to jest w dalszym ciągu zdyskredytowanie anglika naciągając porównania z Gimenezem i innymi, które nie były użyte w materiale stricte w sportowym znaczeniu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 7:31

[quote] Bzdura. Nie za to a naginanie rzeczywistości nie sprawi Twoja wersja wydarzen sprawi, że tak będzie.
[/quote]

Maldini nawoływał do inwestycji w tier1 graczy jak to tutaj opisuje Kush. Maldini chciał właśnie w ten sposób budować zespół plus młode talenty (co akurat już robił) i powiedział o tym publicznie przed półfinałem LM.

[quote] Leao trafia do Turcji bo,poza Aston Villą nie było w to okienko chętnych.[/quote]

Tak, bo wlanie między innymi dlatego, że topowe kluby nie płacąc większych pieniądze za graczy w wieku Leao. Dla takiego Realu czy top angielskich klubów Leao to taki właśnie Nkunku dla nas.

[quote] To Ty porównałeś właśnie Gimeneza statystykami. Tam nic takiego nie było powiedziane.[/quote]

Ziomek na filmiku zrobił sobie rozpiskę i podzielił gracze na 3 grupy. I Gimenez został oceniony jako “middle player” zapewne przez pryzmat kariery w Milanie a Hutchinson zostaje oceniony jako top talent. I dlatego powtarzam pytanie dlaczego? Powinien porównać Gimeneza z przed Milanu i Hutchinsona i wtedy albo dajemy obu do grupy top talent co oczywiście byłoby nieprawdą albo obu do grupy middle player (gdzie idealnie pasuje Hutchinson). Gimenez z przed Milan to gracz o o wiele lepszej karierze niż Hutchinson z przed Milanu.

Zresztą, że te wszystkie “turbulencje” w karierze Hutchinsona, które mu przypasuje można tak samo przypisać Gimenezowi - kilku trenerów w Milanie, różne ustawienie, zmiana stylu gry zespołu plus kontuzja.

[quote] Endricka celowo pominąłeś bo do narracji Ci nie pasuje? Przecież to clue całego materiału.
Endrick był priorytetem ---> nie ma szans w to okienko--->żadnych Nkunku Gimenezów nie pasujących trenerowi(zarzut do Furlaniego)za 30 mln oby zapchać skład ---> zabranie kogoś kto się może rozwinąć na bezpieczny Milanowi deal(wypożyczenie) ,pasujacego trenerowi(uda sie albo się nie uda, jak nie to wróci)--> kolejna próba po cel główny, która nie będzie zablokowana fiansowo albo kadrowo (patrz upchanie na siłę Nkunku,Gimeneza i bujanie się co potem).[/quote]

Ja wiem, że teraz fajnie oceniać Gimeneza po fakcie, ale kompletnie nie rozumie skąd się wziął fakt, że nie pasował dla trenera lub to był jakiś panic buy. Przyszedł Conceicao, który grał 442 lub 4231 i potrzebował “9”. Gimenez był najlepszą opcją na rynku po dwóch dobrych sezonach w lidze holenderskiej plus golach w LM.

Endrick do Milanu nie przyszedł i od około 10 sierpnia było wiadomie, że ani do Milanu ani do innego klubu nie trafi. Pomiędzy Endrickiem a Hutchinsonem jest jeszcze grupa jakiś piłkarzy.

Druga sprawa nie wiem czy Ty do tego doszedłeś już czy nie. Ja nie piszę o tym, że nie ma podstawowej charakterystyki jaką Milan chciał sprawdzić na tą pozycję. Pisze cały czas, że jakieś marne dane statystyczny stworzone przez amatorów robią z gościa kogoś kim nie jest a drugi ziomek bo mu “exclusive” nie siadł na siłę próbuje między innymi mi wmówić, że 23-letni zawodnik ofensywny który w ostatnich dwóch latach strzelił 4 bramki i zaliczył 7 asyst to top talent.

[quote] I o tym był film, ale jak zwykle musiałeś rozmyć temat, wrzucić analizy Gimenezów i rocznika 2008, 2007 gdzie całość materiału była kompletnie o czym innym a nie porównywaniem jaki to niby anglik jest lepszy od kogoś tam. To to sobie sam wymyśliłeś.
[/quote]

Główne tematy materiału to “nowa polityka Milanu” (zaraz się do tego odniosę” plus marne tłumaczenie dlaczego Anglik do niej pasuje. I tak gość wrzucił 23-letniego gracza do jednego wora z 17-18 latkami.

23-letni gracze to aktualnie już ukształtowani gracze, którzy albo osiągnęli pełnię talentu i grają na wysokim poziomie albo po prostu są średniakami. A tu czytam “underrated”, nieskończony materiał i inne wygibasy. Newsflash - to samo przerabialiśmy choćby z Emersonem. I dlatego śmieszne jest to, że porównuje go do Camardy, Liberalego czy Cisse. Jeżeli oni w wieku 23 lat będą mieli takie kariery to będzie jasny znak, że albo coś nie poszło albo po prostu ocenienie ich potencjału w wieku 15-16 lat było przesadzone. I tak oczywiście zdarzają się jakieś tam przypadki “late boomerow”. Ja Ci od kilku lat próbuje wytłumaczyć, że 3-4 lata za młodu w futbolu to bardzo dużo to raz a dwa nie każdy gracz, który przychodzi do Milanu to “late boomer”, “ukryty talent”, “nieskończony produkt”, “skrzywdzony w poprzednim klubie” gracz.

[quote] I nawet tym postem pokazujesz, że dokładnie o to chodzi,bo Kush nie przedstawił sprawy tak jak Ty byś chciał a 90% Twojego posta to jest w dalszym ciągu zdyskredytowanie anglika naciągając porównania z Gimenezem i innymi, które nie były użyte w materiale stricte w sportowym znaczeniu.[/quote]

Kush przedstawił sprawę tak aby wybielić swojego newsa. Ma do tego pełne prawo i nie jest zobowiązany pisać tak jak ja bym tego chciał. Ja po prostu wytknąłem wybiórczość, która zastosował i brak takiego samego podejścia do graczy.

[quote] BTW on na samym początku użył słów "co klub powiedział mi". Więc zakładamy że mu tak powiedzieli. Zabawne jest to, że raz go nazywasz rzecznikiem Cardinale, jak mu newsy wychodzą to najlepszy insider okienka a jak Tobie nie pasuje to raptem broni swojej jakiejś tezy itd.[/quote]

Zacznijmy od jednej podstawowej sprawy. Co innego sprzedać newsa (brawo dla niego) a co innego pisać/omawiać jakieś tam sprawy by “wyjaśnić” swoje kolejne newsy, które nie pykły.

Zrobiłeś z gościa o którym mało kto słyszał miesiąc temu jakieś guru bo pierwsze od niego słyszałeś, że Milan kupił gracza i teraz cokolwiek wrzuci traktujesz za prawdę objawioną i tak jest.

Możesz mnie nazwać użytkownikiem z wybujałem ego ale po tym filmiku 18 minutowym świadomie pisze, że mam większą wiedzę na ten temat co on poruszył od niego. Z tym, że nie wiem jeszcze czy wierzy w to co powiedział czy mówi tak by pasowało do wizji samego siebie którą stworzył dzięki 2 newsom od Cardinale.

I może jestem w błędzie i się nie znam, ale nikt mi nie wmówi że ten cały Omari to top talent. Życzę mu jak najlepej i może jestem w błędzie, ale na 31 sierpnia to średniak jakich wielu.

Gość opowiada o wizji nowego Milanu jak o jakimś świętym gralu a wystarczyło wejść na pilka.pl w ciągu ostatnich kilku lat i to samo mówił mete, gilardino11, rezus czy Conrado. No albo wystarczyło posłuchać Paolo Maldiniego.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 7:59

Santi nie był panic buy.
Był obserwowany od mniej więcej roku i w tamtym momencie najlepszą opcją zarówno pod względem liczb jak i ceny.
W styczniu przyszedł też Joao Felix i to określenie bardziej pasuje do niego.
Z tego co pamiętam to Santi jeszcze chwilę przed transferem strzelał Bayernowi w pucharach.
Podobno z Lyonem nie ma jeszcze porozumienia w sprawie Fofany 🥲

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 8:04

Hutchinson to przeciętniak z potencjałem. Ktoś wydał na niego duże pieniądze a on dość mocno się odbił. Amorim coś w nim widzi i to jest ok ale przecież miało nie być półśrodków! Milan miał wzmacniać ( i tak to wyglądało ) piłkarzami którzy zmienia oblicze i wydaje się że Ramos Gila I Moreira to idealne przykłady właśnie jak to powinno wyglądać. Jak widać źródło chyba wyschło i nie ma godnego CB i AM na świecie żeby wzmocnił Milan. I żadne tłumaczenia tu nie pomogą, być może hutchinson w tej beznadziejnie przeciętnej lidze odpali ale nie o takie wzmocnienia nam wszystkim chodziło

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 8:19

mete pisze:
wczoraj, 7:31
Zrobiłeś z gościa o którym mało kto słyszał miesiąc temu jakieś guru bo pierwsze od niego słyszałeś, że Milan kupił gracza i teraz cokolwiek wrzuci traktujesz za prawdę objawioną i tak jest
Co za bzdura 🤣🤣🤣 to Ty pierwszy o nim tu pisałeś, więc jak ktoś go tu wstawił na piedestał to Ty, oczywiście do momentu jak wszystko szło po Twojej myśli. Ja zacząłem pisać pierwszego posta po przerwie,jak już Gila i Ramos byli w klubie a ten cały Kush już łatał jako ktoś kto zna się bezposr z Cardinale.Po raz kolejny manipulujesz.
Nie jest to żaden guru, gość uchodzi za kogoś kto ma bezpośredni kontakt z zarządem a to że obserwuje go sporo dziennikarzy piszących o Milanie od lat w zasadzie w jakiś sposo to potwierdza.
Czasami wystarczy przyjąć informacje taka jaka jest a nie na siłę rozbijać ją na atomy żeby próbować coś udowodnić.
mete pisze:
Kush przedstawił sprawę tak aby wybielić swojego newsa. Ma do tego pełne prawo i nie jest zobowiązany pisać tak jak ja bym tego chciał. Ja po prostu wytknąłem wybiórczość, która zastosował i brak takiego samego podejścia do graczy.
Przecież on powiedział, że to informacje przekazane przez klub jak oni chcą podchodzić do okienka transferowego. Nie jak on to widzi.
W tym samym kontekście pisali dziennikarze z Mialanello.
I najśmieszniejsze, bądź najgorsze z punktu kibica, jest to że ich brak ruchów transferowych bądź ten mało zrozumiały rucha anglika w zasadzie na ten moment potwierdza to CO MU POWIEDZIELI (takich słów użył).
mete pisze:
Pisze cały czas, że jakieś marne dane statystyczny stworzone przez amatorów robią z gościa kogoś kim nie jest a drugi ziomek bo mu “exclusive” nie siadł na siłę próbuje między innymi mi wmówić, że 23-letni zawodnik ofensywny który w ostatnich dwóch latach strzelił 4 bramki i zaliczył 7 asyst to top talent.
"Marne dane statystyczne" na które Ty spojrzałeś stworzyły profil gościa, który nie umie nic bo strzelił 4 gole w dwa lata. Miałeś przykład filmiku z City, gdzie patrzono na 34 parametry,w późniejszym okresie, zawężone do 7 kluczowych szukając następcy De Bruyne. Jeśli uważasz, że sztaby i trenerzy patrzą tylko na bramki bądź ich brak jako charakterystyki gościa, który ma być keatorem sytuacji to oczywiście to jest sprowadzenia dyskusji do śmiesznego minimum.
Za dużo się naczytałes w internecie najwidoczniej że ktoś z niego robi supertalent i teraz lecisz tą narracją.
Statystyki takie jak pressing czy progresja z piłką są tak samo istotne w systemie Amorima jak strzelanie czy asystowanie. Więc skoro jedno absolutnie leży i kwiczy (gole) to jest spore prawdopodobieństwo że to drugie było akurat tym czynnikiem który spowodował że on tu finalnie wylądował.
Amorim (według prasy) uważa że jest w stanie go odblokować,bo Milan będzie grał w zamyśle na wysokim posiadaniu (więcej sytuacji) względem tego defensywnego futbolu jaki był grany w Forest. I tak jak w przypadku Tomoriego,gdzie Amorim uważa że nie nauczy go już gry z piłką tak samo uważa że ten anglik poza brakiem skuteczności ma cechy, które mu będą przydatne.

No to skoro tak sobie uważa to niech sobie kurea uważa. Dla Ciebie i dla mnie to jest transfer słaby ale [k****] został tu ściągnięty. Więc ja przeszedłem do porządku dziennego z tym starając się zrozumieć na jakiej podstawie, biorąc pod uwagę że Amorim to trener zafiksowany na swoim systemie. Ot tyle.
Żaden to super talent(przynajmniej dla mnie) więc ja nie próbuje na siłę tworzyć jego wizerunku super talentu żeby z tej pozycji go gnoić udowadniając że nim nie jest.
.a Ty to właśnie robisz. Ktoś wrzuca w internecie statystykę, że gość może się odnaleźć w systemie jako część układanki na podstawie tego jak gra a nie ile strzela(Saele też pasuje Amorimowi a też strzela bardzo rzadko, i patrz też go widzi ze względu na styl gry na pozycji OP,czemu o to zadymy nie robisz?). Wziąłeś to,rozdmuchaleś aferę bo spodziewałeś się (tak jak i ja) PANA X i grzejesz temat, którego nie ma.
Dlatego Ci cały czas piszę, że różnica naszych poglądów (które są zbierzne 😆) polega na samym podejściu a nie że dla mnie ten gość jest zajebisty a dla Ciebie jest hujowy.

I kiedy ja się w ogóle zainteresowałem okienkiem transferowym to Kush był na tapecie już na tym forum. Ten filmik z wczoraj jest pierwszym jaki kiedykolwiek obejrzałem od tego gościa, więc skończ z wciskaniem mi fałszywych idoli.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 8:20

Jak widać źródło chyba wyschło i nie ma godnego CB i AM na świecie żeby wzmocnił Milan. I żadne tłumaczenia tu nie pomogą, być może hutchinson w tej beznadziejnie przeciętnej lidze odpali ale nie o takie wzmocnienia nam wszystkim chodziło
Diawara, Terracciano i Vladimorov to “top talent” środkowych obrońców.

Seba82 Kush wrzucił dwa exclusive o których pisałem. Fakt. Co innego to a co innego to co uprawia teraz.
Żaden to super talent(przynajmniej dla mnie) więc ja nie próbuje na siłę tworzyć jego wizerunku super talentu żeby z tej pozycji go gnoić udowadniając że nim nie jest.
.a Ty to właśnie robisz.
Wrzuciłeś filmik w którym przedstawia się go jako “top prospect” i bronisz słuszność dodania go do tej grupy broniąc całego kontentu stworzonego przez tego gościa.

Ty, żeby nie każdy musiał tracić 18 minut skrót:

Więc powtórzę jeszcze raz - gość walnął newsa koniec z tier2 graczy. Przyszedł ktoś taki a nawet gorszy i tworzy 18 minutowy filmik, że jednak on miał rację bo to jest top prospect (umieszcza też tam Musaha 😂).

Więc to on jest (i Musah przy okazji) top prospect czy nie? Jeżeli tak to co o tym świadczy?

Piszesz, że dla Ciebie nie jest top talent a wrzucasz filmik gdzie gość stara się udowodnić, że jest a później jeszcze mi zarzucasz pewne rzeczy. Ty to w ogóle oglądnąłeś?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 8:52

Takie pytanie, jak to jest że zamiast Nwaremi bierzemy tego boya z forest? Naprawdę zaczyna mnie razić

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”