AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » 01 wrz 2026, 5:43

mete pisze:
31 sie 2026, 22:23
Co więcej - to jest coś o co nawoływał Maldini i za co poleciał z klubu.
Bzdura. Nie za to a naginanie rzeczywistości nie sprawi Twoja wersja wydarzen sprawi, że tak będzie.
mete pisze:
I między innymi dlatego Leao trafia do Turcji a nie do poważnego klubu
Leao trafia do Turcji bo,poza Aston Villą nie było w to okienko chętnych.
mete pisze:
Bo najśmieszniejsze jest to, że on Gimeneza przestawia jako to co chcą ominąć. On rocznikowo jest 2 lata starszy od Anglika. Do Milanu trafił półtora roku temu, więc dość śmiesznie to brzmi jak gościa, który strzelał od 2 lat w solidnej lidze, w LM przedstawia jako średniaka a gościa co jest 2.5 lata młodszy i trafia to Milanu półtora roku później już przedstawia jako młody talent mimo iż ten od dwóch lat kopie się po czole.

Serio to jest rzetelne przedstawienie sprawy? Nie, on szuka sposobu by wyszło na jego. Jeżeli zapomnimy o przygodzie Gimeneza w Milanie to jego kariera przed przyjściem do Milanu to niebo a ziemia w porównaniu do
To Ty porównałeś właśnie Gimeneza statystykami. Tam nic takiego nie było powiedziane.
Gimenez i Nkunku byli,jak to lubisz nazywać punic buy za duże kwoty,bo nie udało im się kupić piłkarzy, których chcieli oni/trener i ich przygoda w Milanie wyglądała jak wyglądała. Więc wychodzi że nie koniecznie pasowali ale przyszli bo byli do wyciągnięcia. Koniec tematu. Cała reszta to Twoja nadinterpretacja użytego nazwiska.
Więc w skrócie Furlani błąd próbował potem naprawić kolejnym błędem i suma sumarum wyszliśmy na tym tak jak wyszliśmy. To, że Gimenez był świetnym napastnikiem w Porto nie ma tu nic do rzeczy,bo ten materiał nie był o tym, Gimenez to przykład polityki transferowej i za co między innymi poleciał Furlani z Moncadą. Więc bądź tak miły i trzymaj się faktycznego tematu nagrania, skoro się pochyliłeś nad analizą.

Endricka celowo pominąłeś bo do narracji Ci nie pasuje? Przecież to clue całego materiału.
Endrick był priorytetem ---> nie ma szans w to okienko--->żadnych Nkunku Gimenezów nie pasujących trenerowi(zarzut do Furlaniego)za 30 mln oby zapchać skład ---> zabranie kogoś kto się może rozwinąć na bezpieczny Milanowi deal(wypożyczenie) ,pasujacego trenerowi(uda sie albo się nie uda, jak nie to wróci)--> kolejna próba po cel główny, która nie będzie zablokowana fiansowo albo kadrowo (patrz upchanie na siłę Nkunku,Gimeneza i bujanie się co potem).

BTW on na samym początku użył słów "co klub powiedział mi". Więc zakładamy że mu tak powiedzieli. Zabawne jest to, że raz go nazywasz rzecznikiem Cardinale, jak mu newsy wychodzą to najlepszy insider okienka a jak Tobie nie pasuje to raptem broni swojej jakiejś tezy itd.
mete pisze:
inne) i teraz stara się na siłę wszystkim wmówić, że jednak miał rację. Czasem warto jednak pochylić głowę i przyznać się do błędu
Jeśli to prawda co mówi, a mówi że całość informacji ma z klubu to technicznie nie skłamał. Chciał Cardinale Endricka nie pykło.. Żadnych zapchajdziur do stycznia, wypożyczenie gracza w którym coś widzą. Jak wypali to plus dla klubu,jak nie to żadnego obciążenia i bujania się latami ze sprzedażą.
Padło na tego pechowego anglika,ale sami go sobie wybrali więc pretensje do całego świata tego nie zmienią.

I o tym był film, ale jak zwykle musiałeś rozmyć temat, wrzucić analizy Gimenezów i rocznika 2008, 2007 gdzie całość materiału była kompletnie o czym innym a nie porównywaniem jaki to niby anglik jest lepszy od kogoś tam. To to sobie sam wymyśliłeś.

I po raz kolejny zamiast skupić się na materiałe skupiles się na mnie, żeby mi dogryźć pod tezę. Piszesz, że ja łykam wszystko bez analizy, najlepsze jest to, że nasze podejście do bieżących problemów jest 90% takie same. Jedyna różnica to ekspresja w pochodzeniu do tematu i to chyba Cię aż tak boli,bo potem starasz się odwrócić kota ogonem wmawiając mi że kogoś czy czegoś bronię,bo śmiałem na chłodno wrzucić informacje i podejść do analizy bez żadnego zakochania w zarządzie czy jebania ich od oszołomów.
I nawet tym postem pokazujesz, że dokładnie o to chodzi,bo Kush nie przedstawił sprawy tak jak Ty byś chciał a 90% Twojego posta to jest w dalszym ciągu zdyskredytowanie anglika naciągając porównania z Gimenezem i innymi, które nie były użyte w materiale stricte w sportowym znaczeniu.

Wróć do „Włochy”