Oczywiście, że możesz. Jednak Twój własny blask tak bardzo Cię oślepia, że nie dostrzegasz faktu, że ludzie są różni, myślą w różny sposób i może 50 zł więcej w portfelu w akurat tym konkretnym momencie może mieć dla kogoś znaczenie. Więc tak - możesz wyrazić swoją opinię, możesz też wykazać się sporą dawka ignorancji co skutecznie zrobiłeś. Twój wybór.johny batonik pisze: ↑02 wrz 2026, 10:23I z tego powodu nie mogę wyrazić swojej opinii o danym zachowaniu, nawet jeśli jest ono absurdalne?Matrixxx pisze: ↑02 wrz 2026, 10:09Wystarczy, że wyjdziesz poza swoją zajebistość i uświadomisz sobie, że ktoś może patrzeć inaczej na życie niż Ty, niekoniecznie lepiej lub gorzej - inaczej.johny batonik pisze: ↑02 wrz 2026, 9:59O czym my w ogóle tutaj rozmawiamy. Liczenie każdego grosza i szanowanie kromki chleba nie ma żadnego uzasadnienia ekonomicznego w przypadku stania godziny na stacji benzynowej. To nie ten przykład. Jakbyś miał obok siebie dwa supermarkety, w których poziom obsługi jest ten sam, tyle samo czasu zajmują zakupy, a w jednym jest drożej, ponieważ sklep ma większą marżę, to wtedy można mówić o szanowaniu pieniądza. Tracenie czasu na stanie godziny w kolejce, przesuwając się o 30cm do przodu autem, powoduje, że tracisz paliwo, czas, który mógłbyś spożytkować na milion innych sposobów, chociażby w celu nauki, która pozwoliłaby Ci w przyszłości zarobić tę różnicę w cenie paliw.
Ja osobiście nie pojechałbym na stację i kiblował tam 40 minut aby zatankować, zwyczajnie by mi się nie chciało, jestem w życiu dość pragmatyczny. No ale nie wiem co jest śmiesznego/ głupiego w tym, że ktoś kto ma mniej pieniążków na koncie jedzie na stację i gdzie przy tankowaniu całego zbiornika paliwa może zaoszczędzić pewnie nawet ponad 50 zł.