AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7526

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 wrz 2026, 11:06

Mnie najbardziej śmieszy to:
- pikarze odsunięci od kadry nie wrócą (podanie powodów dlaczego Tomori odstawiony)
- stawiamy na młodzież, wierzymy w Diawara, Vladimirova i Terracciano
- Tomori przywrócony 47 minut po zakończeniu okienka.

Oczywiście, ze sportowego punktu widzenia to słuszna decyzja patrząc na to co się wydarzyło. Jednak to wszystko do okola to wstyd dla klubu.

Stawiam, że jeżeli nie będzie plagi kontuzji w obronie to Francuz i Bułgar nie przekroczą razem w lidze 200 minut w sezonie.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 02 wrz 2026, 11:16

Ja czekam na newsa o tym że chcemy przedłużyć umowę Tomoriemu 😎

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 wrz 2026, 14:11

Conrado pisze:
02 wrz 2026, 11:16
No i RLC.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 02 wrz 2026, 14:16

Rezus pisze:
02 wrz 2026, 14:11
Conrado pisze:
02 wrz 2026, 11:16
No i RLC.
Ciekawe czy nie zmienili zdania po dwóch kolejkach 🥲

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 wrz 2026, 14:22

To jest fascynujący przypadek - koleś dobrze zbudowany gra jak jedna, wielka :), pizda. Jeden mecz, podczas całego pobytu w Milanie, zagrał dobrze. Od samego przyjścia każdy rozgarnięty wiedział, że będzie niewypałem. W lecie gdzie była ostatnia szansa się go pozbyć to typ zostaje, występuje w dwóch pierwszych spotkaniach i niespodzianka - jest najgorszy na boisku :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2026, 15:07

Najlepsze będzie jak zaraz przyjdą puchary i Tomori zacznie grać jako "4" co chwilę za każdego z pierwszych wyborów. I zobaczycie że tak będzie.
Bardzo podobał mi się początek okienka. Ramos i Gila z miejsca podniesli jakość podstawowej "11" i wiem że będą rządzić na boisku. Przychodzi następnie moreira i kolejny raz bylem w szoku bo gość wydaje się totalnym upgrade dla naszej kadry. Może grać na obu wahadlach, może grać za napastnikami. Świetny 1 na 1, końskie zdrowie do biegania i gość co robi liczby i nagle przychodzi huthinson... Zapaliła się lampka ale być może Amorim widzi w nim coś więcej. Zapowiadał się według angielskich mediów całkiem do brze czego dowodem miał byś transfer do Nottingham. Gość do odbudowania może coś da a może okaże się zwykłym przeciętniakiem. Ale ale końcówka mercato i na koniec przywrócenie Anglika do składu to zwykły cyrk. Pierdolenie o odstrzeleniu piłkarzy wygląda żenująco i wyobrażam sobie jutro mocno gęstą sesje treningowa.
Czy są zasady, gdzie jest rada drużyny ? Kto tam rządzi?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 02 wrz 2026, 16:05

Według Romano to Cardinale zdecydował że nie pozyskamy stopera.
Natomiast jest też info że chcieliśmy Gabriela a nawet Scalviniego :rotfl4:
Jak zawsze po zamknięciu okienka pojawiają się informacje kogo to nie chcielismy i że mało brakowało 🥲

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 wrz 2026, 16:51

Cardinale z Amorimem tam jest napisane,tak w gwoli ścisłości.

Nie zmienia to faktu, jakikolwiek news by się nie pojawił, że obrońcy jak nie było tak nie ma.
Obrona to nasza najsłabsza formacja a raczej największa zagadka,bo w pomocy czy ofensywie mniej więcej wiadomo co po kim się spodziewać.
Reszta to już ręka trenera.
Zagadka to Diawarra czy Bułgar z primavery,jak pograją cos to się zobaczy czy jest materiał na cokolwiek. Są w kadrze to trzeba im kibicować.

Jak się poscielesz tak się wyśpisz. Tak sobie panowie Cardinale z Amorimem pościelili, więc zobaczymy jak to się przełoży na wyniki boiskowe.
Kontuzje aby nas omijały,bo to plaga dość znana w Milanello.

Kciuki trzymam,ale wygórowanych aspiracji co do sezonu nie mam. Liczę, że nam się wylosuje Amorim ze Sportingu a nie z MU. No ale do tego to trzeba mu dać piłkarzy pod system,w to okienko zrobiono to połowicznie.

Mógłby być już weekend bo chce zobaczyć tą drużynę przeciwko Juve.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 02 wrz 2026, 17:00

seba82 pisze:
02 wrz 2026, 16:51
Cardinale z Amorimem tam jest napisane,tak w gwoli ścisłości.
Czytałem na tuttomercato i jest napisane że Cardinale sam o tym zdecydował, natomiast razem doszli do wniosku żeby przywrócić Tomoriego do kadry.
Mnie interesuje to że Viola bierze piłkarza Sportingu który gra na 10 ma tam świetnie statystyki,Amorim go zna i facet kosztuje 2-3 bańki za wypożyczenie plus 22 za transfer definitywny a my bierzemy gościa który ma kosztować prawie 50 baniek i za rok jego gry zapłacimy 4 mln a jego liczby są marne.Wiek nie tłumaczy wszystkiego 🫤

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 wrz 2026, 17:31

Conrado pisze:
02 wrz 2026, 17:00
Mnie interesuje to że Viola bierze piłkarza Sportingu który gra na 10 ma tam świetnie statystyki

Mnie nie interesuje kogo wzięła Viola bo to nie ma znaczenia dla Milanu. Skoro Amorim go zna i zamiast niego wziął jakiegoś gowniarza z Anglii, to co to znaczy? Dlaczego go nie chciał w takim razie?

Czasem mam wrażenie, że zazdrościmy wszystkim transferów a jak z nami są łączeni piłkarze to jest awantura.
Jakby rok temu którykolwiek stoper, którego Fabregas ściągnął do Como czy jakikolwiek chlopak, który tam poszedł był łączony z Milanem to by ten temat eksplodował.
Tymczasem Fabregas dostał piłkarzy pod to co chce grać i obecnie kadra Como jest więcej warta niż kadra Milanu i skończyli przed nami w lidze. Nie zawsze nazwiska mają znaczenie w pierwszej kolejności albo ulubione statystyki goli czy asyst.
Malen zszedl mocno w dół w Anglii z golami(7 goli i 1 asysta w 35 meczach),ale Gasperini widział w nim element do układanki(coś więcej niż strzelone gole) i popatrz.
Bo jakby Gasperini patrzył tylko na ilość goli jak ściągał napastnika to by Malena pewnie w Atalancie nie było.

Byli kozaki co zmieniali ligę i się kopali w czoło a były pizdy co zmieniały ligę i się stawali panami piłkarzami. No ale to trzeba najpierw dać się wykazać i trenerowi i nowym piłkarzom, bądź starym pod nowym trenerem.

Dobry trener sprawi że nawet słabi piłkarze będą wyglądać dobrze, to przez lata robił Gasperini w Atalancie. Czy Amorim będzie trenerem, który sprawi że słabi piłkarze będą wyglądać dobrze jako zespół? Zobaczymy.
Pioli raz sprawił.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 wrz 2026, 20:15

Malen to w ogóle OGROMNE zaskoczenie. Gość w Romie to ścisła topka napastników w Europie. Pomyśleć, że zamiast Gimeneza moglibyśmy mieć jego...ale pewnie u nas grałby piach.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 wrz 2026, 20:51

MazurXIII pisze:
02 wrz 2026, 20:15
Pomyśleć, że zamiast Gimeneza moglibyśmy mieć jego...ale
Jak się nie mylę to on był do wyjęcia,ale nasi wzięli Fulkruga,ale moge się mylić co do czasu bo mało wtedy oglądałem i śledziem.
No i wlas pytanie czy WTEDY by się odnalazł u nas na przykład. Są piłkarze na tyle uniwersalni, że się dopasują a są tacy co muszą mieć jeszcze odpowiedniego trenera i taktykę w zespole, żeby zaskoczyć.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 wrz 2026, 20:58

Futuro gra z Evertonem U21 i prowadzi 1:0 do przerwy. Jak ktoś chce popatrzeć to na żywo.

Skład na Lige Europy

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 wrz 2026, 21:46

Malen to czas Fulkruga nie Gimeneza.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki