Seriale - Strona 671

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 501

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 03 wrz 2026, 7:18

Rocky Balbboa zaczyna przegrywać, zbliża się koniec karriery.
Jedyne co mu pozostaje jest zmiana płci.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2123
Kibicuję: Manchester United

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 wrz 2026, 11:18

Ojciecdyrektor pisze:
03 wrz 2026, 7:18
Rocky Balbboa zaczyna przegrywać, zbliża się koniec karriery.
Jedyne co mu pozostaje jest zmiana płci.
Nie przejdzie. Nie pokażą kobiety z aż tak obijanym ryjem, nawet jak to tylko "kobieta".

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4439
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 wrz 2026, 12:09

Tymczasem twórcy Christy z Sydney Sweeney

Obrazek

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 wrz 2026, 13:56

Wczoraj wieczorem zakończyliśmy nowy sezon Silosa z Ewelinką i kurde, ale to jest dobry serial. Ten sezon momentami ciut przynudzał, ale generalnie trzyma poziom poprzednich serii.

Po drugim sezonie zastanawiałem się, czy nie zacząć książki, ale podjąłem decyzję, że nie chce sobie psuć serialu i czekam na koniec czwartego sezonu, żeby ruszyć z czytaniem.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4439
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 wrz 2026, 14:07

Ja zacząłem 2 sezon Dżentelmenow na N. I na razie po 2 odcinkach jest sztos :)

Massimo Morrone znany polskim widzom z trylogii 365 dni jest zajebisty jako Maldini 🤣

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Ac Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 06 wrz 2026, 16:55

A mi się narazie te odcinki Latarnii podobają. Hal też imo spoko

Choć ja mam może inne spojrzenie, bo dla mnie pierwsze zetkniecie z Latarnią to był Stewart właśnie

Obrazek

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 06 wrz 2026, 17:06

Czytałem o mocno poruszonym i rozwiniętym wątku rasistowskim (chyba o to chodziło Rezusowi).
Czyli złe białasy kradną nawet kosmiczne pierścienie czarnym ? :angry2: :rotfl4: :roftl3:
Co do Hala to w pewnym momencie był Spectrem czyli jedną z najpotężniejszych postaci w całym DC.
Wiem że obecne John i Kyle także są bardzo potężni.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 wrz 2026, 17:20

Przecież to jest mega rasistowski serial!

E: najlepsze jest to, że oni często odwrotny skutek osiągają. Matka Johna jest, póki co, największym złolem tego serialu.
Ogólnie jak to czarni mają źle itd. tymczasem żeby pokonać strach młody John zostaje wypuszczony... W czarnej okolicy. :roftl3:

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1195

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 06 wrz 2026, 18:09

Obejrzałem w końcu Reachera - może jest to bajka dla dużych dzieci, ale ja kupuję taką produkcję. Jest rozwałka, trochę humoru i pełno farta głownego bohatera. Tylko czy każdy serial musi być realistyczny? Tutaj ma być fun bez nadmiernego rozkminiania, idealny odmóżdżacz.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1525
Kibicuję: od czasu do czasu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 wrz 2026, 13:09

Wczoraj wieczorem zacząłem, a dziś skończyłem serial Śleboda. Sprawdzałem w wyszukiwarce i nie znalazło nic, więc nie wiem czy ktoś oglądał.

Podobał mi się. Wprawdzie było lekko pokręcone kto ma z kim jakie powiązania i kim jest, ale trzymał w napięciu, nie było jednego bohatera, który bije wszystkich w pojedynkę. Przed obejrzeniem przeczytałem kilka opinii na filmwebie i rzeczywiście można odnieść wrażenie, że górale zostali pokazani w trochę negatywny sposób. Natomiast sam serial w porządku, podhalańskie krajobrazy top, nawet gwara aż tak nie przeszkadzała, chociaż momentami był lekki kłopot ze zrozumieniem wszystkich dialogów.

No i ten Musiał. Grał wyjątkowo wkurwiającego typa, więc patrzyłem na niego z podwójnym obrzydzeniem. Natomiast Mateusz Kmiecik przewija się przez wszystkie seriale, które ostatnio oglądam.

Jak ktoś jeszcze nie widział, choć to nie jest taka nowość, to warto rzucić okiem. Nie tak dobry jak Kruk czy Klangor, ale lepszy niż Prosta sprawa czy Morfeusz.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1053

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 07 wrz 2026, 13:22

Mr.Chris pisze:
06 wrz 2026, 13:56
Wczoraj wieczorem zakończyliśmy nowy sezon Silosa z Ewelinką i kurde, ale to jest dobry serial. Ten sezon momentami ciut przynudzał, ale generalnie trzyma poziom poprzednich serii.

Po drugim sezonie zastanawiałem się, czy nie zacząć książki, ale podjąłem decyzję, że nie chce sobie psuć serialu i czekam na koniec czwartego sezonu, żeby ruszyć z czytaniem.
Po pierwszym sezonie zaczalem czytac ksiazke. Dlatego myslalem, ze beda tylko 3 sezony ;)
Niestety w pewnym momencie porzucilem ksiazke i gdzies pod koniec peirwszego tomu sie zatrzymalem. Moze w koncu do tego wroce, chociaz z tego co pamietam to czytalo sie to gorzej niz ogladalo serial.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 07 wrz 2026, 13:29

Przema pisze:
07 wrz 2026, 13:22
Mr.Chris pisze:
06 wrz 2026, 13:56

Po pierwszym sezonie zaczalem czytac ksiazke. Dlatego myslalem, ze beda tylko 3 sezony ;)
Niestety w pewnym momencie porzucilem ksiazke i gdzies pod koniec peirwszego tomu sie zatrzymalem. Moze w koncu do tego wroce, chociaz z tego co pamietam to czytalo sie to gorzej niz ogladalo serial.
Kolejne potwierdzenie, że podjąłem dobrą decyzję ;) wziąłem się natomiast za inną książkę powiązaną z serialem, Koło Czasu (dopiero jestem na 1 tomie, więc bez przypadkowych spoilerów proszę :P ) i powiem, że jest naprawdę zajebista. Szkoda, że serial anulowali, bo pewnie bym leciał jeden tom książki jeden sezon serialu i tak w Koło na ile by starczyło Czasu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 wrz 2026, 15:36

Ale byś się rozczarował, serial jest strasznie [ch**].

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 07 wrz 2026, 15:54

Rezus pisze:
07 wrz 2026, 15:36
Ale byś się rozczarował, serial jest strasznie [ch**].
Kojarzę opinię tu z forum, że szkoda decyzji o anulowaniu, ponieważ lepszy niż Pierścienie Władzy, które były robione kosztem właśnie Koła Czasu.

Przy czym poprzeczka nie jest zawieszona zbyt wysoko :P

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 wrz 2026, 18:13

Zygmunt-1 pisze:
07 wrz 2026, 13:09
Wczoraj wieczorem zacząłem, a dziś skończyłem serial Śleboda. Sprawdzałem w wyszukiwarce i nie znalazło nic, więc nie wiem czy ktoś oglądał.

Podobał mi się. Wprawdzie było lekko pokręcone kto ma z kim jakie powiązania i kim jest, ale trzymał w napięciu, nie było jednego bohatera, który bije wszystkich w pojedynkę. Przed obejrzeniem przeczytałem kilka opinii na filmwebie i rzeczywiście można odnieść wrażenie, że górale zostali pokazani w trochę negatywny sposób. Natomiast sam serial w porządku, podhalańskie krajobrazy top, nawet gwara aż tak nie przeszkadzała, chociaż momentami był lekki kłopot ze zrozumieniem wszystkich dialogów.

No i ten Musiał. Grał wyjątkowo wkurwiającego typa, więc patrzyłem na niego z podwójnym obrzydzeniem. Natomiast Mateusz Kmiecik przewija się przez wszystkie seriale, które ostatnio oglądam.

Jak ktoś jeszcze nie widział, choć to nie jest taka nowość, to warto rzucić okiem. Nie tak dobry jak Kruk czy Klangor, ale lepszy niż Prosta sprawa czy Morfeusz.
Właśnie wychodzi kontynuacja tego serialu o tytule "Pionek"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”