Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 09 wrz 2026, 14:06
BadBoy
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 09 wrz 2026, 23:46
Gość nie ma żadnych innych postów, teraz hit tweet. Post wpisujący się w strach obecny w społecznej makroskali, to wystrzelił. Żadnych konkretów w nim przecież nie ma. Ale że AI zbiera kasę jak kiedyś internet, to trzeba łapać zainteresowanie inwestorów. Pytanie, kiedy giełdowa bańka pęknie, tak jak ćwierć wieku temu z internetem.Chlopaczek pisze: ↑09 wrz 2026, 10:40Mozna sie tylko zastanawiac na ile to sa banialuki i napedzanie cen akcji bo pod koniec roku zarowno Anthropic jak i OpenAI szykuja sie do wejscia na gielde. Moj nos sceptyka obstawia wlasnie to.
Quercus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 wrz 2026, 14:44
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 10 wrz 2026, 14:56
Kojarzy mi się ze straszeniem w USA podczas Zimnej Wojny. Jeżeli weźmiemy pod uwagę skalę finansową (małe produkty kierowane do mas), to coraz częściej się to powtarza, gdzie idealnym przykładem COVID i puste półki sklepowe, ponieważ ludzie musieli mieć zapas srajtaśmy i ryżu na najbliższe 20 lat. Daję jako porównanie, ponieważ w jednej i drugiej sytuacji chodzi o miliardy zarobione na strachu.Chlopaczek pisze: ↑10 wrz 2026, 14:44Podoba mi sie bezczelnosc wlascicieli modeli. Dwa dni temu ten koles wieszczyl zaglade ludzkosci teraz ci wypuszczaja raport w ktorym otwartym tekstem prognozuja ze ludzie beda tracic prace. W sumie nic nowego bo od dobrego roku albo i dwoch o tym mowia ale uzywanie strachu na taka skale do podbicia wyceny to chyba nowosc.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 11 wrz 2026, 13:36
7lechus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 wrz 2026, 11:47

Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 wrz 2026, 11:49
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 13 wrz 2026, 12:01
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 13 wrz 2026, 13:33
Jeśli wspomnieli o rzadowych regulacjach, to będą chcieli polożyć kasę na publicznej kasie. W stylu: wprowadźcie regulacje, alew porozumieniu z naszymi konsultantami, za kpracę których to Wy zapłacicie. No i dajcie nam dotację na kolejne badania, podczas których odpowiemy na pytanie jak daleko możemy się posunąć i jak naprawdę jest to groźne dla ludzkości.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 14 wrz 2026, 9:35
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 wrz 2026, 11:13
Boromir
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 14 wrz 2026, 22:43
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2026, 23:13
Nie wpisywałem, ale moje słowo to normalne słowo w j. angielskim.
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio