Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 21

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 11:23

*_Zaza_* pisze: mieli by zajecie w ramach przygotowań do Mundialu
ogolnorozwojowka :lol:

mowie nie jestem pewnien..a zaden Polski serwis o tym nie pisal...do owego incydentu mialo dojsc wczoraj... po wloskich jeszcze nie szukalem..:/

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 16:19

ZAZA jak masz TGSport to wlacz... tam ponoc pokazuja caly czas ta wczorajsza akcje Gattuso Totti plus "kibice" wiec wszystko juz mi sie udalo potwierdzic;) :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 maja 2006, 14:58

Dzieciol :? za póżno zaobaczyłem to co napisałeś :? a szkoda :? może jeszcze pokażą tą akcja z De Piero i kibicami.

Dzis Azzuri rozegrają towarzyski mecz z Szwajcarią. Mecz pokaże jak sie nie myle stacja Rai 1 o 20:45. Prawdopodobnie zagrają w takich skałdach:

Szwajcaria [4-3-3]: Zuberbuehler, Mueller, Magain, Barnetta, Senderos, Behrami, Frei, Cabanas, Lygax, Frei, Lustriinelli. - Trener: Kuhn.

Italia [4-3-3]: Buffon, Grosso, Materazzi, Cannavaro, Oddo, Gattuso, De Rossi, Camoranesi, Totti, Del Piero, Gilardino. - Trener: Lippi.

Szwajcerzy bez swojego kapitana pilkarza Rossonerich Johana Vogela jest za to ostatnio leczacy uraz super strzelec Francuskiego Rennes - Alexander Frei - zagraja tez - Obronca Arsnealu Londyn Senderos i gracz Rzymskiego Lazio - blądwłosy Behrami.

Azzuri bez Tonigo - Nesta i Perrota nazekaja na urazy. Sandro mógł by chyba grać bo juz spoko z mięśnie ale Lippi może zdecydowac się na Materazziego. Grosso za Zambrotte wiadomo czemu. W pomocy optymalnie - Rino Gattuso - Danele De Rossi - Mauro Camoranesi - Totti zagra odpoczątku. Bedzie grał za napadem Gila - Del Piero :)
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 15:20 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 31 maja 2006, 15:11

No dzis mecz typowo rozgrezwkowy przed MŚ brakuje Toniego który bankowo zagra w 1 meczu w pierwszej "jedenastce". Brak Sandro i Perrotty moze dzis byc nie zauważalny co innego Zambrotta który gra pierwsze skrzypce i jego brak dzis jak i w pierwszych meczach MŚ napewno bedzie widoczny.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 maja 2006, 15:44

Jestem tylko Ciekawy co do gry Tottiego...podobno juz doszedl do siebie...:) Simone i Sandro wroca na pierwsze mecze MS...tak mi sie wydaje..
a Zambrotta na mecz z USA...ale mysle ze Grosso da rade w jakims stopniu go zastapic:).. w koncu w Palermo..tez byl koles;)

Del Piero...dla mnie zagadka...bedzie wchodzil na MS jako Joker?! ale za kogo?! za napadziora? to jak Gila blyszczy ostatnio...Toni wiadomo..macie juz jakies przypuszczenia co do wyjsciowej 11?! :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 31 maja 2006, 16:10

No no, na szczęście Totti wraca do swojej dobrej formy :).Chyba wszystkim Włochom kamień z serca :).Patrząc na ostatnie wyniki Niebieskich, to o siłę ognia chyba nie trzeba się bać, tak jak u Polaków ( wczoraj miałem się bliżej przyjrzeć popisom naszych napadziorów )...Gila, Pippo, Toni, nawet Iaquinta strzelają dużo.Wspierać ich będzie Totti, który jak napisałem wrócił wreszcie do formy :).Dobrze, dobrze, mam nadzieję, że Włosi w końcu pokażą, skąd pochodzi najlepsza piłka świata :).Co do Del Piero to wątpie by grał w pierwszej 11, tym bardziej, że nie ma go gdzie upchnąć, poprostu wszyscy na pozycjach, których mógłby grać, są dobrze przygotowani :).Fakt, że nie ma co brać pod uwagę tylko sparingów, z klubami III-ligowymi, ale pamiętam jeszcze końcówkę sezonu.Ostatni wielki turniej dla kilku zawodników, więc trzeba dać z siebie wszystko, a wierzę w to aż od pozycji bramkarza, przez obronę kierowaną przez Nestę i Cannę, przez środek pola, w którym na świecie Włochy ustępują chyba tylko Brazylii.Moja 11 na MŚ jest jeszcze nie ukształowana całkowicie, waham się tylko nad środkiem, bo Pirlo ostatnimi czasy nie zachwyca, a może być tak spróbować De Rossiego ? Poza tym na prawej Oddo, a reszta chyba już znana :).Forza Azzurri !

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 31 maja 2006, 16:33

Uchi_ pisze:No no, na szczęście Totti wraca do swojej dobrej formy .Chyba wszystkim Włochom kamień z serca .Patrząc na ostatnie wyniki Niebieskich, to o siłę ognia chyba nie trzeba się bać, tak jak u Polaków ( wczoraj miałem się bliżej przyjrzeć popisom naszych napadziorów )...Gila, Pippo, Toni, nawet Iaquinta strzelają dużo.

Do Grzesia mu jeszcze troche brakuje :wink: Nie no żart... Dobrze, że Totti powraca do zdrowia bo jest potrzebny Azzurrim jak woda.. no chyba, że ma zamiar opluc kogos to niech sobie odrazu da siana... :wink:
dzieciol31 pisze:macie juz jakies przypuszczenia co do wyjsciowej 11?!

Dzięcioł do Mundialu 9 dni i ide o zakład, że moze dojsc do kilku roszad. Wczoraj nasi Bramkarze pokazali klasę także wiesz.. Kuszczak miał byc Nr. 1 Nr. 2 a teraz nawet na 3 jest chyba za słaby.
Uchi_ pisze:Włochy ustępują chyba tylko Brazylii
I naszym perłom :lol:

Zgodze sie jeszcze z Uchim co do do środka pomocy Pirlo ostatnio bez formy więc chyba warto wypróbowac De Rossiego. Zostaje jeszcze w obwodzie na tą pozycję Perrota chodź na dzień dzisiejszy jest kontuzjowany.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 31 maja 2006, 16:52

BartekTS pisze:Do Grzesia mu jeszcze troche brakuje Wink Nie no żart... Dobrze, że Totti powraca do zdrowia bo jest potrzebny Azzurrim jak woda.. no chyba, że ma zamiar opluc kogos to niech sobie odrazu da siana... Wink

Mimo, iż inteligencja Tottiego, to nie jego najmocniejsza strona, to wydaje mi się, że sam jest zdeterminowany, by poprowadzić Azzurich do przynajmniej 1/2, a każda błazenada tylko spowoduje koniec mitu Tottiego we Włoszech.Zresztą presja będzie w tym roku podwójna, bo dochodzi prawdopodobnie ostatni wielki turniej...przynajmniej ostatnie MŚ, więc głupie zachowanie nie wchodzi w grę, to muszą być mistrzostwa Francesco !
BartekTS pisze:Dzięcioł do Mundialu 9 dni i ide o zakład, że moze dojsc do kilku roszad. Wczoraj nasi Bramkarze pokazali klasę także wiesz.. Kuszczak miał byc Nr. 1 Nr. 2 a teraz nawet na 3 jest chyba za słaby.

To nie ten temat, ale uważam, iż mimo takiego błędu Tomek nadal powinien być blisko nr.1, bo błąd może się zdażyć najlepszym, a wczoraj każdy zagrał piach, więc nie ma co mówić, że Kuszczak taki a taki, a inni lepsi.Jak dla mnie chłopak z niemałym potencjałem + z chęcią zrehabilitowania się.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 maja 2006, 17:10

*_Zaza_* pisze:Bedzie grał za napadem Gila - Del Piero
Z tego co wiem, to Del Piero zacznie na lewej pomocy, coby odciążyć Tottiego. Zagramy z jednym napastnikiem (egzekutorem, wiadomo :P ) Gilą lub Tonim. Del Piero będzie grał ofensywnie i wspierał napastnika. Totti oczywiście w środku, za napastnikiem. W meczach przygotowawczych ten system zdawał egzamin ;)
dzieciol31 pisze:a Zambrotta na mecz z USA
Jeszcze nie... ponoć na Czechów dopiero... :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 maja 2006, 17:22

Bardzo możliwe że masz racja Maestro - Totti wraca do gry wiec tez nie może odrazu wymagać "Bóg wie czego" - bardzie może Del Piero też za napadem. Zagrają jak to Ancelotti mówi "choinką" [4-3-2-1] i wtedy -
Buffon :arrow: Grosso, Materazzi, Cannavaro, Oddo :arrow: Gattuso, De Rossi, Camoranesi :arrow: Totti, Del Piero :arrow: Gilardino

A Alex Del Piero nie tyle na skrzydle co bardzie ne lewej stronie rozgrywanie :wink: trzeba tez pamietać że to mecz towarzyski wiec może Lippi coś zaskoczyć. Choć masz racje że grali już 5 w pomocy. Jak zagrają z Tottim i Del Piero w lini to wtedy wytumaczalny jest brak Pirlo za tyłach. Mecz "o nic" wiec po przerwie mogą przejśc na 4-3-3 czy 4-4-2 :)

Oby Gianluca Zambrotta i Simone Perrotta szybko wrócili do pełni dyspozycji. Bo bedzie nie dobrze dla Azzurich :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 maja 2006, 23:28

Nie wiem jak Was ale mnie Szwajcarzy zaskoczyli pozytywnie i to jak :] Przez pierwsze minuty widziałem jak gryzą trawe. Pressing i skracanie gry jak z podręcznika. Szybko odbiór - wygrali walke o środek pola z Włochami. To było naprawde ciekawe. Walka - walka - walka - dopiero koło 20 minut obudził się Pirlo czy Totti - i próbowali grać swoja piłke. Wcześniej to była gra dla Gattuso :] Lippi zagrał jednak z Del Piero na flance a nie z lini z Tottim na rozgrywaniu. Gila z przodu. Nie było Danele de Rossiego od początku - był Pirlo. Takie 4-5-1 :wink: Na poczatku Włosi jak dzieci we mgle :) Co prawda Materrazzi i Cannavaro czyścili wszystko ale słabo to wyglądało w drugiej lini. Potem dopiero zaczeli grac coś. Ładnie Grosso uciekł i piłka jak woda na młyn dla Gilardino. Choć ten też się nie popisał :P bo mimo że strzalił to po rękach. A mógł w długi i zero stresu :P Grosso zagrał najlepiej jak mógł. Sądziłem że ten gol uspokoi już mecz ale nic z trzy rzecz, Szwajcarzy nadal grali swoje. Nawet jestem zdania że w pojedynku dwóch rezyserów od tyłu Rossonero - Pirlo - Vogel - ten drugi miał przewage. Potem chyba błąd Materazziego bo za krótko wybił i 1;1 - ale ładnie uderzył ten Szwacjar Gygax - Buffon troche źle stał ale i tak strzał precyzyjny nie do obrony. Fajnie mu się rozbiegli robiąc miejsce do urderznia - mógł wybrać 3 warianty w jednej akcji :)

Druga połowa to już wieksza przewaga Włochów. Mecz juz nie miał takiego tempa. Ale nadal był walka :]. Co prawda szkoda że ani Toni ani Iaqnita nie strzelili - a mieli okazje. [faul bramkarza na graczy Udinese ewidentny - czerwień :roll: ?] Potem Rino Gattuso też nie zagłysną :roll: ale to wyglądało :? Dostał w kolano aż żal mi go. Vogel w tym meczu pełnił nie tylko funcje kapitana ale i ambasadora Rossonerich :P Młody Szwajcar chciał Francesco Tottiego sprowokować :roll: Potem De Rossi nie zabłysna tym zagraniem na kolano Szwajcara :? Zagrał Perrotta i to dobrze :) czyli nie jest źle. Młode flanki Palermo Zaccardo - Grosso nie zawodza :) Totti jest nie to co powinno być - ale nie może wymagać za wiele - narazie :wink:

Mecz towarzyski a było w nim walki max. W sumie przez cały mecz. Dobrze że nikomu nic sie nie stało. Szwajcarzy w pierwszej połowie pokazali się z jak najlepszej strony. Bardzo mi sie podobała ich gra pressing i skracanie gry. Stałe fragmenty gry też są im mocną strona ale były już wcześniej. Włosi w tym meczu nie pokazali nic spejclanego. Może inaczej sądziłem że pokazą wiecej. Słabo druga lini od Pirlo po Del Piero. Camoranesi był chyba najlepszy i Gattsuo nie licząc tego faulu :roll: Gila dostał jedną piłke i ja wykonczył :P a tak mało miał okazji. Brzydko wygladało to starcie z Sendereosem :P ale nic mu na szczeście nie było.

Obrazek
:wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 31 maja 2006, 23:29

No i jak wrzenia po meczu :roll: ...

Lippi troche zskoczyl ustawieniem nie ma co ...

Buffon :arrow: Zaccardo Matrix Canna Grosso :arrow: Camor Pirlo Gatusso :arrow: Totti Del Piero :arrow: Gila

Od razu mowie ze ogladalem 1 polowe dokladnie a druga troche mniej wiec glownie bede komentowal co to widzialem w 1 polowie.

Ogolnie Wlosi troche zawiedli ... moze nie chodzi o wynik bo to chyba byla sprawa drugorzedna ale o styl. Wiekszosc podan to byla dluga pila na Gile ktory mial nikle sznase w pojedynkach glowkowych z Senderosem. Zaccardo to chyba nie jest ideal ofenswynego prawego obroncy ... tak se mysle ze on chyba nie przeszedl za polowe w 1 czesci meczu. Z drugiej strony Grosso juz troche ofensywniej ... ekstra akcja brakmowa ale to tez chyba za malo. Matrix tez za wielki nie jest ... jeszcze w defensywie jak tako ale wieksosc jego podan to pala do przodu na walke ... Gattusso w srodku chyba jednka ustepuje De Rossiemu jesli chodzi o rozgernia pilki . Totti praktycznie w 1 polowie bez podania do nogi.... Niefortunne ustawienie Del Piero ktoy chyba gral na lewym skrzydle a nie za napastnkiem.

Ogolnie cos mi sie wydaje ze Lippi przegial ... z ta liczba napastnikow ... bo nie oszukujmy sie ale napad ktory konczyl mecz czyli Toni - Iaquinta to nie jest jaos swietnie dobrana para napastnikow ... obduwaj o podobnej charakterystyce to cieko cos zrobic. Kolejny blad to chyba dobrowolne zrezygnowanie ze skrzydel ... w dzisiejszej pilce gdzie wiekoszsc bramek pada po akcjach z boku boiska a tu Italia ma chyba jednego skrzdlowego Camoranesiego ... niby boczni obroncy maja prowadzic gre na skrzydlach ale dzis tego nie bylo kompletnie widac ... moze jak Zambor wroci to sie cos ruszy. No i co jest najwiekszym zaskoczeniem ze szwankuje rozegranie w srodku pola ... dzis jak Szwacjarzy siedli na nich to przez cala 1 polowe byl jeden scenariusz czyli Matrox i dluga pila na Gile ...

Ogol

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2006, 23:40

Panowie gdzie z taka gra?

Wlosi dzisiaj slabiutko.Rozczarowali mnie.Totti nie zlapal formy pierwsza polowa w ogole go prawie nie bylo widac.Zaccardo to nie mam pytan dwa razy dal sie zrobic jak dziecko po prawej stronie i musial faulowac.Gilardino zrobil co mial zrobic a tak poza tym to niewyraznie.Nie chce mi sie pisac o Wlochach bo jak mowie slabo.

Za to Szwajcarzy bardzo mi sie podobali.Gra z klepki poezja.Wlosi momentami nie wiedzieli co sie dzieje chyba.Moze to wynikalo z ustawienia Italii bo grali jednym napastnikiem i raczej przyjmowali Szwajcarow na swojej polowie ale gospodarze mieli caly czas optyczna przewage.Niewiele z niej wynikalo bo Wlosi w obronie to jednak wyzsza szkola jazdy jednak ta bramka Gygax-a klasa.A jaka poze po niej odwalil jak w teatrze :P
W drugiej polowie mogli sobie oszczedzic pilkarze paru ostrych wejsc.To w koncu mecz towarzyski nie trzeba sie zabijac na boisku.

Mecz do szybkiego zapomnienia.

2 czerwca Italia gra z Ukraina (maja farta ze Szewa pewnie nie zagra) i musza szybko na murawie szukac formy.Wierze ze Lippi jej apogeum przygotowal na mistrzostwa i z kazda kolejna runda forma bedzie rosla.

Forza Italia :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 maja 2006, 23:45

No to chyba się Goofii zgadzam że jesli kto zapisze ten mecz na plus to Szwajczarzy. Bo z jednej stroni Azzuri rozczarowali ale z drugiej strony brawa należą się Szwajcara za walke i właśnie gre pressingiem w którym Włosi sobie nie zadzili. Zdominowali środek pola i mi. przez to Totti czy Pirlo mało grali swoją piłke. Del Piero na skrzydle to nie to.

Szkoda że Lippi nie zagrał atakiem Gila - Toni bo chciał bym zobaczyć jak oni by sobie zadzili w walce o góre piłki z Senderosem :) Wtedy i Totti miał by wiecej możliwosc gry do przydu a tak nie miał. Gila miał jedna okazje i ja wykorzystał. Tylko skutecznośc nie zawiodła :P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 cze 2006, 8:55

widac malo kto zachwyca w meczach twoarzyski...ciekawe co jest tego powodem :think: ... Nie ma plusow...Totti niby wracal do formy ale to nie to...napastnicy nie zachwycili...pomoc takze...z czym do ludzi mozna by powiedziec...ale nie w przypadku Italii...tu z dnia na dzien moze sie wszystko zmienic...wiadomo mecz towarzyski oceniac nie mozna...ale moze mecz z Ukraina da na juz jaka blizsza odpwiedz... Quo Vadis Squadra Azzurra?!

FORZA ITALIA :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”