Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2911

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2122
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 wrz 2026, 23:58

Po meczu niemal od razu wyszedłem z domu (zacząłem się przebierać jakoś w 92 min, cały czas mając włączony TV oczywiście), zrobiłem sobie kilkukilometrowy spacer, posłuchałem audiobooka, wróciłem, pograłem trochę na kompie, zrelaksowałem się. Ale jak tylko zobaczę coś związanego z United, to może nie tyle podnosi mi się ciśnienie, co łapie mnie irytacja i zniechęcenie. Nie dlatego, że przegrali. Nie dlatego, że zagrali [ch**]. Nie dlatego, że ledwo jest połowa września, a ja już uważam ten sezon za stracony. Tylko dlatego, że człowiek to wiedział po kilku meczach Carricka w poprzednim sezonie, a nawet jak miał odrobinę nadziei, to została ona zniwelowana już po kilku tygodniach letniego okienka transferowego jak najlepsi pomocnicy zostali sprzątnięci sprzed nosa.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 9:10

wyszedłeś z domu i musiałes posłuchać audiobook bo 11 milionerów krzywo kopało w świński pęcherz? Ładnie

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2122

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 10:26

johny batonik pisze:
wczoraj, 9:10
wyszedłeś z domu i musiałes posłuchać audiobook bo 11 milionerów krzywo kopało w świński pęcherz? Ładnie
Wyszedłem z domu posłuchać audiobooka ponieważ zrobiłem sobie challenge minimum 5km przez co najmniej 300 dni w tym roku, ale przewidziałem, że po meczu mogę chcieć odświeżyć głowę.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » wczoraj, 14:40

Co roku to samo, czyli wielkie przedsezonowe nadzieje i chwile później szybkie sprowadzenie do parteru.

Nie wiem co boli najbardziej po wczorajszych derbach:
1. Wyruchali nas z golem, który nie powinien być uznany, a którym City wygrało mecz
2. Nie potrafiliśmy przez 2/3 meczu strzelić bramki grając w przewadze
3. Kolejny sezon z rzędu bez pomysłu na grę i z tymi samymi tuzami w obronie czyt. Dalot
4. Brak charakteru i zaangażowania zarówno na boisku jak i poza nim (piłkarze + trener)
5. Kolejne miliony w lecie wyrzucone w błoto.

Teraz tylko spadek motywacji i pewności siebie jak co roku o tej porze i kolejne przegrane mecze na koncie. To będzie zaskakujący sezon…

Pozdro dla wszystkich wiernych kibiców. Czas chwały United kiedyś wróci, ale pytanie czy dożyjemy…

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8773
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 14:46

losiu03 pisze:
wczoraj, 14:40
Teraz tylko spadek motywacji i pewności siebie jak co roku o tej porze i kolejne przegrane mecze na koncie
Po przekręconym golu to zespół powinien być podwojnie wkurzony, a nie zdemotywowany. Normalnie reagujący zawodnik powinien w następnej kolejce dać upust złości i zagrać na 120%.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » wczoraj, 19:11

Normalny zespół powinien po straconym golu grając w przewadze wygrać mecz. Wszystkie media dzisiaj zgodne, że United wydymane przez VAR, ale mam to w dupie i w ogóle o tym nie myślę my się sami dymamy w tych meczach. Carrick nie potrafi prowadzić zespołu, Maresca go wczoraj wyjaśnił i pokazał mu jak się zarządza kryzysem, City było w tym idealne. Nawet gdy przeszliśmy na grę z Sesko kosztem Tielemansa, Carrick przesunął Bruno na środek i wyglądało to koszmarnie bo ten zamiast być w polu karnym biegał gdzieś w pobliżu Magłajera. Przerabialiśmy to już z Amorimem. Druga sprawa która wychodzi w tej drużynie to brak lidera, Bruno gdy sprawy idą źle nie umie dowozić bardzo często i zgadzam się z opiniami że to nie jest zawodnik do grania takiego jak chce Carrick czyli gdzie regulujesz tempo, jesteś cierpliwy tylko na kontry i szybie piły do przodu. Dlatego wczoraj wielu akcjach brakowało nam cierpliwości. Nie będę się jednak pastwił nad Bruno który jednak trzyma poziom, ale to co zrobili wczoraj Cuhnia, Dorgu, Mbeumo i Dolot to jest prawdziwy kryminał. Wszyscy wyglądają na wypalonych, na papierze każdy z nich ma takiego skilla a na boisku wszyscy ustawili się w równej linii z obrońcami City i zero ruchu, nie było gry kombinacyjnej a po rzutach rożnych wróciliśmy do stanu gdy nie umiemy oddać strzału na bramkę. To wszystko są zaniedbania na treningach, gdzie nie ćwiczy się tych elementów. Na przykład po Chelsea widać że to jest drużyna szlifowana, że tam się zmienia ten schemat gry i wiele aspektów nie działa ale jest pomysł jak grać. No a my się cofamy. Jestem ostatni do chwalenia Amorima, ale u niego też było widać to taktyczne cierpienie, zamknięcie się na 3 obrońców itd, ale jednak po kilku miesiącach zespół zaczął grać inaczej, brakowało szczęścia i oleju w głowie żeby trochę odpuścić niektóre rzeczy ale jednak proces do któregoś momentu działał. U Cariicka jest radosny futbol dobry na drużyny z Azerbejdżanu, ale w PL to za mało i City zwerifkowało nas w każdym aspekcie. Warto zwrócić uwagę także na Magłajera który oczywiście jest spoko w obronie, ale czasem zaczyna holować piłkę do przodu i przepala mu styki bo myśli że jest jakimś nowym Pirlo po czym wysyła długie podanie w kosmos, albo robi stratę. O Dalocie wszystko zostało napisane, ale chyba trzeba przyklepać jak on się wczoraj pogrążył tym meczem - o ile Dorgu to jest jakaś tak hybryda gównianego stylu i szybkiego biegania, to Portugalczyk dawno powinien grać w Wederze Brema z szacunkiem dla Werderu. INEOS nie dowozi, to jest zarząd który nie potrafi uczynić z klubu topki, a news Romano że Carrick może spać spokojnie jest tylko najlepszym dowodem. To oczywiście news na przeczekanie, bo Amoirm tez miał się wysypiać a potem go zwolnili.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 4 min temu

Burdelu ciąg dalszy:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”