AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7540

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1138
Kibicuję: Ac Milan

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 15 wrz 2026, 14:45

W Turcji

Muriqi też tam strzelał, Borini miał 20 goli

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 wrz 2026, 14:48

Dajmy spokój z tym Icardim, koleś to wrak i szkoda na takiego czasu.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 220
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 15 wrz 2026, 14:54

Vol'jin pisze: ↑
15 wrz 2026, 14:45
W Turcji

Muriqi też tam strzelał, Borini miał 20 goli
Muriqi strzelił w zeszłym sezonie 23 bramki w lidze hiszpańskiej, najwidoczniej nie jest tak słaby jak był we Włoszech. Borini zaliczył jeden mocny sezon w Turcji na trzy. Zdarza się, bo to liga słabiutka, jednak myślę, że obecny Camarda nawet by się nie zbliżył do tych cyfr.

Mi to rybka zasadniczo, ale jak Ramos wypadnie przez jakiś uraz i trafi się jakiś cykl 3-4 meczów z solidnymi rywalami, to może być problem. Icardi chociaż byłby pewniakiem, że dołoży łeb czy nogę jeśli będzie mieć sytuację. Natomiast wiadomo, że dyskusja Camarda czy Icardi, to średnio poważna dyskusja jeśli Milan chce grać o coś sensownego w tym sezonie.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 365

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 15 wrz 2026, 15:03

Origi miał być pewniakiem, Fullkrug miał byc pewniakiem, Gimenez miał być pewniakiem, Nkunku miał być pewniakiem, Morata miał byc pewniakiem. Dużo tych graczy na pierwszy skład/ławkę, którzy nie potrafili z 8 bramek strzelić. Icardi na pewno strzeli.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 15 wrz 2026, 15:17

johny batonik pisze: ↑
15 wrz 2026, 15:03
Origi miał być pewniakiem, Fullkrug miał byc pewniakiem, Gimenez miał być pewniakiem, Nkunku miał być pewniakiem, Morata miał byc pewniakiem. Dużo tych graczy na pierwszy skład/ławkę, którzy nie potrafili z 8 bramek strzelić. Icardi na pewno strzeli.
Wydaje mi się, że mówimy o zmienniku Ramosa. No i nie wiem w jakim świecie Origi, Fullkrug czy Morata mieli być pewniakami. Z Origim to Maldini oszalał, ale nawet najlepszym zdarzają się błędy. Zestawienie Gimeneza i Nkunku, którzy kosztowali po 35 mln z Icardim, który jest wolnym zawodnikiem i jak rozumiem potencjalnie dostałby kontrakt do końca sezonu też średnio trafione moim zdaniem.

Tego Camardy tylko szkoda, bo jakiś talent chyba chłopak ma, a zamiast pozwolić mu się sensownie rozwijać krok po kroku, robi mu się ogromną szkodę. Kolejny to będzie ten Comotto, który nie ma prawa grać przy takiej konkurencji i będzie 5 pomocnikiem. Wygląda mi to trochę na takie granie w stronę emocji kibiców. Młodzi Włosi, wychowankowie, kibice lubią takie historie, tylko rusza sezon i chłopaki są dosłownie ostatnimi do gry.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 wrz 2026, 15:40

Przecież wiadomo było, że nie kupienie napastnika było po to żeby Camardzie dać szansę się wykazać. Bedzie dostawał szanse,bo jest drugi. Gdyby kupili to by tych szans praktycznie nie miał. Naturlana kolej rzeczy.
Jak do stycznia Camarda nie pokaże, że jest już gotowy na Milan to go wyślą na wypożyczenie,tak jak Athekame,gdzie będzie notorycznie grał żeby sie rozwijać.

W plotki,nawiasem mówiąc, że juz chcemy kogoś do napadu to bym jeszcze nie wierzył. Jakoś żadnego transferu dzienniakrze nie zgadli, dopóki nie był dograny, w te lato a tu raptem z półrocznym wyprzedzeniem już wiedzą kogo i gdzie chcemy. :lol2:

Zresztą ten news jest od tureckiego dzienniakrza.

Icardi to pasuje do napastnika pod Amorima jak kwsdratowe koło do wozu. Ramos biega w presingu jak pojebany, zresztą notorycznie jest w top 2 najwięcej przebiegnietego dystansu na boisku. O ile prasa nas nie będzie łączyć z napastnikiem, który zapierdala bez piłki non stop to dajcie sobie spokój z każdą plotką jaka się pojawi.

Liga Europy,jej profil oficjalny,chyba postanowiła nas strollować dziś,bo wrzucili kompilację RLC z Chelsea. Tego RLC, którego każdy by tu chciał widzieć.

Co ten chłopak mentalny zjazd zrobił to nie mam słów. Mentalny,bo inaczej nie kumam co się z nim porobiło po kontuzjach(zanim jeszcze trafil do Milanu).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 wrz 2026, 15:52

Na razie Ci młodzi - Diawara, Comotto i Camarda praktycznie nie grają. I wątpię aby długo zabrali jeżeli nie będzie tragedii kadrowej.

Ja rozumie chęć stawiania na młodzież, dawania im szans ale też trzeba stworzyć im i klubowi realne warunki na to.

W tej chwili mamy w ataku gościa pewniaka i młodzika bez doświadczenia, który jest na dobrej drodze by stracić kolejny sezon.

Comotto zamiast kontynuować rozwój będzie miał stracony rok.

Pisałem już w lecie i na koniec okienka - to całe stawianie na młodzież to pic na wodę fotomontaż by wybielić olbrzymie braki kadrowe.

I jestem w 100% pewny, że się to potwierdzi w minutach tych graczy na boisku.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 wrz 2026, 16:01

mete pisze: ↑
15 wrz 2026, 15:52
Pisałem już w lecie i na koniec okienka - to całe stawianie na młodzież to pic na wodę fotomontaż by wybielić olbrzymie braki kadrowe
Dopiero zagraliśmy 4 mecze ligowe, w jednym Camarda wszedł. Granie co 3 dni dopiero się zacznie. Na spokojnie z tak daleko idącymi wnioskami miesiąc po starcie sezonu.
mete pisze: ↑
15 wrz 2026, 15:52
Ja rozumie chęć stawiania na młodzież, dawania im szans ale też trzeba stworzyć im i klubowi realne warunki na to
No i stworzono,nie zablokowano im miejsca w kadrze kolejnymi zapchajdziurami.
Jakoś 19 letni Cisse może wychodzić w podstawie praktycznie co mecz. Saele był zdrowy przecież.

Stawianie na młodzież to też nie polega na tym, że mają obowiązek wychodzić w każdym meczu. A jak tego nie robią to nie ma stawiania na młodzież. Terminarz też nie był łaskawy,3 wyjazdy z czego wcale nie łatwe.

Jakby było za nami 20 kolejek ligowych,PW i LE i nadal by nie grali to bym się z Tobą zgodził. Natomiast my dopiero co zaczęliśmy ligę.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 15 wrz 2026, 16:42

seba82 pisze: ↑
15 wrz 2026, 16:01
Stawianie na młodzież to też nie polega na tym, że mają obowiązek wychodzić w każdym meczu. A jak tego nie robią to nie ma stawiania na młodzież. Terminarz też nie był łaskawy,3 wyjazdy z czego wcale nie łatwe.
Ustalmy coś - Ty uważasz, że Comotto ma realna szanse na choćby 800 minut w sezonie patrząc na to, że Milan gra na dwójkę w pomocy i jest Rabiot, Musah, Jashari i Modric ?

Camarda jest w prostej sytuacji. Ramos będzie grać wszystko jeśli zdrowie pozwoli. Musi tak być, bo kosztował 70 mln i jest życzeniem trenera. Jeśli trafi się kontuzja wtedy wskoczy Camarda. Wyobrażasz sobie sytuację, że wychodzisz Camarda na derby czy jakieś Como ? Przecież to jest gotowy scenariusz, żeby tego chłopaka spalić a w zimę lecieć po panic buy i szukać zmiennika dla Ramosa. Camarda zeszły sezon zmarnowany, fatalnie wybrany klub czyli Lecce, potem uraz. Sezon wcześniej rzucany od primavery, przez u 23 i pojedyncze minuty w seniorach. Teraz trzeci sezon jak chłopak nie gra regularnie, lata gdzie granie jest najważniejsze. Taki Esposito, który fajnie się rozwija i robi krok po kroku w dobrą stronę spędził dwa lata w serie b w jednym klubie. I ten drugi sezon w Spezii bedzie prawdopodobnie - moim zdaniem - najważniejszym sezonem pod kątem tego jaki miał wpływ na jego karierę. Gdyby po tym pierwszym roku wypożyczyli go do innego klubu serie b, pajacowali z jakimś celowaniem wyżej i wypożyczyli do serie a, czy też wzięli go na 4 napastnika w Interze, to byłby na 99.9 % w innym miejscu w karierze, ale Pio się uparł, że chce zostać na następny sezon. Młody musi mieć ciągłość gry, to jest fundament rozwoju.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 wrz 2026, 16:51

Seba82 ja wiem, że minęły 4 mecze. Chętnie wrócę do tego na koniec sezonu lub w styczniu i jestem przekonany, że będzie tak jak założyłem w poście wyżej.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 wrz 2026, 17:17

Matrixxx pisze: ↑
15 wrz 2026, 16:42
Ustalmy coś - Ty uważasz, że Comotto ma realna szanse na choćby 800 minut
Ile minut Comotto zagra będzie zależało też w głównej mierze od niego,jak się będzie prezentował na treningach względem kolegów. Myślę, że na boisku go zobaczymy.
Czasami rozwój to nie tylko wyrzucenie na wypożyczenie,bo klubu rzadko też chcą ogrywać innym klubom piłkarza, szczególnie jak nie mają możliwości jego wykupu. Na bank miał wybór albo zostać albo odejść, przecież piłkarze rozmawiaja z trenerami a zarząd z agentami, myślisz że na siłę jest tu trzymany?
Skoro został to i chciał zostać w kadrze wiedząc, że będzie 4-5 wyborem.
Matrixxx pisze: ↑
15 wrz 2026, 16:42
Gdyby po tym pierwszym roku wypożyczyli go do innego klubu serie b, pajacowali z jakimś celowaniem wyżej i wypożyczyli do serie a, czy też wzięli go na 4 napastnika w Interze, to byłby na 99.9 % w innym miejscu w karierze, ale Pio się uparł, że chce zostać na następny sezon. Młody musi mieć ciągłość gry, to jest fundament rozwoju.
No i tu jest clue,sam sobie odpowiedziałeś. Nikt nie jest niewolnikiem. Camarda miał oferty żeby odejść do Serie B. Po rozmowie z zarządem i trenerem zdecydowano, że skoro zostaje to bedzi otrzymywać szanse jakieś i nie kupili ani nie wypozyczyli innego napastnika. Jak się okaże, że jednak jeszcze nie czas na Milan to pewnie w styczniu,lecie odejdzie gdzieś żeby grać.
Jakby Camarda się uparł że chce grać to by poszedł do Serie B.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1325

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 wrz 2026, 17:46

Może przyjść moment że Taki Camarda będzie grał aż za dużo. My zupełnie nie mamy zastępstwa dla Ramosa. W październiku zacznie się poważne granie co 3 dni i nie widzę tego żeby przez 2,5 miesiąca Ramos grał każdy mecz od dechy do dechy. Zakładając że jest okazem zdrowia i tak widzę że do końca grudnia taki Camarda może dostać spokojnie 500-600 minut

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 wrz 2026, 21:52

seba82 pisze: ↑
15 wrz 2026, 16:01
Jakoś 19 letni Cisse może wychodzić w podstawie praktycznie co mecz. Saele był zdrowy przecież.
Toś wymienił konkurencję. :lol2: ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 wrz 2026, 21:55

Ja bym mu dał pierwszy sklad jutro. Z tej fazy ligowej musimy wyjść bez szwanku, a jutro miałby fajny sprawdzian. Zmiennicy muszą ogarnąć fazę ligową LE.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 wrz 2026, 22:00

Terracciano awizowany do gry w obronie, blożesz ty mój...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”