Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2613

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 wrz 2026, 23:18

Przecież dzisiaj go zdął i się zesrało. Teraz już nigdy tych świętych krów nie zdejmie.

Każdy może strzelić bramkę Realowi Madryt. Każdy. I to jest problem.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2492
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 wrz 2026, 23:22

Kluchman pisze:
15 wrz 2026, 23:18
Przecież dzisiaj go zdął i się zesrało. Teraz już nigdy tych świętych krów nie zdejmie.
Wczesniej marnowal sytuacje na zamkniecie tego meczu.

Ocyzwiscie Vinicius nie jest jedynym winowajca, bo tutaj mozna kazdego z naszych gwiazdorkow hejtowac za brak focusu i dobicia rywala, ale na niego nie moge juz po prostu patrzec.

Uff, pokonujemy pierwszego spadkowicza 3-2 po bramce goscia co jeszcze rok temu kisil sie w rezerwach Levante w doliczonym czasie.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2026, 23:23 przez HMK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 15 wrz 2026, 23:23

Espi :witam:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 wrz 2026, 23:24

Vini na ławę, Mbappe na lewą, Espi na środek. To powinien zrobić Mourinho.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2492
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 wrz 2026, 23:25

MazurXIII pisze:
15 wrz 2026, 23:24
Vini na ławę, Mbappe na lewą, Espi na środek. To powinien zrobić Mourinho.
Powinien, ale tego nie zrobi. Dzis ta zmiana ma wytlumaczenie, bo w niedziele gramy z Atleti, ale patrzac na konferencje Mourinho, jego obsciskiwanie sie z CK (rozwiniecie skrotu we wczesniejszym wpisie) raczej na to bym sie nie nastawial.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 298
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 wrz 2026, 23:33

Mnie ciekawi czemu nikt konkretnie nie postawi na TAA w środku pola, bo gość skillowo podania ma na poziomie gorszego Pirlo, a to wciąż bardzo wysoko. Chyba że mentalnie jest taką cipą, że w środku pola nie ogarnie, nie wiem. Za to wiem, że taki Xabi Alonso w Chelsea wystawia do środka pola bocznych obrońców na luzie i miesza 😀

PS Mbappe na skrzydło to fatalny pomysł, on nie presuje, bo skupił się na bramkach i tak powinno zostać. To już nie ten Makumba z PSG, dajcie mu spokój, bo jemu trzeba walczaków na skrzydłach. To lepszy Haaland na tym etapie swojej kariery.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2026, 23:42 przez Sh00t, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 15 wrz 2026, 23:38

Vinicius i Tchouameni powinni zejść po pierwszych 45 min.
Nie powiedziałbym, że gra posypała się po zejściu Viniego co po zejściu Ardy Gulera.

Żałośnie wyglądało jak Real Madryt w ostatnich minutach grał na czas i cieszył się z tego zwycięstwa jakby co najmniej pokonali właśnie w dwumeczu Manchester City robiąc jakiś come back. Wstyd.

Moim zdaniem Vinicius powinien przestać na jakiś czas wychodzić w pierwszym składzie. Diomande na tej lewej stronie nie grał jakoś lepiej, ale Brazylijczyk nie zasługuje na pierwszy skład.

Optymalnie oglądając każdy mecz Realu, to uważam, że na dziś Real powinien grać takim składem :

GK : Courtois
DL : Dumfries
DR : Cucurella
DC : Konate
DC : Huijsen
DMC : Valverde
OMC : Bellingham
OMC : Guler
AML : Mbappe
AMR : Diomande
ST : Espi

Może kontrowersyjnie, bo ja bym wywalił granie dwoma defensywnymi pomocnikami i zrobił miejsce by w duecie grał Bellingham i Arda Guler do tego wyjebałbym bez formy Viniciusa a na lewe skrzydło wsadził Kyliana a w ataku zrobił miejsce dla Espiego co też jest dużą kontrowersją. Ale Vinicius jest w beznadziejnej formie a najgorsze jest to, że 75% akcji idzie przez niego i on każdą z nich partoli.

Gdyby Vini wykorzystał połowę swoich sytuacji w tym meczu lub dobrze podał, to do 60 min było by 4 lub 5 do 1 a ten schrzanił wszystko co mógł.

Najgorszy mecz Realu w tym sezonie, jeden z najgorszych jak nie najgorszy mecz Viniciusa w barwach Realu Madryt.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 wrz 2026, 23:44

Sh00t pisze:
15 wrz 2026, 23:33
Mnie ciekawi czemu nikt konkretnie nie postawi na TAA w środku pola, bo gość skillowo podania ma na poziomie gorszego Pirlo, a to wciąż bardzo wysoko. Chyba że mentalnie jest taką cipą, że w środku pola nie ogarnie, nie wiem. Za to wiem, że taki Xabi Alonso w Chelsea wystawia do środka pola bocznych obrońców na luzie i miesza 😀
Bo takie próby już były, Liverpoolkowcy już sobie nie raz z tych pomysłów śmieszkowali. W Realu zagrał na tej pozycji z Interem. Szału nie było.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 wrz 2026, 23:51

Samuraj pisze:
15 wrz 2026, 23:38
GK : Courtois
DL : Dumfries
DR : Cucurella
DC : Konate
DC : Huijsen
DMC : Valverde
OMC : Bellingham
OMC : Guler
AML : Mbappe
AMR : Diomande
ST : Espi
Juventus 2015 rozpierdala tę ekipę na luzie.

Ciekawe kiedy zrozumiesz, że Mekambe to już żaden skrzydłowy? Twoje ustawienie nie wygra nic, bo skrzydło nie presuje, to po pierwsze, po drugie irytujące jest to, że wypowiadasz się poprzez AI, dla mnie to brak szacunku do ludzi piszących na tym forum. Bez spiny :smoke:

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 0:07

@Sh00t Końcówkę meczu z Elche Mbappe grał jako skrzydłowy, wymieniał się z Diomande i był pod tym względem znacznie efektywniejszy niż Iworyjczyk. Aczkolwiek pod koniec grał na czas, przytrzymywał piłkę przy linii bocznej a przed tym nim zaczął grać na czas, to szarpał z lewej strony, wywalczył rzut wolny który wykonywał Trent przed polem karnym.

W ogóle, zastanawia mnie skąd to gadanie, że Mbappe to obecnie żaden skrzydłowy, bo??
Mnie dziwi, że on jest ustawiany jako środkowy napastnik, patrząc, że jego możliwości fizyczne bardziej predysponują go do gry właśnie na skrzydle, chociaż by na wzgląd jego szybkości, przyśpieszenia. Mbappe nawet nie potrafi grać jakoś specjalnie dobrze głową a gra jako środkowy napastnik... Dzisiaj nawet miał świetną okazję po dograniu Diomande gdzie spieprzył koncertowo dośrodkowanie nieudolnie uderzając głową. Dla mnie Mbappe to gorszy napastnik nic skrzydłowy. Ale co ja tam wiem.

Z tym AI to nie skomentuje, może to docinka do tego, że lubię czasem posłuchać AI utworów... Nie wiem. Ale ten tekst taki :badziewie:

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 0:16

Mekambe ma mental killera, śmiem stwierdzić, że lepszy niż Haaland, bo bardziej elastyczny w ataku, ale to już nie jest skrzydłowy, dlatego robienie z niego LN tylko skrzywdzi drużynę. Problemem jest szczękowy, wielki gwiazdor, który jest jakieś dwie półki niżej niż Mbakile.

Real byłby jeden level wyżej, jakby sprzedał Mickey Rourke i powalczył o takiego Kvarę 😎

I szkoda mi tego Makimbe, bo to jest jeden z najlepszych napastników w historii, ale trafił do Realu, który nie da rady z Barceloną. Nie w tym niby "super składzie", Barca znowu to weźmie.

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » wczoraj, 7:12

Mógłby tak Mau odbudowywać Viniciusa, wpuszczając go na ostatnie 30 minut. Chyba nasz czarny przyjaciel rozumie, że jest bez formy,nie zasługuje na pierwszy skład i szkodzi drużynie. Dostał olbrzymie pieniądze bo Perez wrócił do ustawień z ery pierwszych Galactico to niech przynajmniej spokornieje choć odrobinę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 10:22

Mekambe i wargulec to muslimy?

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 10:51

Rezus pisze:
wczoraj, 10:22
To murzyny, które wspierają nielegalną imigrację na Ceucie. Realu już nie ma. Rządzą tym klubem murzyni, a nie Hiszpanie. Skandaliczne zachowanie łotrzyków.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2807
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 11:04

johny batonik pisze:
wczoraj, 10:51
Rezus pisze:
wczoraj, 10:22
To murzyny, które wspierają nielegalną imigrację na Ceucie. Realu już nie ma. Rządzą tym klubem murzyni, a nie Hiszpanie. Skandaliczne zachowanie łotrzyków.
Ale Real wyszedł w koszulkach, a Barca odmówiła wyjścia w meczu z Levante.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”