Ekstraklasa 2026/2027 - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 136
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 19 wrz 2026, 15:23

35 minut gry Korona prowadzi z Rakowem 2-0 trochę żal patrzeć na Raków przy golu na 2-0 morze czerwone otworzyli przed Mena.
Kadrowo Korona lepsza

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 124
Kibicuję: Polska

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 19 wrz 2026, 16:54

Jak tam właśnie w Rakowie? Kolejny trener próbuje bawić się w Papszuna czy jednak ma swoje zdanie?

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 19 wrz 2026, 17:34

Słabo skończyło się 3-2 dla Korony ale tylko dlatego że Korona odpuściła trochę w drugiej części kiedy zaczęło się robić gorąco to jednak potrafili skutecznie oddalić piłkę.
Ogólnie to jakby Korona nie odpuściła to Raków tych goli nie strzeliłby

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 19 wrz 2026, 18:40

Gieksa w pierwszej połowie miała sytuacje na 1-0 i nie trafił Wdowiak poza tym słupek i poprzeczka w drugiej części na początku strzela gola Cracovia .
Już 1-1 Nowak z karnego dzieje się dziś w tych meczach .
Jeszcze na wieczór Motor Zagra z Górnikiem

Już Gieksa prowadzi 2-1 , Gieksa na 3-2 Shkurin

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 6:29

Patrząc na Rakow ma się wrażenie, że spora część zawodników jest na boisku za karę. Nie ma chęci, nie ma walki, już nie wspominając o kreatywności czy pomyśle na coś ciekawego. Są jedynie przebłyski podparte jakimś indywidualnym zrywem i tyle.
Wygląda na to, że powodem takich a nie innych wyników nie muszą być rotacje, ale kadra budowlana typowo pod Papszunowe granie, która gdy pojawiają się jakieś inne wymagania po prostu nie dojeżdża? Z drugiej strony następcami MP byli Tomczyk, Kroczek i teraz Kaczmarek więc w teorii nie da się wykluczyć i tego czynnika, ale żeby przy trzech trenerach to samo się działo?
Mam tu przed oczami beznadziejnego Silve. On nigdy wybitny nie był, nawet jak ma Hiszpana to i ta technika
Była jaka była ale nadrabiał bieganiem i siłą z płuc.
Teraz tego nie ma i wygląda jakby zaraz go czekał transfer do Orłów Otwocka z ligi szóstek.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » wczoraj, 9:18

https://weszlo.com/nie-jestem-fanem-spo ... ora-legii/

– Trener oczywiście powinien chronić swoich zawodników i może wysyłać różne sygnały. Ale są też rzeczy, o których lepiej czasami po prostu milczeć. Mam trochę większe doświadczenie w piłce, dlatego tak uważam. Nie chodzi tu o żaden konflikt między mną a Markiem. Marek wie, że nie jestem wielkim fanem jego sposobu grania. Kiedy powiedziałem, że Marek Papszun jest właściwym trenerem, chodziło wyłącznie o Legię. O to, kto jest odpowiednim trenerem dla Legii, a nie dla mnie osobiście. Jeśli masz pracować dla klubu, musisz trzymać swoje ego na wodzy. Nie chodzi o mnie. Po mnie kiedyś przyjdzie kolejny dyrektor sportowy – za rok, pięć czy dziesięć lat, nie wiem. Ale klub będzie istniał zawsze – mówi Fredi Bobić w Prawdzie Futbolu.

Ciekawe kto pierwszy zostanie pożegnany/rzuci papierami.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1321

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 9:38

Tam i tak wyniki są po nad miarę i kupa szczęścia która zaraz musi się skończyć. Marek poleci bo nie jest przyzwyczajony do klubu w którym to nie on jest alfą i omegą.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » wczoraj, 10:38

Przema pisze:
wczoraj, 6:29
Patrząc na Rakow ma się wrażenie, że spora część zawodników jest na boisku za karę. Nie ma chęci, nie ma walki, już nie wspominając o kreatywności czy pomyśle na coś ciekawego. Są jedynie przebłyski podparte jakimś indywidualnym zrywem i tyle.
Wygląda na to, że powodem takich a nie innych wyników nie muszą być rotacje, ale kadra budowlana typowo pod Papszunowe granie, która gdy pojawiają się jakieś inne wymagania po prostu nie dojeżdża? Z drugiej strony następcami MP byli Tomczyk, Kroczek i teraz Kaczmarek więc w teorii nie da się wykluczyć i tego czynnika, ale żeby przy trzech trenerach to samo się działo?
Mam tu przed oczami beznadziejnego Silve. On nigdy wybitny nie był, nawet jak ma Hiszpana to i ta technika
Była jaka była ale nadrabiał bieganiem i siłą z płuc.
Teraz tego nie ma i wygląda jakby zaraz go czekał transfer do Orłów Otwocka z ligi szóstek.
Dużo racji dlatego jestem ciekawy jak
Będzie wyglądać sytuacja w zimę i ilu piłkarzy się pożegna z Rakowem .
Raków i tak już nie ma szans na puchary przez ligę jak chcą grać w przyszłym roku w Europie to tylko przez PP .

Liga w tym roku jest zupełnie inna i nie jest to samo co było w poprzednim sezonie że było tak że każdy z każdym mógł wygrać.
Górnik który wczoraj akurat wyglądał słabo zremisował z Motorem 0-0 .
Tak czy inaczej lider ma sporą przewagę a wcale nie jest powiedziane że dziś Lech wygra z Radomiakiem ( oczywiście całym sercem za Lechem ) ale ostatnio gra nie powala i Górnik może nadal być bezpiecznym zespołem .
Przy zwycięstwie 19 punktów i mecz zaległy.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1372

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » wczoraj, 11:58

Enjo pisze:
wczoraj, 9:18
https://weszlo.com/nie-jestem-fanem-spo ... ora-legii/

– Trener oczywiście powinien chronić swoich zawodników i może wysyłać różne sygnały. Ale są też rzeczy, o których lepiej czasami po prostu milczeć. Mam trochę większe doświadczenie w piłce, dlatego tak uważam. Nie chodzi tu o żaden konflikt między mną a Markiem. Marek wie, że nie jestem wielkim fanem jego sposobu grania. Kiedy powiedziałem, że Marek Papszun jest właściwym trenerem, chodziło wyłącznie o Legię. O to, kto jest odpowiednim trenerem dla Legii, a nie dla mnie osobiście. Jeśli masz pracować dla klubu, musisz trzymać swoje ego na wodzy. Nie chodzi o mnie. Po mnie kiedyś przyjdzie kolejny dyrektor sportowy – za rok, pięć czy dziesięć lat, nie wiem. Ale klub będzie istniał zawsze – mówi Fredi Bobić w Prawdzie Futbolu.

Ciekawe kto pierwszy zostanie pożegnany/rzuci papierami.
Mam nadzieję, że pierwszy poleci ten niemiecki błazen. Co on w ogóle pierdoli? Jakie udane okienko? Bo za nikogo nie trzeba było płacić twardą walutą? Czy może mi się już wszystko pokręciło i nie on odpowiada za poprzednie dwa okienka transferowe, podczas których sprzedał prawie wszystkich, którzy potrafili prosto kopnąć piłkę i nie uciekli na drzewo? Nie sprowadził w zasadzie nikogo sensownego, w między czasie wcisnął tu duńską kłodę, który potykał się o własne nogi i jeszcze ma pretensje, że kibice tego nie docenili i gwizdali na Rajovicia.

Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam z tym pajacem.

Tylko Papszunowi, którego styl mu się nie podoba, zawdzięcza to, że ze swoją polityką budowania kadry (i braku trenera przez kilka tygodni) nie wylądował w 1. lidze.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » wczoraj, 12:45

Sanchez nawet z przewrotki ładuje bramki

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2005

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » wczoraj, 13:03

Boticelli pisze:
wczoraj, 12:48
Piast Gliwice 0 - [1] Pogoń Szczecin | Jordi Sanchez ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://streamin.link/v/d181bba0

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » wczoraj, 17:19

Obrazek

:(

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » wczoraj, 19:05

Niech dalej pchają tego Abramowicza, chłop jest żałosny. Już z Fiorentina rozdawał prezenty, w lato nikt to nie wziął a teraz wali babola za babolem.

Nie rozumiem aury wokół niego.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » wczoraj, 19:08

Też tego nie rozumiem. Pierwszym, który go wywyższał w tv, był chyba Hajto, jaki to talent, o muj borze, klękajcie narody. Na samym początku miał fajną rundę, a później już stabilizacja i błędy wcale nie rzadziej niż jechany w Legii Tobiasz.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » wczoraj, 19:28

Jagiellonia Białystok 1-3 Legia Warszawa
Mimo, że Jaga ma ostatnio słabszy okres, to i tak jestem pozytywnie zaskoczony wynikiem meczu. Oczywiście Legia nie ustrzegła się w tym meczu błędów i wynik jest w większości zasługą katastrofalnej formy Abramowicza, mizernej skuteczności Imaza i totalnego pogubienia w obronie Jagiellonii, ale takie prezenty też trzeba umieć wykorzystywać, a tego Legia długo nie umiała. Nadal jedyni niepokonani w lidze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”