Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 maja 2006, 14:40

Tomasz. pisze:Ale pamiętaj, że to było po połowie sezonu.
Przypadek z Bundesligi nie byl w polowie sezonu...
Tomasz. pisze:Ale Widzew chce z pierwszego awansować, bo ten klub zresztą i na to zasługuje.
Niby czym sie tak przysluzyl :?: To czy awansuje z pierwszego czy drugiego to jest sprawa najmniej wazna. Mnie marzy sie awans Widzewa i LKSu i wtedy bysmy mieli wielkie derby w Ekstraklasie, kto wie czy nie wieksze niz Wisla-Cracovia ;) Swoja droga wcale mnie nie dziwi zer Polkowice urwaly punkty Widzewowi bo ostatnio klub ten niezle radzi sobie na wyjazdach ;)

Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 22 maja 2006, 15:15

Moim zdaniem, to czy się awansuje z miejsca pierwszego czy drugiego może mieć jedynie nieznaczne znaczenie psychologiczne w kontekście walki z danym klubem w wyższej lidze. Odnosnie Widzewa: Moim zdaniem spokojnie zasługuje na awans, podobnie jak zresztą ŁKS. Niby bliżej mam do Polkowic, to jednak bardziej darzę sentymentem większe kluby. A takimi są te łódzkie.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 maja 2006, 15:40

Martinho pisze:Niby czym sie tak przysluzyl
Grą do końca, charakterem, wspaniałymi kibicami. Taki klub powinien być w pierwszej lidze.

A Derby Łodzi od Krakowskich pod względami kibicowskimi już są większe. w Krakowie nie wpuszczają kibiców drużyny przeciwnej, a na mecze Widzewa przychodzi podczas derbów po 3 tysiące Ełkaesiaków, a na Derby na ŁKS przychodzi 6000 Widzewiaków. To tworzy niesamowitą atmosferę. [/url]

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 maja 2006, 15:45

Jarosław H. pisze:Moim zdaniem, to czy się awansuje z miejsca pierwszego czy drugiego może mieć jedynie nieznaczne znaczenie psychologiczne w kontekście walki z danym klubem w wyższej lidze.
Co ty gadasz jakie znowu ma to miec znaczenie w Ekstraklasie :?: W drugiej lidze chodzi o to zeby zajac miejsca premiowane awansem do wyzszej klasy a nie zdobyc 1 miejsce bo "bedzie lepiej przygotowanym sie psychicznie"...
Tomasz. pisze:Grą do końca, charakterem, wspaniałymi kibicami. Taki klub powinien być w pierwszej lidze.
Ja tez tak bym chcial ale pytam sie czym przysluzyl sie do 1 miejsca... Miejsce w pierwszej lidze mu sie nalezy ale ty mowisz ze nalezy mu sie 1 miejsce w 2 lidze ... wiec pytam dlaczego... To ze ma 6pkt przewagi nad drugim zespolem to nie swidczy wcale ze ma on jakas kolosalna roznice poziomu pomiedzy pozostalymi zespolami...
Tomasz. pisze: Krakowie nie wpuszczają kibiców drużyny przeciwnej, a na mecze Widzewa przychodzi podczas derbów po 3 tysiące Ełkaesiaków, a na Derby na ŁKS przychodzi 6000 Widzewiaków.
Oczywiscie na kazdych derbach o malo co nie dochodzi do powaznych ekscesow... Wiem bo kumpel chodzi na mecze Widzewa

EDIT

Tomasz daj sobie spokoj z Legia i Wisla w tym temacie ok :?:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 16:02 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 maja 2006, 15:58

Oczywiscie na kazdych derbach o malo co nie dochodzi do powaznych ekscesow... Wiem bo kumpel chodzi na mecze Widzewa

To jest jednak święta wojna. Kibice obydwóch zespołów nienawidzą się więc nic dziwnego, że do nich dochodzi. Ale nawet jak jakieś zamieszki powstają, to zostają stłumione w zalążku. W Derbach Warszawy są poważne bójki i rozróby, a w Derbach Krakowa pojawiają się nawet ofiary śmiertelne.

Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 22 maja 2006, 16:19

Co ty gadasz jakie znowu ma to miec znaczenie w Ekstraklasie W drugiej lidze chodzi o to zeby zajac miejsca premiowane awansem do wyzszej klasy a nie zdobyc 1 miejsce bo "bedzie lepiej przygotowanym sie psychicznie"...
Właśnie, że ma! Jeżeli np. Widzew wygra w II lidze z Łks-em, to wtedy za rok w ekstraklasie mimo wszytsko będzie miał już przewagę psychologiczną :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 maja 2006, 20:59

1 LIGA! 1 LIGA! RTS!!!!!!

:rydzyk: :pijemy: :peace: :pijemy: :jupi: :jupi: :jupi: :pijemy: :beer: :pijemy: :peace: :afro: :smile2: :hardkor:

:mrgreen:

Widzew powrocil w nalezne mu miejsce. Chociaz nie, jeszcze nie. To dopiero poczatek 8)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 maja 2006, 21:13

gratuluje awansu:) zasłużony był

Awatar użytkownika
Szymek89
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 31 maja 2006, 21:50

Gratuluje awansu i czekam na przyjazd Widzewa na Łazienkowską w przyszłym sezonie

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 31 maja 2006, 22:24

Niggaz Madridista pisze:To dopiero poczatek
Zgadzam sie :P juz trzeba zalatwiac bilety na inauguracje sezonu :wink: Juz czekam na Derby Polski. Ah biedna Legia 8) niech jeszcze LKS wejdzie to juz w ogole bedzie lajtowo. Cieszy ilosc strzelonych bramek.50 aktualnie najwiecej w calej 2 lidze. Zobaczymy jak bedzie w Orange ekstraklasie za rok 8) moze powtorka z 96/97 roku :P
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 22:25 przez Berik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 31 maja 2006, 22:25

Gratulacje :) Choć za Widzewem osobiście nie przepadam ale napewno zasłużył sobie na miejsce w ekstraklasie . Kolejnym plusem jest to ze moze dzięki tej porażce Hydrotwór nie awansuje do ekstraklasy ( nie potrzebny nam klub bez kibiców w I lidze ) .

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 31 maja 2006, 22:32

Widzew zasluzenie wywalczyl sobie awans do Orange Ekstraklasy. Maja niezly zespol, oby zawodnicy nie zostali rozsprzedani...Jezeli do obecnych pilkarzy zarzad dorzuci kilku nowych to ten zespol moze powalczyc nawet o pierwsza "6" naszej ligi. Juz sie nie moge doczekac derbow Polski Legia - Widzew :) Oby kibice Legii znow nie wpadli w kompleksy jak po meczu z Wisla i nie powtorzyli swego wyczynu na Starowce :lol: Jezli LKS awansuje to jeszcze ciekawiej bedzie :) Co prawda grali ze soba juz w 2 lidze ale to nie to samo co walka o mistrza ;) Dla mnie liga bez Widzewa to nie liga, przynajmniej ja tak uwazam ;) Gratulacje za awans i powodzenia w Ekstraklasie i zycze Wam tytulu vicemistrza (mistrz zarezerwowany dla Wisly Krakow :) ).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 cze 2006, 0:05

Martinho pisze: Oby kibice Legii znow nie wpadli w kompleksy jak po meczu z Wisla i nie powtorzyli swego wyczynu na Starowce :lol:
:roll: :roll: :roll:

Witamy spowrotem :D MAm nadzieje ze postawicie mistrzowi jakies wieksze wymogania i nie bedziecie przyjezdzac po tak wysokie baty jak ostatnio(6 na tablicy :lol: ) W kazdym razie KJ witamy w OE i walczcie z Wisla o wicemistrza :wink:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 01 cze 2006, 0:14

Martinho pisze:Oby kibice Legii znow nie wpadli w kompleksy jak po meczu z Wisla i nie powtorzyli swego wyczynu na Starowce
Chyba próbujesz mnie zdenerwować, jeszcze pare takich txt to legioniści z forum zrobią ci z domu starówke.

Widzew znów 1 liga gratuluję, ale Boruc u nas już karnych nie strzela więc 4-1 to max. Widzew Widzew Łódzki Widzew ja tych ... nienawidze ... lalalala...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 cze 2006, 0:39

Martinho daruj sobie takie teksty :krzesło: Ciesze sie ze Widzez awansowal, ale jeszcze brakuje mi innej druzyny...Ruch!!! :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”