Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 3266

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 wrz 2026, 20:55

To trzeba analizować błędy indywidualne i w jaki sposób Inter traci gole. Większość straconych bramek to błędy indywidualne, tu raczej nie chce mi się wierzyć że styl gry Chivu to wymusza. Inter tych bramek nie traci po kontrach, czy po złym ustawieniu. Bisseck np dzisiaj jak profesor a z Realem dwa razy poślizgnął się w tym samym miejscu i po tym błędzie padła bramka dla Realu. Akanji ta sama sytuacja, no i Martinez to głównie ta trójka zawaliła większość z tych straconych bramek, jeszcze miejsce dla Dioufa by się w tym gronie znalazło. Tutaj trzeba przede wszystkim zauważyć że Inter nie traci po stałych fragmentach, w tym aspekcie dalej są bardzo mocni chociaż w fazie ataku to słabszy sezon niż ostatni, ale może się rozkręci jeszcze. Gra w defensywie jest cholernie niepokojąca, ale z tego co do tej pory zobaczyłem to zdecydowana większość to po błędach indywidualnych.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 20 wrz 2026, 8:49

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 20 wrz 2026, 19:12

Ha tfu.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1031

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 20 wrz 2026, 19:13

coco pisze: ↑
20 wrz 2026, 19:12

Ha tfu.
Ja tam słyszałem oklaski z trybun. Przynajmniej tak to było słychać w tv.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 wrz 2026, 12:52

coco pisze: ↑
20 wrz 2026, 19:12

Ha tfu.
Oświadczenie Juventusu w sprawie kibiców, którzy wygwizdali minutę ciszy poświęconą Sandro Mazzoli:

„Żadna rywalizacja nie może usprawiedliwiać braku szacunku podczas minuty ciszy.

Oddawanie hołdu pamięci i jednoczenie się we wspomnieniu w takich chwilach stanowi wspólną odpowiedzialność, która wykracza poza wszelkie klubowe przynależności i barwy.”

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 21 wrz 2026, 14:05

Fajne mecze polosowało na początek - Real, Roma, Napoli i mam jakieś pierwsze obserwacje.
:arrow: Nadal boli brak defensywnego pomocnika tzn. ja uważam, że my tu cierpimy od finału z City. Gdzie ostatni raz był Brozo, który jeździł na dupie. Hakan jest dobry, ale raz, że on gra może tak 50% spotkań. Dwa, że wieku nie oszukasz i 32-latek już tak fizycznie nie ogarnia tak wymagającej pozycji, a tu trzeba mieć ten motorek. Zielu, mimo wielu walorów, niestety nic nie da gdy trzeba fizycznie walczyć o środek z piłkarzami jak Kone. Więc nadzieją jest tu faktycznie młody Stankovic, bo na papierze wygląda mocniej w defensywie (zeszłoroczna LM). Stones jako defensywny pomocnik nawet mnie kusi, ale te tu chyba zdrowie nie pozwala poważnie myśleć o takich planach.
:arrow: Ja Josepa nie przekreślam. Mecz z Realem był 25 u nas i tak po prawdzie nie miał wpadek, a dużo przez ten okres nam poratował. Mecz z Udine to już jednak żółta lampka.
:arrow: Diouf bez wątpienia rozruszał prawe wahadło. Nawet na te braki w grze obronnej jakoś jestem wstanie przymknąć oko pod warunkiem, że będzie pokazywał tu progres. Dwa, że tą defensywę na wahadle ma przecież zapewnić Spence.
:arrow: Ofensywa działa lepiej niż przed rokiem. Pomimo iż kreujący najwięcej Dimarco jeszcze nie do końca wszedł w sezon, a stałe fragmenty nie przynoszą bramek jak przed rokiem. Kolejny pozytyw - nie mamy problemu z odrabianiem strat, gdzie jeszcze niedawno, szczególnie w ostatnim sezonie Inzaghiego, bramka przewagi rywala często wyglądała jak wyrok. Poniekąd jest tak bo drużyna znacznie lepiej wygląda fizycznie (zalety odmłodzenia i poszerzenia kadry od czasu katastrofy z PSG).
:arrow: Jakie pomysły na środek obrony? Po pierwsze trzeba liczyć na dojście do co najmniej zeszłorocznej dyspozycji u Szwajcara, który jednak późno wrócił po mistrzostwach i nadal może mieć braki. Chodzi mi po głowie wykorzystanie Spenca, który mógłby jak przez lata Darmian ogarniać wahadło i środek. Ja bym też Bissecka na środku nie przekreślał. Fizycznie spełnia warunki, brak mu jednak doświadczenia na tej pozycji. Na pewnym etapie sezonu obrona Spence - Bisseck - Bastoni? Ja bym tego nie wykluczał. Chivu potrafi wyciągać zawodników z kryzysów, ale przypadek Pavarda jest chyba trudniejszy. Wiadomo, że Francuz ze swojego pierwszego sezonu bardzo by nam się dzisiaj przydał.
:arrow: Całościowo raczej pozytywny start, z bardzo dużym marginesem do poprawy. Rok temu jednak było zdecydowanie bardziej depresyjnie po dwóch szybkich porażkach z Udine i SD. Liczę, że po przerwie wpadnie kilka czystych kont, bo kalendarz łatwiejszy. Czekamy na wprowadzenie Spenca, no i chyba poważniejsze szanse dla Serba.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 24 wrz 2026, 9:05

Diouf ponarzekał dla L'Equipe że gra na wahadle w Interze a on przecież jest środkowym pomocnikiem.

Mija tydzień od tego a Zidane go na lewej obronie chce wystawić :D

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6758

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 wrz 2026, 9:06

Króciutko z beksami, Zizu chad.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 wrz 2026, 10:20

Zidane już tydzień temu przy powołaniach powiedział, że widzi Dioufa na boku obrony. Bardzo trudno mi uwierzyć, że Andy miałby narzekać na grę na "nie swojej" pozycji, po tym jak na starcie sezonu wywalczył u Chivu podstawowy skład. To jest zawodnik o naturalnych predyspozycjach do biegania przy liniach bocznych. Na pomocniku to go wystawiał ktoś niespełna rozumu. Jeżeli przy Zidanie będzie w stanie poprawić gę na tyłach to dla nas same plusy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”