Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 1749

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
38%
#TeamProbierz
4
19%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
9
43%
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 444

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 28 wrz 2026, 22:47

Fatalna druga połowa. Są małe pozytywy, Żukowski raczej rotacja, Nowak raczej wyjściowy skład, ale słaba godzina meczu, kolejny raz nie umiemy bronić w trójce, banalne błędy, a szkoda, dobra była ta pierwsza połowa.

Kadra to zawsze wypadkowa jakości szkolenia, myśli szkoleniowej, pokolenia, ogólnej organizacji sportu - no i mniej więcej tutaj jest nasza piłka.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 28 wrz 2026, 22:47

Polska ma to w swojej mentalności, że często potrafimy się bardziej zmobilizować na mocniejszych rywali. Ogólnie kadra często dostosowuje swój poziom do przeciwnika. Gramy z Armenią, to często widzimy jak ten poziom naszej gry jest podobny do rywala a później przychodzi Holandia i potrafimy grać wyrównany mecz z Holandią. Polska to specyficzna drużyna i jak dochodzi do meczu z podobnym potencjałem zespołem jak Szwecja, to wchodzą detale, wóz albo przewóz. Dlatego tak dywizja A była by pewnie dla nas ciekawsza i poziom kadry był by lepszy na tle rywala.

Mimo wszystko dzisiaj w drugiej połowie kadra Polski nic nie pokazała, indywidualne błędy w obronie i mecz przegrany.
Nie mam za co chwalić tą reprezentacje, znowu zagrali dwie różne połowy jak z Bośniakami i z czego to wynika?

Ogólnie ta dywizja to docelowo jeśli chodzi o potencjał, miejsce dla naszej kadry i coś czuje, że w tej dywizji trochę posiedzimy sobie.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 28 wrz 2026, 22:51

Samuraj pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:47
Polska ma to w swojej mentalności, że często potrafimy się bardziej zmobilizować na mocniejszych rywali. Ogólnie kadra często dostosowuje swój poziom do przeciwnika. Gramy z Armenią, to często widzimy jak ten poziom naszej gry jest podobny do rywala a później przychodzi Holandia i potrafimy grać wyrównany mecz z Holandią. Polska to specyficzna drużyna i jak dochodzi do meczu z podobnym potencjałem zespołem jak Szwecja, to wchodzą detale, wóz albo przewóz. Dlatego tak dywizja A była by pewnie dla nas ciekawsza i poziom kadry był by lepszy na tle rywala.

Mimo wszystko dzisiaj w drugiej połowie kadra Polski nic nie pokazała, indywidualne błędy w obronie i mecz przegrany.
Nie mam za co chwalić tą reprezentacje, znowu zagrali dwie różne połowy jak z Bośniakami i z czego to wynika?

Ogólnie ta dywizja to docelowo jeśli chodzi o potencjał, miejsce dla naszej kadry i coś czuje, że w tej dywizji trochę posiedzimy sobie.
Jeszcze jest dywizja C spokojnie a spadek wcale nas nie zdziwi

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8804
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 wrz 2026, 22:53

PietroBosman pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:36
Po co Lewandowskiego wpuszczać na 5-6 minut?
Mecz nabić do statystyk.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1036

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 28 wrz 2026, 23:01

cloner pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:53
PietroBosman pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:36
Po co Lewandowskiego wpuszczać na 5-6 minut?
Mecz nabić do statystyk.
Jeżeli już wpuszczać Lewego to trzeba było to zrobić w 70-75 minucie. Jak nie wcześniej. A jak nie- to nie dawać mu takich ochłapów.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2026, 23:03 przez PietroBosman, łącznie zmieniany 2 razy.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 140

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 28 wrz 2026, 23:01

Kuba199292 pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:32
Devourer pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:25
Szwecja chyba wychodzi z kryzysu i raczej oni awansują do Dywizji A.
Szwecja to też nie jest zespół na dywizje A pokazała to Holandia na MŚ .
Coś musi awansować. Nie jest to zespół na walkę medale LN, ale na coś co będzie walczyło o utrzymanie Dywizji A.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 28 wrz 2026, 23:18

28 wrz 2026, 23:01
28 wrz 2026, 22:32
28 wrz 2026, 22:25
Szwecja chyba wychodzi z kryzysu i raczej oni awansują do Dywizji A.
Szwecja to też nie jest zespół na dywizje A pokazała to Holandia na MŚ .
Coś musi awansować. Nie jest to zespół na walkę medale LN, ale na coś co będzie walczyło o utrzymanie Dywizji A.
No ktoś musi .

To co znowu powrót na czwórke z Rumunia i Kiwiorem na LO ? Xd

Zadam pytanie może dostanę odpowiedź dlaczego Urban czy Probierz tak się upierają na grę trójka w obronie ?
Przecież my nie potrafimy tak grać a cały czas tak gramy i tracimy w takich ustawieniach jakie nie trzy bramki to dwie .
My nie będąc ekspertami gadając tak o piłce to widzimy to Urban tego nie widzi ? I upiera się non stop na trójkę w obronie .

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4454
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 wrz 2026, 23:24

Bo nie mamy nikogo na LO

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 28 wrz 2026, 23:30

Eyesmon pisze: ↑
28 wrz 2026, 23:24
Bo nie mamy nikogo na LO
Masz Gurgula który jak twierdzi Urban nie nadaje się do kadry bo gra w ekstraklasie, a Szwecja powołuje sobie Walemarka z Lecha z ekstraklasy i jest najlepszy na boisku .

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4454
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 wrz 2026, 23:31

No nie wiemy jak ten Gurgul by wypadł ale z grających w kadrze realnie nie mamy LO

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1073

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 7:40

28 wrz 2026, 23:30
Eyesmon pisze: ↑
28 wrz 2026, 23:24
Bo nie mamy nikogo na LO
Masz Gurgula który jak twierdzi Urban nie nadaje się do kadry bo gra w ekstraklasie, a Szwecja powołuje sobie Walemarka z Lecha z ekstraklasy i jest najlepszy na boisku .
Może niech następnym razem to Urban powoła Walenarka.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1325

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 7:57

Bernabeu2 pisze: ↑
28 wrz 2026, 22:47
Fatalna druga połowa. Są małe pozytywy, Żukowski raczej rotacja, Nowak raczej wyjściowy skład, ale słaba godzina meczu, kolejny raz nie umiemy bronić w trójce, banalne błędy, a szkoda, dobra była ta pierwsza połowa.

Kadra to zawsze wypadkowa jakości szkolenia, myśli szkoleniowej, pokolenia, ogólnej organizacji sportu - no i mniej więcej tutaj jest nasza piłka.
Dokładnie, w zasadzie wszystko się zgadza. Beznadziejny poziom szkolenia, bardzo słabi trenerzy od żaka, no i bezzębne pokolenie. To nie może się udać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6778

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 8:28

Miałem spore nadzieje do Urbana ale pionki już rozstawione. Nic z tego nie będzie. Uparł się na taką linię obrony i tego nie zmieni. Późny Probierz. Kwestia czasu.

Żałuję że go zatrudniłem. Nie mam z nim nic wspólnego. Zaprawdę powiadamiam Wam, nigdy go nie znałem.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1919
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » wczoraj, 9:28

Boromir pisze: ↑
wczoraj, 8:28
Żałuję że go zatrudniłem.
Oho, prezes już wypity od rana.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1073

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 9:33

Boromir pisze: ↑
wczoraj, 8:28
Miałem spore nadzieje do Urbana ale pionki już rozstawione. Nic z tego nie będzie. Uparł się na taką linię obrony i tego nie zmieni. Późny Probierz. Kwestia czasu.

Żałuję że go zatrudniłem. Nie mam z nim nic wspólnego. Zaprawdę powiadamiam Wam, nigdy go nie znałem.
Ja bym sie tak nie rozpedzal. Jak koledzy slusznie zauwazyli, trzeba dac cza na eksperymenty i jednak te eksperymenty robi. Poza tym pamietajmy kto bedzie odpowiedzialny za wybor nastepcy Urbana. Jesli bylby to prezes @Boromir to bylbym spokojny o wybor, a ze bedzie to jednak ktos inny i nie wiemy czy wybor nie odbedzie sie w stanie upojenia duchem puszczy, to jeszcze rozne "ciekawe" nazwiska moga tu przywedrowac.

Inna sprawa, ze tego jego pierdolenia to nie da sie sluchac. Ja wiem, ze dziennikarze i kibice sa meczacy bo kazdy w tym kraju wie lepiej, ale robienie z siebie oblezonej twierdzy nie pomoze. Zwlaszcza gdy na boisku coraz wiecej sie nie zgadza - a po meczu barazowym ze Szwecja wydawac sie moglo, ze cos tam sie moze zbudowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”