Ten temat został wyczerpany podczas zaborów.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 wrz 2026, 19:16
Mr.Chris
Eyesmon
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 wrz 2026, 19:51
BIG IF TRUEChojrak zawita na polskie HBO Max?
O całej sprawie informuje Radosław Koch, autor bloga Kacza Agencja Informacyjna oraz współtwórca kanału Hype Train. To właśnie on ogłosił w mediach społecznościowych, że według jego informacji Chojrak już w październiku ma trafić w naszym kraju do bazy platformy HBO Max. W pierwszym rzucie, który zaplanowano na 16 października, mamy otrzymać 7 odcinków, z kolei tydzień później, 23 października, miałyby pojawić się kolejne 23 epizody. Dla osób wychowanych w latach 90. i 00. byłoby to spore wydarzenie, bo dotychczas nie było sposobu, by w Polsce obejrzeć tę kreskówkę legalnie poza telewizją, gdzie nadal emituje ją kanał Warner TV.
Chojrak – tchórzliwy pies, w oryginale znany jako Courage the Cowardly Dog, to amerykańska kreskówka, która powstawała między 1999 a 2002 rokiem. Stworzona przez Johna R. Dilwortha animacja doczekała się w sumie czterech sezonów. Kołem zamachowym opowieści był tytułowy Chojrak – pies mieszkający na amerykańskim odludziu ze swoją ukochaną panią, Muriel Motyką, oraz jej zrzędliwym mężem, Eustachym. Kolejne odcinki wypełnione były absurdalnymi, abstrakcyjnymi i nierzadko również psychodelicznymi oraz balansującymi na granicy horroru scenami. Z tego też powodu w niektórych krajach pojedyncze epizody były cenzurowane.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 wrz 2026, 21:55
Słuchałem dziś podcastu o Skłodowskiej-Curie i kurde jej życie to jest materiał na świetny serial
Obejrzałem praktycznie na raz i świetnie się bawiłem.
NoName1989
Eyesmon
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 1:05
RADowałbym się na taki serial.NoName1989 pisze: ↑28 wrz 2026, 21:55Słuchałem dziś podcastu o Skłodowskiej-Curie i kurde jej życie to jest materiał na świetny serialnawet Netflix mógłby się za to wziąć, bo w końcu bardzo mocna postać kobieca
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 7:39
Francuzi pewnie też, zwłaszcza jeśli nie byłaby to polska produkcjaMr.Chris pisze: ↑wczoraj, 1:05RADowałbym się na taki serial.NoName1989 pisze: ↑28 wrz 2026, 21:55Słuchałem dziś podcastu o Skłodowskiej-Curie i kurde jej życie to jest materiał na świetny serialnawet Netflix mógłby się za to wziąć, bo w końcu bardzo mocna postać kobieca
Przema

sickstick
Eyesmon

sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 13:28
Eyesmon
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio