Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 cze 2005, 18:22

W drugiej lidze Wisła latała z Unimilem na koszulkach :lol:.

Dyskobolia ma coś ponad 80 lat. A to, że 5 lat temu Drzymała postanowił sobie zrobić reklamę... Zresztą i tak zachował prawdziwą nazwę tylko dodał na początku Groclin.

Mendels
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mendels » 19 cze 2005, 20:34

piwus pisze:W drugiej lidze Wisła latała z Unimilem na koszulkach :lol:.

Dyskobolia ma coś ponad 80 lat. A to, że 5 lat temu Drzymała postanowił sobie zrobić reklamę... Zresztą i tak zachował prawdziwą nazwę tylko dodał na początku Groclin.
Dyskobolia ma dokladnie 83 lata :twisted: pozdro dla tych co uzywaja nazwy Dyskobolia.Nie czuje sie urazony tym ze pisales Groclin , bo nadal malo ludzi to rozumie ze powino sie uzywac nazwy klubu.Ale ja wam o tym przypominam:)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 maja 2006, 18:50

Zdobywca Pucharu Polski w sezonie 2005/2006 okazala sie Wisla Plock. Wisla ktora w pierwszym mecz w Lubinie wygrala 3:2 dzisiaj ponownie pokonala Zaglebie 3:1. Wolalbym osobiscie zeby PP wywalczyla druzyna Zaglebia bo jest to zespol na pewno lepszy co nie pokazal dwumecz z Plockiem...Poza tym wizja wystepow Wislu Plock w europejskich pucharach blado bedzie wygladac bo z klubu na pewno odejdzie lider druzyny Jelen i jak na razie wiecej sie mowi o odejsciach niz przyjsciach...W tamtym sezonie Wisla odpadla z Grasshoppersem bodajze... W przyszlym sezonie jesli nie dokonaja wzmocnien rowniez zakonczy nasz zespol na tym etapie rozgrywek co w tamtym sezonie.

Wisła Płock - Zagłębie Lubin 3:1 (0:0)
Bramki: Paweł Magdoń (68'), Vahan Gevorgyan (73'), Maciej Truszczyński (87') - Łukasz Piszczek (82').
Żółte kartki: Żarko Belada (55') - Michał Stasiak (26'), Michał Chałbiński (60').
Sędzia: Krzysztof Słupik (Tarnów). Widzów: 10 tysięcy.

Wisła: 21. Robert Gubiec - 2. Krzysztof Kazimierczak (46, 15. Mitar Peković), 18. Żarko Belada, 3. Paweł Magdoń, 5. Nebojsa Żivković - 20. Patryk Rachwał, 25. Lumir Sedlaćek, 6. Dariusz Romuzga, 26. Josef Obajdin, 8. Vahan Gevorgyan - 9. Ireneusz Jeleń.

Zagłębie: 21. Mariusz Liberda - 22. Łukasz Mierzejewski (64, 25. Vladimir Cap), 5. Manuel Arboleda Sanchez (58, 19. Grzegorz Bartczak), 4. Michał Stasiak, 16. Felix Felipe Andrade - 6. Andrzej Szczypkowski, 14. Dariusz Jackiewicz (70, 20. Ibrahim Sunday), 9. Wojciech Łobodziński, 7. Maciej Iwański - 26. Łukasz Piszczek, 15. Michał Chałbiński.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 03 maja 2006, 21:21

Nie wiele mogę o tym meczu powiedzieć, bo zasnełem w przerwie meczu :D. Troche dziś byłem zmęczony, a mecz także nie należał do najciekawszych. Oczekiwałem lepszej gry od Zagłębia, lecz ciesze się że Wisła wygrała bo to im bardziej zależało na dobrym rezultacie. Jednak wątpie żeby mogli coś osiągnąć a P. UEFA . . .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2006, 22:32

Gubiec bezrobotny w tym meczu [praktycznie]
Zagłębie zagrało jakby bez wiary, ze można odrobić stratę. Ale Wisła dzis zagrała lepiej niż ostatnio. jeleń jak zwykle błyszczał na tle swoich kolegów, którzy jednak, parę razy wymienili dobre piłki miedzy sobą.
Szkoda mi Arboledy, rozcięty łuk brwiowy, dostał jak w K1 :P powinien byc karny, nie wiem czy to by cos zmieniło, ale szkoda mi samego wodnika, który walczył i chciał nawet wrócić na boisko [przypomniało mi się jak kiedys znokautowany był Stam w ManU i dostał jakis zastrzyk i oszołomiony chciał wedrzeć na boisko :P to czasy były ]
Wisła umiejętnie się broniła, a Zagłebiu brakowało pomysłu, Iwański, jak przed tygodniem - mało widoczny.
Liberda zagrał jak za czasów gry w Grodzisku. Pewny punkt drużyny, choć wpuścił 3 gole.
Dobry mecz Gevorgyana i Romuzgi. W Zagłebiu z dobrej strony pokazał się Stasiak i wpsomniany Liberda. Jednak to za mało było na odrobienie strat z pierwszego meczu.
Wisła Płock w UEFA CUP - może trafia na Ventspils :P

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 04 maja 2006, 8:37

moze dodać że Chałbiński nic wielkiego nie pokazał... ogólnie fieldy
strescil nam cały mecz więc chyba pora zamknąć temat :lol: :lol:

gratuluje :wink:

CzarnyElo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CzarnyElo » 02 cze 2006, 1:52

WZL
i tak mamy Puchary :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 18 wrz 2006, 22:41

Podbijam.

Lechia Gdańsk w ramach PP zmierzy się jutro na własnym stadionie z Pogonią Szczecin. Pierwszy raz od lat mój klub będzie miał okazję zagrać z pierwszoligowcem o jakąś stawkę. Wszyscy w Gdańsku zapatrują się na dobry wynik i awans do 1/8 PP. Jutro okaże się, czy braziliana wystarczy aby wygrać z II ligowym średniakiem...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 paź 2006, 15:08

Co jest ? nikt pucharem się nie interesuje ?
Już dogrywka trwa w jendym meczu, a tu pustki ...

Sanok [tak, tak, ten sam :D] tym razem daje rade w meczu z Arką Gdynia .. chciałm grac na Arkę :P dobrze, że coś mnie tknęło i zrezygnowałem.
Po regulaminowym czasie gry bezbramkowy wynik. Trwa dogrywka ... myślałem, że Sanok z Legią wzbił się na wyżyny i na tyle ich będzie stać, a tu proszę, Areczka nie potrafi im nawet bramki strzelić - zobaczymy po dogrywce, czy Sanok stanie się prawdziwnym postrachem PP :lol:

będzie kilka ciekawych meczy dzisiaj jeszcze :

Wisła P. - Jagiellonia
Lech - Pogoń
Górnik Z. - Korona

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 paź 2006, 16:20

No i Arka dopiela swego :?
Po bramce Dziedzica w 116 min wygrala 1-0 , a szkoda bo liczylem na sanok ;)
nie chce juz myslec jak tam samopoczucie kibicow z Sanoka bo to byl duzy cios , stracic bramke w takim momencie :(

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 paź 2006, 16:23

No i Arka dopiela swego
Po bramce Dziedzica w 116 min wygrala 1-0 , a szkoda bo liczylem na sanok
nie chce juz myslec jak tam samopoczucie kibicow z Sanoka bo to byl duzy cios , stracic bramke w takim momencie
Podobnie jak fieldy chcialem postawic ten mecz ale przypomnialem sobie mecz z Legia i dalem spokoj z tym spotkaniem ;) I dobrze ;) Mamy juz jeden zespol w 1/4 finalu :) Dzisiaj jeszcze kilka ciekawych spotkan np mecze Lecha czy Korony. Wiselka gra dopiero w listopadzie wiec na awans Bialej Gwiazdy trzeba troche dluzej poczekac ;)

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 24 paź 2006, 21:23

Lech - Pogoń 2-1 :D
do przerwy lechici dostawali 0-1 bo znowu (tak jak z Widzewem) grali baardzo nieskutecznie, na szczęście w końcówce trafili Zakrzewski i niezawodny Reiss :)
Korona :shock: 5-0 w Zabrzu- 2 bramki Micanskiego, a w Lechu go nie chcieli... :think:
Groclin 3-0 na wyjeździe ale tylko z Polkowicami-również 2 gole Zahorskiego
brawo dla Stali za dzielną postawe w meczu z Arką... byli o włos od kolejnej sensacji
A wicelider OE dostał u siebie z Radomiakiem!!

Chyba nikomu dzisiaj nie weszły przez ten ostatni mecz kupony... :evil: [/url]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 paź 2006, 21:25

Lech troche wymeczył zwyciestwo, choc miał swietne sytuacje, ale lizy sie zwyciestwo. A dramaturgia to jedno z haseł promujacych ostatnio mecze Kolejorza. Korona łatwo.
Jednak co mnie dzisiaj zwaliło z nóg
Poznań :arrow: ok. 9 tys. kibiców 8)
Zabrze :arrow: ok. 5 tys :twisted:
Sanok :arrow: ok. 2,5 :wink:

troszke mniej
Łódz(bo jednak wicelider) :arrow: ok 3 tys.
Polkowice :arrow: 1,5 :roll:
i w koncu Płock :arrow: 400(nie tysiecy) :shock: :pogrzeb:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lis 2006, 23:05

Dzisiaj odbylo sie losowanie cwiercfinalow Pucharu Polski

Pierwsze mecze 1/4 finału 13 lub 14 marca 2007 r, rewanże 3 lub 4 kwietnia.

Puchar Polski - 1/4 finału

Radomiak Radom - Cracovia
No coz raczej Cracovie zobaczymy w 1/2 finalu, bo trudno oczekiwac aby na tym etapie nie poradzila sobie z 3ligowcem, skoro celuje (niestety w europejskie puchary)

Wisła Płock - Arka Gdynia
Mam nadzieje ze Wisla nie bedzie sie juz pchlala ktorys raz z rzedu do pucharow :roll: -

Korona Kielce - Lech Poznań
Napisze dosadnie :!: Dla mnie przedwczesny final :!: napewno widowisko bedzie przednie i mam nadzieje ze przyszly zwyciezca bedzie pochodzil z tej pary - przynajmniej jest nadzieja ze nie bedzie blamazu w UEFA

Ruch Chorzów - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Po zmianie trenera raczej Grodziszczanie powinni wyeliminowac Niebioeskich - chociaz z tymi trzeba sie liczyc :twisted:

Mam nadzieje ze puchar wygra Lech/Korona ew Groclin bo inaczej znowu obsuniemy sie w dol rankingu :roll:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 lis 2006, 13:04

Korona Kielce - Lech Poznań
Napisze dosadnie Exclamation Dla mnie przedwczesny final Exclamation napewno widowisko bedzie przednie i mam nadzieje ze przyszly zwyciezca bedzie pochodzil z tej pary - przynajmniej jest nadzieja ze nie bedzie blamazu w UEFA

Jeśli ogramy Lecha to mam nadzieje , że zdobędziemy ten Puchar . Patrząc na to kto pozostał w pucharze to właśnie Lech jest najgroźniejszy .

Ehhh a ja miałem taką ochotę na mecz z Radomiakiem w 1/4 :evil: Dwa świetne mecze nam przeszły koło nosa najpierw Kszo przegrało z Turem a teraz nie trafiliśmy na Radomiaka . Ale zawsze można pojechać na Cracovia - Radomiak potem na Radomiak-Cracovia o le terminy ułożą się korzystnie tzn mecze Cracovi i Korony nie w ten sam dzień .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”