Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 154

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 cze 2006, 16:29

?? Nie rozumiem tego zdania!? Może chodzi Ci o Lorenzo Sanz'a??
Niczego sobie nie pomyliłem 8)

W 1995 roku, w okresie najbardziej chaotycznym w dziejach klubu Villar Mir był wiceprezydentem i był najbardziej odpowiedzialny, szczególnie za finanse. W tamtym roku klub stracił ponad 2 miliardy peset, a on [Villar Mir] i siedmiu innych członków zarządu odeszło bez podpisania rachunków i bez żadnego potwierdzenia, co niemal doprowadziło Real do spadku do Segunda.

Jakby to powiedzieli w reklami jednego z banków "takie są fakty" ;)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 02 cze 2006, 16:57

brylancik pisze:
?? Nie rozumiem tego zdania!? Może chodzi Ci o Lorenzo Sanz'a??
Niczego sobie nie pomyliłem 8)

W 1995 roku, w okresie najbardziej chaotycznym w dziejach klubu Villar Mir był wiceprezydentem i był najbardziej odpowiedzialny, szczególnie za finanse. W tamtym roku klub stracił ponad 2 miliardy peset, a on [Villar Mir] i siedmiu innych członków zarządu odeszło bez podpisania rachunków i bez żadnego potwierdzenia, co niemal doprowadziło Real do spadku do Segunda.

Jakby to powiedzieli w reklami jednego z banków "takie są fakty" ;)
No tak!! Zwracam honor!! Hmm... ja zawsze koncentrowałem całą złość na Lorenzo, a jakoś jego współpracownicy nigdy mnie nie interesowali... Może wtedy jeszcze za młody byłem, żeby znać wszystkich w zarządzie?? Pewnie tak!! Teraz za to uważam, że skład zarządu jest nie mniej ważny od składy naszego Dream Team'u.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 16:59

Krzysztof tego Ci teraz nie powiem czy Rumun ma już papiery "mieszkańca Rzymu" :wink: Trzeba by sprawdzić jak Ci bardzo zależy. Chivu od 3 okien transferowych jest jednym z najbardzie pożądanych obrońców w europie. Nic dziwego jak zdrowy [ostatnia wiemy jak było :?] to wymiata - prawa strona ewentualnie środek. A nadal reprezentuje Roma :] Kaka ? wiesz narazie podchodze do tego spokojnie, ale jak sobie przypominam tematu Sheva - Romek nie było 3 lata a w zasadzie był w dziela fantastyka :roll: Musi coś być na rzeczy bo i realcja Gallainiego i komentarze sugerują że Real a w zasadzie Calderon zlamał zasady... Od Moggiego się uczy :wink: patrz transfery Cannavaro, Zlatana czy Emersona który uciekł do Brazyli do dentysty :wink:

Nie wiem jak będzie bo to też zależy kto wygra wybory. Nikt chyba nie zabronił kandydata rozmawiac z zawodnikami ["rywala"] zwłaszcza że jesszcze żaden z nich nie pracuje oficjalnie w Real - Jeszcze 3 miesiące temu dał bym sobie ręke uciąc za Sheve = Milan. Teraz bym był ... Przegrałe nawet troche kasy przez Czerwonego Romek :P on to powinień uregulowoć :P

Masz racja co to tego że jeden gracz za 100 milionów itd. nie odbuduje potęgi Real. Trudno mówić o max kryzysie skoro w lidze jest sie na 2 miejscu. Ale wiadomo plany były inne. Liczy sie nie tylko gra i wyniki. Choć nie do końca się z tym zgodze :P Teraz każdy nowy prezydent nie powinien tłuc piany a wybrać na poczatek trenera i zrobic wzmocnienia pod jego wyzje gry. To jest naprawde śmieszna jak najpierw się szykuje transfery a potem trenera. Bo ja rozumiem jak trener przychodzi przed 11 kolejką ale teraz gdy jest taka sytuacja to od osoby szkoleniowca powinno się zaczynać temat.

Krzysztof Jarzyna pisze:Ostatnie kilka rajdow jechal Citroenem
Ale zaczynał Toyota Celicą WRC - w barwach Malboro :]
Obrazek

Pozdro :!:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 cze 2006, 17:09

*_Zaza_* pisze:to wymiata - prawa strona ewentualnie środek.
taka mala poprawka.. lewa, nie prawa, reszta sie zgadza.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 17:11

Aaaa masz racja Lakier mój błąd :roll: Sorry. Od lewej -
Curfe [Chivu] - Chivu - Mexes - Panucci :wink: tak najcześciej grają. Pomyliłem strony :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 cze 2006, 17:18

Ale Zaza jak pewnie zauwazyles w tym poscie co pisalem - kazdy z tych "powazniejszych" kandydatow zaczyna od trenera. To jest dobry znak, wczesniej tego nie bylo ;) Zdaja sobie sprawe, ze to nie jest czas, kiedy Real mial najlepszych zawodnikow swiata i w zasadzie z trenerem czy bez i tak graliby swoje, i zapewne - wygrywaliby. Dzisiaj potrzeba kogos z glowa na lawke, a Capello, Wenger sa na pewno dobrymi kandydatami. Ciekawa opcja jest tez Laudrup, no ale temu trzeba byloby dorzucic jakiegos konkretnego dyrektora sportowego, ktory pomoglby zrobic madre transfery. Bo Floro od czasu jak przyszedli powiedzial, ze zrobi bardziej hiszpanski Real... nie zrobil nic. Ostatnio cos tylko wspomnial o Navasie i Joaquinie i tyle.
Oczywiscie ze wyniki Realu sa nawet lepsze niz gra (co brzmi jeszcze gorzej, patrzac, ze nic nie wygral), ale to jest dalekie od tego, czego oczekuja socios. Real ma wygrywac i walczyc jak rowny z rownym z cala Europa a nie z Santanderem (swoja droga - ciekawe jak sobie poradzi tam Lopez Caro) czy Getafe :roll:
*_Zaza_* pisze:Krzysztof tego Ci teraz nie powiem czy Rumun ma już papiery "mieszkańca Rzymu"
Chyba nie ma, przynajmniej tu tak pisza. ;)
*_Zaza_* pisze:w zasadzie Calderon zlamał zasady...
A cos blizej? Bo przyznam, ze nie slyszalem :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 17:52

Tak - tylko tym kandydatą nazwiska gracz dają przewage. Na tym to niestety polega, niestety bo jak sam napisałeś jeden Kaka czy ktoś inny nic nie gwarantuje. Każdy trener to inną wizja gry. A przykład Liverpoolu pokazuje jak trenerzy lubią miec swoich gracz do swojej wyzji gry. Ja osobiście bym był bardzo zaskoczony jak na Santiago Bernabeu pojawił by sie teraz Arsen Wenger. Podobnie jak Benithez czy Ancelotti. Ale każdy z tych trenerów pewnie przyznał by że możliwość pracy w Real była by dla niego nie lada wyzwaniem. Wybór Capello nie koniecznie musi równać się ze spadkiem Juve. Pamietamy jak zostawił Rome i uciekł [dosłowanie] go Juve. A wcześniej mówił na Stara Dame rzeczy że hoho :wink: Jednak przypomne Ci że Don Fabio już raz "stał sie ofiara" przysłowie że nie wchodzi sie 2 razy do tej samej rzeki. Milan po jego wodza był najlepszym klubem w europie. Błyszczał Maldini Van Basten, Gullit czy Rijkaard. Potem Fabio zaliczył Real i potwierdził swoją "firme" Real tez jak Milan grał pięknie efektownie i wygrywał. Ale powrót Fabio do Milanu już nie okazał się takim dobrym ruchem :? Zaufanie Laudrup'owi to cos al'a ruch Laporty w kierunku Franka :roll: Świetny piłkarz w przeszlośc dostaje szanse pokazanie swoich umiejetność trenerskich na najwyższym poziomie. Teraz jest coraz wiecej młodych ciekawych trenerów. Ale równie dobrze Real może posadzić na ławce kogoś z nazwiskiem i doświatczeniem. Capello jest jednym z najpoważnieszych kandydatów. A jeśli Fabio będzie miał poprowadzic Real to ide o zakład że z dwóch gracz Juve Real pozyska. Emersonowi już cos niby proponowali :wink:

Trzeba pamietać że po mundialu kilku szkoleniowców pożegna sie z dotychczasowa praca. Pada nazwisko Erikssona w temacie Real...

Czyli miałeś racje co do Chivu. Ale nie należy zapominać że nowy prezydent - nowy trener - nowa wizja gry = czystki :roll: Sam wiesz pewnie nie jednego trener skreśli. Taki Rambo Garcia chyba zajmuje miejsce z poza EU ? a nie wierze w to ze Real bedzie go trzymał...

Bliżej - temat Kaki ? wypowiedz Gallianiego sugeruje że o wszystkim wie. Wczoraj agent piłkarza zaprzeczył doniesienia "As'a" czy innej prasy - czytałem że "elekt" :wink: chciał wykorzystać zdrupowanie Canarinhos by zamieszać mu w głowie. Był na szczescie jego wujek Kaki - Cafu :P a poważnie mówiąc - teraz każdy kontakt z graczem który ma ważny kontrakt jest łamaniem prawa. Kontakt z tym graczem bez zgodzy tego jego obecnego klubu. Jest jeszcze młody wiec nie ma furtek FIFA. Jak w przypadku Henry'ego czy Galasa. Jeśli prawda jest że zaproponowo mu umowe itd. Że ma być ważną postacia w tej kampani :wink: To mogło to wkurzyć Gallianiego. Komenatrze są tego typu że prędziej on włosy zapuści niż pozwoli na to by Milan w czasie jednego mercato stracił dwóch takich graczy. Co przez 20 lat rządów Berlusconiego nie miało miejsca. Dzisiejsza prawdziwa piłka kończy się na 90 minutach meczu potem gra kasa :roll: Nie dziwie sie socios Realu że widzą Ricky'ego na mediapunta w ich drużynie. Zrobił max postęty taktyczne i gry w obronie od czasów przyjście do Milanu. Sam wiesz jak było - przychodził za 9 milionów euro i każdy o dziennikarz po kibiców widziałe go w roli rezerwowego. A tym czasem obok Juninho Pernabucano, Stevena Gerrarda i Franka Lamparta jest chyba najskuteczniejszym pomocnikiem w ostatnich latach, Wyrgryzł Rivaldo czy Coste. No i gra jak gra. Będą obiektywnym i tak daje mało szans Realowi na wyrwanie Kaki. Tylko szkoda jak przez "sztuczki" kontakty po miedzy oboma klubami sie popsują. I Milan i Real mają swoją pozycje nie tylko w europie ale i w G 14 :wink: wiec dobrze by było grali czystko....

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 cze 2006, 18:14

Co do Capello to wiadomo, ze jak on przyjdzie to Real zacznie grac inaczej. Patrzac na to co wyprawiali w grze defensywnej (nie tylko obroncy, ale cala druzyna) w tym sezonie to chcialbym zobaczyc reke Fabio jak to uklada. Istnieje opcja, ze zamknie ich w takie schematy jak Juve, ale ja licze jednak na to, ze Capello potrafi sie przystosowac do socios i stylu hiszpanskiego, tym bardziej ze juz to potwierdzil, a za jego czasow Real gral nie tylko efektywnie ale i efektownie.
Laudrup. Oczywiscie nie mozna nie doszukiwac sie analogii do Ryjka. Z tym, ze Michał mialby o wiele ciezsze zycie na Santiago, bo sukcesy musialby byc od razu. A z obecna ekipa to jest niemozliwe.

Eriksson to glownie przez Becksa. Tata i syn. W kadrze maja dobry uklad, Becks jest kapitanem, Sven zawsze o nim mowi w superlatywach, wiec i David sie mu odwdziecza. A jakby go sciagnal na SB to mialby zycie, ze ho ho. Wtedy nie tylko zarzad, ale i trener byliby za jego gra w 1 skladzie. Nie do ruszenia. M.in. dlatego bym Szweda nie chcial. A poza tym jakos nie darze go zbyt wielka sympatia i uznaniem jako trenera. Fakt, z Lazio cos tam osiagnal, ale trzeba przyznac, ze i graczy mial wtedy nietuznikowych.

Gracze spoza UE. Rzeznik ma paszport UE, ale i tak mam nadzieje ze odejdzie. Razem z Gravesinho oczywiscie. Oni sie nie nadaja do Realu. W zyciu. W Hiszpanii moze grac w meczu 3 spoza unii. Robinho, Bestia i Cicinho nie maja. Jezeli przyjdzie Kaka, to we czterech na raz by grac nie mogli. Nie mowiac juz o tym, ze gdyby jeszcze chcieli sciagnac Adriano (choc nie wiem po co), to trzeba byloby wykorzystac kontakty w federacji zeby przepisy zmienili ;)

No to widze, ze Calderon faktycznie chce wygrac :P Kaka to byloby moje marzenie, jezeli chodzi o gre w Realu. No i bylby dla Krolewskich idealny. Strasznie mi sie podoba jego gra i gdybym mial wybierac, to bylby chyba pierwszy na mojej liscie do wzmocnien. No ale chyba go jednak nie puscicie, a szkoda :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 cze 2006, 18:30

Dlaczego mielibysmy nie puscic Kaki?
Mijatovic mial powiedziec podobno cos takiego:
"Jeśli Madryt do Ciebie zadzwoni, będziesz zobowiązany opuścić Milan".

Bedziemy musieli sie z tym pogodzic :lol:

Niech lepiej dzwonia jak Kaka jest z kadra na MS bo gdy wroci do Mediolanu to moze nie byc tak latwo.Wiadomo wszystkie telefony sa na podsluchu :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 cze 2006, 18:35

Powiem tyle " łapy precz od Kaki " :P

Całe szczęście bo agent Kaki dał jasno do zrozumienia że on nigdzie się nie wybiera. W ogóle nie wiem skąd się wzieły te hasła w stylu że jak " Real dzwoni " to trzeba się pakować. Może tak było kiedyś ale już napewno tak nie jest. Ricardo to mądry chłopak :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 18:49

Trudno sie nie zdzodzić z tym co piszesz na temat Fabio. Bo on to może poukładać raz, dwa - sprowadzi obronców którzy będą mu coś gwarantowali. Obojętnie na wiek bo chyba każdy fan Calcio wie jaka metarfoze przeszedł Fabio Canavaro. A ile ma lat 33 ? Ramos może sie przy nim [Capello nie Cannie:P] tylko uczyć gry w defensywie. Ja jestem daleki od twierdzenie że Fabio Capello to mistrz cattenacio i schematów. Bo wiemy jak grały jego kluby. Juventus gra bardzo schematycznie - ale to mi. dla tego że wszystko co może pokazać z "magii" opiera sie na Szwedzie i rajdach Mauro Camoranesiego do lini. To za mało w dzisiejsze piłce. No trudno by wiekowy Nedved ciągną gra na flance zwłaszcza że obok ma dwóch DM. Każdy trener dla tym co ma. Dla tego mi. nasza wcześniejsza rozmowa że to trener powinien wybrać graczy. By mógł sobie wybrać gracz zdolnych grać 4-3-3 czy 4-4-2. Capello w Milanie, Realu i Romie pokazał że nie jest zwolenikim tylko schematów. Bo pamietamy jak te kluby grały. Ale w każdym z nich był "ktoś" kto ciagna ta gre na takim poziomie. Juventus nie ma takiego gracza jak np. Totti. Fabio teraz mają do dyspozycji wolna reke i gotówke może nadal grać dwója DM ale przy modnym w La Liga 4-2-3-1 - i pewnie "rzemieśników" :wink: sprowadził by odpowiednich to takie gry której oczekuja socios.

Eriksson ? No jak dla mnie słaby trener. Masz racja co to Szweda. Możliwe że jest łaczony przez cukrowanie Becksa - ale on też może pociągnąc za sobą transfery, nie wiem czy zauwazyłeś ale ostatnie gwiazdy Beckham, Robinho przychodziły w pakiecie z trenerem :wink:

Aha czyli Rambo ma paszport - Diogo też ? Z trójki - Robinho, Bestia, Cicinho - nikt sie nie szykuje do "wyjazdu" :roll: Łaczonych z Real jest z 3 nowych Canarinhos - Alves - Kaka - Adriano. Jest jeszcze Emerson ale on ma już chyba papier. Może odejdzie Roberto Carlos [pyta Chelsea] Może Ronaldo odejdzie ale oni mają paszpoty, wiec nic to nie daje. Będzie ciekawie :)

Na temat Kaki nic nie pisz bo jeszcze coś "wykraczesz" a ja już nie wytrzymam wtedy dwóch osłabien :evil: nawet w "najgorszych snach" nie przewidywałem takiego początku mercato. Teraz czas na masz ruch :] I to mnie pociesza ...

Trzeba też pamietać o nie jakim Rafaellu Sobisie :roll: ponoc może mieć wejście w europe jak Kaka' i jest pożądany przez czołowe kluby choć narazie coś cicho...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 cze 2006, 18:55

Krzysztof Jarzyna pisze: Robinho, Bestia i Cicinho nie mają
Ztego co pamiętam do Cicinho ma paszport włoski ;)

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 07 cze 2006, 13:22

niejaki pan Villar Mir (kandydat na prezydenta Realu) obiecał, że kupi Messiego za... 150 mln euro :shock:
zaczynają się obietnice... faworytem zdaje się być jednak Ramon Calderon, którego prawą ręką jest Predrag Mijatović, który ma zostać dyrektorem klubu... Calderon obiecuje sprowadzenie Capello, Emersona i Zambrotty, zostać mają Cassano i Ronaldo...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 cze 2006, 13:49

robur pisze:niejaki pan Villar Mir (kandydat na prezydenta Realu) obiecał, że kupi Messiego za... 150 mln euro :shock:
zaczynają się obietnice... faworytem zdaje się być jednak Ramon Calderon, którego prawą ręką jest Predrag Mijatović, który ma zostać dyrektorem klubu... Calderon obiecuje sprowadzenie Capello, Emersona i Zambrotty, zostać mają Cassano i Ronaldo...
150 baniek za jednego zawodnika to gruba przesada, tym bardziej za 19 latka.Villa Mir jest powszechnie uwazany za czlowieka Pereza. Wedlug panujacej opinii mialby on byc tylko figurantem, a wszystkie decyzje mialby podejmowac Perez. Calderon jest rzeczywiscie faworytem. Dodajmy jeszcze, ze obiecal sprowadzenie Kaki. Inny projekt niejakiego Arturo Baldsano zaklada sprowadzenie Reyesa i Joaquina, dyrektorem sportowym mialby byc Del Bosque, a trenerem Sven Goran Ericsson. Kandydowac chce rowniez dawny prezydent Krolewskich Lorenzo Sanz. Kampania powoli nabiera tempa, na pewno bedzie ciekawie.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 cze 2006, 15:21

makis pisze:Villa Mir jest powszechnie uwazany za czlowieka Pereza
makis pisze:mialby on byc tylko figurantem
makis pisze:decyzje mialby podejmowac Perez
Hmm... wierzysz w każdą głupotę jaką usłyszysz!? Czy tylko Mi się tak zdaje?? Gdyby Perez chciał podejmować dalej decyzje należące do prezydenta Real'u to albo w ogóle by nie zrezygnował z tego stanowiska, albo po raz kolejny wystartowałby w wyborach... i wygrałby je bez jakiegokolwiek problemu!! Cały Madryt wie, że lepszego prezydenta od Perez'a w Madrycie już długo nie będzie!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”