MŚ 2006: Polacy na mundialu

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Bobohawk » 02 cze 2006, 21:49

Wydawać by się mogło, że jest to łatwa grupa tym bardziej, że rywale ostatnio nie w formie oprócz Niemców. Naszych piłkarzy stać na awans, ale chyba tylko z drugiego miejsca. Z Ekwadorem już graliśmy niedawno i tak naprawdę to nic wielkiego nie pokazali. Owszem były złe warunki, ale my graliśmy na tym samym boisku więc żadna to wymówka. Kostaryka? Jeżeli przegrywają już drugi raz z amatorami to nie świadczy to dobrze o zespole. Wydaje mi się, że Kostaryka będzie dostarczycielem punktów. A Niemcy jak to Niemcy, solidni w defensywie, a ostatnio mają również silną formację ofensywną. Mają młody i ambitny skład więc jeżeli wygrają wysoko z Kostaryką na początek wtedy będzie naprawdę trudno. Szkoda, że gramy z nimi drugi mecz. Wtedy gdy przegramy może dojść do sytuacji, że z Kostaryką będzie mecz o wszystko, a w roli faworyta nie sprawdzamy się najlepiej. Szanse mamy duże, ale sztuką będzie ich nie zmarnować. Szkoda trochę tego zachowania kibiców w Chorzowie, ale mam nadzieję, że piłkarze nie wezmą sobie tego do serca. Sądzę, że kluczowe będą pierwsze mecze. Jeżeli wygra w nich Polska i Niemcy wtedy to między nimi odbędzie się walka. Nie wiem jak inni, ale ja Pawłowi Janasowi ufam i uważam, że jego wszystkie decyzje będziemy mogli krytykować dopiero po mundialu. Mam nadzieję, że teraz wszyscy bez względu na to czy będzie to Rasiak czy Kuszczak będą z całych sił kibicować Polsce.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”