Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 11

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 04 cze 2006, 11:04

ale bramke Reyes zapial :shock: faktycznie jak ta lala...juz dawno nie widzialem zeby ktos tak idealnie przymierzyl z takiej odleglosci(25 m.jak sie myle to mnie poprawcie)...Espana dostala bardzo latwa grupe,wyjscie z niej bedzie prostsze niz puszczenie bąka w wannie-co pozwoli takiemu np.Raulowi troche wejsc w gre,powinien jak najwiecej grac w trzech pierwszych meczach a moim zdaniem zaprocentuje to po awansie do 1/8

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 cze 2006, 11:09

Reyes w ogóle zagrał dobre spotkanie. Widać, że jeszcze walczy o miejsce w wyjściowej jedenastce ;] Z resztą podobnie jest z Cescem- niby go nie było w tej opublikowanej wstępnej jedenastce, z mecz zagrał fantastyczny. Ciekawe czy Aragones wyciągnie jakieś wnioski z tego meczu :roll:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 cze 2006, 11:13

Messi E2 Ronaldinho jeszcze nie pochwaliles Puyola, Xaviego, Iniesty i Garcii, a przeciez oni wszyscy maja cos wspolnego z Barca :>

Hiszpania nie przegrala od bodajze 20 (?) spotkan, ale od pewnego czasu mieli problemy z bramkami. Wczoraj zagrali dobrze, z badz co badz - wymagajacym przeciwnikiem, bo Egipt to nie kelnerzy bynajmniej. Mieli przewage i mogli wiecej bramek strzelic. Dobrze, ze do takiej grupy trafili, bo mozna sie bedzie "rozkrecic". Fajnie, ze Raul strzelil bramke, o ile sie nie myle - pierwsza od tej z Deportivo.
Wbrew pozorom, taka gra, takim systemem (z dwoma DM srednio kreatywnymi) wcale nie musi byc strzalem w stope. Bo Hiszpania zawsze grala efektownie ale przegrywala. Teraz moze sie zmienic wszystko ;) A w razie potrzeby i na lawce bedzie potencjal - mozna zmieniac. Tym bardziej, ze tyly maja imponujace. Poczawszy od najlepszego bramkarza swiata, poprzez najlepszego obronce swiata. Wiec tak jakby nie ma sie co martwic o defensywe ;)
RzuR pisze:25 m.jak sie myle to mnie poprawcie
Mysle, ze moglo byc nawet dalej. 25,5 albo nawet 26 :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 cze 2006, 12:46

Krzystof Jarzyna pisze:Messi E2 Ronaldinho jeszcze nie pochwaliles Puyola, Xaviego, Iniesty i Garcii, a przeciez oni wszyscy maja cos wspolnego z Barca
Ale pochwalilem Cesca :lol:
Widziales mecz :?: Bo jakos nie mozna bylo pochwalic Raula za bramke, ktora strzelil by kazdy w tej sytuacji bo to raczej wieksza w tym zasluga Lopeza i bramkarza Egiptu :wink:
Inieste i Xaviego nie ma za co chwalic bo zagrali tak jak powinni czyli kreatywnie stwarzajac innym sytuacje :shock:
A Carles zagral dobrze podobnie jak cala linia defensywy z min. Ramosem :twisted:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 04 cze 2006, 12:57

Poczawszy od najlepszego bramkarza swiata,
łoj Krzysiu:)kącik nocnych marków nie sluzy ja widze wyostrzeniu Twej percepcji:)ja wiem ze milosc do klubu bywa zaslepiajaca(bo Buffon jest najlepszym bramkarzem,Buffon jest najlepszym bramkarzem,Buffon jest najlepszym bramkarzem ;) ) ale moznaby wymienic z 5ciu solidniejszych w tej chwili na swiecie lekką rąsią..:)
Wiec tak jakby nie ma sie co martwic o defensywe
to sie zgadza,a paradoksalnie-mozna sie troche martwic o napadziorów..no bo Raul nie gra nic od pół roku(absolutnie nie jest to jego wina czy slabsza forma-przezyl najdulsza kontuzje w karierze),Torres bywa mocno chimeryczny,wiec moze wyjatkowo na tej druzynie zbudowanej od tylu cos w koncu zwojuja srogiego?sie zobaczy...jakimś murowanym faworytem przynajmniej nie są..

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 cze 2006, 14:02

RzuR pisze:oj Krzysiu:)kącik nocnych marków nie sluzy ja widze wyostrzeniu Twej percepcji:)ja wiem ze milosc do klubu bywa zaslepiajaca(bo Buffon jest najlepszym bramkarzem,Buffon jest najlepszym bramkarzem,Buffon jest najlepszym bramkarzem Wink ) ale moznaby wymienic z 5ciu solidniejszych w tej chwili na swiecie lekką rąsią..Smile
Abstrahujac juz od mojej antypatii do Juventusu ( :smile2: ), to uwazam dwojke Buffon Iker za najlepsza na swiecie. Albo inaczej - Buffon w swojej formie moze sie jedynie z Ikerem rownac :P Nie wiem czy ogladasz lige hiszpanska, ale moge Ci zagwarantowac, ze w tym sezonie Iker zdobyl dla Realu wiecej punktow niz Ronaldo, Robinho i Zizou razem wzieci ;) Wiem, ze to ze gra w Realu podnosi jego wartosc w moich oczach, ale podejrzewam, ze nawet gdyby w nim nie gral to nadal bylby najlepszy ;)

RzuR pisze:no bo Raul nie gra nic od pół roku(absolutnie nie jest to jego wina czy slabsza forma-przezyl najdulsza kontuzje w karierze)
Tak sie sklada, ze Raul to nic nie gra od jakichs 2-3 lat ;) Nic jak na niego i jego mozliwosci oczywiscie ;) Torres jest mlodzianem, bez doswiadczenia praktycznie, to samo Villa. Ale tak jak mowilem - maja niesamowicie mocna druga linie i w razie klopotow z typowymi napadziorami, moga spokojnie przejsc do 4-2-3-1, z Joaquinem, Garcia czy Reyesem po bokach i tak jakby wtedy sila ataku sie moze rozlozyc ;)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 04 cze 2006, 14:12

Krzysztof Jarzyna pisze:Abstrahujac juz od mojej antypatii do Juventusu ( Smile2 ), to uwazam dwojke Buffon Iker za najlepsza na swiecie. Albo inaczej - Buffon w swojej formie moze sie jedynie z Ikerem rownac Razz Nie wiem czy ogladasz lige hiszpanska, ale moge Ci zagwarantowac, ze w tym sezonie Iker zdobyl dla Realu wiecej punktow niz Ronaldo, Robinho i Zizou razem wzieci Wink Wiem, ze to ze gra w Realu podnosi jego wartosc w moich oczach, ale podejrzewam, ze nawet gdyby w nim nie gral to nadal bylby najlepszy Wink

W bezposrednim pojedynku (nawet i w dwoch) druzyn Buffon okazal sie lepszy :] Poza tym wielkim minusem Ikera jest wzrost.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2006, 18:19

Ja oglądam na bierząco rozgrywki La Liga od dobrych kilku lat i nawet jako kibic Barcelony jestem w stanie bez cienia wątpliwości powiedzieć, że Iker Casillas jest najlepszym (jednym z dwóch, może trzech najlepszych) bramkarzem świata. Być może są bramkarze równie wspaniali (wspomniany już Buffon kiedy jest w formie), ale lepszych nie ma.
RzuR pisze:ale moznaby wymienic z 5ciu solidniejszych w tej chwili na swiecie lekką rąsią..Smile
Jestem niezwykle ciekaw :>
Ostatnio zmieniony 13 cze 2006, 15:13 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 13 cze 2006, 14:44

Lakier pisze:W bezposrednim pojedynku (nawet i w dwoch) druzyn Buffon okazal sie lepszy Krzywy Poza tym wielkim minusem Ikera jest wzrost.

Nie jest aż taki mały, dobrze wybrania górne piłki, ja do niego nie mam zastrzeżeń. Buffon już nie jest takim bramkarzem jak kiedyś, stracił formę poprzez kontuzję.
Niggaz pisze:a oglądam na bierząco rozgrywki La Liga od dobrych kilku lat i nawet jako kibic Barcelony jestem w stanie bez cienia wątpliwości powiedzieć, że Iker Casillas jest najlepszym bramkarzem świata. Być może są bramkarze równie wspaniali (wspomniany już Buffon kiedy jest w formie), ale lepszych nie ma.

Choć według niektórych najlepszy jest P. Cech, ale sądze że są na takim samym poziomie.

Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 02 sie 2006, 15:43

Choć jestem fanem Realu powiem, że i tak najlepszy jest Iker, ponieważ. Popatrzmy na to jaką obronę miał przed sobą Buffon: Cannavaro Thuram Zambrotta, Zebina. Cech to samo: Carvalho, Gallas, Terry i Del Horno. A Casillas: Salgado, Ramos, Helguera i Carlos.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2006, 19:01

Ktoś wczoraj ogladał Hiszpanów. Ciekawi mnie ogolnie jak stracili bramki, albo przez kogo bledy. Niestety na serwisach Barcy malo o tym pisza, a na rm.pl
:arrow: głownie jada po zawodnikach Barcy, a ocywiscie pilkarze realni ciagneli gre :P :arrow: szczegolnie Raul :wink:
"Komiczna decyzja Aragonesa, zmiana Sergio Ramosa na Michela Salgado. Pablo i Puyol nie istnieją; niska forma obrońcy azulgrany jest tragiczna

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 wrz 2006, 19:15

Oddać mi kasę :won:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 paź 2006, 1:40

Jutro rep. Hiszpani gra bardzo wazny mecz na wyjezdzie. Zmierzy sie ze Szwecja. To bedzie bardzo trudny mecz dla Hiszpani. Po ostatniej porazce z Irlandia Pol. pojawilo sie wiele krytyki na temat Luisa Aragonesa, ktory jakos potrafil sie z tego wszystkiego wytlumaczyc, ale jesli jutro przegra to ja nie widze go jako selekcjonera. Oczywiscie nie zagra Raul.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 07 paź 2006, 10:29

snake pisze:Oczywiscie nie zagra Raul.
Aragones mówił w wywiadzie dla telewizji, że Raul nie zagra najbliższym meczu eliminacyjnym. Poza tym w kadrze zawsze jest dla niego miejsce.
snake pisze:Zmierzy sie ze Szwecja. To bedzie bardzo trudny mecz dla Hiszpani.
Szwedzi u siebie są piekielnie mocną drużyną. Liczę na 2 - 1 dla Hiszpanów, chociaż remis byłby w miarę zadowalający.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2006, 12:53

snake pisze:Oczywiscie nie zagra Raul.
Nie tylko on nie otrzymał powołania. Joaquin także nie cieszy się wielkim zaufaniem selekcjonera i nie znalazł się w kadrze. Ten jednak nie potrafił ukryć swego niezadowolenia z tego powodu:

"W zasadzie się tego spodziewałem. Szczerze mówiąc nigdy nie miałem zaufania Luisa Aragonesa. W pewnym momencie wyglądało, że ono jest, ale potem ... Za każdym razem kiedy miał dojść do czystki, to ja pierwszy musiałem odejść."

Dużo głośniej jest oczywiście omawiany brak El Capitano zwłaszcza w sytuacji, gdy strzelił on trzy bramki w dwóch ostatnich meczach Realu. Aragones ma jednak duże zaufanie związku (niedawno odrzucono jego dymisję) i trudno się spodziewać nagłej zmiany trenera pomimo niezadowolenia kilku piłkarzy. Sytuacja może się zmienić, jeśli wynik meczu ze Szwecją nie byłby zadowalający. Wtedy być może Luis znowu zacznie się zastanawiać nad rzuceniem tej roboty...

Hiszpanie ostatni mecz ze Szwecją grali w 2000 roku. Wówczas padł remis 1:1. Ostatnia porażka La Seleccion z Trzema Koronami to rok 1988 więc dość dawno. Również bukmacherzy wyżej oceniają szansę podopiecznych Aragones'a co jednak niekoniecznie musi mieć odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Przewiduje się, iż Hiszpanie zagrają w składzie:

Casillas - Ramos, Juanito, Puyol, Capdevilla - Angulo, Albelda, Iniesta, Fabregas - Torres, Villa

A zatem bez nomianlnych skrzydłowych co już widzieliśmy na Mundialu w Niemczech. Ta taktyka jest nietypowa i mnie jakoś specjalnie nie przekonuje. Zobaczymy po meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”