MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 04 cze 2006, 18:07

Holandia - Australia 1:1 (1:0)
1:0 Ruud van Nistelrooy 9'
1:1 Tim Cahill 54'

żółte kartki: Luke Wilkshire 58', Luke Wilkshire 61', Vince Grella 78'

czerwone kartki: Luke Wilkshire 61' (druga żółta)

Holandia: Van der Sar - Kromkamp (46' Heitinga), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst (64' Kuijt)- Van Bommel, Sneijder (50' Landzaat), Cocu (37' Maduro) - Van Persie, Van Nistelrooy, Robben

Australia: Schwarzer - Emerton, Neill, Moore, Chipperfield, Sterjovski (51' Cahill), Grella, Culina, Wilkshire, Bresciano (67' Thompson), Viduka (65' Aloisi)

sędziował: Michael Dean

Bardzo ostry mecz glownie ze strony Australii, dziwi mnie taka gra, ciekwe czy az tak zalezalo Hiddinkowi na wyniku czy to pokaz tego na co moga liczyc przeciwnicy na Mundialu :?:
Ze strony Holandii na pochwaly powinien liczyc Robin van Persie, chyba to wlasnie on byl dzisiaj motorem napendowym Oranjes i jak dla mnie dobrze zagral ich srodkowy obronca Mathijsen. Z drugiej strony dobrze zagral z pewnoscia Mark Swarzer. Mnie osobiscie martwia kontuzje rozgrywajacych Holandii van der Vaart wraca do formy tylko nie wiadomo jaka ta forma bedzie ten, ktory go mial zastopic w 11 dzisiaj doznal kontzuji ciekawe jak groznej :?: Cocu tazke zszedl przedwczesnie i bylo to raczej spowodowane jakas kontuzja niz oszczedzaniem go przed meczami MS a jego zastpca Maduro nie wyroznial sie niczym wielkim.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”