Holandia - Argentyna zapowiada się na największy szlagier fazy grupowej. Jak zawsze będę kibicował Holendrom ale w takiej grupie wszystko się może zdarzyć. WKS dobrze się prezentuje w sparingach i mogą namieszać. Oczywiście faworyci grupy to Argentyńczycy i Holendrzy to faworyci ale już nie takie niespodzianki oglądaliśmy. Wielką niewiadomą jest forma Serbów, w eliminacjach prezentowali się bardzo dobrze, zobaczymy jak będą przygotowani do WM. Na pewno znaczącym osłabieniem w pierwszym meczu będzie brak Vidica, który jest filarem defensywy. Ciekawi mnie co zaprezentuje Argentyna, pakę jak zawsze mają mocną. Szczególnie pomoc, dwóch genialnych rozgrywających (Riquelme i Aimar). Praktycznie każda pozycja oprócz bramki jest świetnie obsadzona. Pytanie jak Pekerman to ustawi i czy jego sukcesy z młodzieżówkami przełożą się na sukces reprezentacji seniorów.
Holendrzy mają też fajny skład i jeśli będą grali tak jak w eliminacjach mogą dojść daleko. O ile nie zaskoczyło mnie, że nie pojechali Davids i Seedorf bo obaj oprócz słusznego wieku są także piłkarzami kłótliwymi to szczerze zdziwiło mnie pozostawienie w Holandii Huntelaara. On by świetnie pasował na zmiennika dla Nistelrooya, który w tej chwili jest dla mnie jednym z kandydatów na króla strzelców o ile Holendrzy nie odpadną przedwcześnie.