MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 07 cze 2006, 12:58

W pierwszym meczu na mundialu Lippi może zaskoczyć nie jednego. Oczywiscie szkoda że Zambrotta i Nesta muszą "pazuować" - bo ja jestem zdania że defensywa Oddo - Cannavaro - Nesta Zambrotta to chyba najmocniejsza linia defensywna na turnieju :] Pod nie obecnośc Sandro i Gianluci w meczu z Ghaną zagrają Interniście :wink: Marco Materazzi i Fabio Grosso.

Ponoć Lippi w tym meczu nie skorzysta z Francesco Totttiego i zagra klasycznym 4-4-2 z druga linia w środku De Rossi - Pirlo. A na flankach Gattuso i Mauro Camoranesi. A Totti jeszcze popracuje nad sobą. Musi być gotów w 100% by ciągnąć gre. Atak tworzyć prawdopodobnie Luca Toni i Alberto Gilardino - mowa :] na 100% a nie prawdopodobnie. Już grali za Lippiego 4-4-2 - co prawda ostatnio non stop 4-3-1-2 [jak gra Francesco za napadem] lub 4-3-3.

W przypadku 4-4-2 :arrow: Buffon - Oddo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi - Toni, Gilardino.

A jak by się zdecydował na gra z Totti od początku to 4-3-1-2 :arrow: Buffon - Oddo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Gattuso, Pirlo, Camoranesi - Totti - Toni, Gilardino.

Oby tylko Del Piero nie wystawił na flanke :? bo równie dobrze mógł by Nim zastapić Zambrotte :? Nie wiem czemu Lippi mają nie sprawnego w 100% Francesco Tottiego nie zagra z Alessenadro Del Piero za napadem - już tak grali że Del Piero grał al'a Kaka przy 4-3-1-2. A to takie zmieniane pozycji Del Piero przypomina sytuacje z Juve i Capello.

RzuR grupe na pewno tworza i połowa z nich ma w dupie Calciopoli :P O to będą sie co nie którzy martwić po mistrzostwach świata. Teraz maja jeden cel :] Forza Azzuri. A to że kibice podczas zgrupowanie dali pokaz "przyjaźni" z graczamu Juve to tylko ich umacnia :P

"Co chwila wyplywaja informacje o animozjach bianconerii/rossonerii (mozna sie tylko domyslac ze chodzi o Del Piero i jego najlepszego przyjaciela..."

:> ? nie wiem co masz ma myśli ? Bianconerii/Rossonerii ? napisz jak moze coś przespałem :P ? Chłopie to nie Del Piero stanowi o sile tej drużyny. On stanowi o sile ławki. I to też ważna rola bo może wejśc w 85 minucie i wygrać mecz. Jednak teraz podstawa zdrowie bo gdy podstawowa "11" będzie zdrowa i w formie to będzie dobrze.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”