MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 maja 2006, 22:59

Grupa E

Włochy
Ghana
USA
Czechy

Włochy - Ghana (12.06.2006 - godz. 21:00 - Hanower)
USA - Czechy (12.06.2006 - godzina 18:00 - Gelsenkirchen)
Włochy - USA (17.06.2006 - godzina 21:00 - Kaiserslautern)
Czechy - Ghana (17.06.2006 - godznia 18:00 - Kolonia)
Czechy - Włochy (22.06.2006 - godzina 16:00 - Hamburg)
Ghana - USA 22.06.2006 - godznia 16:00 - Norymberga)

To może być ulubiona grupa połowy forumowiczów :). Teoretycznie łatwo z grupy powinny wyjść Włochy, jednak zamieszanie wokół przekrętów w Serie A może negatywnie wpłynąć na formę i koncentrację graczy. A o wpadki z teoretycznie łatwymi przeciwnikami nietrudno, co pokazały eliminacje i poprzedni mundial. Czechy po raz ostatni poprowadzi Pavel Nedved. Drużyna praktycznie nie zmieniła się od ostatniego EURO i ten atut powinni Czesi wykorzystać. Prawdopodobnie miejsce drugie w grupie. USA konsekwetnie budują zespół, zapowiedzi sprzed kilku lat o budowie zespołu zdolnego zdobyć mistrzostwo świata dlaej brzmią niewiarygodnie... ale wszystko przed tą drużyną. O ich szansach jak zwykle najcelniej wypowiedział się prezydent Bush: 'Powiedziano mi, że mamy dobry zespół, ale kto wie czy wystarczająco dobry, aby wygrać.' Solidny zespół, ale raczej nie pokona Czechów w walce o drugie miejsce.
Ghana wydaje się być najsłabszą drużyną w tym zestawie, jednak ten młody zespół jest zdolny do wszystkiego, typowy turniejowy czarny koń. Najmocniejszymi punktami są kapitan Stephen Appiah i gwiazdor Chelsea Londyn - Michael Essien.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 02 cze 2006, 15:26

Tak więc Piwus dużo napisał na temat grupy E która interesuje mnie najbardziej poza Naszymi Perłami. 8)

Czesi w grupie jednak już osłabieni bez Vladimira Smicera który doznał urazu nogi i nie zagra w ostatnich juz chyba w swojej karierze Mistrzostwach Świata.

Obstawiam wyjscie z grupy Włochów i Czech ale jak wszyscy wiedzą dawno z grupy nie wyszły dwa czołowe zespoły a USA w Korei zaszla do 1/8 i zostali wyeliminowani przez Niemców.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 15:39

Piwus chyba nie sugerujesz że Azzuri będą bardzie lansowani na forum niż piłkarze Biało - Czerwonych. :wink: Masz racje pisząc na temat skandalu - sam się zastanawiam jak to sie odbije na reprezentacji Azzurich. Mimo że starali sie prze mundialem nie robić aż takiego dymu, poprostu sie nie dało. Dla nie których Włochów kadra sie nie liczy :roll: Jadą do Niemiec z bukmacherem w bramce i agentem na ławce jak nie którzy sie śmieją. Lippi został postawiony pod ścianą. Oskarżenie kierowane pod jego adresem na pewno nie pomogą drużynie. Oczywiście może się odciąc od tego wszystkigo ale wątpie by dał rade. Pewnie jak mundial ruszy i Włosi zaczną grać to temat "systemu Moggiego" zejdzie troche na drugi plan. Mam nadzieje. Włosi przed tym zamieszaniem byli wymieniani jako faworycie [jak kilka innych reprezentacji] ale czy teraz to się zmieniło ? Patrząc na podstawowy skład nie maja sie kogo bać. Buffon w bramce - mega mocna linia defensywna - Oddo, Nesta Canna Zambrotta - [+ mocna ławka] w pomocy Pirlo czy Totti. Atak Luca Toni Show czy Gilardino. Zawsze z ławki wiele zniesie Alex Del Piero czy też Pepe Inzaghi. Jak zdrowie dopisze i forma co nie którym [bo teraz nie jest najlepsza] to moga zajśc daleko. Mają ku temu możliwość.

Ghana to najmłodszy zespoł MŚ. Wspomniany Appiah czy Essien juz grają troche czs na najwyższym poziomie. A jeszcze przeciesz maja tak ciekawych graczy jak młody Muntali z Udinese czy chyba kapitan nawet - obecny gracz Romy Sami Kuffour. Trudno będzie im wyjść z grupy bo mimo wszystko Czesi to wieksza klasa i ogranie na tego typu imprezach. Chyba to nie tylko moje zdanie że Włosi i Czesi są faworytami tej grupu. Amerykanie maja ciekawych graczy ogranych np. w Premiership takich jak gwiazda Fulham Brian McBride czy bramkarz Manchesteru United Tim Howard, Claudio Reina z drugiej czeście Manchesteru :wink: i jego kolega z drużyny Crisa Colamanna obrońca Bocanegra - Gwiazda MLS - Landon Donovan. I np. Damarcus Beasley z PSV. Pewnie MLS Soccer wiecej by napisałe na ten temat.

Ciekawe tez jest to co Piwus napisałe o zgranym składzie czechów. przeciesz oni grają tą kadra długo już - przeszła tylko małe korekty. Weszli to gry Plasil z Monaco czy obrońca Dawid Rozenhal z PSG. Szkielet tego sezpołu pozostał. Cech juz w bramce na stałe. Grygera i Jiranek w defensywie. Jankulovski na lewej stronie obrony ma zadanie uzupełniac Nedveda który zchodzi do środka rozgrywać. Łamiąc akcje na prawa noge - ile on już tak bramek strzelił :P Galasek na DM - Rosicky za napadem. Teraz może Plasil na prawej flance. A z przodu "mały i duży" Koller - Baros. Ewentualnie gracz Galaty Heinz.

Jak dla mnie Włosi i Czesi faworycie jak nic. Skandal Calcio może sie odbic na grze Azzurich ale to też zależy jak bedzie w czasie mundialu. Bo co dziennie są nowe wontki. Jeszcze sie okaze że cześcia tego systemu była FIFA :wink: nie żartuje oczywiscie :P Lippi ma teraz szanse odpowiedzieć krytyka postawą swoich gracz na MŚ, Ghana młoda i ambitna - pewnie dla kilku z nich ten turniem bedzie "odskocznią" w lepszą piłke. USA może pokazać że prezentują wysoki poziom. A dla Czechów to ostatnia taka impreza w tym składzie i na pewno pokażą co potrafia.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 cze 2006, 15:55

W ostatnim meczu 1-1 ze Szwajcarią tak jak wtedy gdy zdobywali Puchar Swiata :) Bardzo silna i wyrównana grupa. Nawet Ghana nie musi być dostarczycielem pkt. Ciekawe jak spiszą się Czesi na swoich pierwszych mistrzostwach bo póki co odnosili sukcesy tylko na Euro. Wraca Koller, więc siła ataku rośnie. A przecież nikomu nie trzeba przedstawiać pozostałych jak Rosicky, Baros czy Nedved.
Włosi to jedna wielka niewiadoma przez afere :roll: Lippiemu napewno bedzie ciężko pozbierać drużyne tym bardziej, że sam nie wiedział do ostatnich tygodni czy poprowadzi Azzurich na WC. Licze że mimo wszystko będzie dobrze. USA to taka drużyna która jeśli wyjdzie to nie będzie niespodzianki, ale nawet gdy zostaną i zakończą udział na tym etapie też nikt nie bedzie dramatyzował. Nie wiem jak ostatnio radzi sobie Donovan, ale po Koreii Amerykanie napewno na niego liczą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2006, 16:28

Jest to bardzo ciezka grupa, i tak naprawde kazdy moze z niej wyjsc. Ja widze jednego wielkiego faworyta - Wlochow - i grupe poscigowa ;) Czesi wg mnie maja troche za stary chyba zespol, malo tam zmian, swiezosci moze im braknac ;) Wierze, ze obok Azzurich do kolejnej rundy awansuja Amerykanie badz reprezentanci Ghany :-)

Mam nadzieje, ze Wlosi pokaza futbol madry, ale i piekny. Skuteczny, ale i ofensywny :) Wg mnie to glowni faworyci do złota :twisted: Ale ja sie przeciez nie znam :P

Awatar użytkownika
wiselkakrakow
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 02 cze 2006, 17:13

Coś mam dziwne przeczucie że Włochy nie popisza się na tym mundialu. Ostatnio w Koreii troche zostali pokrzywdzeni, a tym razem głośno się zorbiło o włoskim calcio w ostatnim czasie. I to naprawde nieźle się tam podziału. Faworytem jest tu Republika Czeska, choć wolałbym żeby to były włochy!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 02 cze 2006, 17:32

Grupa silna i wg mnie bardzo wyrównana. Oprócz Ghany - bo ona będzie raczej dostarczycielem punktów - to wydaje mi się, że zdarzyć się może na prawde wszystko. Z odpadnięciem Włochów włącznie, tym bardziej, że Włosi zawsze rozkręcają się z biegiem turnieju i faza grupowa nie jest zazwyczaj ich najmocniejszą stroną. Cztery lata temu przegrali w gupie z Chorwacją i wyszli na 2 miejscu za Meksykiem... więc nie skazywał bym tak szybko drużyny USA.

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 02 cze 2006, 18:35

A ja mam dziwne uczucie że... dojdą daleko, bo za wiele sprzysięgło się przeciwko nim :wink: . Tak, tak wiem co piszę, nic nie piłam :wink: :lol: . To prawda co Zaza pisze o stosunku co niektórych graczy do reprezentacji (do Pucharu UEFA i Pucharu Włoch też :roll: ) ale to są mistrzostwa świata one rządzą się własnymi prawami. Grupa ciężka, według mnie chyba najcięższa, a to może być dobry omen, bo jak im od początku "lekko idzie" to "lekko kończą", drugi powód dla mnie to właśnie calciopoli. Będą chcieli coś udowodnić nie tylko kibicom ale może przede wszystkim dziennikarzom (oskarżenia padały również pod adresem piłkarzy), a to może być znakomita motywacja. Trzeci powód to może moje wymysły, ale tak jest że ja Włosi słabo grają w Euro, to dobrze w Mistrzostwach Świata. Trochę prześledziłam tą zależność. I jakoś mniej więcej się pokrywa :D . A przecież na Euro z grupy nie wyszli...[/url]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2006, 18:43

Ogólnie Włosi pod presją grają dobrze a więc wątpię, aby skandal w Calcio odbił się jakoś szczególnie negatywnie na ich postawie. Prędzej będą chcieli za wszelką ceną udowodnić, że poza brudem i smrodem w lidze Włosi mają jeszcze świetnych piłkarzy.

Czesi rok w rok grają bardzo dobrze, ale teraz jest jakoś inaczej. Nawet porażki z Holendrami w eliminacjach o czymś świadczą. Przecież zawsze toczyli z Oranjes wielkie boje i niejednokrotnie schodzili z boiska z tarczą. Teraz być może brakuje im właśnie świeżej krwi jak już ktoś wcześniej zauważył. Mają zgraną ekipę, ale już dość zaawansowaną wiekowo. Nie zaoferują więcej niż przed laty a nawet odrobinę mniej. Pewnie będą walczyć z USA o awans. Podopieczni Bruce'a Areny potrafią zagrać dobry mecz i pewnie przynajmniej jedno spotkanie na Mundialu im wyjdzie. Jeżeli to będzie akurat mecz z Czechami to mają szanse na awans. Ghana? Jakoś nie mam przekonania do Afrykańskich drużyn. Wiem, że niespodzianki mogą być, ale wychodzę z założenia, że nie ze strony Ghany :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 cze 2006, 21:11

Na ZDF sparing Włochów z Ukraińcami, można zobaczyć jak to wygląda u nich przed imprezą. Nie ośmiele się wymienić 2 która awansuje z tej grupy, bo bym musiał postawić na Włochy i Czechy, a USA zawsze niedoceniana, może wyjśc z grupy [bo zawsze wychodzi :P ]

Ghana też nie stoi na starconej pozycji, choć akurat wg mnie bedą ostatni w grupie. Appiah, czy Essien w piłkę potrafia grać, do tego dojdzie jeszcze Kuffour.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 cze 2006, 23:00

Nie przepadam za rep. Wlocha, mozna powiedziec ze ich nie lubie :roll: Oby nie wyszli z grupy :lol: Licze ze Czesi na pierwszym miejscu wyjda a za nimi...Ghana :wink: Malo realne ale marzenia nie bola...
Z racji tej ze mieszkam w USA, zycze im ostatniego miejsca :boruta: ale oni maja zawsze fuksa :roll: Juz wole zeby Wlosi wyszli i zaraz w 1/8 odpadli :twisted:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 03 cze 2006, 1:14

A ja tam kibicuje USA choc bedzie bardzo ciezko wyjsci z grupy bo jest jedna z dwoch najsilniejszych w tym turnieju.To jest wlasnie problem i to nie tylko USA ale i wszystkich zespolow w tej grupie E, bo kazdy ma realne szanse awansowac do kolejnej rundy i nie widze tutaj az takiego wielkiego faworyta bo na papierze kibice stawiaja Wlochow na 1 miejscu, ale zycie i gra na Mundialu to nie zabawa.Nie wiem kto bedzie na 1 miejscu w tej grupie nawet nie wiem kto wyjdzie z tej grupy.Uwazam ze szanse ma kazdy zespol na awans i zobaczycie bedzie ostra walka w kazdym meczu bo moze byc wazna nawet kazda bramka do koncowej tabeli.

Kibice ogolnie stawiaja tak:

1.Wlochy
2.Czechy
3.USA
4.Ghana

ale kazda kombinacja jest wedlug mnie mozliwa i nie zdziwie sie jak bedzie nawet i odwrotnie.Porownacie pozniej kto awansuje a kto nie,wiec zostawiam miejsce na tabele grupu E po wszystkich meczach grupowych:

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?

Dla mnie osobiscie zaden rezultat meczu w tej grupie nie bedzie niespodzianka.Zapraszam wiec do dyskusji na temat grupy E i to nie tylko postow o Wlochach :wink:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 03 cze 2006, 20:49

Przedstawie teraz po krotce pilkarska reprezentacje USA na MS 2006 tak jak prosil mnie snake:

CHRIS ALBRIGHT (obrona) Skad pochodzi:Philadelphia Wiek: 27 Wzrost/ Waga: 183 cm, 85kg klub: LosAngeles Galaxy (MLS) Mecze w kadrze/Gole: 20/1

Zawodnik znalazl sie w karze na MS 2006 po kontuzji prawego obroncy Frankie Hejduka,ktory byl
wybrany do kadry USA na MS ale po 2 dniach od nominacji doznal kontuzji kolana i nie mogl pojechac do
Niemiec.Albright jest nie bedzie podstawowym pilkarzem na prawej obronie gdzie #1 jest Steve Cherundolo
jednak Chris ma za soba 20 wystepow w kadrze i powinnien byc solodnym bocznym obronca jezeli wystapi w
jakims meczu a znajac taktyke USA ma szanse zagrac w jakims spotkaniu bo Arena stawia na wypoczetych
zawodnikow niz na zmeczonych pilkarzy a wiadomo turniej trudny i trzeba grac co 4-5 dni.

DAMARCUS BEASLEY (pomoc) SP: Fort Wayne, Indiana Wiek: 24 W/W: 170/70 klub: PSV Eindhoven (Holandia) MWK/G: 58/12

Tego pilkarza raczej nie musza przedstawiac bo dla wiekszosci kibicow w Polsce powinnien byc znany
gra w Holandii w PSV i ma za soba bardzo dobre mecze w lidze holenderskiej oraz Lidze
Mistrzow.Lewonozny zawodnik skrzydlowy mlody jak na pilkarza i gral juz na MS 2002 ale byl zmiennikiem.Grozny
strzelec i co wazne dobrze spisuje sie w grze obronnej jak i w ataku w kadrze USA.Arena moze wstawiac go na
prawym skrzydle juz pare razy to probowal bo USA ma dobrym dwoch lewych pomocnikow Beasley'a i
Bobby Convey z angielskieg Reading FC a na prawej pomocy nie ma pewnego kandydata.Gdzie ostatecznie
zagra Beasley zobaczymy na MS, ale uwazam ze moze grac na lewej i na prawej pomocy.Jeden z podstawowych
pilkarzy pierwszej jedenastki bardzo dobrze rozumie sie z Donovanem,Onyewu i Convey bo graja ze soba
juz od kadry USA U-17.

GREGG BERHALTER (obrona) SP: Tenafly, New Jersey W: 32 H, W/W: 182/84 Klub: 1860 Munich (Niemcy) MWK/G: 44/0

Wskoczyl do kadry w ostatniej chwili z powodu kontuzji powolanego wczesniej obroncy Cory
Gibbsa.Berhalter to bardzo doswiadczony srodkowy obronca gral na MS 2002 gdzie byl podstawowym zawodnikiem ale
juz najlepsze lata ma za soba.Jednak gra w Niemczech od 4 lat wiec bedzie u siebie jak Arena wstawi go
jako zmiennika do skladu.Pozyteczny zawodnik dobrze gra glowa i potrafi strzelic ze stalych
fragmentow gry.

CARLOS BOCANEGRA (obrona) SP: Alto Loma, Kalifornia W: 27 W/W: 182/82 Klub: Fulham FC (Anglia) MWK/G: 40/6

Jeden z podstawowych obroncow amerykanskich dobry zawodnik podstawowy gracz angielskiego klubu
Fulham.Carlos moze grac jako srodkowy obronca oraz jako lewy obronca i mysle ze w tej drugiej pozycji
Arena widzi go najbardziej.Potrafi pojsc do przodu przy stalych fragmentach gry i strzela bramki z rzutow
roznych i wolnych oczywiscie glowa.Silny punkt kadry USA w obronie ale ma tendencje do lapania
zoltych kartek.

STEVE CHERUNDOLO (obrona) SP: San Diego W: 27 Height, W/W: 169/69 Club: Hannover 96 (Niemcy) MWK/G: 35/1

Najlepszy prawy obronca amerykanski.Od wielu lat gra w pierwszej lidze niemieckiej w Hannowerze i ma
pewne miejsce w tym klubie.Gra dorze na tej pozycji jak typowy boczny obronca idac czesto do przodu
i dosrodkowujac.Waleczny zawodnik potrafiacy strzelic z rzutu wolnego.Bedzie czul sie jak u siebie w
domu na Mundialu.Byl w karze USA 2002 w Korei ale nie wysapil w zadnym spotkaniu.

BRIAN CHING (napastnik) SP: Haleiwa, Hawaii W: 28 W/W: 184/92 klub: Houston Dynamo (MLS) U.S. MWK/G: 20/4

Solidny napastnik napastnik w lidze MLS strzela sporo bramek,ale raczej rezerwowy w kadrze
USA.Kontrowersyja nominacja rewalizowal o wyjazd na MS 2006 z Taylorem Twellmanem z New England Revolution i
Arena ostatecznie wybral Chinga.Zawodnik w poprzednim sezonie malo gral z powodu kontuzji teraz jest
juz w pelni sil i w dobrej formie.Wysoki silny napastnik bardzo dobrze gra glowa i to jest jego
atut.Arena powolal go dlaego bo chce miec wysokiego napastnika grajacego dobrze glowa.

JIMMY CONRAD (obrona) SP: Temple City, Kalifornia W: 29 W/W: 185/86 Klub: Kansas City Wizards (MLS) MWK/G: 15/0

Jeden z najlepszych obecnie srodkowych obroncow w MLS.Doswiadczony wysoki obronca nie boi sie grac
twardo ma za soba gre w eliminacjach do MS i w Gold Cup 2005.Arena powinnien wystawic go w jakims
meczu choc nie bedzie podstawowym zawodnikiem z pierwszej '11'.Slabszym jego punktem jest
strzal na bramke i zagrozenie pod bramka przeciwnika ale dobrze spisuje sie za to w obronie.

BOBBY CONVEY (pomoc) SP: Philadelphia W: 23 W/W: 170/70 Klub: Reading FC (Anglia) MWK/G: 39/1

Dobry lewoskrzydlowy lub lewy pomocnik.Mlody jak na staz w kadrze ale ma juz 39 wystepow w rep.
USA.Obecnie od roku w bardzo dobrej dyspozycji wlasnie awansowal z Reading do EPL.Na rowni z Beasley moze
grac w pierwszej '11' na lewej pomocy.Bardzo dobrze dosrodkowuje i czesto przeprpwadza
dlugie rajdu po lewej stronie boiska.Przyszlosc przed tym zawodnikiem moze byc tylko lepszy grajac w
EPL.Silny punkt druzyny USA na MS2006.

CLINT DEMPSEY (pomoc) SP: Nacogdoches, Texas W: 23 W/W: 182/81 Klub: New England Revolution (MLS) MWK/G: 21/5

Rewelacja ostatnich miesiecy w kadrze USA wywalczyl sobie miejsce w rep. udajacej sie na Mundial
pokonujac 2-3 rywali na prawej pomocy. To wlasnie Dempsey zdobyl bramke w marcowym meczu z Polska 1:0
dal Amerykanow.Czesto idzie do przodu dobrze gra glowa i potrafi grac jeden an jeden ale nie sadze aby
na MS Arena pozwolil mu grac indywidualnie bo tutaj trzeba bedzie grac zespolowo.Zawodnik bez
kompleksow i bardzo ambitny ma szanse przejsc do jednego z klubow europejskich po MS.Trenowal juz w Holandii
ponad rok temu w PSV.Ma szanse zagrac w pierwszym skladzie juz z Czechami a raczej na pewno zagra w
meczach grupowych na prawej pomocy.

LANDON DONOVAN (pomoc) SP: Redlands, California W: 24 W/W: 172/72 Club: Los Angeles Galaxy (MLS) MWK/G: 81/25

Tego zawodnik nie nalezy przedstawiac bo jest najbardziej znanym pilkarzem amerykanskim.Gwiazda ligi
MLS i kadry USA.W wieku 24 lat Donovan ma za soba 81! meczow w rep. oraz wystep w MS 2002.Jest
ofensywnym pomocnikiem lub prawym pomocnikiem ale moze grac w napadzie.Arena wstawi go raczej jako
ofensywnego pomocnika.Donovan jest bardzo szybki i sprawny oraz bardzo dobry technicznie.Czasami ludzie
twierdza ze nie gra tak twardo jak powinnien,ale na MS 2006 bedzie musial pokazac charakter swoim
krytykom,bo nie ma wyjscia jest liderem druzyny i kapitanem zespolu wspolnie z Reyna.N anim bedzie sie
opierala gra zespolu USA na MS 2006, 2010.Bedzie chcial sie pokazac w Niemczech z powodu nieudanego pobytu
w Bayerze Leverkusen.

MARCUS HAHNEMANN (bramkarz) SP: Seattle W: 33 W/W: 189/98 Klub: Reading FC (Anglia) MWK/G: 6/0

Solidny bramkarz ale jest tylko trzecim zawodnikiem na tej pozycji gra w juz pierwszoligowym
angielskim Reading od ladnych paru lat gdzie spisuje sie dosyc dobrze.

TIM HOWARD (bramka) SP: North Brunswick, New Jersey W: 27 W/W: 190/98 Klub: Everton FC (Anglia) MWK/G: 16/0

Bardzo znany zawodnik z wystepow w Manchesterze United ale przez ostatni sezon byl rezerwowym w
wielkim klubie dlatego zostal wypozyczony do Evertonu od nowego sezonu w EPL.Howard jest obecnie #2 w
kadrze USA ale to dobry bramkarz i po MS 2006 bedzie #1 w amerykanskiej bramce.

EDDIE JOHNSON (napastnik) SP: Palm Coast, Florida W: 22 W/W: 180/83 Klub: Kansas City Wizards (MLS) MWK/G: 18/9

Mlody wysoki agresywny i dobry napastnik.Przyszlosc do niego nalezy byl krolem strzelcow MS U-20 w
ZEA w 2003 roku.W karze USA seniorow od 1,5 roku ale ostatnio nie moze dojsc do swojej najlepszej
formy po dluzszej kontuzji,ktora doznal w zeszlym sezonie.Potrafi grac glowa oraz dobrze ustawia sie w
polu karnym.Mial propozycje w Benfiki ale postanowil jeszcze zostac w MLS i slusznie zrobil bo gra w
kadrze USA i jedzie na MS.Jest podstawowym napastnikiem USA moze grac z McBribe w ataku w pierwszej
'11'.

KASEY KELLER (bramka) SP: Lacey, Washington W: 36 W/W: 187/88 Klub: Borussia Monchengladbach (Niemcy) MWK/G: 93/0

Wyraznie #1 bramkarz USA od ladnych paru lat weteran jezeli chodzi o wystepy na MS byl juz w
skladzie Amerykanow na Mundial w 1990.Bardzo doswiadczony zawodnik i co cieszy kibicow dalej w swietnej
formie.Gra w Niemczech i bedzie u siebie w tym turnieju.Przez wiele lat bronil w pierwszej lidze
angielskiej i w lidze hiszpanskiej.Bardzo dobry na przedpolu jak i na linii.

EDDIE LEWIS (obrona) SP: Cerritos, California W: 32 W/W: 176/75 klub: Leeds United (Anglia) MWK/G: 70/8

Bardzo doswiadczony zawodnik w kadrze USA gral na MS 2002 w Korei.Do konca walczyl z Leeds o awans
do EPL ale ostatecznie w nastepnym sezonie bedzie dalej wystepowal w 2 lidze angielskiej moze tym
razem awansuje z druzyna do EPL.W klubie gra jako lewy pomocnik i strzela troche bramek z dystansu jak i
z rzutow wolnych.Jego najsilniejsza bronia sa jednak precyzyjne dosrodkowania na pole karne na
wysokim amerykanskich obroncowi napastnikow.Z koniecznosci przemianowany na Mundial na lewego obronce i na
tej pozycji zagra w pierwszej '11' w kadrze USA jednak dalej bedzie dosrodkowywal groznie
na pole karne przeciwnika.To bedzie silny punkt USA na lewej stronie boiska.

PABLO MASTROENI (pomoc) SP: Phoenix W: 29 W/W: 177/80 Klub: Colorado Rapids (MLS) MWK/G: 48/0

Bezwzglednie najlepszy defensywny pomocnik w USA urodzony w Argentynie od dziecka mieszka w
Ameryce.Gral na MS 2002 jako mlody i niedoswiadczony kadrowicz ale swietnie spisal sie na pozycji
defensywnego pomocnika w tym turnieju i teraz jest w szczytowej formie.Czesto nie do przejscia szalenie waleczny
i agresywny.Dorby technicznie pilkarz potrafi podac dokladna pilke do przodu.W lidze MLS gra
bardziej ofensywnie ale w kadrze bedzie musial skupic sie glownie na obronie co zawsze robi i to dobrze.

BRIAN MCBRIDE (napastnik) SP: Arlington Heights, Illinois W: 33 W/W: 183/80 Klub: Fulham FC (Anglia) MWK/G: 92/30

Najlepszy snajper w kadrze USA na niego zawsze mozna liczyc w reprezentacji w waznych meczach choc nie jest juz mlody 33 lata.Jest najskuteczniejszym strzelcem w kadrze USA.Bardzo doswiadczony zawodnik w Fulham drugi strzelec w ostatnim sezonie w EPL.Wysoki swietnie gra glowa ale rowniez potrafi strzelic z obu nog i zdobywal ladne bramki w lidze angielskiej.McBride jak trzeba potrafi rowniez grac zespolowo i podac kolegom bedacym w lepszej sytuacji.Nie powinnien miec problemow kondycyjnych mimo wieku bo to jest jego mocny punkt a rowniez zangazowania i woli walki nie mozna mu odmowic.To juz trzecie MS Briana McBride w jego dlugiej i bogatej karierze reprezentacyjnej.Podstawowy napastnik pierwszej'11'.

JOHN O'BRIEN (pomoc) SP: Playa del Rey, California W: 28 W/W: 175/72
Klub: Chivas USA (MLS) MWK/G: 31/3

Bardzo pozyteczny pilkarz w srodku pola w reprezentacji USA jezeli oczywiscie jest zdrowy.Ten zawodnik ma pecha stosunkowo czesto lapia go kontuzje i w ostatnich 4 latach nie gral za duzo w lidze holenderskiej z powodu ciaglych urazow.Byly pilkarz Ajaxu grajacy w pomocy i prawej obronie rok temu przeszedl do ADO Den Haag ale nie gral tam dlugo tez z powodu problemow zdrowotnych.W marcu przeszedl do MLS do klubu CD Chivas USA.Arena powolal go troche na kredyt bo nie byl w pelni sil kiedy ogloszona kadre na MS 2006,ale to dobry ruch bo pilkarz jest potrzebny w srodku pomocy Amerykanom na turniej niemieckim.Zawodnik powoli wraca do formy lecz moze nie byc jeszcze na 100% gotowy do gry na 90 minut w pierwszym spotkaniu z Czechami.To juz jego drugie MS.

BEN OLSEN (pomoc) SP: Middletown, Pennsylvania W: 29 W/W: 174/74 Klub:D.C. United (MLS) MWK/G: 34/6

Defensywny pomocnik ale zmiennik Mastoreniego w kadrze amerykanskiej.Bardzo dobrze zapowiadajacy sie pilkarz 5 lat temu ale z powodu kontuzji ktora dokluczyla go prawie na 2 lata od niedawna wrocil do kadry amerykanskiej.W ostatniej chwili wskoczyl do skladu ktory pojechal na Mundial dobrze grajac w tegorocznych meczach kontrolnych.W lidze MLS gra jako defensywny pomocnik w DC United lub na prawej stronie pomocy.Ma szanse zagrac jako zmiennik na MS 2006.

OGUCHI ONYEWU (obrona) SP: Olney, Maryland W: 24 W/W: 192/100 Klub: Standard de Liege (Belgia) MWK/G: 14/1

Najlepszy obecnie srodkowy obronca amerykanski i wyrasta chyba na najlepszego obronce w kadrze USA do tej pory.Mlody 24 lata perspektywiczny pilkarz.Gral we Francji a teraz Belgii i interesuja sie nim angielskie kluby.Spora szansa ze trafi na wyspy po MS 2006 do dobrego klubu.Bardzo dobre warunki fizyczne wysoki silny odwazny swietnie gra glowa i czesto jak na obronce zdobywa bramki, ale nie tylko glowa bo i potrafi strzelic z daleka.W kadrze gra od ponad roku lecz juz jest podstawowym srodkowym obronca.Wielki talent na tej pozycji.

EDDIE POPE (obrona) SP: High Point, North Carolina W: 32 W/W: 183/86 Klub:Real Salt Lake (MLS) MWK/G: 80/8

Bardzo doswiadczony zawodnik to juz jego trzeci pod rzad turniej mistrzowski.Wyleczy sie z kontuzji ktora przesladowala go w poprzednim roku i w tym sezonie dobrze gra w lidze i bardzo dobrze prezentowal sie w kadrze USA w meczach towarzyskich.Czesto idzie na pole karne przy stalych fragmentach gry i zdobywa bramki glowa.Powinnien byc podstawowym srodkowym obronca w reprezentacji ale nie wiadomo czy Arena wstawi go w wyjsciowej jednenastce w kazdym spotkaniu.

CLAUDIO REYNA (pomoc) SP: Springfield, New Jersey W: 32 W/W: 174/75 Klub: Manchester City (Anglia) MWK/G: 109/8

"Captain America" jak nazywany jest Reyna i to mowi wszystko o tym pilkarzu.Najbardziej znany obecnie amerykanski zawodnik na swiecie.Bardzo doswiadczony gral w Niemczech,Szkocji a teraz w Anglii.Weteran reprezentacji USA gra juz na swoim kolejnym turnieju MS.Bardzo pozyteczny pilkarz w kadrze w srodku pola typowy rozgrywajacy ale wlacza sie i w gre obronna zespolu.Potrafi strzelic z dystansu, rzutu wolnego i dosrodkowac z rzutu roznego.Bez niego srodek pola kadry USA traci wiele.Jest tylko jeden problem co jakis czas lapia go kontuzje, wiec jest ryzyko urazu Reyny w takiej walce jak na MS.Obecnie jest w pelni sil i powinnien grac od poczatku na Mundialu.

JOSH WOLFF (napastnik) SP: Stone Mountain, Georgia W: 29 W/W: 172/75 Klub: KansasCity Wizards (MLS) MWK/G: 47/9

Aktualnie zmiennik w ataku reprezentacji USA szybki pilkarz, ale jego kariera jakos zatrzymala sie w miejscu od 4 lat.Moze grac jako cofniety napastnik jego atutemn jest spore doswiadczenie w kadrze oraz obycie z takimi imprezami jak MS bo to juz jego drugi turniej mistrzowski.Gral w Korei w 2002.

Awatar użytkownika
jacobs78
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jacobs78 » 04 cze 2006, 11:11

No to MLSoccer się popisał długim postem.A wg mnie to kolejność będzie taka:
1.Obrazek
2.Obrazek
3.Obrazek
4.Obrazek
Chociaż wolałbym zeby wyszli z grupy Włochy i Ghana bo USA i Czechów nie lubie za bardzo ale cóż.... :P

Lepiej staraj się pisać takie posty jak MLSoccer a przynajmniej nie takie jak ten co Ci edytuję bo takich nie lubimy. // Niggaz

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 cze 2006, 18:24

goal.com pisze:Marcello Lippi zasugerował, iż miejsce kontuzjowanego Gianluci Zambrotty w kadrze Włoch zajmie Daniele Bonera z Parmy. Za lewego defensora Juventusu szkoleniowiec Włoch w ostatnich dwóch meczach sparingowych próbował Fabio Grosso, z kolei na prawej stronie reprezentacji grali Massimo Oddo oraz Cristian Zaccardo.

Wiadomo już, że Zambrotta nie zagra w pierwszych dwoch meczach mundialu i brak prawdziwej alternatywy dla Grosso może być wobec tego problemem kadry Włoch.

Jak dla mnie to ogromne oslabienie reprezentacji Wloch choc napewno i Grosso i Oddo sa swietnymi zawodnikami i jesli nei pojedzie na MŚ to bedzie jedneym z wielkich nieobecnych. Dla reprezentacji jego wartosc byla widzoczna juz podczas meczu z Ukraina gdzie ani lewe ani prawe nie bralo udzialu w ofensywie jak to robi gdy wystepuje tam Zamrotta.
Jesli ma jechac tak jak podczas MŚ98 Del Piero to raczej niech juz teraz zostanie zastapiony.... :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”