lubiani nielubiani - Strona 15

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 cze 2006, 18:17

dzieciol31 pisze:wez pod uwage ze te stadiony mieszcza kolo 80 tys...wiec polowa to 40... :roll: ...no ale chyba nikt nie ma watpliwosci ze najlepsi Kibice sa We Wloszech:)
Zdecydowanie najlepsi w rzucaniu racami w piłkarzy przeciwnej drużyny (ćwrćfinał LM 2005), w blokowaniu ruchu ulicznego i miast (po tym jak Messine mieli wywaić z Seria A jej kibice to zrobili), najlepsi jeśli chodzi o faszyzm (cały stadion Lazio z wycięgniętymi rękoma z znak faszystowskiego pozdrowienia), oraz w propagowaniu faszystowskich i nazistowskich treści (np. Roma w tym roku podczas wyjazdowego meczu z Livorno gdzie powywyieszali swastki i hasła Gott mi uns (dla niezornietnowanych naziści mieli to na psach przy spodniach i znaczy to Bóg z nami).

Z tego co wiem tylko kilka stadionów ma 80 tysięcy widzów. A oza tym posprawdzaj sobie średnią frekwencję wszyst,ich włoskich klubów.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 cze 2006, 18:31

Ebi... ty naprawde nie masz pojeci o czym piszesz:) Moglbym zrobic Ci wyklad na temat wloskiej Pilki..i kibicow.. ale przeczytaj tylko to..

"Podczas meczu Milan–Barcelona polscy komentatorzy emocjonowali się, że na San Siro zasiadło prawie 80 tys. widzów. To była Liga Mistrzów, hit kolejki. Parę dni wcześniej na mecz Avellino–Napoli przyszły 72 tys. ludzi. To była Serie C. Najważniejszym dniem dla tifoso (kibica) jest, oczywiście, niedziela. Ci, którzy nie jadą na stadion i nie mają dekodera, nie ruszają się z domu bez radyjka przy uchu. W Rzymie wyposażeni są w nie nawet sprzedawcy dewocjonaliów pod bazylikami, okrzyki komentatorów mieszają się ze śpiewami liturgicznymi. Pasolini nazwał calcio ostatnim sacrum naszych czasów...
Socjolodzy twierdzą, że jest to gra dla społeczeństw zbudowanych na zasadach patriarchatu. Popularna w latach 60. piosenkarka Rita Pavone skarżyła się w hicie tamtych czasów, że w niedziele on zostawia ją samą i idzie na stadion. Dziś najpiękniejsze Włoszki fotografują się bez koszulek i spodenek, za to z futbolówką. Kiedy w 2000 r. mistrzostwo Włoch zdobyło Lazio, fanka biancocelestich (biało-niebiescy), blondwłosa aktorka Anna Falchi, zaprezentowała kibicom na Stadio Olimpico swoje wdzięki. Jej koleżanka, ciemnowłosa Sabrina Ferilli nie zamierzała być gorsza. Kiedy rok później Roma odpruła Lazio mistrzowskie naszywki, jedna z najsłynniejszych romanistek wykonała striptiz podczas fety na antycznym stadionie Circus Maximus.
Politycy i modelki, piosenkarze i aktorki, żony i narzeczone... Pokazać się na trybunie jest bardzo trendy. Zwłaszcza honorowej. W ostatnich latach nastała moda na kibiców elitarnych. Na San Siro obsługiwani są przez kelnerów w białych rękawiczkach. Za abonament płacą ponad 3 tys. euro. Opłaca się – można przez chwilę mignąć na ekranie telewizora. A transmisje z meczów biją rekordy oglądalności."

lub to

Roberto, hydraulik, lat 35, w opinającej brzuch koszulce z numerem 18 (Cassano), chętnie wspomina wyprawy przed laty pod dom Zibiego Bońka: po przegranym meczu szło się z kijami bejsbolowymi – piłkarze musieli odpowiedzieć za rozczarowanie kibiców. Roberto to twardziel. Ale na wspomnienie meczu Roma–Liverpool z 1984 r. łapie go ból brzucha. Wtedy Roma zagrała ostatni raz w finale Ligi Mistrzów. Rzuty karne, pech, surrealistyczna cisza na wypełnionym po brzegi stadionie. Po latach ta cisza wciąż dźwięczy w uszach.
– Miałem ubaw nie z tej ziemi – ekscytuje się Marcello, lat 39, do niedawna profesor uniwersytecki, od niedawna bezrobotny. Nienawidzi Romy i romanistów. – Na meczu: Roma, Roma, żółta jak słońce, czerwona jak moje serce (z hymnu klubu – przyp. aut.), jak widzą staruszkę w żółto-czerwonym szaliku, to ją przeprowadzą przez jezdnię, ale następnego dnia, jak dostanie emeryturę, zabiorą jej ostatni grosz, żeby mieć na bilet.
Roberto parę lat temu miał kryzys, oznajmił, że Curva Sud (trybuna romanistów) to złodzieje, że z prezesem Sensim giallorossi (żółto-czerwoni) nic nie wygrali, oddał abonament siostrzeńcowi. A ten do niego: Wujek, nie gól brody, to wygramy scudetto (mistrzostwo kraju). Zarósł jak rower w pokrzywach, ale warto było. 2001 r. – mistrzostwo Włoch. Spotkał Sensiego, padł przed nim na kolana. Płakał. Za 300 euro wymienił światła w furgonetce na żółte i czerwone. Policja czepia się, nie spełniają normy, nieważne. To był rok – świętowali przez parę miesięcy, w niektórych dzielnicach Rzymu nie można było zmrużyć oka. Płacili ludziom, żeby dowozili im skrzynki z piwem z Monteverde i innych dzielnic, bo w centrum obowiązywał zakaz sprzedaży alkoholu.
Przed derbami z 10 marca 2002 r. siostrzeniec-jasnowidz przepowiedział, że Roma strzeli 5 bramek. – Obiecałem chłopakowi 100 tys. lirów, jeśli się sprawdzi. Po czwartym golu modliłem się, żeby na tym się skończyło. Gdzie tam! Rozpruł się worek z bramkami (5:1), trzeba było wyzbyć się kasy. Do dziś śpiewają kibicom Lazio „Pamiętasz 10 marca?”.
Armando, lat 70, emeryt. Jego ulubione danie to szynka z melonem – ze względu na kolory. – Czerwony to krew – życie, energia, żółty – złoto, wieczność. Kiedy w barze, w którym przesiaduje codziennie, właściciel włącza telewizor na mecz Juventusu, Interu czy Milanu, wychodzi ostentacyjnie – nie będzie oglądał ligi austriackiej.
– Rzymianie mają kompleks drużyn z północy – uważa Zbigniew Boniek (kibic Romy). Nie są też zbyt wiernymi kibicami reprezentacji – wprawdzie podczas mundialu można było zobaczyć wywieszki na drzwiach sklepów i restauracji „Zamknięte z powodu meczu”, ale zdaniem Armando Włosi nie mają mocno rozwiniętego poczucia jedności narodowej: – Garibaldi za długo się ociągał ze zjednoczeniem. Zresztą jak tu kibicować azzurrim (niebiescy, kolor koszulek reprezentacji narodowej), skoro w drużynie aż roi się od znienawidzonych juventini.
Cale stadion Lazio..z wysunietymi rekoma?! pokaz mi jakas fotke...jak dla mnie to tylko Curva nord...i to garstka.., Livorno Roma?! chodzi Ci o ten mecz?! trzeba miec tez troche pojecia o sytuacji politycznej we Wloszech...bedziesz wiedzial dlaeczego to zrobili..i nie wszyscy..tylko grupa najbardziej skarjnie prawicowa.... naprawde...wierz mi..ze nie masz bladego pojecia o Calcio:)

tak wracajac...nie lubie Lazio i Juve...za wszystko..
Kocham Rome
Symptia Palermo... :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 cze 2006, 10:29

Podajesz pojedyńcze przypadki. Zarzuć wspólną frekwencją i popatrz na wszystkie mecze a jakiś jeden przypadek z Serie C. Poza tym nawet nie próbowałeś zaprzeczyć temu co napisałem o nazistach, faszystach, zadymach, burdach itd. itp. Czyli rozumiem, że nie masz nic przeciwko temu i nie zaprzeczasz, że jest to popularne (w zasadzie to nie możesz, bo są to fakty i nie ma jak się bronić). A po co mi hisotira hydrualika? To jeden z wielu tysięcy. Nawet w Polsce pewnie coś wygrzebiesz.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 cze 2006, 16:42

Ebi pisze:Zarzuć wspólną frekwencją i popatrz na wszystkie mecze a jakiś jeden przypadek z Serie C
pokaz mi tylko jeden przypadek w innym kraju, gdzie zasiada tyle w 3 lidze!!! nie ma nawet pojedynczych przypadkow!!!
Ebi pisze:Poza tym nawet nie próbowałeś zaprzeczyć temu co napisałem o nazistach, faszystach, zadymach, burdach itd. itp. Czyli rozumiem, że nie masz nic przeciwko temu i nie zaprzeczasz, że jest to popularne (w zasadzie to nie możesz, bo są to fakty i nie ma jak się bronić).
tylko kogo Niemiecka policja obawia sie najbardziej?! a no Polakow i Angllikow...nie ma slowa o Wloskich fanach...ciekawe dlaczego..ponoc sa najgorsi..?! :roll:

Polityka Pilka nozna...czlowieku we Wloszech Calcio to religia, narkotyk...to jest fanatyzm...widzales kiedys Curve Sud w Milanie czy Rzymie?! Czy chocby przeklata Curve Nord na tych samych stadionach?! watpie...inaczej bys tak nie gadal... nie zyjszesz tym...
Livorno Roma..i faszystowskie transparenty na trybunach..wiesz dlaczego?! sytuacja polityczna Livorno jest komunistyczne...a wiesz jak sie ma Faszyzm do Komunizmu...?! powiem wiecej: czekal na nich baner: Lazio Livorno te same inicjaly do tego samego pieca... czy chocby ten odebrany: Spalimy was wszystkich zywcem...zasiadajac na tych trybunach..nie idziesz z chipsami popcornem czy kawa w termosie...tam bije serce tych klubow, tam kibice tworza histore, ktorej nikt nie zapomni... TAM BIJE SERCE!!!

http://www.corederoma.net/roma-juve/4-0.asp

frekwencja?! porsze Roma srednio 40 tystroche wiecej Inter...Milan 45-50 tys (ponoc?)

:ot: finito:)

Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 07 cze 2006, 17:11

:arrow: Ukochane kluby : CF Valencia , Chelsea Londyn
:arrow: Lubiane kluby :Man Utd , Lyon
:arrow: Znienawidzone kluby:Barcelona
:arrow: Nielubiane kluby :Juventus , cała liga niemiecka za wyjątkiem Werderu
:arrow: Ulubieni zawodnicyVicente , Villa , Adriano , Gavilan , C.Ronaldo , F.Lampard , S.Gerrard
:arrow: Nielubiani zawodnicyRonaldinho

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 cze 2006, 18:00

dzieciol31 pisze:
Ebi pisze:Zarzuć wspólną frekwencją i popatrz na wszystkie mecze a jakiś jeden przypadek z Serie C
pokaz mi tylko jeden przypadek w innym kraju, gdzie zasiada tyle w 3 lidze!!! nie ma nawet pojedynczych przypadkow!!!
Ebi pisze:Poza tym nawet nie próbowałeś zaprzeczyć temu co napisałem o nazistach, faszystach, zadymach, burdach itd. itp. Czyli rozumiem, że nie masz nic przeciwko temu i nie zaprzeczasz, że jest to popularne (w zasadzie to nie możesz, bo są to fakty i nie ma jak się bronić).
tylko kogo Niemiecka policja obawia sie najbardziej?! a no Polakow i Angllikow...nie ma slowa o Wloskich fanach...ciekawe dlaczego..ponoc sa najgorsi..?! :roll:

Polityka Pilka nozna...czlowieku we Wloszech Calcio to religia, narkotyk...to jest fanatyzm...widzales kiedys Curve Sud w Milanie czy Rzymie?! Czy chocby przeklata Curve Nord na tych samych stadionach?! watpie...inaczej bys tak nie gadal... nie zyjszesz tym...
Livorno Roma..i faszystowskie transparenty na trybunach..wiesz dlaczego?! sytuacja polityczna Livorno jest komunistyczne...a wiesz jak sie ma Faszyzm do Komunizmu...?! powiem wiecej: czekal na nich baner: Lazio Livorno te same inicjaly do tego samego pieca... czy chocby ten odebrany: Spalimy was wszystkich zywcem...zasiadajac na tych trybunach..nie idziesz z chipsami popcornem czy kawa w termosie...tam bije serce tych klubow, tam kibice tworza histore, ktorej nikt nie zapomni... TAM BIJE SERCE!!!

http://www.corederoma.net/roma-juve/4-0.asp

frekwencja?! porsze Roma srednio 40 tystroche wiecej Inter...Milan 45-50 tys (ponoc?)

:ot: finito:)

Przede wszystkim co to za rozmowa jak w kółko powtarzasz, że nie mam bladego pojęcia skoro podaję tyle przykładów i argumentów że aż wstyd się przed tym bronić????? Widze, że trafiłem na kolejnego fanatyka, który za nic nie da powiedzieć złego słowa o swoim ukochanym klubie/lidze. Może tak przetrzeć oczka i spojrzeć trzeźwo na świat? Prawda jest takak jaka jest. To co napisałem to tylko jedne z wielu. Nie wspomniałem jeszcze o czarnym totku, który towarzyszy lidze włoskiej od lat. Np. w 1982 Paolo Rossi grał na mundialu i został królem srrzelców oraz mistrzem. CVo ciekawe był to jego powrót po rocznej dyskwalifikacji za udział w ... czarnym totku. A zadyma na Heysel? Jak myslisz co było przyczyną? Włosi! Przerwanie ćwerćfinału w LM, bo cała trybunka sobie race? Paolo di Canio i jego słyne gesty? Zdaję się, że właśnioe Ty nie widziałeś stadionu Lazio bo tam cała trybuna pozdrawia go w znany, faszystowski sposób.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 cze 2006, 18:15

Ebi pisze: Zdaję się, że właśnioe Ty nie widziałeś stadionu Lazio bo tam cała trybuna pozdrawia go w znany, faszystowski sposób.
ostatnio mowiles ze caly stadion... :roll: daj fotke

Ebi pisze:Przerwanie ćwerćfinału w LM, bo cała trybunka sobie race?
cala trybuna?! :roll: o w morde...kolo 10 tys rac na San Siro...
Ebi pisze:ciekawe był to jego powrót po rocznej dyskwalifikacji za udział w ... czarnym totku
no i co z tego?! wygrali MS on zostal krolem..historia pamieta to dobrze...nie widze nic w tym zlego..udowodnil swoja wartosc na mundialu...
Ebi pisze:Nie wspomniałem jeszcze o czarnym totku, który towarzyszy lidze włoskiej od lat.
o ile dobrze pamietam chodzilo tutaj o kibicow... wiec co ma piernik do wiatraka?!

Ebi pisze:A zadyma na Heysel?
a zobacz ile osob w Polsce zginelo na stadionach i poza nimi?! nie szukac daleko...Anglicy...Holedrzy i Niemcy tez ponoc czesto robia ustawki...ostatni incydent Jagielonia...ktorej kibice bili sie miedzy soba.. :lol: kompletna glupota... przykladow jest mnostwo...ale ja stoje przy swoim..dalej nie wiesz co to Calcio... mowisz ze trafiles na kolejnego fanatyka... i masz racje!!!:) calcio to religia... nie wszyscy naleza do tej wspolnoty i nie wszyscy akceptuja lige Wloska...kazdy ma swoje zdanie i nie masz sie co unosic:) Tylko juz sam widzisz...ze ja Wlochem nie jestem ..potrafi byc w jakiejs tam czesci fanatyczny, i bronie tego co moje..teraz pomysl ze sa 100 razy lepsi w tym niz ja....wiec jak tu nie mowic o Wielkosci CALCIO i ich kibicow?!

szanuje Twoje zdanie:)

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 cze 2006, 18:30

A zadyma na Heysel? Jak myslisz co było przyczyną? Włosi!
Nie masz człowieku pojęcia o tym wydarzeniu to się nie wypowiadaj!
Bo tragedia na Heysel była skutkiem braku mózgów u angielskich kibiców.
Anglicy się rzucili na włochów, to spowodowało zawalenie trybuny i śmierć wielu niewinnych ludzi...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 18:54

Widze że chłopaki bronią Calcio ale chyba nie trzeba już jego pierwszy post w tym temacie zakończył by "rozmowe"
Ebi pisze:cała liga włoska poza Interem czyli Juventus, Milan itp.(nudne, padaczne kopanie przy pustych trubunach)
Tak się składa że Juventus ma chyba najsłabsza frekwencje z tych czołowych klubów. A Mlan najwiekszą. Widzisz nawet tego nie wiedziałeś... Proponuje ogladać nie tylko mecz LM :P ale np. w Florencji czy Livorni a nawet Palermo :] Nudne padaczne kopanie ? a poszukać dziecko kto strzelił najwiecej bramek w europie z tych mocnych lig.

Życze powodzenie - i prosze Cie zanim zacznies pisac pomyśl. Albo zmien nick bo wstyd Ebiemu :? Już była kacje na forum - Nie wiesz ? nie pisz !
I jak by to powiedział mój przyjaciel Bundesliga to nie liga :lol:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 07 cze 2006, 19:12

Ukochany klub: AC MILAN 8)
Lubiane klubu : ManU, Lyon, Inter, Widzew Łódź, PSV
Nielubiane kluby:Ajax, Chelsea, Barcelona, Real, Liverpool, Bayern
Ulubieni piłkarze: Kaka, Sheva :cry: , Maldini, Rino Gattuso, Messi, Juninho
Nielubiani piłkarze: Beckham, Ronaldo, Ronaldinho, Vieira, Emerson
Ukochana reprezentacja: wiadomo POLSKA
Lubiana reprezentacja: 1. ITALIA 2. Większość drużyn Europejskich: Anglia, Francja, Niemcy ,Czechy, Holandia, Belgia, Szwajcaria, Portugalia, Szkocja
Nielubiane reprezentacje 1. Brazylia!!!!! :? USA :? Rosja :? 2. Drużyny nieeuropejskie z wyjątkim Argentyny i Meksyku, które autentycznie lubię

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 cze 2006, 19:25

*_Zaza_* pisze:Widze że chłopaki bronią Calcio ale chyba nie trzeba już jego pierwszy post w tym temacie zakończył by "rozmowe"
Ebi pisze:cała liga włoska poza Interem czyli Juventus, Milan itp.(nudne, padaczne kopanie przy pustych trubunach)
Tak się składa że Juventus ma chyba najsłabsza frekwencje z tych czołowych klubów. A Mlan najwiekszą. Widzisz nawet tego nie wiedziałeś... Proponuje ogladać nie tylko mecz LM :P ale np. w Florencji czy Livorni a nawet Palermo :] Nudne padaczne kopanie ? a poszukać dziecko kto strzelił najwiecej bramek w europie z tych mocnych lig.

Życze powodzenie - i prosze Cie zanim zacznies pisac pomyśl. Albo zmien nick bo wstyd Ebiemu :? Już była kacje na forum - Nie wiesz ? nie pisz !
I jak by to powiedział mój przyjaciel Bundesliga to nie liga :lol:
Teraz jeszcze będą mi wmawiać rzeczy, których nie napisałem. Powiedz gdzie ja napisałem, że wiem/nie wiem jaką średnia ma Milan? A teraz najlepsze. Czyli szczęki Wam opadają, bo ja mam rację.

ZAdyma na HGEysel była rewanżem. Rok wcześniej, w 1984 roku w PUIEFA grały dwa włoskie i dwa angielskie kluby. Wówczas we Włoszech zaszlachotwano dweóch kibiców Anglii. I co? Powiedzcie wresxcie, że Wam głupio. Heysel było rewanżem. Angole leją się, żeby się polac i poobijać, ale nie zabić! Włosi to juz innaa półka. A co Zazy to uśmiałem się do rpzuku, bo przecież głupota jest zarzucać coś czego nie napisałem lub wyzywanie bez argumentów. Po prosyu boli WAs, że liga włoska jest jaka jest. Lepiej siedzieć cicho i poczekać az temat umrze niż wdawać się w dysukusję i jeszcze bardziej się poniżyć. Za szczyt wszystkiego uznam już to, że potoczen stwirdzenia typu cała trybuna rzucała race jest wyolbrzymiana. Szczyt wszystkiego i porażka. Pozdro "znawcy futbolu"

Awatar użytkownika
Enzo_Maresca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enzo_Maresca » 07 cze 2006, 19:26

Ukochane kluby : Juventus
Lubiane kluby : Sevilla
Znienawidzone kluby:AC Milan,Real Madryt,Barcelona i Chelsea
Ulubieni zawodnicy: Del Piero,Enzo Maresca,Buffon,Gattuso,Zidane
Nielubiani zawodnicy:Drogba,Totti,Dida,Ronaldinho,Ronaldo,
Ostatnio zmieniony 07 cze 2006, 19:53 przez Enzo_Maresca, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robson91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson91 » 07 cze 2006, 19:35

Ukochany klub: MANCHESTER UNITED
Lubiane kluby: Juventus i Celtic
Znienawidzone kluby: Chelsea, Arsenal, Leeds, Liverpool, Man City
Ulubieni zawodnicy: Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjaer, Eric Cantona
Ostatnio zmieniony 07 gru 2006, 17:25 przez Robson91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 07 cze 2006, 19:57

Lubie:
-większość angielskich klubów: Arsenal, ManU, Tottenham ... oprucz Chelsea
-parę hiszpańskich: Braca, Sevilla
-Werder, Wolfsburg, Bayer
-Celtic
-Henry, cała Legia, Eto'o, C. Ronaldo, S. Gerrard, Fabregas, Hleb
Nienawidze:
-Włochów
-Ligi włoskiej
-Reprezentacji Włoch
-Każdego włoskiego piłkarza

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 07 cze 2006, 20:02

Sorry Robson91, ale chyba zapożyczyłeś sobie mojego siga :roll:

Żeby nie było off topic:

Ulubiony klub : Man Utd
Nielubiany klub: Real Madryt, Chelsea
Ulubieni piłkarze: RvN, Ronaldinho, C. Ronaldo, Rooney.
Nielubiani piłkarze: Drogba, F. Inzaghi,

Nie mam znienawidzonych klubów ani piłkarzy.

Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”