Manchester United (zbiorczy) - Strona 205

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 03 cze 2006, 12:49

Bardzo ucieszyłem się na wieść o dzisiejszych 2 informacjach. 12 mln funtów to sporo pieniędzy, a do tego posadzenie Davida Gilla w F.A. na pewno dla Manchesteru United złem nie będzie. Mimo wszystko trochę szkoda, że młody Nigeryjczyk nie zawita na Old Trafford. Widziałem go pare razy w akcji i muszę przyznać, że pasowałby do odmłodzonej koncepcji Man United. Jeśli Fergie kupił by za tą kwotę Kerlona to raz, że jeszcze pare milionów by zostało, a dwa - zrekompensowałby mi tym sprzedaż Obi Mikela.

Dzisiaj sobie myślałem o możliwych transferach ze strony United. Może jednak nie będzie tak źle jak wróżę. W końcu prezes Marsylii powiedział, że działacze United złożyli zapytanie, więc widać że coś się dzieje odnośnie Ribery'ego. Diarra może jednak zawita u nas. Mówiono już co prawda, że zwiedzał Old Trafford oraz obiekty trenigowe w Carrington, ale nikt tego nie potwierdził. Myślę jednak, że transfer ten jest bardzo możliwy. Otóż jak do tej pory Manchester United prowadzi w wyścigu po Diarre. Real Madryt jest zajęty wyborami nowego prezesa klubu, Rossonieri to chyba czekają na to co się stanie z Juve, albo być może sami się boją degradacją, bo ponoć też są w tą całą afere zamieszani. Dodatkowo warto wspomnieć, że sam Sir Alex Ferguson często mówił o zainteresowaniu Diarrą i nieraz udawał się na spotkania Lyonu. Sam powiedział również jeszcze nie tak dawno, iż następcą Roya Keane'a nie będzie Brytyjczyk.

Inną sprawą jest wiadomość, że Sidney Govou negocjuje z City i jeszcze jedną drużyną. Pewnie nie jest drogi, a z penwnością przydałby nam się na prawą pomoc choćby jako zmiennik.

Jeszcze jako pozytywny akcent dodam następującą wiadomość odnośnie sprawy związanej z transferem :
Rozwiązanie takie nie było narzucone przez żadną ze stron. Wszystko zostało wypracowane zgonie, tak, aby rozdarty między 3 klubami Obi Mikel mógł wznowić swoją karierę. Manchester United obiecał również swoją pomoc Chelsea Londyn w razie potrzeb załatwiania pozwolenia o pracę dla piłkarza.

Wszystkie strony obiecały również, że sprawa jest ostatecznie zamknięta i nie będą one udzielały więcej komentarzy na ten temat.

Jest to chyba dobra informacja. Być może kluby od tej pory zaczęły w jakiś sposób ze sobą współpracować i od tej pory Londyńczycy nie będą nam zgarniać z przed nosa zawodników(Duff, Robben, Essien).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 cze 2006, 14:12

Hmm nie powiem jestem zadowolony. Jeśli Mikel przejawiałby chęć gry w United pewnie bym go żałował bo zapowiada się na talent na miarę Vieiry. Ale podczas całej tej afery pokazał, że jest pazerny, te jego hasła, że był przymuszany do transferu do MU były żałosne. A kasa - 12 mln funtów to naprawdę bardzo pokaźna kwota jak za piłkarza, który tylko dobrze rokuje. Mam nadzieję, że dobrze zainwestujemy te pieniądze i bynajmniej nie mam na myśli konta Glazera. Po prostu musimy dokonać transferów. Diarra/Carrick, Ribery i wystarczy. Miało być pozamiatane przed Mundialem a tu lipa. O ile w przypadku Diarry, MŚ nic nie zmienią to jeśli chodzi o sytuację Riberego należy zrobić wszystko żeby był na OT przed imprezą. Jego cena i tak nie zmaleje a może jedynie znacząco wzrosnąć jeśli okazałby się objawieniem imprezy. Poza tym wtedy do wyścigu mogą dołączyć się inne kluby. Gdzie jakakolwiek logika w poczynaniach działaczy MU?
Co do sprowadzenia Carricka szanse są naprawde nikłe, ostatnio cicho o zaintersowaniu nim z naszej strony, poza tym widać wyraźnie, że Jol chce zbudować drużynę, która na stałe dołączy do 4: Chelsea, MU, Liverpool i Arsenal a nie ekipę jednego sezonu jaką w poprzednich rozgrywkach był Everton. Wątpię, żeby w toku tworzenia oddał filar drużyny.
Działacze MU wykazują więcej taktu i delikatności w sprawie Riberego? Tu nie ma się z czego cieszyć. Więcej taktu wykazywali także w przypadku Cicinho, Robbena i Ronaldinho. Efekt znamy wszyscy. Tu trzeba działać sprawnie i nie pieścić się. Dajemy pewną kasę? Mało? Damy więcej, w granicach zdrowego rozsądku i naszego budżetu oczywiście. Za te 12 mln funtów Ribery już mógłby być u nas.
Kerlon faktycznie zapowiada się na gwiazdę. Technikę w wieku 18 lat ma nieprawdopodobną. Tyle, że szczerze wątpię czy poradziłby sobie w MU. Ten jego drybling polegający na panowaniu nad piłką głową może sprawdzić się wszędzie ale nie w Anglii. No ale kto wie..Może warto się zainteresować? Wydawało się, że Kaka nie poradzi sobie w Milanie a w tej chwili jest jedną z największych gwiazd ligi włoskiej, która jak wiemy nie preferuje technicznej gry prezentowanej przez Brazylijczyków.
Tak patrzę jak Chelsea się wzmacnia i widzę, że robi się tam naprawdę ciasno w pomocy. Makelele, Essien, Mikel, Diarra, Robben, SWP, J.Cole, Gudjohnsen, Duff, Ballack, Lampard. Nie licząc Islandczyka,który gra w pomocy w ostateczności to 10 pomocników! Mourinho przyznał ostatnio, że będzie grał 4 pomocnikami i 2 napadziorami. Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę dużą rotację w składzie to ktoś z pewnością wypadnie i zacznie narzekać. Podejrzewam, że po nadchodzącym sezonie kilka gwiazdek pomocy CFC będzie do wzięcia. J.Cole <gwiazdki w oczach> byłby genialnym piłkarzem dla United. Takiego zawodnika chciałbym widzieć w miejsce Paula Scholesa. Dobra, poniosło mnie. To nierealne.
Cały czas nie mogę tylko pojąć dlaczego Gill obiecywał transfery przed Mundialem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 cze 2006, 21:05

Panowie nie chce was smucic ale na Riberiego to specjalnie to liczyc co nie macie watpie zeby Aulas odpuscil majac +- 50 milionow euro na transfery + to co dostanie ze sprzedazy odliczajac nawet te 13 baniek za Cisse i kolesjen 15 za Toulana i Kallstroema to i tak pewnie przebija oferte United :)

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 03 cze 2006, 21:18

j1mmy pisze:Panowie nie chce was smucic ale na Riberiego to specjalnie to liczyc co nie macie watpie zeby Aulas odpuscil majac +- 50 milionow euro na transfery + to co dostanie ze sprzedazy odliczajac nawet te 13 baniek za Cisse i kolesjen 15 za Toulana i Kallstroema to i tak pewnie przebija oferte United :)
Nie rozsmieszaj mnie...myslisz ze kto jest bogatszym klubem?MU czy Lyon?Co z tego ze ma 50 mln skoro ManU jest w stanie (choc tego nie zrobi)wydac wiecej na transfery pilkarzy.Jeszcze do tego dostali 12 mln funtow za transfer Mikela wiec kase bez watpienia maja tylko wlasnie nie wiem na co czekaja?Zeby po mistrzostwach ceny pilkarzy wzrosly... :roll: W kazdym badz razie wierze ze odpowiednio sie wzmocnia by w przyszlym sezonie rywalizowac o Mistrzostwo Anglii :twisted:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 cze 2006, 22:24

Adas07 pisze:Nie rozsmieszaj mnie...myslisz ze kto jest bogatszym klubem?MU czy Lyon?Co z tego ze ma 50 mln skoro ManU jest w stanie (choc tego nie zrobi)wydac wiecej na transfery pilkarzy.Jeszcze do tego dostali 12 mln funtow za transfer Mikela wiec kase bez watpienia maja tylko wlasnie nie wiem na co czekaja?Zeby po mistrzostwach ceny pilkarzy wzrosly... W kazdym badz razie wierze ze odpowiednio sie wzmocnia by w przyszlym sezonie rywalizowac o Mistrzostwo Anglii
Taaa...? Niesamowite jakos nie wydaje mi sie zeby wylozyli cos wiecej niz Lyon na Riberiego :) biorac pod uwage ze chca Diarre :> moze i bedzie w stnaie rywalizowac jesli kogos wreszcie kupia, jesli ManU daje za Riberiego a Lyon 20 :D sam rozumiesz i Aulas wcale nie zamierza poprzestac :>

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 03 cze 2006, 22:43

A co myslisz ze jak Marsylia zazada 30 mln to je wylozy?Bo ja jakos w to nie wierze a jezeli ManU zalezy na nim to to go sciagna do siebie.Co do Diarry ostatnio cicho sie zrobillo o tym transferze mimo wszystko licze ze Ferguson i spolka zrobia cos porzadnego i zakupia malijczyka.Mowilo sie duzo o transferach do MU Torres,Riqelme,Diarra,Carrick,Nolan,Caneira,Ribery i jeszcze paru dobrych zreszta Ferguson chyba wie ze Chelsea kupujac Ballacka i Shevchenko,Kalou i Mikela tylko zwiekszyla swoje szanse na mistrzostwo ale wszystko sie okaze po MS mysle ze wtedy MU dokona wzmocnien :lol:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 cze 2006, 22:56

Mysle że wyłozy bez wiekszego ale... ostatecznie tyle maja dostac za Diarrę jak nie lepiej :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 cze 2006, 23:12

Adas07, nie rób wiochy. Lyon ma zdecydowanie wiecej kasy na transfery niz my. Niestety taka jest brutalna rzeczywistosc którą nalezy zaakceptowac. Mamy dług, zaraz trzeba spłacac kolejna rate kredytu, szybko odpadlismy w LM. Wydamy max 25 mln na transfery i wcale nie jest powiedziane ze to co sprzedamy idzie do koszyczka z transferami.
Fergiemu troche posypała sie chyba koncepcja, bo nie wychodzi transfer Diarry, on chce chyba zostac galaktycznym...
Miało byc pozamiatane przed MS, a tak chyba musimy cierpliwie poczekac i miec nadzieje ze Boss niczego nie schrzani.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 05 cze 2006, 17:09

John Travolta pisze:Fergiemu troche posypała sie chyba koncepcja, bo nie wychodzi transfer Diarry, on chce chyba zostac galaktycznym...
Już wcześniej pisałem, że agent Diarry zdementował pogłoski rzekomego kontaktu kogoś z zarządców Manchesteru United, jak i Realu Madryt. A tak poza tym, sądze, że odejście Malijczyka jest przesądzone, bo po co OL wzmacniałby sie Toulalanem i Kallstromem (w dodatku był blisko pozyskania Riberyego). Pytanie tylko jaką drogę wybierze Diarra - United czy Real?
John Travolta pisze:Miało byc pozamiatane przed MS, a tak chyba musimy cierpliwie poczekac i miec nadzieje ze Boss niczego nie schrzani.
Łudzę się tylko, że to taka taktyka władz. Na zasadzie: pozwólmy się wyszaleć Chelsea, by później nie toczyć bojów o zawodnika i niepotrzebnie przepłacać.

19-letni Richie Jones przdłużył kontrakt z United o dwa lata. Młody Anglik zostanie na Old trafford do czerwca 2008 r.

'The people' informuje o rzekomym odejściu Jonathana Spectora z klubu z Old Trafford. Podobno Amerykaninem interesuje się West Ham United.
Wolałbym siepozbyć Silvestre'a i O'Shea, niż utalentowanego Spectora. Faktem jest, że na lewej stronie bloku defensywnego jest dość spora rywalizacja, jednak to w nim ja pokładam największe nadzieje. Heinze z Evrą zostają, a Spector na wypożyczenie (przypuśćmy do Watford, lub na następny rok do Charltonu). Szkoda byłoby stracić tego zawodnika.

Obafemi Martins znalazł sie w kręgu zainteresowań Manchesteru United. Filigranowy napastnik strzelił w zakończonym właśnie sezonie 13 goli dla Nerrazzurich.
Według Manchester Evening News Manchester United wraz z Chelsea prwadzą rozmowy na temat przejścia Eidura Godjohnsena na Old Trafford. Kwota ma oscylować w granicach 8 mln funtów.
Moim zdaniem w MU bardziej przydałby sie "Iceman", który jest zawodnikiem uniwersalnym (a takich lubi sir Alex), posiada nienaganną technikę, jest groźny w pojedynkach główkowych. I co ważne jest ograny na Wyspach.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 05 cze 2006, 17:51

Adas07 pisze:Nie rozsmieszaj mnie...myslisz ze kto jest bogatszym klubem?MU czy Lyon?Co z tego ze ma 50 mln skoro ManU jest w stanie (choc tego nie zrobi)wydac wiecej na transfery pilkarzy.Jeszcze do tego dostali 12 mln funtow za transfer Mikela wiec kase bez watpienia maja tylko wlasnie nie wiem na co czekaja?Zeby po mistrzostwach ceny pilkarzy wzrosly... W kazdym badz razie wierze ze odpowiednio sie wzmocnia by w przyszlym sezonie rywalizowac o Mistrzostwo Anglii
Czasy Manchester'u jako najbogatszego klubu świata się skończyły. Jak to już pisali Twoi koledzy Jest dług, który trzeba spłacać. Zresztą nawet jeśliby mieli te pieniądze to i tak wątpie, żeby Ferguson zdecydował się wydać wiecej niż 20 mln euro bo jak wiemy nigdy nie szastał pieniędzmi.

Teraz coś z innej beczki... MU opuścił bardzo utalentowany piłkarz niemieckiej młodzieżówki Markus Neumayr, Piłkarz zasilił ekipe Duisburga. Nie wiem czemu pozbywają się utalentowanych piłkarz. Chyba, że wolą za grube pieniądze kupować. Kilka razy widzałem chłopaka w drużynie U21 i całkiem nieźle się prezentował. A jego pensja pewnie aż tak nie obciązała budżetu Czerwonych Diabłów :? . W sumie lepiej dla Bundesligii(tylko szkoda, że drugiej), że będzie w niej występował, aczkolwiek w Manchesterze miałby lepsze warunki do rozwoju.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 05 cze 2006, 19:35

Milczek pisze:Czasy Manchester'u jako najbogatszego klubu świata się skończyły. Jak to już pisali Twoi koledzy Jest dług, który trzeba spłacać. Zresztą nawet jeśliby mieli te pieniądze to i tak wątpie, żeby Ferguson zdecydował się wydać wiecej niż 20 mln euro bo jak wiemy nigdy nie szastał pieniędzmi.
Kluby z Premiership zarobiły łącznie 1,9 miliarda euro. Liderem po raz kolejny był Manchester United, który wygenerował 234 miliony euro. Drugim w klasyfikacji najbardziej zyskownych klubów była londyńska Chelsea (219), trzecim Liverpool FC (179), a czwartym Arsenal (169 milionów euro). W kolejnym sezonie zyski będą zapewne jeszcze wyższe, ponieważ ze sprzedaży praw do transmisji spotkań od 2007 Premiership uzyskała 2,5 miliarda euro.
Fakt faktem dług jest, ale nadal MU zarabia najwięcej. Nie zgodzę się z tezą, że Ferguson nie szastał pieniędzmi. W porównaniu z Romanem A., może nie były to jakieś megapieniądze, ale jednak 25 mln funtów za Rooneya, 12.8 mln funtów za Saha, 12.2 za Ronaldo, 30 mln funtów za Rio, 19 za Van The Mana czy przeszło 28 mln funtów za Verona od 2000 roku to spora kasa.
Milczek pisze:MU opuścił bardzo utalentowany piłkarz niemieckiej młodzieżówki Markus Neumayr, Nie wiem czemu pozbywają się utalentowanych piłkarz. Chyba, że wolą za grube pieniądze kupować. A jego pensja pewnie aż tak nie obciązała budżetu Czerwonych Diabłów :?
Pozbywaja się dlatego, że Neumayr miał ambicję na pierwszy skład (chociażby na ławkę), gdyż czuł, że pozwalają mu na to jego umiejętności, a siedzienie na trybunach nie wchodziło w grę. Dlatego zdecydował się odejść. A szkoda, bo sądzę, że Marcus może sporo osiągnąć w przyszłości.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 05 cze 2006, 22:15

Manumef pisze:Fakt faktem dług jest, ale nadal MU zarabia najwięcej. Nie zgodzę się z tezą, że Ferguson nie szastał pieniędzmi. W porównaniu z Romanem A., może nie były to jakieś megapieniądze, ale jednak 25 mln funtów za Rooneya, 12.8 mln funtów za Saha, 12.2 za Ronaldo, 30 mln funtów za Rio, 19 za Van The Mana czy przeszło 28 mln funtów za Verona od 2000 roku to spora kasa
Ja uważam, że taka polityka Fergusona jest dobra. Wie kiedy wydać pieniądza, ale stara się nie przesadzać (chociaż jego transfery nie zawsze są udane). Chyba nie chcesz mieć "galaktycznych" w Manchesterze :?: Tylko ja się powtórze i powiem, że w MU potrzebny jest rozgrywający z prawdziwego zdarzenia bo obecnie nie widze takiego w ich składzie. Miałbyć Miller, Kleberson i żaden z nich się nie sprawdził. Zresztą to Wasza sprawa powiedziałem oprostu moje zdanie.
Manumef pisze:Pozbywaja się dlatego, że Neumayr miał ambicję na pierwszy skład (chociażby na ławkę), gdyż czuł, że pozwalają mu na to jego umiejętności, a siedzienie na trybunach nie wchodziło w grę. Dlatego zdecydował się odejść. A szkoda, bo sądzę, że Marcus może sporo osiągnąć w przyszłości.
Może kiedyś będzie dzielił i rządził w drugiej linii Bayernu :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2006, 8:27

Nie wiem czy Neumayr będzie rządził kiedyś w Bayernie ale faktem jest, że do MŚ zostały 3 dni i możemy się już pogodzić, że przed Mundialem MU nie dokona żadnego transferu. Co gorsza, ucichły nawet spekulacje poza tymi, które mówią o tym gdzie zagra Ruud w przyszłym sezonie

Awatar użytkownika
Robson91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson91 » 07 cze 2006, 19:54

Pierwszą rzeczą jaka powinna się zmienic w Manchesterze to zmiana trenera. Ferguson wg mnie się już wypalił. Dlaczego ManU od 3 lat jest w kryzysie i nie może z niego wyjść? Uważam, iż to wina złych decyzji menedżera, który zamiast zostawiać najlepszych piłkarzy w klubie to sprzedaje ich po europie. Boję, że tak też będzie z Ruud'em. Pierwszą ofiara Fergusona był Jaap Staam. Przyczyna? Kłótnia z trenerm. Bodajże Jaap napisał coś krytycznego o Fergusonie w swojej autobiografii. Staam poleciał, ManU jeszcze się trzyma. Ale potem przychodzi kolej na Becksa. Najlepszy pomocnik świata tamtego okresu. Przyczyna? Konflikt z menedżerem. Wywalić Becksa. Proszę i od tego czsu nic ManU w Anglii nie osiągnęło poza jednym Pucharem Anglii. Następnie leci Keano. On zawsze mówił prawdę i tym razem było tak samo. I za mównie prawdy wyleciał z klubu. Za to, że ma swoje zdanie został zwolniony przez Fergusona. Za to najbardziej szanuję Keano. Teraz Ruud. Najlepszy strzelc Premiership. Do marca do finału CC. Zostaje zastąpiony Saha. No i kolejny zawodnik, który mówi swoje zdanie, zresztą z Keano byli najlepszymi przyjaciółmi. Zaraz ktoś pewnie powie: ''Ferguson twórca wielkiego Manchesteru'' i.t.p. Proszę stworzył ManU ale co mu to daje w tej chwili?!? Co mu daje fakt zdobycia Ligi Mistrzów w 99' skoro w 2005 nie potrafi wyjść z grupy tych rozgrywek?!? Nic! I dlatego potrzena jest zmiana.
Drugą rzeczą to defensywny pomocnik. Kogo sprowadzi Ferguson? Boje się, że nikogo. Chciałbym aby przyszedł do nas Ribery z Marsylii, bądź Diarra z Lyon'u. To dobźi i solidni gracze, a nie gwiazdy pokroju Chelsea i Real(tfu). Jestem pewny, że dali by radę w Premiership i pomogliby ManU powrócić na szczyt.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 08 cze 2006, 16:34

Zgadzam się z przedmówcą. Nie umniejszam mu wszelkich osiąnieć, tego że z przeciętnej drużyny zrobił Czerwone Diabły potęgą europejskiego futbolu. Jednak Szkot według mnie wypalił się jako taktyk. Nie miałbym nic przeciwko temu by był on managerem zespołu, czy też zajął jakieś stanowisko w zarządzie United. Brzydałby się nam jednak świetny trener taktyk. Trudno jednak narazie mówić o jakiś nazwiskach. Nie wątpliwą wadą Fergusona są jego kłótnie z zawodnikami. Z drugiej strony trzyma on dyscypline w zespole. Myśle, że gdyby np. Terry publicznie skrytykował Jose byłby już bliski przenosin na Old Trafford :twisted: .

Ja jednak cieszę się, że Rooney jedzie na mistrzostwa.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”