MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 08 cze 2006, 19:04

Pora coś napisać w tematach o mundialu. Dlaczego wybrałem ten temat? - bo w tej grupie graja dwie drużyny którym zawsze kibicuje na każdej imprezie - Argentynie i Holandii. Jest też tu reprezentacja WKSu której kibicowałem na ostatnim PNA. Do Serbów nic nie mam ale mam nadzieję że będą dostarczalycielami punktów. Jak usłyszałem skład tej grupy to sie trochę zawiodłem bo z trzech drużyn (nie liczę naszych orłów których stawiam ponad wszystko i wszystkich) którym będe kibicował jedna odpadnie już po pierwszej rundzie :cry: a miałem nadzieje że wszystkie cztery z wyżej przeze mnie wymienione zdominuja tą imprezę :wink: Tak coś czuję że WKS nie stoi w tej grupie na straconej pozycji i może pokrzyżować plany jednemu z faworytów - Argentynie lub Holandii. Łatwiej będzie im chyba wyprzedzić Holendrów którzy mają sporo młodych zawodników i o wiele groźniejsi powinni być na przyszłej imprezie. Liczę na to że Argentyna mnie nie zawiedzie i dojdzie przynajmniej do finału spełniając choć trochę oczekiwania ich kibiców. Na poprzednich MŚ Argentyna zawodziła i już nie pamiętam kiedy zagrała na miarę swoich możliwości bedąc zawsze w cieniu swojego wielkiego rywala - Brazylii. Jednak ostatnia (?) gra w mistrzostwach Ameryki Płd pozwala mieć nadzieję na zdentonizowanie obrońców tyułu bo już wtedy wydawało się że Argentyna jest w stanie wywalczyć pierwsze miejsce. A więc pozostaje mi trzymać mi kciuki aby moi czterej ulubieńcy grali do końca trwania mundialu :roll:
Beck$ pisze:
Morrow pisze:O ile nie zaskoczyło mnie, że nie pojechali Davids i Seedorf bo obaj oprócz słusznego wieku są także piłkarzami kłótliwymi to szczerze zdziwiło mnie pozostawienie w Holandii Huntelaara
Szczerze mówiąc ja byłem w szoku że Van Basten nie zabrał tak utalentowanego młodziana jak Huntelaar, nie dość że "napukał" tyle bramek w lidze (około 30-stu) to jest zawodnikiem głodnym sukcesów zarówno w reprezentacji jak i w rozgrywkach klubowych i europejskich.
Uważam podobnie jak wy :D Van Basten brak powołania dla młodego napstnika uzasadnił w ten sposób że piłkarz nie ma doświadczenie w Europie co jest dla mnie małym nieporozumieniem bo przecież grał w tym sezonie w LM, zresztą takiego zawodnika bierze się nie patrząc na to ile razy grał w pucharach ale za umiejętności strzeleckie i przede wszystkim za obecną formę.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”