Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 cze 2006, 21:39

Obrońca naszego zespołu Sławomir Rutka przedłużył kontrakt z Koroną o kolejny rok.
Rozmowy mające na celu wypożyczenie Marcina Klatta z Legii są dosyć zaawansowane, ale obecnie jego menedżer przebywa za granicą :roll:
Co do Arka Bilskiego to życze mu wszystkiego najlepszego w zawodzie skauta. Miejmy nadzieje, że znajdzie jakąś młodą gwiazde, która mogłaby zasilić Korone :wink:

Awatar użytkownika
Baraneq
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baraneq » 12 cze 2006, 0:23

Vicas pisze:Twoje przekonanie nie ma podstaw :P Ja do Korony nic nie mam, ale watpie zeby miala szanse na walke w pierwszej lidze
Koleś ... nie powatpiewaj nastepnym razem , dobrze Ci radze :]

Koleś... nie nabijaj następnym razem, dobrze Ci radze :] Kolejne WP. // K.J.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 cze 2006, 10:58

Baraneq zmnień avatar.
Każdy szanujący się kibic Korony nie używa loga Kolportera.
Jestem typowym SCYZOREM !
Nie sądze.

Tak wogóle to będacym ostatnio na wypożyczeniu do Odry, Adamem Czerkasem interesuje się właśnie Odra, Widzew, ŁkS, GKS Bełchatów i brazylijska Pogoń Szczecin. Czerkas ma także propozycje z jednego z pierwszoligowych greckich klubów.

O Jarosława Piątkowskiego stara się Widzew i ŁKS, a Robertem Kolendowiczem zainteresowana jest Pogoń i Widzew.

Czyli wyraźnie widać, że Widzew po awansie do ekstraklasy chciałby się wzmocnić kilkoma naszymi piłkarzami :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 cze 2006, 12:35

Marco_Van_Basten pisze:Każdy szanujący się kibic Korony nie używa loga Kolportera.

bo kolporter wyrzadzil krzywde Koronie.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 12 cze 2006, 15:17

Lakier pisze:bo kolporter wyrzadzil krzywde Koronie

NIe będe ci tego tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz . Koniec .

Baraneq zmień podpis albo avatar bo jedno wyklucza drugie .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 17 cze 2006, 14:47

Pilkarze Korony Kielce w najblizszy poniedzialek rozpoczna przygotowania do nowego sezonu. W planach sa dwa zgrupowania: we Wronkach i Austrii.

W czasie pierwszego obozu podopieczni Ryszarda Wieczorka rozegraja mecze kontrolne z Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski i beniaminkiem II ligi Kania Gostyn. Na drugim obozie kielczanie zmierza sie z VfB Admira-Wacker Mödling i SK Sigma Olomuniec. 8 lipca Korona rozegra sparing z Widzewem nie ustalono jeszcze miejsca spotkania ; natomiast 22 lipca kielczanie na wlasnym stadionie zmierza sie z Dinamem Briansk, siodmym zespolem I ligi rosyjskiej (odpowiednik drugiej ligi).

Pilkarzem Widzewa Lodz bedzie Jaroslaw Piatkowski, pomocnik Korony Kielce, ktory jesienia ubieglego roku wystepowal w LKS. - Porozumialem sie juz z Widzewem - przyznaje pilkarz. - W ciagu kilku dni podpisze kontrakt.

Piatkowski mial oferty tez z innych klubow, w tym z LKS. - Propozycja Widzewa byla najlepsza, lodzki klub wylozyl za mnie pieniadze, ja tez sie dogadalem.

Prawy pomocnik zwiazal sie z lodzkim pierwszoligowcem na trzy lata.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 23 cze 2006, 18:35

Grzegorz Piechna podpisał kontrakt z Rosyjskim pierwszoligowcem, drużyną Torpedo Moskwa.
Sumy transferu nie ujawniono.
Zarząd mówił, że trzeba wyłożyć 750 tys. Euro, żeby sprowadzić Grześka, więc pewnie suma tego transferu wynosi coś koło podanej przeze mnie kwoty.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 cze 2006, 18:50

Piechna czyli kariera od zera, tak szybko jak stal sie gwiazda naszej ligi :arrow: tak samo szybko z niej uciekl. Kasa, kasa Grzesiu teraz nei bedzie przewalal wgla tylko pewnie złoto w jakies kopalni w Rosjii :P Jestetm ciekaw kogo sprowadza w jego miejsce Klatt :arrow: nie ten zawodnik mial ogromne szczescie ze Zielinski go kupil do Legii, a pozniej te trzy barameczki i jak narazie nic wiecej, to raczej nie bedzie postrach bramkarzy w Orange, kase maj napewno wiec moze kogos kupia tylko kogo, nasz rynek ostatnio nie posiada jakis wybitnych strzelcow :cry:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 cze 2006, 19:20

Szkoda bo myślałem ze jednak zostanie w Koronie . Wątpie zeby Klat go zastąpił . Nie pozostaje nic tylko czekać na nowe transfery jeśli chcemy marzyć o pucharach .[/list]

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 23 cze 2006, 19:32

Osobiście myślałem, że jak Piechna odejdzie to do jakiegoś lepszego klubu ale widać, że tu chodziło o kasę. W sumie to był dla niego ostatni gwizdek aby opuścić Polskę ale wg mnie rozmieni się na drobne.. :? chociaż kto wie :?:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 cze 2006, 20:22

Nie dziwie mu się.
To ostatnia szansa dla niego na zagraniczny zarobek.
A jak wiadomo Rosjanie płacą w gruubych rublach, więc gdy wróci spokojnie będzie mógł otworzyc własną firmę (nie koniecznie masarnianą ;) )
Myślę, że klub odpowiadający aktualnym proporcją Grześka. Pozatym, wiek także robi swoje

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 10:19

Masz racje Sero - lata swoje ma a jestem przekonany że nikt mu tyle w kraju nie dał ile to Torpedo - to ostatni kontrakt w jego piłkarskiej karierze - taki kontrakt - 3 lata temu nikt by nie powiedział Piechna król strzelców ? troche mnie rozczarował bo zawsze to dla ligi lepiej jak taki gracz gra. I nie chodzi mi o same umiejetność ale nasza liga jest tak szara że :?

Sero podobna sytuacja jak z Luca Tonim - zachowując wszystkie proporcje jak to Wieszczu mówi. Zobaczymy jaką decyzje podejmie Luca :wink:

I tak hit tego sezonu to piosneka o Piechnie z rozdania "Oskarów" Canal + - szkoda tylko ze najpierw Bilski odszedł - teraz Piechna :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 cze 2006, 10:27

No Zaza coś podobnego Toni-Piechna :) tylko kiełbasa troche starszy. Ale jest jeszcze jedna poważna różnica bo Grześ wyjeżdża, zaś Luca może zostać w kraju. Pozatym Piechnie nie musi się tam nawet podobać ważne by zarobić swoje i wracać ;) A liga co roku traci najlepszych, więc pewnie na kiełbasie się nie skończy :? Zanim się obejrzymy to w naszej lidze będą grać sami Afrykanie, czy Bałkańcy. Choć swoją drogą gdyby do Legii przyszedł Tristan to już by było coś :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 25 cze 2006, 21:00

Nieoficjalnie mówi się o sumie 650 tys. euro za Piechne.
6 Lipca Torpedo gra mecz z CSKA, a więc jest to dosyć prawdopodobna data debiutu Kiełbasy w nowych barwach.
Cóż... Oby Grzesiek strzelał w Torpedo tyle bramek co w Koronie.
Czego mu życze.
*_Zaza_* pisze:szkoda tylko ze najpierw Bilski odszedł
Arkadiusz Bilski poszukuje teraz młodych talentów :wink:
Zakończył kariere i pracuje teraz w Koronie jako skaut.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 26 cze 2006, 12:13

Znani reprezentanci na liście życzeń Kolportera Korony.

To byłby bez wątpienia transferowy hit lata. Kolporter Korona interesuje się Paulo Wanchope z Kostaryki, który grał w mistrzostwach świata i Tomaszem Kłosem, reprezentacyjnym obrońcą z krakowskiej Wisły!
33-letni Kłos, który ma na koncie blisko 70 meczów w reprezentacji Polski, dostał ostatnio od Wisły Kraków wolną rękę w szukaniu nowego pracodawcy. Popadł w niełaskę u właściciela klubu Bogusława Cupiała. Graczem Wisły, który nie pojechał na finały mistrzostw świata zainteresował się Kolporter Korona, który poszukuje środkowego obrońcy. Rozmowy między zawodnikiem a Koroną są zaawansowane, a Kłosa chcą jeszcze inne kluby, m.in. beniaminek ekstraklasy ŁKS Łódź.
Ale to i tak nic w porównaniu z zainteresowaniem napastnikiem Kostaryki Paulo Wanchope. Ten 30-letni piłkarz jest ostatnio bez przynależności klubowej i jest duża szansa, by zagrał w Kielcach. W każdym razie Korona, która sprzedała Piechnę za 650 tysięcy euro jest ponoć gotowa rozmawiać z menadżerem tego zawodnika.
Wanchope to najbardziej znany piłkarz Kostaryki, w inauguracyjnym meczu tegorocznego mundialu, przegranym przez Kostarykę 2:4, strzelił Niemcom dwa gole. Ma angielskie obywatelstwo. Kiedyś piłkarz Manchesteru City, dziś występujący z Jackiem Bąkiem w lidze katarskiej. Po mundialu w Niemczech strzelec 43 goli dla Kostaryki (8 z nich w eliminacjach MŚ) chce zakończyć reprezentacyjną karierę. Ma 30 lat, jego ojciec i bracia też byli piłkarzami. Karierę zaczął w CIub Sport Herediano i awansował do kadry młodzieżowej. Został kupiony do Derby County, potem grał w West Ham United i Manchester City.
Przypomnijmy, że jedynym na razie piłkarzem, którego pozyskała Korona jest Marcin Klatt z Legii Warszawa. Interesuje się też Tomaszem Brzyskim z Radomiaka.
Z klubem pożegnał się ostatnio Grzegorz Piecnna, który podpisał trzyletni kontrakt z Torpedo Moskwa. Z kolei będący w drugiej drużynie Tomasz Owczarek przenosi się do Górnika Polkowice.
Ciekawe tylko czy Wanchope chciałby przyjść na stare lata do Polski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”