MŚ 2006: Grupa G - Francja, Korea Płd., Szwajcaria, Togo - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 09 cze 2006, 12:11

Martin Pellegrino pisze:Cisse nie zagra już sobie na mistrzostwach. Zdjęcie mówi samo za siebie. Szkoda tego zawodnika.

Zdjęcie wygląda bardzo źle, ale może nie jest aż tak jak na zdjęciu. Myśle ,że mimo kontuzji Cisse to i tak siła ofensywna Francuzów jakoś bardzo nie zmalała. Wiadomo już kogo powołał trener w miejsce Cisse :?:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 09 cze 2006, 12:34

Karmelinho15 pisze:Wiadomo już kogo powołał trener w miejsce Cisse Question

tak, S. Govou zagra za napastnika Liverpoolu, Govou to obecnie zawodnik Ol. Lyonu

pilka
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilka » 09 cze 2006, 23:10

Licze na Francje lecz to co zrobił Demenech nie powołując Nicolasa Anelki jak przegraja bede tłumaczył brakiem napastnika Fenerbahce

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 10:58

Otto Pfister, selekcjoner reprezentacji Togo zrezygnował z posady z powodu nierozwiązanego sporu w sprawie premii za udział w mistrzostwach świata.

- Trener Pfister i jego asystent Piet Hamberg w piątek o 22:20 opuścił hotel - powiedział Joachim Schubert, lekarz drużyny Togo, niemieckiemu magazynowi "Kicker". - Szkoda, że odszedł, ponieważ dobrze pracował z zespołem, uznał jednak, że ta sytuacja jest już nie do zniesienia.

No ladnie odwalil im Pfister... Przed pierwszym meczem na mundialu zrezygnowac z kadry... Chcial pokazac ze jest honorowy ale mu to za bardzo chyba nie wyszlo... To juz wogole moze przekreslic szanse Tgo na jakies punkty na mundialu...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 11:32

Jesli sie nie myle to po PNA takze zmieniono trenera, 2 trenerow w 6 miesiecy i to na godziny przed pojedynkiem na MS. Juz wtedy byl o to konflikt i nie chcieli wtedy grac, ale myslalem ze sprawy wtedy zostaly wszystkie zalatwione. Ta akcja pokazuje jak profesjonalnie sa zarzadzane federacje w wiekszosci panstw Afryki. To i tak nie zmienilo pozycji Togo, jesli zdobeda bramke to dla mnie bedzie to ogromne osiagniecie :wink: a zdobycie punktu bedzie dla nich historycznym osiagnieciem, bo jakos trudno mi sobie wyobrazic ogladajac Togo w przeciagu ostatniego rku druzyne, ktora stac na awans na kolejny Mundial, wiec bedzie to dla nich historyczne wydarzenie podobnie jak kiedys Haiti :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 cze 2006, 14:28

Trener piłkarskiej reprezentacji Togo, Otto Pfister i jego asystent Piet Hamberg w piątek wieczorem opuścili hotel, w którym zakwaterowany jest prowadzony przez nich zespół - poinformował lekarz ekipy Joachim Schubert.
Nie wiadomo, gdzie przebywają szkoleniowcy. Reprezentacja Togo 13 czerwca rozegra na mistrzostwach świata pierwszy mecz z Koreą Południową.

Od przyjazdu do Niemiec w ekipie Togo trwa konflikt między zawodnikami a kierownictwem ekipy dotyczący wysokości premii. Zawodnicy żądają za grę znacznie wyższych stawek niż oferuje im narodowa federacja, w przypadku niespełnienia ich postulatów grożą strajkiem.
Konflikt ma załagodzić premier kraju Edem Kodjo, który w piątek wieczorem specjalnie przyleciał do Niemiec.

"Trener i jego asystent pracowali z ogromnym zaangażowaniem, ale dłużej już takiej sytuacji nie mogli tolerować" - stwierdził lekarz zespołu Joachim Schubert.

Nowym trenerem piłkarskiej reprezentacji Togo będzie Kodjovi Mawuena, dotychczasowy asystent Otto Pfistera.

"Kodjovi Mawuena pracował z poprzednim trenerem, ma odpowiednie doświadczenie i w sobotę rano poprowadził już z zespołem pierwsze zajęcia" - poinformował rzecznik reprezentacji Togo Messan Attolou.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2006, 17:05

Trener już wrócił, siedział dzis na ławce i żył meczem :P

Togo przegrało, nie pokazało za wiele, co prawda prowadzili po I połowie, ale gdy stracili gola, zesżło z nich powietrze. Adebayor słaby mecz zagrał, zepsół kilka dobrych okazji, źle przyjmował piłkę, źle uderzał, nie uprzykrzył życia koreańczykom,
Ci zaś, pokazali ambitną walke do końca, strzelili 2 ładne gole, choć przy pierwszym wielki bład popełnił bramkarz Togo.

Korea była dizs szybsza, lepsza technicznie, lepiej zorganizowana i przede wszytskim, bardziej jej zależało na zwycięstwie.
W drugiej połowie Togo grało w "10". To już 2 czerwona kartka na turnieju.
Togo przegrało zasłużenie, nie wróżę im wyjścia z grupy.

Francja - Szwajcaria

Barthez - Thuram, Sagnol, Gallas, Abidal - Vieira, Makelele, Zidane, Wiltord, Ribery - Titi
w ekipie Szwajcarii na uwage zasługuje środkowy obrońca P. Senderos :P
Czas na pierwszego hat tricka :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2006, 17:19

No nie byl to napewno mecz na wysokim poziomie. prawde mowiac za duzo sie nie dzialo. Gdyby nie czerwona kartka to mozliwe ze Togo dowiozlo by ten wynik do konca, Korea nie gra tak jak 4 lata temu, jakos nie wroze po tym meczu im awansu, choc moze to tylko przetarcie. Togo takze nie pokazalo za wiele i raczej po wyczynach innych debiutantow, to sa jak narazie najsłabsi, w ich grze bylo widac wielkie niedoswiadczenie a takze braki w technice, przygotowaniu taktycznym....

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 cze 2006, 17:26

Szkoda mi troszkę Togo... Mogli pokazać że pomimo konfliktów w drużynie są niezłymi piłkarzami i potrafią wygrywać. Myślę że nieźle realizowali założenia taktyczne ale zadecydował jeden błąd, jeden faul i stracili wszysko na co pracowali 60 min.

Zawiódł mnie Adebayor, jak na króla strzelców eliminacji w Afryce powinien pokazać znacznie więcej, a zanotował dużo strat i zmarnował parę okazji.

Swoją drogą dzięki temu wynikowi siadł mi kupon :P

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 13 cze 2006, 17:46

fieldy pisze:w ekipie Szwajcarii na uwage zasługuje środkowy obrońca P. Senderos :P
a jak 8) masz moze jakies info czy Djourou zagra?

P.S. ciekawie sie zapowiadaja pojedynki Henry-Senderos :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 cze 2006, 18:42

@up

Gra, a pojedynki Henry - Senderos ciekawie nie wyglądają. Henry cały czas schodzi na lewo a Senderos jest środkowym, więc masz odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 cze 2006, 18:52

hmmmFrancja po polowie nie zachwyca... :? z mojej strony to dobrze...bo za bardzo ich sympatia nie darze :P
spodziealem sie troche po nich wiecej...co prawda powinni karny miec....ale to ich gry nie usprawiedliwia...

a Frey :shock: jak on mogl nie trafic....bylo by 0-1 i by bylo Ciekawiej...

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 13 cze 2006, 19:47

dzieciol31 pisze:bo za bardzo ich sympatia nie darze

Ja w przeciwienstwie do ciebie, lubię Francję, szczególnie sympatia darze Therriego Henry. Ładna akcja przeprowadzona bodaj przez Ribere, podanie do Henrego bylo troche za mocne, i troche nie w tempo. Ale mimo to, to byla ladna akcja, szkoda ze nie zakonczona bramka. Ta akcja troche mi przypomina bramke w meczu Arsenal - Juventus kiedy to chyba od Fabregasa pilke dostal Henry i strzelil gola.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 cze 2006, 19:55

No i znowy Francuzi tylko remisują. Od 1998 roku nie potrafią strzelić gola na mistrzostwach świata :roll: Ostatnim strzelcem był Emmanuel Petit strzelając pamiętnego gola Brazylii w finale.
No i ciekawe czy się Francuzi przebiją?

Mecz był cienki, o czym świadczy wynik. W ogóle jakaś cienka grupa, bo i Togo z Koreą grały piach.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 13 cze 2006, 19:57

Francja[*] bez pomyslu, rytmu gry, bez wyobrazenia, tak oceniam dzisiaj Francje :evil:

Senderos zagral dobre spotkanie, szkoda ze zrobil az taki blad :? dobrze ze Francja go nie wykorzystala, ale mogli wygrac ktos powinien ustrzelic.
jak narazie to Polska,USA i Francja-trzy najgorsze druzyny :roll:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”