MŚ 2006: Grupa G - Francja, Korea Płd., Szwajcaria, Togo - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 13 cze 2006, 20:01

Bardzo słaby i nudny mecz. Francuzi nic nie pokazali. Wogóle nie widoczny Henry. We Francji jedynym który był dośc aktywny był chyba Zizou. Jeśli Ribery ma być następcą Zizou to jeszcze bardzo dużo mu brakuje. Z taką grą Francuzi daleko nie zajdą. Myśle ,że wyjście z grupy to będzie ich maksimum chyba ,że zmienią coś w swojej grze.
Corinthians pisze:W ogóle jakaś cienka grupa, bo i Togo z Koreą grały piach

Zgadzam się z tobą. Narazie to chyba najsłabsza grupa. Może gdyby Polacy do niej trafili zamiast Francuzów mieliby szanse na wyjście bo grupa naprawde słaba.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 13 cze 2006, 20:08

Francji brakuje na skrzydlach Guily i Maloudy ktorzy by nimi szarpali i wniesli troche polotu do gry :lol: Ribery wlasnie jako jedyny chcial cos tam zrobic poprawic ich gre ale widac ze nie jego dzien byl i tracil pilki :x zabraklo takze troche doswiadczenia w kilku momentach ale ogolem wystep nie taki zly, oceniajac go na tle reszty zespolu, wszyscy grali piach :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2006, 20:10

Ale padakę grali Francuzi, powinni przegrać mecz. Nikt się nie wyróżnił, nikt !!
już pomine fakt, ze na 2 mega kuponach ich miałem i dizs dużo na minus [a taki ładny okres miałem :? ]

Francuzi powinni dostać w dupe, może by sie anuczyli, ze nalezy biegać po boisku i atakowac przeciwnika.
Zagrali gorzej niż Polska, autentycznie, nie pwoinni wyjść z grupy, ale zły jestem :evil: patałachy jedne.
Szwajcaria miała słupek, kilka innych okazji - strzelali czesto w światło bramki, Francja - nie.
Za głupi jestem, nie pojmuje jak oni mogli tak słabo zagrać, bez zaangażowania. Przecież to nie sa juniorzy, to byli mistrzowie.
Zizou, Titi, Wiltord, Gallas, Thuram - dla wszystkich łącznie i kazdego z osobna [']

fuck

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2006, 20:42

A juz myslalem, ze nudniejszego meczu od naszego nie zobacze :lol: A jednak dzis, Francja - Szwajcaria :twisted: Spotkanie nudne i przewidywalne, typowalem remis [jesli ktos chce dowod - priv], i sie sprawdzilo :wink:

Meczu Korei z Togo nie ogladalem - wybralem zakupy :lol: Nie wiem czy dobrze wybralem, bo slyszalem, ze ciekawie bylo :wink:

Tak ostatnio wszyscy tego Francka R. zachwalali, a dzis zagral kompletny piach :lol: Jak wiekszosc jego kolegow zreszta :lol:

W druzynie Helwetów spodobala mi sie gra Vicky'ego, Senderosa, a takze lewego obroncy [nie potrafie sobie teraz nazwiska przypomniec] :wink:

Mam nadzieje, ze mecz Brazylii z Chorwacja bedzie ciekawszy, i pelen goli :wink:

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 13 cze 2006, 20:48

cloner pisze:Tak ostatnio wszyscy tego Francka R. zachwalali, a dzis zagral kompletny piach :lol: Jak wiekszosc jego kolegow zreszta :lol:
Hmm, jak ojedyny probowal zmieniac gra i pociagnac troche z pilka pod bramke, do prawdy nie udawalo mu sie to ale slabym ogniwem Francji nie byl, tylko cala druzyna :? Ja tam sie ciesze z jego wystepu, jak nie wyrozni sie tak na MS, to moze sprawic ze bedzie mniejsze zainteresowanie nim i zawita w AFC 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2006, 21:02

Mecz z grupy, tych ktore nie maja prawa sie odbyc na MŚ. Niestety, jesli Francuzi zapowiadaja walke o...Mistrzostwo Swiata :P to jednak musza cos pokazac :wink: Widac ewidentnie ze Francuzami nie ma kto pokierowac z drugiej lini, szkoda ze Pedretti sie tak zeszmacil w Lyonie, Zizou nawet zagral przyzwoicie, choc go nielubie mial tam kilka ciekawych zagran ale to za malo jak na niego i jednak nie bylo wg. mnie sensu go brac podonie jak 2-3 innych. W pewenym momenci widzac nieporadnosc Henry'go. Wiltorda, Vieiry i reszty paczki zaczalaem kibicowac Szwajcarii. Zrobili lepsze wrazenie niz Francja, stworzyli dwie bardzo dobre sytuacje i mogli wygrac, pokazali wielka chec walki i wygrania co wazne nie podeszli do meczu z nastawieniem ze to ta wielka Francja, jednak czegos im zabraklo. Wsrod Trojkolorowych troche na plus byl dzis Ribery przynajmniej wg. mnie troche tam szarpal ale to tak prawie nic, poprostu wszyscy zagrali slabo i z taka gra moga niedlugo jechac do domu jak to bylo 4 lata temu :!: Ciekawe jak tam z kontuzjami Magnina i drugiego ze Szwajcarow :?: Jesli beda grac z takim nastawieniem i zaangazowaniem to moga spokojnie walczyc o 1 miejsce.
Ogolnie jak narazie byly to najnudniejsze mecze wsrod grajacych narazie grupach, myslalem ze bedzie lepiej :cry:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2006, 23:37

Ubolewam nad tym, że Francuzi mają taką słabą grupę bo zapewne dalej będę prezentowali totalny piach a z grupy wyjdą w porównaniu do innych drużyn, które bardziej zasłużą, ale mają trudniejszych rywali w grupach :?

Ten kto trafi na Francję po fazie grupowej będzie pewnie zadowolony.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 cze 2006, 8:29

Francja juz 4 mecz z rzedu na mistrzostwach nie strzelila bramki :shock: Ciekawe czy powtorza wyczyn z Korei :lol: Ze Szwajcarami remis moze zaskakujacy nie jest, bo oba zespoly graly juz w el do MS i tam 2 razy padal remis. Francuzi maja szczescie ze maja tylko Koree i Togo przed soba bo bylyby problemy z wyjsciem z grupy...Chociaz waleczni Koreanczycy tez moga cos zdzialac z Francja ktora nie zachwyca.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 14 cze 2006, 8:31

Niggaz pisze:Ten kto trafi na Francję po fazie grupowej będzie pewnie zadowolony.
o ile uda im sie wyjsc z grupy :roll:

Bo z taka gra roznie moze byc...wczoraj zagrali beznadziejne..i to tylko szczesliwie udalo im sie zremisowac ze Szwajcarami....

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 cze 2006, 10:52

Bez przesady, że szczęśliwie. W pierwszej połowie to Francja miała przewagę, ale nie potrafiła (niestety) jej wykorzystać. Druga połowa była już bardziej wyrównana ze wskazaniem na Szwajcarów. Dziwi mnie trochę taka słaba reprezentantów Francji zarówno na Mistrzostwach jak i meczach sparingowych, bo jak wiadomo, większość z nich doskonale sobie radzi w swoich klubach, a mimo to w reprezentacji grają padakę (ale długie zdanie :roll: ).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 11:00

Francuzi mieli przewagę ? "po czym wnosisz?"
- po słupku ? to Szwajcarzy trafili w słupek :!:
- po akcji kiedy bramkarz wybijał piłke instynktownie nogą ? to Barthez wybijał piłke instynktownie nogą :!:
- po ilości oddanych strzałów ? francja oddała 9 strzałów, a Szwajcaria 7, z tym, ze Francuzi mieli celnych 3, a Szwajcarzy 4 [+ jeden z niecelnych to słupek]
- może po posiadaniu piłki twierdzisz, że francja miała przewagę ? 51% - 49% to zadna przewaga :!:
- jedynie w rzutach rożnych wygrali Francuzi 4-1

więc ja się nie zgadzam, to Szwajcarzy mieli przewagę i to oni stracili 2 pkt.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 cze 2006, 11:08

Moim zdaniem w pierwszej połowie to Francuzi mieli przewagę. Może nie była ona miażdżąca, ale była :wink: Od początku starali się zaatakować, nie ociągali się i całkiem dobrze im to wychodziło. Ze środka pola kilka piłek doszło pod nogi napastników, lecz wykończenia brak. Kilka razy zostali złapani na spalonym. Akcjie Szwajcarów to w większość dość szybkie kontry, przy których Francui nie kwapili się do powrotu.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 14 cze 2006, 11:22

wg mnie Francuzi mogą nawet nie wyjść z grupy , może być podobnie jak 4 lata temu , że nie strzelą gola, Henry musi zaczać strzelać a nie podawać do bramkarza, Szwajcaria dla mnie jest faworytem do wyjścia z grupy , zagrali bardzo twardo , blisko przy przeciwniku,
są bardzo dobrze przygotowani kondycyjnie , dobrze nawet grają w defensywie

Przed MŚ uważałem że to będzie najnudniejsza grupa i się nie myliłem,
myslę że grupa G odrasta poziomem od innych grup i
wczoraj sie zawiodłem na Francuzach bo nic nie pokazali ciekawego

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 14 cze 2006, 11:47

RóżA pisze:Bez przesady, że szczęśliwie
nie porownujmy rep Francji do Szwajcarii...tak jak Henryego do Freya.. to ten drugi mial slupek w pierwszej polowie..a jak na taka klase zawodinikow trojkolorowych, mecz ze Szwajcaria byl kompletna porazka..:?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 cze 2006, 11:53

dzieciol31 pisze:Henryego do Freya

Co ma bramkarz do napastnika :roll:

Jeśli ktoś oglądał wcześniejsze mecze sparingowe reprezentacji Francji to wcale go taki wynik nie zdziwił. Szczególnie, że w eliminacjach do Mistrzostw padły już dwa remisy pomiędzy tymi zespołami. Francja gra w ostatnich latach piach i nie ma co tego ukrywać, ale nie można też mówić, że ten remis był szczęśliwie wywalczony przez Francuzów :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”