Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 142

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2006, 10:26

http://www.fansfc.com/frontpage/frontpa ... sid=153620

hehe najbardziej absurdalny transfer, Real chce wyciągnąć naszych 2 postawowych graczy za 30 baniek. W dodatku, jeden z nich jest byłym katalończykiem, a Barca ma prawo pierwokupu. pffff Może jeszcze w pakiecie Wengera będa chcieli i Cole'a :P

Arsenal włączył się do walki o pozyskanie Francuza z Ol. Marsyliii, Francka Ribery, zwanego clonerem.

Jeszcze wczoraj wydawało się, że trafi on na Old Traford, jednak dziś pojawiły się głosy, że Wenger mu się przygląda.

Henry bardzo pochlebnie sie o nim wypowiedział, ciekawe co wybierze Ribery, możliwosć grania z M. Silvestrem, czy z Henrym :think:

http://ms2006.interia.pl/news?inf=756722

jeszcze jest Rosicky, nr 16 8)
myślałęm, że Chelsea ma 17 reprezentantów :think: musiałem się gdzies w obliczeniach pomylić [a przecież doszli do nich nowi Sheva, czy Ballack :roll: ]

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 07 cze 2006, 18:27

Gazeta Wyborcza pisze:Arsenal wyleci z Ligi Mistrzów i Premier League?
Jeśli okaże się, że Arsenal przejął kontrolę nad belgijskim Beveren, "Kanonierzy" zostaną wykluczeni z Ligi Mistrzów, a następny sezon zaczną w drugiej lidze
Ujawniona przez BBC sprawa sięga początku lat 90. Obecny trener Arsenalu Arsene Wenger był wtedy szkoleniowcem Monaco. Jean-Marc Guillou, były pryncypał Wengera z Cannes, zaproponował mu stworzenie w Wybrzeżu Kości Słoniowej szkółki piłkarskiej. Projekt wszedł w życie dzięki pieniądzom zespołu z księstwa i lokalnego klubu ASEC Abidżan. Do szkółki rekrutowano najzdolniejszych 12-latków. Gdy Wenger odszedł z Monaco, klub przestał inwestować w szkółkę. Guillou skaperował więc dziesięciu ludzi, którzy mieli finansować przedsięwzięcie. Na dokumencie, który ujawniło BBC, widać też podpis Wengera. Francuski trener zainwestował w szkółkę 30 tys. funtów. Miał dostać trzy razy więcej, jeśli szkółka zaczęłaby sprzedawać piłkarzy.

Gdy zawodnicy z Wybrzeża Kości Słoniowej nadawali się już do sprzedaży, pojawił się jednak problem z załatwianiem im pozwoleń na pracę. Wtedy Guillou wpadł na pomysł, by kupić klub w Belgii i tam ogrywać zawodników. Wybrano ten kraj, gdyż nie ma tam limitów dla obcokrajowców, a Beveren stał na skraju bankructwa. Wtedy do gry wszedł Arsenal.

Kolejny dokument ujawniony przez BBC to wpłata 200 tys. funtów na konto Raoula de Waele, który stworzył firmę GOAL. W sumie Arsenal wpłacił na jej konto milion funtów. Te pieniądze pozwoliły GOAL przejąć kontrolę nad Beveren. De Waele miał w ręku 50 proc. akcji klubu, Guillou 30 proc. Według belgijskiej policji to Arsenal był głównym akcjonariuszem GOAL, a De Waele powiernikiem wiceprezesa Arsenalu Davida Deina. Guillou został dyrektorem sportowym Beveren, wyrzucił wszystkich piłkarzy, a zamiast nich sprowadził absolwentów szkółki z Abidżanu. Beveren promowało piłkarzy i sprzedawało, od Ukrainy po Francję, ale nie zarabiało. 60 proc. z każdego transferu trafiało do GOAL, 30 do Guillou a tylko 10 do klubu. Po 12 miesiącach współpracy proporcje się zmieniły - 40 proc. brał Goal, a Guillou i Beveren po 30.

Oficjalnie "Kanonierzy" od 2001 roku mieli podpisaną umowę z Beveren. - Przynosiła wiele korzyści obu klubom. Wymienialiśmy doświadczenia trenerskie, a także wypożyczaliśmy piłkarzy - czytamy w oświadczeniu zarządu Arsenalu. Londyńczycy zaprzeczają, jakoby kiedykolwiek kontrolowali bezpośrednio lub pośrednio belgijski klub. - Pożyczyliśmy milion funtów członkowi konsorcjum, który przeznaczył te pieniądze na ratowanie Beveren - czytamy w oświadczeniu.

Sprawą już zajęła się FIFA, która zleciła belgijskiej i angielskiej (FA) federacji piłkarskiej zbadanie kontaktów między klubami. Mało prawdopodobne jest jednak, by Arsenal został ukarany przez rodzimą federację. Przepisy FA mówią tylko, że jeden angielski klub nie może kontrolować drugiego angielskiego klubu. Za takie przewinienie grozi odjęcie punktów, kary finansowe, relegacja do niższej ligi albo wykluczenie z rozgrywek. Przepisy FIFA i UEFA są podobne, tyle że rozciągają się na cały świat. Tutaj w grę wchodzi nawet usunięcie z Ligi Mistrzów. Spokojnie spać nie może także sam Wenger. Gdyby okazało się, że czerpał zyski z transferów z szkółki z Abidżanu, znalazłby się w bardzo niezręcznej sytuacji. Francuz sprowadził do Londynu dwóch piłkarzy ze szkółki - Kolo Toure i Emmanuela Eboue.

Szef FIFA Sepp Blatter po ujawnieniu Beverengate zapowiedział, że w przyszłości nie pozwoli na podobne praktyki. - W Beveren gra 11 graczy z Afryki, w Dynamie Moskwa 10 zawodników z Portugalii i Brazyli. To jakieś futbolowe dewiacje - powiedział Blatter.
tylu tu kibiców Arsenalu a nikt nawet słowem o tym nie wspomniał, choć to wczorajszy artykuł... widocznie nie tylko włoskie zespoły są zamieszane w różne afery... zobaczymy co dalej się będzie działo...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 cze 2006, 20:11

a czy to trzeba o każdej pierdole, którą media wyciągają pisać ?
dein ma wszystkie dokumenty i nie ma problemu, ja jestem spokojny.
Lakier pisze:Sprawa jest powazna, a Ty zgrywasz sie, jakby to byla plotka typu Henry w Realu!
nie zgrywam się, jestem dziwnie spokojny, poczekam na rozwój wypadków.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2006, 20:18 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 cze 2006, 20:16

fieldy pisze:a czy to trzeba o każdej pierdole, którą media wyciągają pisać ?
dein ma wszystkie dokumenty i nie ma problemu, ja jestem spokojny.

Pierdole ? :lol:

Moggi ma tez wszystkie dokumenty :lol:

Sprawa jest powazna, a Ty zgrywasz sie, jakby to byla plotka typu Henry w Realu!

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 09 cze 2006, 1:14

Lakier, to inna sprawa, glupie medialne plotki, jak projekt wszedl w zycie nikomu nie przeszkadzalo nagle teraz FIFA interweniuje :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 13:39

$canda(L)ous
widze, że kibicujesz kanonierom .... co myślisz o ewentualnym sprowadzeniu Boruca do Arsenalu ? myślisz, że sprawdziłby się ? podobno mowa była też o Hildebrandzie ? słyszales coś o tym ?

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 14 cze 2006, 15:55

fieldy pisze:co myślisz o ewentualnym sprowadzeniu Boruca do Arsenalu ? myślisz, że sprawdziłby się ? podobno mowa była też o Hildebrandzie ? słyszales coś o tym ?
Slyszalem...nie mam nic do Boruca, ale liczy sie dobro klubu wiec jakos jestem przeciwny tego transferu :? Nie wiem czy dal by sobie rade...
Hildebrand slyszalem ze jest dobry, nie widzialem wiele meczy w jego wykonaniu wiec nie wiem, ja natomiast bym chcial Gordona :wink: Byla kiedys o nim mowa, zobaczymy Wenger ma byc na meczu Polska Niemcy i bedzie obserwowal Boruca, ostatnio pamietasz byl na OT i Boruc dobrze wypadl, mam nadzieje ze dzisiaj dobrze tez wypadnie ale Wenger sie rozmysli :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 cze 2006, 16:43

$canda(L)ous pisze:nie mam nic do Boruca, ale liczy sie dobro klubu wiec jakos jestem przeciwny tego transferu
Jak Almunia gral to nie plakales ze byl slaby :?: Boruc wcale gorzej by sobie nie poradzil. Pewnie oceniasz jego umiejetnosci na podstawie 1 bledu w reprezentacji i 3 w Celticu na przelomie calego sezonu... Lehamann juz chyba wiesz ile ma lat i dlugo sobie w Kanonierach nie pogra wiec Arsene szuka nastepcy dla niego. Padlo na Boruca ;)

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 14 cze 2006, 16:53

Martinho pisze:Jak Almunia gral to nie plakales ze byl slaby :?: Boruc wcale gorzej by sobie nie poradzil.
Tak, tylko ze Almunia to rezerwowy bramkaz, a Boruc w tym sezonie by grzal lawe a potem byl by numerem 1 bo wiemy ile ma Jens lat :roll:

P.S. Fieldy, duzo sie mowi o Torresie, gdzie pojdzie Wenger tez ma na niego chrape, co o tym myslisz?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2006, 16:56

Torres pójdzie do Milanu mój Ty guru.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 16:58

$canda(L)ous pisze:P.S. Fieldy, duzo sie mowi o Torresie, gdzie pojdzie Wenger tez ma na niego chrape, co o tym myslisz?
Torres pokazał chociażby dziś jakie ma możliwości, niestety jego transfer jest mało realny, chyba najwieksze szanse ma Milan teraz, po sprzednaiu Shevy, my mamy Henry'ego, który mi w zupełnosci wystarcza.

aha, wiesz, ze wiecej niż jedno konto to przestępstwo ? 8)

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 14 cze 2006, 17:03

Niggaz pisze:Torres pójdzie do Milanu mój Ty guru.
Co? nie wiem o czym mowicie :roll: transfer Torresa malo realny ale czy przejdzie do Milanu to tego nie wiemy... :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 17:09

$canda(L)ous pisze:Co? nie wiem o czym mowicie
ale my wiemy :wink: to wystarczy :lol:

$canda(L)ous pisze:transfer Torresa malo realny ale czy przejdzie do Milanu to tego nie wiemy...
nie wiemy tego, ale możemy sie domyślać, nam już napastnik az tak potzrebny nie jest, Milanowi - TAK musza mieć klasowego piłkarza od zaraz, takim już jest Torres, więc nie ma na co czekać, a on sam pewnie chętnie przejdzie do Milanu

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 14 cze 2006, 17:13

fieldy pisze: nam już napastnik az tak potzrebny nie jest
Racja, ale Torresem by nikt nie pogradzil :lol:
fieldy pisze:Milanowi - TAK musza mieć klasowego piłkarza od zaraz, takim już jest Torres, więc nie ma na co czekać, a on sam pewnie chętnie przejdzie do Milanu
Po dzisiejszym wystepie jego transfer do nas jest praktycznie nie realny, ale jak na moje oko to go szkoda do SerieA :? W Hiszpani wielu opcji tez nie ma, albo zostanie w klubie albo wyjedzie za granice... :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2006, 17:41

Miło było (żart oczywiście) guru vel $canda(L)ous, ale wystarczy tych beztroskich harcy. Założenie drugiego konta po banie na pierwszym + brak poprawy to kiepska taktyka. Cholernie kiepska.

Nara.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”