Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 27

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 cze 2006, 9:58

bagg pisze:Odonkor to ten maly, niby szybki, co go zmeczony Jelen wyprzedzal jak chcial a zmeczony Zewlakow zabieral mu pilke jak chcial?
Tak to ten, ktory dosrodkowal do Neuville`a kiedy to pilnowalo go 2 naszych zawodnmikow i ktory smigal po prawym skrzydle szybciej niz Jelen...
bagg pisze:A Neuville to ten co nic nie zrobil przez cale 15(?) minut, ale dobil pilke i to juz jest klasa swiatowa ?
Ty wiesz lepiej

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 10:02

Obejrzalem sobie dzisiaj duza czesc wczorajszego meczu tak na spokojnie bez zbednych emocji trzeba przyznac iz interwencje Boruca nie byly wcale az tak fenomenalne
Bosacki zagral madrze
Klinsi wysmienite przeczucie :!:
bagg pisze:Odonkor to ten maly, niby szybki, co go zmeczony Jelen wyprzedzal jak chcial a zmeczony Zewlakow zabieral mu pilke jak chcial?
Akurat tu sie zgodze ze byl najlepszym graczem w meczu pomimo wejscia z lawki :!: Ojciec zwyciestwa, gdy tylko wszedl rozruszal niemieckie towarzystwo, rwal obrone itp
Nie bylo nikogo lepszego na bosiku

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 cze 2006, 10:10

Martinho pisze:Tak to ten, ktory dosrodkowal do Neuville`a kiedy to pilnowalo go 2 naszych zawodnmikow i ktory smigal po prawym skrzydle szybciej niz Jelen...

Moze dlatego, ze Jelen nie smigal po tej samej stronie boiska co Odonkor ? :D

Czyli za latanie po prawej stronie boiska, zazwyczaj bezproduktywne nalezy sie juz najwyzsza klasa swiatowa ? :D

O ile tego Odonkora Kickerowi daruje to oceny dla Neuville nie zniose :D

Tragedia ten Kicker :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 cze 2006, 10:19

bagg pisze:Tragedia ten Kicker
No pewnie ze wszystko co niemieckie to zle :lol: Oliver strzelil bramke na wage 3 pkt wiec wg mnie nota moze troche na wyrost ale wcale nie nieuzasadniona...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 cze 2006, 10:22

czeher pisze:Obejrzalem sobie dzisiaj duza czesc wczorajszego meczu tak na spokojnie bez zbednych emocji trzeba przyznac iz interwencje Boruca nie byly wcale az tak fenomenalne
Ja to już zauważyłem podczas meczu. Boruc zagrał naprawdę bardzo dobry mecz, ale większość strzałów, które wybronił leciały praktycznie w niego. Jednak w paru sytuacjach popisał się refleksem i mam nadzieję, że Wenger to doceni... :roll:

Szanse na wyjście z grupy jeszcze są...Kostaryka musi wygrać dzisiaj z Ekwadorem w jak najmniejszym stosunku bramkowym, Niemcy nie mogą się podłożyć w meczu z Ekwadorem (a myśle, że mogą tak zrobić) no i oczywiście my musimy jak najwyżej pokonać Kostarykę i wtedy z grupy wyjdziemy. Dzisiaj wszystko jest w nogach i sznurówkach Paolo Wanchopa :roll: .

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 cze 2006, 10:29

Niggaz pisze:Przesadzasz Róża wyraźnie. Ebi grał bardzo dobrze, ale nie wypisuj tutaj bzdur o wygrywamych pojedynkach głowkowych czy pojedynkach 1 na 1 bo takich też za dużo nie wygrał o ile były takowe. I nie pisz po raz kolejny, że nie pamiętasz dokładnie bo gdyby były to byś pamiętał.

Doskonale wiem, że przesadzam, ale chciałem właśnie udowodnić Piotrkowi, że grę tych piłkarzy można było porównać. To oni (a nie jak początkowo zakładano Żurawski) ciągnęli naszą ofensywę :wink: Jeleń zagrał świetny mecz, ale Smolarkowi też należą się brawa za ten mecz :wink: Aha, piszesz że pojedynków główkowych nie wygrywał- to dlaczego przez prawie cały mecz Szpaq podniecał się i mówił, że Ebi wygywa takowe pojedynki z Niemcami wyższymi o 20cm :>

To tyle :wink:

PS.
Kicker :pogrzeb:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 15 cze 2006, 10:39

RóżA pisze:Aha, piszesz że pojedynków główkowych nie wygrywał- to dlaczego przez prawie cały mecz Szpaq podniecał się i mówił, że Ebi wygywa takowe pojedynki z Niemcami wyższymi o 20cm Łypiący

Wygrywał kilka takich pojedynków, mimo że był niższy to walczył o górne piłki w pojedynkach główkowych. Świetny mecz Jelenia, gdyby nas nie faulowali zanim zszedł Sobolewski, kiedy tworzyliśmy dobre akcje to może padłaby dla nas jedna bramka.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 15 cze 2006, 11:11

RóżA pisze:Jeleń zagrał świetny mecz, ale Smolarkowi też należą się brawa za ten mecz
Jeśli tak uważesz to już widze, malo wymagasz od naszych reprezentantów (pewnie jakby mieli chociaż jedną klarowną sytuacje dostałbyś ograzmu :roll: ). Może i Jeleń zagrał dobrze, ale daleko mu było do świetności. Smolarek? Niby walczył, ale nigdy nie byłem do niego przkonany. Najjaśniejszym punktem był Boruc i to nie podlega dyskusji.
RóżA pisze:Kicker
Gdyby w Polsce była gazeta sportowa na tym poziomie to bym sie cieszył.

Odonkor zagrał naprawde dobry mecz widać było, że mu się chce. Co z tego, że Żewłakow raz zabrał mu piłke jak chwile potem, gracz Borussi Dortmund zagrał w pole karne i gol Neuville'a. Co do strzelca bramki musze się zgodzić, że wcale nic nie pokazał poprostu dostawił noge w odpowiedniej chwili.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 cze 2006, 11:15

Milczek a oglądałeś chociaż mecz :lol: I Jeleń i Ebi wyróżniali się na tle innych polskich zawodników, co było już wałkowane 768912346 razy. Popatrz tylko na grę takiego Krzynówka- co zrobił przez cały mecz? Właśnie.

Milczek pisze:Co z tego, że Żewłakow raz zabrał mu piłke jak chwile potem, gracz Borussi Dortmund zagrał w pole karne i gol Neuville'a.

Kiedy padała bramka to Żewłakowa na boisku już nie było :?

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 15 cze 2006, 11:19

RóżA pisze:Milczek a oglądałeś chociaż mecz I Jeleń i Ebi wyróżniali się na tle innych polskich zawodników, co było już wałkowane 768912346 razy. Popatrz tylko na grę takiego Krzynówka- co zrobił przez cały mecz? Właśnie.
A czy ja mowie, że oni grali źle :?: Zagrali dobrze, ale tylko na tle naszej drużyny rozumiesz? Ja poprostu wymagam od nich wiecej...
RóżA pisze:Kiedy padała bramka to Żewłakowa na boisku już nie było
Nie chodziło mi o to, że Żewłakow nie przypilnował go. Tylko była to moja odpowiedz na to, że Odonkor nic nie pokazał. Bo gdyby nie on pewnie uzyskalibyśmy ten nasz upragniony remis....

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 cze 2006, 11:23

Milczek pisze:A czy ja mowie, że oni grali źle Zagrali dobrze, ale tylko na tle naszej drużyny rozumiesz? Ja poprostu wymagam od nich wiecej...

Wiesz, każdy by chciał żeby grali jak Ronaldinho, ale co mogą zrobić, gdy reszta drużyny tylko spaceruje po boisku :roll: Wiem o co Ci chodzi, ale mimo wszystko na pochwałę zasługują :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2006, 11:32

przy tej samej ilosci pkt w grupie decydują w pierwszej kolejności :
- różnica bramek
- ilość strzelonych goli
- bezpośdrednie pojedynki
- i chyba losowanie na końcu :D

kolejny dowcip słyszałem [sam nie wymysliłem]

Kod: Zaznacz cały

jak we wczorajszym meczu grałoby 11 Boruców, to byśmy Niemcom najebali
jak we wczorajszym meczu grałoby 11 Smolarków, to byśmy zremisowali
jak we wczorajszym meczu grałoby 11 Rasiaków, to Niemcy zgubiliby się w lesie  :P  
można sie czepiać, ze 11 Ebich nie dąłoby remisu, ale to przecież tylko dowcip :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2006, 12:13

Troche kiepski jest poziom kibicowania na mundialu. Nie chodzi mi tu o samo darcie ryja, ale o przebrania. W Korei i Japonii było co innego. Teraz nikt już się tak fajnie nie rzebiera. :(
FIFA zorganizowała konkurs "Fan of the match". O jego żenującym poziomie można się tu przekonać:
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/h ... ?byrates=1

EDIT:
Tu można zobaczyć vipów, którzy są na MŚ.
Zdjęcia kaczersa nie pokazali:(
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/vip/index.html

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 cze 2006, 12:28

Moim zdaniem po względem kibicowski najlepiej na razie zaprezentowali się Chorwaci (i nie chodzi mi tu o „przebrania” ).

PS. Zmęczony Jelonek szybciejszy od najszybciejszego zawodnika Bundesligi. :mike:

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 15 cze 2006, 12:57

fieldy pisze:Kod:
jak we wczorajszym meczu grałoby 11 Boruców, to byśmy Niemcom najebali
jak we wczorajszym meczu grałoby 11 Smolarków, to byśmy zremisowali
jak we wczorajszym meczu grałoby 11 Rasiaków, to Niemcy zgubiliby się w lesie :P

można sie czepiać, ze 11 Ebich nie dąłoby remisu, ale to przecież tylko dowcip
Dobre :lol:
Zico_FCI pisze:PS. Zmęczony Jelonek szybciejszy od najszybciejszego zawodnika Bundesligi.
Chyba wiem o jaką akcje Ci chodzi. Nie wiem czy widziałeś, ale Odonkor się wtedy potknął. David pokonuje 100 m w niecałe 11 sekund! Jeleń chyba nie może poszczycić się takim osiągnięciem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”