MŚ 2006: Grupa A - Ekwador, Kostaryka, Niemcy, Polska - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 cze 2006, 17:14

Piszac o naszych zachodnich sasiadach jedno jest pewne Niemcy maja tylko dobra reprezentacje jezeli trafia na Anglie to nie widze aby przeszli w 2 rundzie.Jak Klinsman sie wyrazi oni chca zajac 1 miejsce aby grac na tych samych stadionach co do tej pory.Dziwie sie ze niemieccy (chyba polscy) napastnicy grali tak slabo i nie potrafili zdobyc bramki przez 90 minut ale nawet ich srodek pola nie byl rewelacyjny.Ballack gral ale on nie jest rozgrywajacycm bo inni pilkarze nie wiedzieli co zrobic z pilka i dobrywali wszystko do Ballack.Niemcy nie zdobeda mistzrostwa swiata takie jest moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2006, 17:33 przez MLSoccer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8742
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2006, 17:17

MLSoccer - jakby to odemnie zalezalo, dostalbys bana na 21 dni, moze ochloniesz :twisted:

Bo te Twoje USA tez szybko odpadnie, i bedziesz plakac godzinami :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 cze 2006, 17:18

nam to tylko moze pomoc Guus Hiddink :wink: bo juz w naszych "specjalistow: to ja nie wierze:? co jeden to madrzejszy...a umie tylko w studiu siedziec i bledy wytykac..a am albo sie do MS nie dostal..albo skonczyl tak samo...:?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 17:23

Asta Lavista JANAS
Mam nadzieje ze sam honorowo odejdzie w koncu mowil moje decyzje, biore je na siebie i za nie odpowiadam :!:

MLSoccer pisze:Tak Kasperczak to odpowiedni czlowiek na tym stanowisku lecz zastanawiam sie czy aby on nie jest juz u schylku kariery trenerskiej i nie bedzie mial takiej motywacji jak kiedys.Mysle ze lepszy bylby ktos mlodszy, bo rozumie ze na dobrego trenera zagranicznego Listek nie zechce dac kasy bo mniej dla niego pozniej zostanie.
Kasperczak wydaje sie faworytem a motywacje znajdzie wkoncu prowadzenie reprezentacji swego kraju mobilizuje a sa starsi ode niego i neizle sobie radza - Aragones jesli nie in to moze:
- Smuda - chociaz w to bardzo watpie
- Wdowczyk

Mile widziany trenr zagraniczny ale napewno nie z czech (Liczki itp) - Leo Beenhakker

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 15 cze 2006, 17:26

Wszyscy wymienieni by sie nadawali ;-). Wdowczyk najbardziej ale Legia by na tym dużo straciła. Może jednak Smuda...myśle że warto byłoby mu w końcu dać szansę. Z fatalnie grającego Zagłębia zrobił jedną z najbardziej widowiskowych drużyn w kraju!! Franz na trenera ;-). A co do mistrzostw..i naszej grupy to mam wrażenie że Ekwador polegnie ostro z Anglią w 1/8 finału ;-).

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 cze 2006, 18:24

MLSoccer pisze:Piszac o naszych zachodnich sasiadach jedno jest pewne Niemcy maja tylko dobra reprezentacje jezeli trafia na Anglie to nie widze aby przeszli w 2 rundzie.Jak Klinsman sie wyrazi oni chca zajac 1 miejsce aby grac na tych samych stadionach co do tej pory.Dziwie sie ze niemieccy (chyba polscy) napastnicy grali tak slabo i nie potrafili zdobyc bramki przez 90 minut ale nawet ich srodek pola nie byl rewelacyjny.Ballack gral ale on nie jest rozgrywajacycm bo inni pilkarze nie wiedzieli co zrobic z pilka i dobrywali wszystko do Ballack.Niemcy nie zdobeda mistzrostwa swiata takie jest moje zdanie.
Ja też uważam, że nie zajdą dalej niż do ćwerćfinału, choć potreafili już na mundialach przegrywać z Danią czy nawet ALGIERIĄ by potem dojśc do finału.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 15 cze 2006, 18:32

Kostaryka dzisiaj zagrała fatalnie i aż dziw bierze, że udało im się strzelić dwie bramki niemcom :roll: Zobaczymy jak nimi pójdzie naszym. Ekwador jak na razie bardzo dobrze sobie radzi na MŚ. Najpierw 2-0 z Polską, teraz 3-0 z Kostaryką, czyżby 4-0 z Niemcami :lol: Trzeba przyznać jednak, że bardzo silną mają defensywę. Są bardzo dobrze przygotowani fizycznie i to widać już w drugim meczu z rzędu. Niemcy wcale tak łatwo nie będą mieli i pierwsze miejsce może im przejść koło nosa. Wtedy trafiają prawdopodobnie na Anglię. Ekwador moim zdaniem wyrasta powoli na czarnego konia tego mundialu. Ciekawi mnie czy czasem ta porażka z amatorami nie była jakąś zmyłką. Bo przecież niemożliwe jest w ciągu tygodnia odbudować formę. Niemcy jeżeli nadal będą tak grać to zbyt wiele na tym mundialu nie osiągną. Z całym szacunkiem ale jest wiele drużyn które na chwilę obecną grają lepiej. Czyżby przepowiednia Pele się sprawdziła?

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 cze 2006, 21:11

Ekwador jak narazie jest chyba najlepszą drużyną w tej grupie. Grają zaskakująco dobrze i nie mają słabej formacji. W obronie grają na 6, bo nie puścili jeszcze ani jednej bramki. To samo tyczy sie bramkarza. Pomoc i Atak również świetnie 2 mecze 5 goli. No, no szykuje się niespodzianka...Dzisiaj Ekwadorczycy nie pozostawili zludzeń i tym samym wysłali naszych do domu. Szkoda mi trochę naszych, szczególnie za wczorajszy mecz, jednak ktoś musi odpaść. W ostatnim meczu zapewne wygramy, jednak to nam nic nie da;/

Liczę, że Ekwador rozjedzie Niemcy i w końcu Niemieccy dziennikarze będą musieli szukać argumentów, aby usprawiedliwić swoich. Chciałbym, aby było to 4-0 i wtedy słaby Ekwador (do dnia 09.06.06) rozgromiłby najlepszą drużynę świata jak twierdzi 99% helmutów.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2006, 23:21

herdek pisze:Liczę, że Ekwador rozjedzie Niemcy i w końcu Niemieccy dziennikarze będą musieli szukać argumentów, aby usprawiedliwić swoich
:lol:
Że co? Że niby jak Niemcy przgrają 0-4 ( :rotfl: ) to niemieccy żurnaliści będą ich usprawieliwiać? Dobre. Przecież oni suchej nitki na Klinsmannie nie zostawią. Będą jechac równo po wszystkich piłkarzach tak przy każdej porażce Niemców. Nawet nie porażce, nawet po zwycięstwach zawsze coś znajdą, żeby tylko wytykać błędy.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 cze 2006, 3:04

Kostaryka jest bez formy widac to bylo juz miesiac przed mistrzostwami bo w trzech majowych meczach kontrolnych poniesli trzy porazki grali slabo i nie zdobyli nawet gola.Wydawalo sie ze po drugiej czesci eliminacji do MS 2006 w swojej strefie gdzie Kostaryka zaczela dobrze grac sytuacja jest opanowana.Wrocil poprzedni brazylijski trener z MS w Korei , ktory bardzo dobrze zna pilke tego kraju, jednak nic takiego nie nastapilo mimo dobrego poczatku w tym roku kiedy Kostaryka pokonala 1:0 Koree w meczu towarzyskim w USA.Nie wiem dokladnie gdzie jest problem i moze nie bardzo wie to nawet sam ich szkoleniowiec bo przeciez zespol juz na miesiac przed mundialem byl wolny i trenowal razem.Wydaje sie ze to nie material na silna druzyne lub czesc starszych pilkarzy juz nie wzniesie sie wyzej.Brakowalo tej zywiolowosci oraz ofensywnego stylu i szybich kontr w wykonaniu tego zespolu.Kostaryka grala bezbarwnie a w ataku Wanchope juz ma swoje najlepsze lata za soba a nastepcy nie widac.Mecz z Polska bedzie mial takie samo znaczenie dla Kostarykanczykow jak i dla nas czyli zadne, wiec rezultat moze byc rozny od wysokiej wygranej ktorejs z druzyn lub remisu bez historii.Kostaryka zakonczyla juz walke o awans i jedzie do domu a kibice im tego nie wybacza trudno powiedziec co bedzie z trenerem choc przed MS podpisal nowy kontrakt to dalej moga go zwolnic lub sam odejdzie ale tu sprawa jest otwarta.

Bobohawk pisze:Kostaryka dzisiaj zagrała fatalnie i aż dziw bierze, że udało im się strzelić dwie bramki niemcom :roll: Zobaczymy jak nimi pójdzie naszym. Ekwador jak na razie bardzo dobrze sobie radzi na MŚ. Najpierw 2-0 z Polską, teraz 3-0 z Kostaryką, czyżby 4-0 z Niemcami :lol: Trzeba przyznać jednak, że bardzo silną mają defensywę. Są bardzo dobrze przygotowani fizycznie i to widać już w drugim meczu z rzędu. Niemcy wcale tak łatwo nie będą mieli i pierwsze miejsce może im przejść koło nosa. Wtedy trafiają prawdopodobnie na Anglię. Ekwador moim zdaniem wyrasta powoli na czarnego konia tego mundialu. Ciekawi mnie czy czasem ta porażka z amatorami nie była jakąś zmyłką. Bo przecież niemożliwe jest w ciągu tygodnia odbudować formę. Niemcy jeżeli nadal będą tak grać to zbyt wiele na tym mundialu nie osiągną. Z całym szacunkiem ale jest wiele drużyn które na chwilę obecną grają lepiej. Czyżby przepowiednia Pele się sprawdziła?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 cze 2006, 8:42

MLSoccer pisze:Kostaryka jest bez formy widac to bylo juz miesiac przed mistrzostwami bo w trzech majowych meczach kontrolnych poniesli trzy porazki grali slabo i nie zdobyli nawet gola.
A tak ich zachwalales na pare tygodni przed mundialem ze to bardzo silna ekipa :roll:
Corinthians pisze:Że co? Że niby jak Niemcy przgrają 0-4 ( ) to niemieccy żurnaliści będą ich usprawieliwiać? Dobre. Przecież oni suchej nitki na Klinsmannie nie zostawią. Będą jechac równo po wszystkich piłkarzach tak przy każdej porażce Niemców. Nawet nie porażce, nawet po zwycięstwach zawsze coś znajdą, żeby tylko wytykać błędy.
Czemu Wy piszecie o przegranych Niemcow ktorych jeszcze nie ma i nic na to nie wskazuje :?: Moimzdaniem Niemcy sa wiekszymi faworytami do zdobycia MS niz nawet Brazylia ;) Moze dlatego ze to moja ulubiona reprezentacja :) Ale widac jaki maja w sobie power a wymeczone zwyciestwo z Polska to wynik dobrej gry naszych anizeli slabego Niemcow.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 16 cze 2006, 9:09

Martinho pisze:Czemu Wy piszecie o przegranych Niemcow ktorych jeszcze nie ma i nic na to nie wskazuje Question Moimzdaniem Niemcy sa wiekszymi faworytami do zdobycia MS niz nawet Brazylia Wink Moze dlatego ze to moja ulubiona reprezentacja Smile Ale widac jaki maja w sobie power a wymeczone zwyciestwo z Polska to wynik dobrej gry naszych anizeli slabego Niemcow.
zapomniałeś powiedzieć o sędziach którzy dadzą znać o sobie jak Niemcy będą w tarapatach :P Wątpie zby Niemcy przegrali z Ekwadorem ale nie mają się co równać do takich drużyn jak Brazylia,Włochy,Holandia,Argentyna,Portugalia zresztą sami Niemcy przyznają że przy tych zespołach są jedynie kopaczami piłki. ja podobnie jak ty widze Szkopów w Finale :? niestety

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 16 cze 2006, 10:59

LAtifa_19 pisze:jak ty widze Szkopów w Finale Confused niestety
może i sedziowe będą ich ciągnąc za uszy do finału jak to było w Korei ale w takim stanie Niemcy wg mnie nie dojdą za daleko 1/4 finału powinna być WMIARE sprawiedliwa...mam nadzieje ze tam trafili by na Czechów ( o ile w tamtym momencie mogliby na nich trafić) i dostali tęgie lanie :]

LAtifa_19 pisze:Portugalia
czy ja wiem.. wg mnie Portugalia zagrała piach a Niemcy pomimo ze nie grali jakos wytibnie zaprezentowali się IMHO lepiej..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2006, 11:41

To, że Niemcy na dzień dzisiejszy zdążyli zaprezentować się lepiej od Portugalczyków to nie ulega wątpliwości. Z tym, że Portugalia rozegrała jeden mecz mniej. Poza tym występ podopiecznych Klinsmanna w meczu z nami był całkiem niezły. Zwłaszcza na tle takiego antyfutbolu jaki zaprezentowała Polska.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 16 cze 2006, 12:23

Niggaz pisze:To, że Niemcy na dzień dzisiejszy zdążyli zaprezentować się lepiej od Portugalczyków to nie ulega wątpliwości. Z tym, że Portugalia rozegrała jeden mecz mniej. Poza tym występ podopiecznych Klinsmanna w meczu z nami był całkiem niezły. Zwłaszcza na tle takiego antyfutbolu jaki zaprezentowała Polska.
Mi chodziło o to że Portugalczycy są lepsi technicznie od Niemców i ogólnie piłkarsko sami Niemcy to powiedzieli :lol:

PS ciekawe jak się spisze Ekwador bo trafi na Szwecje lub na Anglię i okaże sie co są warci pogromcy Polski :wink:
bardzo chciałbym jakiejś sensacji np. Odpadnięcie Niemiec lub Angli :] a później to niech wygra lepszy :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”