Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2006, 14:31
dzieciol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herr_braun » 16 cze 2006, 7:51
http://www.greatapeproject.org/declaration.htmlHiszpańska gazeta El Mundo informuje iż rządzący socjaliści chcą uchwalić ustawę w której prawa człowieka zostaną nadane 4 najbardziej rozwinietym gatunkom małp - gorylom, bonobo, orangutanom i szympansom. Miałby to być hiszpański wkład w międzynarodowy projekt "Great Ape Project" którego hasłem jest..."równośc ponad człowieczeństwo" (sic!) Więcej o tym projekcie można przeczytać tutaj . Cristina Narbona, hiszpańska minister środowiska zadeklarowała po fali krytyki że nie jest celem tego prawa nadanie małpom praw adekwatnych do praw człowieka ale jedynie zapobieżenie torturowaniu lub poddawaniu ich bolesnym eksperymentom. Arcybiskup Pampeluny nazwał propozycję "kuriozalną" i wskazał że głupota jest nadawanie małpom praw człowieka kiedy większość ludzkości jest ich cały czas pozbawiona.
Czy kolejnym ruchem socjalistów będzie zezwolenie na mieszane małżeństwa z malpami? Wszak trzeba iśc z duchem postępu! Złośliwi twierdzą jednak że inicjatywa jest przemyślana - jeśli prawa człowieka przysługują socjalistom to czemu nie miałyby przysługiwać małpom?
herr_braun

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2006, 9:18
Dla mnie jest to chore, niech oni lepiej zadbaja o to aby polski general potrafil podniesc szanowny tylek zza biurkaWraca pobór - wszyscy zdrowi 19-latkowie do wojska
"Dziennik": Ministerstwo Obrony Narodowej szykuje prawdziwą bombę. To nowelizacja ustawy o powszechnym obowiązku obrony. Zakłada, że każdego roku do armii trafią wszyscy, którzy ukończyli 19. rok życia i są zdrowi.
Koniec odroczeń w zasadniczej służbie wojskowej. Na obowiązkowe szkolenie będą kierowani zarówno studenci, jak i jedyni żywiciele rodzin, którzy osiągnęli wiek poborowy. W sumie 200 tys. mężczyzn rocznie - dowiedziała się gazeta.
W jednostkach spędzą jednak nie jak dotychczas dziewięć miesięcy, ale cztery. Pomysłodawca projektu, wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło tłumaczy: "Przygotowujemy nowelę Ustawy o powszechnym obowiązku obrony. Chcemy, aby znalazł się w niej zapis, że na obowiązkowe intensywne szkolenie wojskowe będą kierowani wszyscy mężczyźni w wieku poborowym, bez żadnych wyjątków" - mówi. Poborowi nie mogą więc liczyć na to, że unikną wojska, idąc na studia. Armia nie będzie już odraczać służby tym, którzy chcą się uczyć albo muszą utrzymać rodzinę.
"Kilka miesięcy w wojsku nie zrujnuje nikomu życia czy kariery, za to przyczyni się do tego, że będziemy mieli społeczeństwo przeszkolone na wypadek wojny, zamachów terrorystycznych czy kataklizmów. To bardzo istotne, aby te intensywne szkolenia zaliczyli wszyscy młodzi Polacy, zanim przejdziemy wyłącznie na armię zawodową" - mówi gazecie wiceszef MON gen. Stanisław Koziej.
Rozmówca "Dziennika" dodaje: "To leży w interesie nas wszystkich".
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lip 2006, 13:27
SratatataKilka miesięcy w wojsku nie zrujnuje nikomu życia czy kariery
Wczoraj w TV podawali że kikaset (?) tysięcy osób w jakimś województwie (?) nie stawiło się na wezwania i są poszukiwaniczeher pisze:Bedzie to dodatkowy czynnik decydujacy o wyjezdzie za granice zapewne
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2006, 13:36
Chyba raczej nie jest to kaczka - bo dzisiaj Szmajdzinski "ustosunkowal" sie do tego pomysluLukaz pisze:Sratatata Evil or Very Mad Ciekwe kiedy taka osoba chcąca studiować zacznie naukę na wyższym poziomie, skoro przez te cztery miech maja być szkoleni. Albo służba będzie którsza albo to jakaś 'kaczka' i nie wejdzie w życie.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lip 2006, 13:53
Może w tym przypadku chodzi o takie coś które było lub nadal jest - masz możliwość pochodzenia w czasie roku na jakieś wykłady kończące się jakimś egzaminem i później na okres trzech (?) miesięcy w wakacje idziesz na szkolenia. Mi to nie odpowiadało i olałem taką możliwośćczeher pisze:nie wiem ale czy jest mozliwosc ze wezna delokwenta podczas roku akademickiego
Pewnie nie. Jakoś w czerwcu widziałem koło uczelni w czarnej limuzynie tego hooligana Widzewa, który obecnie teraz zajmuje się rybkami (może to jeden z tych dwóch wyżej), aż musiał otworzyć okno w aucie choć z pewnością ma klime - pewnie jakaś akcja 'politycy bliżej obywateli'czeher pisze:Ciesiolkiewicz i Bosak (82rocznik chyba)
Podczas kampanii gadali wiele rzeczy i ja bym do tego nie przywiązywał większej uwagi. Później ktoś z PiSu powiedział że kampania to kampania i trzeba trochę obiecywaćczeher pisze:A najlepsze jest to ze PiS w kampanii mowil cos o zaniechaniu koniecznosci zasadniczej sluzby wojskowej i wporwadzeniu zawodowego wojska jak w USA
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nEvErHoOd » 07 lip 2006, 18:07
nEvErHoOd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: imi.imka » 07 lip 2006, 19:29
imi.imka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 20:01
Może przyszli żołnierze będą mieli rozkaz jeżdżenia na imprezy i tam sobie używania bez względu na to czy ma się rodzinę czy nieimi.imka pisze:nasz zajebisty rzad chce przeciez wplynac na przyrost naturalny - nio ale chyba jednak maja to w dupie
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2006, 20:31
wlasnie pewnie w takim przypadku bylaby lapowka za lapowkaLukaz pisze:Zaś lekarze mieliby wjeszcze większe pole do popisu - lewe zwolnienia z woja byłyby popularne jak nigdy.
ja tezLukaz pisze:Ja mam nadzieję byc przesuniętym do rezerwy Pray bo jakoś armia specjalnie mnie nie pociąga Snooty
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2006, 20:54
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 21:05
Chciałeś napisać złożył w cudzysłowiuczeher pisze:Marcinkiewicz zlozyl dymisje
Jeden klonczeher pisze:prezydent i premir beda miec to samo nazwisko
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lip 2006, 21:11
Uważaj jeszcze cię namierzabedzie drugi "kartofelek"
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 lip 2006, 21:12
No zajebi... !! Widzę, że poziom co niektórych forumowiczów poprostu... imponujeNiggaz pisze:kwa kwa
Sorry, ale czy przespałem podpisanie nowej Konstytucji!?Lukaz pisze:Uśmiechnijmy się jesteśmy w IV RP
stan_mic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 lip 2006, 21:17
Marco Van Basten
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio