Ogólna dyskusja o polityce - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2006, 14:31

ale jak to zamierzali by egzekwowac?! przeciez nagrywarka jest praktycznie obecnie w kazdym Kompie... wiec co?! zamknac kazdego co posiada kompa?! no..ale mam nadzieje ze zaczna od siebie :lol:

Awatar użytkownika
herr_braun
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herr_braun » 16 cze 2006, 7:51

Proszę, oto pomysły lewicy w Hiszpanii...
Hiszpańska gazeta El Mundo informuje iż rządzący socjaliści chcą uchwalić ustawę w której prawa człowieka zostaną nadane 4 najbardziej rozwinietym gatunkom małp - gorylom, bonobo, orangutanom i szympansom. Miałby to być hiszpański wkład w międzynarodowy projekt "Great Ape Project" którego hasłem jest..."równośc ponad człowieczeństwo" (sic!) Więcej o tym projekcie można przeczytać tutaj . Cristina Narbona, hiszpańska minister środowiska zadeklarowała po fali krytyki że nie jest celem tego prawa nadanie małpom praw adekwatnych do praw człowieka ale jedynie zapobieżenie torturowaniu lub poddawaniu ich bolesnym eksperymentom. Arcybiskup Pampeluny nazwał propozycję "kuriozalną" i wskazał że głupota jest nadawanie małpom praw człowieka kiedy większość ludzkości jest ich cały czas pozbawiona.

Czy kolejnym ruchem socjalistów będzie zezwolenie na mieszane małżeństwa z malpami? Wszak trzeba iśc z duchem postępu! Złośliwi twierdzą jednak że inicjatywa jest przemyślana - jeśli prawa człowieka przysługują socjalistom to czemu nie miałyby przysługiwać małpom?
http://www.greatapeproject.org/declaration.html

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2006, 9:18

Nie wiem czy dobry temat ale raczej tak :P

Juz z rana musi mnie cos rozbawic :!: :D
Wraca pobór - wszyscy zdrowi 19-latkowie do wojska

"Dziennik": Ministerstwo Obrony Narodowej szykuje prawdziwą bombę. To nowelizacja ustawy o powszechnym obowiązku obrony. Zakłada, że każdego roku do armii trafią wszyscy, którzy ukończyli 19. rok życia i są zdrowi.
Koniec odroczeń w zasadniczej służbie wojskowej. Na obowiązkowe szkolenie będą kierowani zarówno studenci, jak i jedyni żywiciele rodzin, którzy osiągnęli wiek poborowy. W sumie 200 tys. mężczyzn rocznie - dowiedziała się gazeta.

W jednostkach spędzą jednak nie jak dotychczas dziewięć miesięcy, ale cztery. Pomysłodawca projektu, wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło tłumaczy: "Przygotowujemy nowelę Ustawy o powszechnym obowiązku obrony. Chcemy, aby znalazł się w niej zapis, że na obowiązkowe intensywne szkolenie wojskowe będą kierowani wszyscy mężczyźni w wieku poborowym, bez żadnych wyjątków" - mówi. Poborowi nie mogą więc liczyć na to, że unikną wojska, idąc na studia. Armia nie będzie już odraczać służby tym, którzy chcą się uczyć albo muszą utrzymać rodzinę.

"Kilka miesięcy w wojsku nie zrujnuje nikomu życia czy kariery, za to przyczyni się do tego, że będziemy mieli społeczeństwo przeszkolone na wypadek wojny, zamachów terrorystycznych czy kataklizmów. To bardzo istotne, aby te intensywne szkolenia zaliczyli wszyscy młodzi Polacy, zanim przejdziemy wyłącznie na armię zawodową" - mówi gazecie wiceszef MON gen. Stanisław Koziej.

Rozmówca "Dziennika" dodaje: "To leży w interesie nas wszystkich".
Dla mnie jest to chore, niech oni lepiej zadbaja o to aby polski general potrafil podniesc szanowny tylek zza biurka :!: Gdyz ostatnie testy sprawnosciowe obnazyly ich !!!
Przeciez to jak za dawnych czasow :!:
Europeski kraj a bierze przyklad z taki panstw jak Rosja, Chiny, Korea

Bedzie to dodatkowy czynnik decydujacy o wyjezdzie za granice zapewne :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lip 2006, 13:27

Kilka miesięcy w wojsku nie zrujnuje nikomu życia czy kariery
Sratatata :evil: Ciekwe kiedy taka osoba chcąca studiować zacznie naukę na wyższym poziomie, skoro przez te cztery miechy maja być szkoleni. Albo służba będzie krótsza albo to jakaś 'kaczka' i nie wejdzie w życie.
czeher pisze:Bedzie to dodatkowy czynnik decydujacy o wyjezdzie za granice zapewne
Wczoraj w TV podawali że kikaset (?) tysięcy osób w jakimś województwie (?) nie stawiło się na wezwania i są poszukiwani :lol: , znaczna większość zapwene wyjechała zagranicę do pracy.

Niestety teraz po skończeniu studiów mogą każdego zabrać do woja, na szczęście wszystko polega na jakimś przypadku i trzeba mieć nadzieję że na niechcących iść na te szkolenia nie trafi ta 'przyjemność'.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2006, 13:36

Lukaz pisze:Sratatata Evil or Very Mad Ciekwe kiedy taka osoba chcąca studiować zacznie naukę na wyższym poziomie, skoro przez te cztery miech maja być szkoleni. Albo służba będzie którsza albo to jakaś 'kaczka' i nie wejdzie w życie.
Chyba raczej nie jest to kaczka - bo dzisiaj Szmajdzinski "ustosunkowal" sie do tego pomyslu :!:
dla mnie jest to absurd, bo jezeli ktosdajmy na to ma rodzine i stala prace w kazdym momencie moga go sciagnac tak samo jezeli chodzi o studentow - nie wiem ale czy jest mozliwosc ze wezna delokwenta podczas roku akademickiego :?:
a mowili ze nie beda straszyc tak jak Dorn
"Jeżeli wystąpi i będzie się nasilać niebezpieczeństwo dla obywateli, istnieje możliwość brania lekarzy w kamasze"
To ze skrocili okres tak naprawde niewiele wnosi :!:
POLSKA BIALORUS :!:

Chodza sluchy ze jest to zemsta ... Giertycha - przez niechec studentow i uczniow do jego osoby

ciekawe czy Ciesiolkiewicz i Bosak (82rocznik chyba) byli w wojsku

A najlepsze jest to ze PiS w kampanii mowil cos o zaniechaniu koniecznosci zasadniczej sluzby wojskowej :!: i wporwadzeniu zawodowego wojska jak w USA

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lip 2006, 13:53

czeher pisze:nie wiem ale czy jest mozliwosc ze wezna delokwenta podczas roku akademickiego
Może w tym przypadku chodzi o takie coś które było lub nadal jest - masz możliwość pochodzenia w czasie roku na jakieś wykłady kończące się jakimś egzaminem i później na okres trzech (?) miesięcy w wakacje idziesz na szkolenia. Mi to nie odpowiadało i olałem taką możliwość :lol:
czeher pisze:Ciesiolkiewicz i Bosak (82rocznik chyba)
Pewnie nie. Jakoś w czerwcu widziałem koło uczelni w czarnej limuzynie tego hooligana Widzewa, który obecnie teraz zajmuje się rybkami (może to jeden z tych dwóch wyżej), aż musiał otworzyć okno w aucie choć z pewnością ma klime - pewnie jakaś akcja 'politycy bliżej obywateli' :heft:
czeher pisze:A najlepsze jest to ze PiS w kampanii mowil cos o zaniechaniu koniecznosci zasadniczej sluzby wojskowej i wporwadzeniu zawodowego wojska jak w USA
Podczas kampanii gadali wiele rzeczy i ja bym do tego nie przywiązywał większej uwagi. Później ktoś z PiSu powiedział że kampania to kampania i trzeba trochę obiecywać :rozga:

Nie wiem jak to jest dokładnie ale podobno do więzienia można nie iść gdy ma się rodzinę na utrzymaniu. Chodzi oczywiście o jakieś mało znaczace sprawy. Niektórzy właśnie w tym celu szukają żony i robią dzieci :wink:

Awatar użytkownika
nEvErHoOd
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nEvErHoOd » 07 lip 2006, 18:07

haha nieźle się ubawiłem, gdy zobaczyłem ten artykuł...

Cóż moi drodzy... chyba wszyscy wkrótce spotkamy się w pierdlu :lol: :lol:

Awatar użytkownika
imi.imka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: imi.imka » 07 lip 2006, 19:29

mnie to wlasciwie nie dotyczy bo jako kobieta nie zostane powolana do wojska ale ten pomysl uwazam za totalny absurd!! nie dosc ze mamy cale mnostwo bezrobotnych w kraju to teraz bedziemy mieli jeszcze rozbite rodziny <choc nasz zajebisty rzad chce przeciez wplynac na przyrost naturalny - nio ale chyba jednak maja to w dupie> i niewyksztalconych albo wiecznych studentow ktorzy nie beda mogli zalozyc rodziny bo nie beda mogli sie utrzymac!! czyli dzieci jak nie ma tak nie bedzie!!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 20:01

imi.imka pisze:nasz zajebisty rzad chce przeciez wplynac na przyrost naturalny - nio ale chyba jednak maja to w dupie
Może przyszli żołnierze będą mieli rozkaz jeżdżenia na imprezy i tam sobie używania bez względu na to czy ma się rodzinę czy nie :lol:

A tak bardziej serio to 19-latkowie pewnie od razu po maturze mieliby iść do woja na te 4 miesiące i później na studia. Nie wiem co się dzieje jak przyszły student nie dostanie się na wybraną uczelnie :roll: a tacy mogliby mieć spore porblemy z dalszą edukacją, chyba. Tylko jeszcze pytanie co z tymi którzy już się uczą, kiedy mieliby iść? - przecież te ewentualne cztery miesiące powodowałyby stratę roku. O ojcach nie wzpominam. Jednym słowem bezedury :!: Zaś lekarze mieliby wjeszcze większe pole do popisu - lewe zwolnienia z woja byłyby popularne jak nigdy. Jeszcze żeby ten przepis został wprowadzony to na jego realizację potrzebne są niemałe pieniądze, a jak wiadomo poza pensjami dla poityków tych wszędzie u nas brakuje. Ja mam nadzieję byc przesuniętym do rezerwy :pray: bo jakoś armia specjalnie mnie nie pociąga :nein:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2006, 20:31

Lukaz pisze:Zaś lekarze mieliby wjeszcze większe pole do popisu - lewe zwolnienia z woja byłyby popularne jak nigdy.
wlasnie pewnie w takim przypadku bylaby lapowka za lapowka
Lukaz pisze:Ja mam nadzieję byc przesuniętym do rezerwy Pray bo jakoś armia specjalnie mnie nie pociąga Snooty
ja tez :lol:

Ale abstrahujac juz od tego absurdu :!:
Zbliza sie prawdopodobnie Apokalispa :roll: gdyz prezydent i premir beda miec to samo nazwisko :!: :?
Marcinkiewicz zlozyl dymisje, szkoda bo wydawal sie jedyna rozumna i budzaca jakies zaufanie osoba w tym rzadzie a tak bedzie drugi "kartofelek"

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2006, 20:54

Generalnie to radziłbym niektórym przygotować się na to, że w Niemczech i nie tylko będą się jeszcze bardziej śmiać z Polski i Polaków. I mają ku temu powody. Ja też bym się śmiał gdyby nie to, że bardziej się skłaniam ku temu, aby płakać :roll:

kwa kwa

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 21:05

czeher pisze:Marcinkiewicz zlozyl dymisje
Chciałeś napisać złożył w cudzysłowiu :wink: Ale tak się mówiło od czasu wygrania wyborów przez PiS. Przynajmniej na nich nie głosowałem :spoko: lecz to chyba marne pocieszenie :evil:
Teraz pis-da nam popalić :evil:
czeher pisze:prezydent i premir beda miec to samo nazwisko
Jeden klon :evil: Żygac mi się na nich chce :heft: kaczki

Może jednak uciekać z kraju :think: choć niby nie mam się czego obawiać ale kto ich tam teraz wie :boje się:

Uśmiechnijmy się jesteśmy w IV RP :rotfl4:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lip 2006, 21:11

bedzie drugi "kartofelek"
Uważaj jeszcze cię namierza

Cyrk na kółkach. W sumie pewne było, że tak się stanie. Jednak oni sobie nie zdaja sprawy że wbijaja sobie gwoźdź do własnej trumny. Co ja się tym będe przejmował, całe szczęście jestem młody, zawsze mozna spróbować sił na zachodzie. Dobrze, że jeszcze języka uczą nas w szkołach.

Co do poborów melduje sie rezerwista. Całe szczęście u mnie udało się z alergią. Myśle, że rozwiązaniem tej kwestii jest wojsko zawodowe, lecz chyba nie w tej kadencji rządu. Wiadomo, niektórzy nie pala sie do kontynuowania nauki, a wojsko jest pewnym sposobem na utrzymywanie się. Nic na siłe.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 lip 2006, 21:12

Niggaz pisze:kwa kwa
No zajebi... !! Widzę, że poziom co niektórych forumowiczów poprostu... imponuje :roll: . Brakuje mi tu tylko żartów na temat wzrostu Naszego prezydenta oraz przyszłego premiera :roll: , ale pewnie poprostu nie doczytałem.
A co do dymisji...
Marcinkiewicz był (jest) świetnym premierem, ale jeżeli uznał, że jego czas minął to widocznie wie co robi!! PiS ma prawo wyboru nowego kandydata i jeżeli wybór padł na Jarka Kaczyńskiego to trzeba to zaakceptować!! Obrażanie się na kogokolwiek, czy drwienie z tego wyboru jest, w tej sytuacji śmieszne, bo w końcu, czy tego chcecie, czy nie PiS nadal będzie rządził Polską!! Przynajmniej do następnych wyborów... a potem jeżeli tylko chcecie nowych władz to lećcie na wybory (o ile będziecie oczywiście mogli)!!
Lukaz pisze:Uśmiechnijmy się jesteśmy w IV RP :rotfl4:
Sorry, ale czy przespałem podpisanie nowej Konstytucji!?

Pfffff... Poziomem wiedzy też paru z Was nie imponuje!! A szkoda!!

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 lip 2006, 21:17

Stan Mic
Ale prosze nie unoś się tak.
Bo sprawiasz wrażenie jakbyś należał do Młodzieży Wszechpolskiej albo PiS-u.
Marcinkiewicz miał swoją wizje i swoje pomysły, ale musiał działać zgodnie z programem PiS-u.
Chyba go to wszystko przerosło. JA się mu nie dziwie.
Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że J.Kaczyński pociągał za sznurki z tylniego fotela...
Widocznie Kazimierz miał już dosyć.
Może Tusk go namówił na taką dezycje podczas wczorajszego spotkania ? :wink:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”