Manchester United (zbiorczy) - Strona 207

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 cze 2006, 19:19

Chyba najchętniej jako defensywnego pomocnika widziałbym gracza AS Saint-Etienne - Didiera Zokorę. Tak w meczu z Argentyną jak i z Holandią pokazał się ze świetnej strony. Jest to piłkarz wykonujący czarną robotę, bardzo dobry w destrukcji, ale także kiedy trzeba playmaker. Zawodnik Wybrzeża Kości Słoniowej jest też dobrze wyszkolony technicznie, a o to czasami ciężko u defensywnych pomocników. Ma też świetny przegląd pola i strzał z dystansu. Moim zdaniem należy złożyć jak najszybciej ofertę za Zokorę. Za transfer bez wątpienia Manchester zapłaci mniej niż za Diarrę. A Didier prezentuje podobny jak nie wyższy poziom.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 cze 2006, 19:55

Cris7 pisze:Chyba najchętniej jako defensywnego pomocnika widziałbym gracza AS Saint-Etienne - Didiera Zokorę. Tak w meczu z Argentyną jak i z Holandią pokazał się ze świetnej strony. Jest to piłkarz wykonujący czarną robotę, bardzo dobry w destrukcji, ale także kiedy trzeba playmaker. Zawodnik Wybrzeża Kości Słoniowej jest też dobrze wyszkolony technicznie, a o to czasami ciężko u defensywnych pomocników. Ma też świetny przegląd pola i strzał z dystansu. Moim zdaniem należy złożyć jak najszybciej ofertę za Zokorę. Za transfer bez wątpienia Manchester zapłaci mniej niż za Diarrę. A Didier prezentuje podobny jak nie wyższy poziom.
Dider nie grał w Lm i nie wiem gdzie ten wyzszy poziom widzisz w lidze tak dobrze nie gra :>

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 16 cze 2006, 21:03

Zokora naprawdę jest świetnym zawodnikiem i wystarczały mu dwa mecze, z Argentyną i Holandią, aby mnie do siebie przekonać... Zawodnik bardzo podobny do Essiena, bardzo dobry technicznie, jest szybki i widzi dużo na boisku... Taki zawodnik przydał by się ManUtd, na pewno nie jest taki drogi jak inni zawodnicy przymierzani do tego klubu, a wcale nie jest od nich gorszy, a nawet może być o wiele lepszy i stać się gwiazdą ManUtd, a także reprezentacji WKS na miarę Drogby...

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 16 cze 2006, 21:13

Nie chcę się wtrącąć w zażyłą dyskusję ;) Ostatnio czytałem na SkySports wypowiedź Diarry, że nie chce opuszczać swojego klubu, więc pozostaje nam Carrick :)

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 22:19

rymownik pisze:Ostatnio czytałem na SkySports wypowiedź Diarry, że nie chce opuszczać swojego klubu, więc pozostaje nam Carrick

No szkoda, Diarra byłby idealnym piłkarzem, pasowałby do Manchesteru, jednak jeśli nie przejdzie to trzeba walczyć o innych piłkarzy, Carrick według mnie też by mógłbyć ale jednak nie jest na piłkarzem o takim poziomie jak Diarra.

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 16 cze 2006, 22:41

Jak nie Carrick, ani Diarra, to powinen być Zokora...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 cze 2006, 23:03

Skoro Diarra chce zostac to bierzcie sobie kogo chcecie i wszyscy beda szczesliwi :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 17 cze 2006, 0:57

Aulas by pewnie wolał opchnąc Diarre za 25 mln a na to miejsce kupic Riberego, Zokore i Makouna. Z kasa wyszedł by na zero a z jakosci by raczej nawet zyskał...
Diarra jest swietny, ale stawnowczo za drogi by go kupowac. Mysle ze juz lepiej zaryzykowac i kupic kogos typu Zokora, Makoun czy Yaya Toure w granicach 10 mln i do tego dokupic jakiegos doswiadczonego, niedrogiego pewniaka, była ostanio mowa o Peticie z Benficki i to w granicach 5 mln funtów. To wyglądało by na niezłe rozwiązanie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 cze 2006, 10:09

John Travolta
Raczej nie na Riberiego pieniadze sa z czego innego a prawda jest taka ze Aulas nza bardzo nie chce tracic swojego jedynego klasowego defensywnego pomocnika :>

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 17 cze 2006, 12:20

Jak podaje The Mirror, Sir Alex Ferguson dostał zgodę, by wydać 25 milionów funtów na zakup Fernando Torresa.

22-letni napastnik Atletico Madryt przebywa obecnie wraz z kadrą narodową Hiszpanii w Niemczech. Według dziennikarzy Torres miał powiedzieć kolegom z reprezentacji, że po Mistrzostwach przenosi się na Old Trafford.

Oprócz United piłkarzem zainteresowane są również Tottenham Hotspur i Newcastle United. Wydaje się jednak, że Ferguson ma „pole position” w walce o piłkarza.

Torres ma jeszcze dwa lata kontraktu w Atletico, ale władze hiszpańskiego klubu ponoć pozwoliły mu na odejście jeszcze w tym oknie transferowym.

Transfer Fernando Torresa oznaczałby definitywny koniec kariery Ruuda van Nistelrooya na Old Trafford.
Osobiscie gdyby ten transfer doszedl do skutku bardzo bym sie cieszyl atak:Rooney-Torres moglby byc nie do zatrzymania ale tez uwazam ze powinien Manchester wzmocnic pomoc chetnie bym widzial na Old Trafford Carricka,Zokore czy Riberego mam nadzieje ze chociaz dwojka porzadnych pomocnikow wzmocni United+Torres no i moze jakis zmiennik dla Van der Sara gdyz nie ma juz Howarda a mlodziutki Luke Steele nie nadaje sie jeszce do pierwszej jedenastki proopobuje Kuszczaka mimo jego wpadki lub a Fabianskiego :)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 17 cze 2006, 12:43

W tym co napisałeś jest wszystko fajnie. 25 mln funtów, El Nino opowiada kumplom że po mistrzostwach świata jedzie na Old Trafford. Bardzo bym chciał, żeby tak było, ale jest jedno ALE. Wszystko to są domysły dziennikarzy The Mirror. A ja jakoś nie mam przekonania do brytyjskich, z reszta nie tylko brytyjskich piśmiaków :roll: . Jak narazie to jeszcze nic pewnego, gdyż nie padło ani jedno słowo ze strony np. Sir Alexa Fergusona, choć może być w tym jakaś zasłona dymna. Z drugiej strony myślę, że kluby typu Newcastle czy Tottenham to jednak nie nadają się dla Torresa. A co z A.C. Milanem :?: Jeśli Man United będzie chciało kupić Torresa to właściwie jedyną przeszkodą może być właśnie Milan.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 cze 2006, 17:51

ATI pisze:Z drugiej strony myślę, że kluby typu Newcastle czy Tottenham to jednak nie nadają się dla Torresa. A co z A.C. Milanem :?: Jeśli Man United będzie chciało kupić Torresa to właściwie jedyną przeszkodą może być właśnie Milan.
Pisanie o Newcastle jako o drużynie, która rzekomo jest zainteresowana Torresem to jest żenujące dorabianie ideologii. 'Srok' nie stać na El Nino, podobnie Spurs, którzy mają trzech solidnych napastników. Jedynym poważnym przeciwnikiem do pozyskania Torresa wydaje się być AC Milan. Jeśli faktycznie nie pozyskali Suazo, to z pewnością zrobią wszystko by pozyskać dobrego napastnika. Torres, van Nistelrooy - sądzę, że tych zawodników widzieliby u siebie w składzie Galliani, Berlusconi i Anceltotti.
25 mln funtów to spora kwota, dlatego trzeba się dobrze zastanowić czy warto wydać takie pieniądze za Hiszpana, który bądź co bądź może niesprawdzic się w angielskiej lidze. Mimo wszystko coś jest na rzeczy, jeśli już w zeszłym roku Fernando był przymierzany do United, a teraz gdy już prawie pewne jest odejście Ruuda sprawa nabiera rumieńców.

Z tego co czytałem, włodarze Tottenhamu rozważają ofertę w wysokości 15 mln funtów za Carricka. Tylko Martin Jol - trener 'Kogutów był przeciwny sprzedaży Michaela, teraz jednak może sie zgodzi. Miejmy nadzieję...

Z Diarrą sprawa ucichła (ciekaw jestem dlaczego...). Być może Ferguson uznał za przesadną kwotę jaką musiałby wydać na Malijczyka. Rozsądne posuniecię, z uwagi na to, że do wzięcia za ok 10-12 mln funtów jest Didier Zokora! Jego występy na Mundialu utwierdzają mnie w przekonaniu, że jest to solidny zawodnik, może gorszy od wspomnianego Diarry w destrukcji, jednak zdecydowanie lepiej wyszkolony technicznie oraz potrafiący wyprowadzić piłkę do napastników. Didier ma 26 lat, czyli jest o rok starszy od Diarry.

Pojawiły się spekulacje na temat zainteresowania NUFC Wesem Brownem. Działacze Necastle są w stanie wyłożyć ok. 8 mln funtów na obrońcę MU. Osobiście jestem przeciwny odejściu Wesa i uważam, że byłoby to głupotą gdyby tak wartościowy zawodnik opuścił Man United.
John Travolta pisze:Diarra jest swietny, ale stawnowczo za drogi by go kupowac. Mysle ze juz lepiej zaryzykowac i kupic kogos typu Zokora, Makoun czy Yaya Toure w granicach 10 mln i do tego dokupic jakiegos doswiadczonego, niedrogiego pewniaka, była ostanio mowa o Peticie z Benficki i to w granicach 5 mln funtów. To wyglądało by na niezłe rozwiązanie.
Akurat Makoun do tego zsestawienia mi nie pasuje. W moim przekonaniu odstaje od wymienionych przez Ciebie zaowdników. Zokora jak najbardziej, Yaya Toure - młody, grający podobnie do Vieiry zawodnik Olympiakosu, nie trzeba byłoby wydawać na niego zbyt duzych pieniędzy. Petit przydałby się na ławkę. Cambiasso i Mascherano pkazują się ze świetnej strony na MŚ, ale wiadomo, że to zakupy nie na nasze 'kieszenie'. Muntari, Fernandes... mhmm

Jak mamy szaleć to fajnie byłoby mieć w skłądzie Carricka, Zokore, Ribery'ego i Torresa. Ale się rozmarzyłem :wink:
Nadzieja norweskiej piłki Magnus Wolff Eikrem zdecydował się opuścić Molde i podpisać dwuletni kontrakt z Manchesterem United.

Jako piłkarz 15-letni Eikrem zostanie zawodnikiem Akademii MU. Piłkarz już kilka razy przebywał na testach na Old Trafford.

Młody zawodnik regularnie gra w reprezentacji Norwegii U-16. Na Old Trafford ma pojawić się w sierpniu, gdy skończy 16 lat.
Piłkarz polecony przez Ole Gunnara Solskjaera :wink:

Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 17 cze 2006, 18:42

el_nino pisze:Taka cena za Torresa może zaczynać negocjacje

teraz raczej żadne gwaizdy nie zmeinia barw klubowych bo cena ich może ulec zmienie po zakończeniu Mundialu :!: :!:

wiec grube sumy poleca dopiero po Mistrzostwach.... a Tores marnuje sie w Atletico :roll:
jak widac ten klub zawsze ma wielkie aspiracje a wyniki nie zadowaljace :!:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 17 cze 2006, 19:06

teraz raczej żadne gwaizdy nie zmeinia barw klubowych bo cena ich może ulec zmienie po zakończeniu Mundialu

wiec grube sumy poleca dopiero po Mistrzostwach.... a Tores marnuje sie w Atletico
jak widac ten klub zawsze ma wielkie aspiracje a wyniki nie zadowaljace
Nie uwazam aby cena za Elnino wzrosła po mundialu, kazdy wie jak wartosciowym piłkarzem jest Torres i kazdy wie ze jest zdolny do gry na najwyzszym poziomie. Nie musi tego udowadniac na mundialu.
Akurat Makoun do tego zsestawienia mi nie pasuje. W moim przekonaniu odstaje od wymienionych przez Ciebie zaowdników. Zokora jak najbardziej, Yaya Toure - młody, grający podobnie do Vieiry zawodnik Olympiakosu, nie trzeba byłoby wydawać na niego zbyt duzych pieniędzy. Petit przydałby się na ławkę. Cambiasso i Mascherano pkazują się ze świetnej strony na MŚ, ale wiadomo, że to zakupy nie na nasze 'kieszenie'. Muntari, Fernandes... mhmm
Makoun miał najwyższą srednia ocen wg jakiego francuskiego magazynu
(Le Equip czy cos takiego), widziałem pare jego meczy i wydawał sie wporządku. Nie ma co sobie mydlic oczu mundialem. To jest tylko okazja dla nas by zweryfikowac jak wyglądaja dani zawodnicy. Klubu musza patrzec na całokształ sezonu i nie sugerowac sie do konca tym co pokazuja zawonicy na mudnialu, czesto okazuje sie to zgubne.

W sprawie Torresa sporo do rzeczy moze miec afera we włoskiej piłce. Na polu zostaja juz chyba tylko MU i Milan. Jesli na Milan nałozone by były jakies sankcje np wykluczenie z europejskich pucharów to Torres mogłby sie zastanowic. Odszedł by on z Atletic głownie dlatego ze nie gwarantuja mu oni występów w europejskich pucharach.
Ja mam nadzieje ze MU kupi Torresa, a Milan zadowoli sie Ruudem, wkoncu oni wolą doswiadczonych grajków :D Ale to mogą byc złudne nadzieje.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 17 cze 2006, 20:09

Na obecną chwilę Torres raczej odszedłby do Milanu. MU już ma mniejsze szanse na pozyskanie go, co nie znaczy że jest skreślone. Torres od dawna był łączony z tymi klubami, ciekawe czy w końcu któryś z klubów sfinalizuje jego transfer. Osobiście wolałbym by został w Atletico. Ale jest to ważny krok w jego karierze, i później może być za późno na odejście tego piłkarza, więc z jednej strony chciałbym by został, a z drugiej szkoda że Atletico nie gwarantuje mu gry w na Europejskich Arenach, bo gdyby tak było to na 100% by został.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”