Mercato Nerrazzurich! - Strona 31

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 cze 2006, 11:41

dzieciol31 pisze:Cena jego moze rosnac z biegem jego dobrych wystepow na niemieckich boiskach...
pojawia sie inni chetni do kupna i to oni beda ustalali cene za ...

No właśnie. I dlatego dziwi mnie troche to opierzchłość działaczy Interu, bo nawet jeśli na dzień dzisiejszy udałoby się utargować 1-2 mln. to jutro mogą pojawić się następni chętni dla których żadna suma nie będzie straszna. Wtedy zamiast utargować Inter dołoży jeszcze z 5 baniek :roll: Oby wiedzieli co robią

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 cze 2006, 23:26

Sero pisze:Tym razem suma wynosi 18 mln euro, ale myślę, że i tym razem zostanie odrzucona
Ale jest to suma, od której można zacząć negocjacje. Viola chciałaby za niego około 25mln, a od 18 do 25 jest już znacznie bliżej niż od 15 do 25 ;)
Tym razem myślę, że Viola nie odrzuci tak odrazu tej oferty, ale zaprosi Inter do dalszych rozmów i do negocjacji ceny.
Sero pisze:podobno blisko Interu jest wspomniany Emerson, ale do grona potencjalnych wzmocnień ze SD dołączył Vieira.
Po meczach reprezentacji Francji i Brazylii o wiele lepiej zaprezentował się Emerson. Krążą plotki (a może już fakty) o jego podwójnych pensjach. Jeśli okaże się to tylko prowokacją to z miłą chęcią widziałbym go w czarno-niebieskich barwach, ale jeśli nie to nie chcę widzieć sprzedawczyków w naszym klubie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 cze 2006, 17:22

Hehe i po Vieirze, Emersonie, Riquelme, De Rossim, Almarionie ... mamy kolejnego następce Verona :) :P JAVIER MASCHERANO :wink: działacze podobno obserwują go bacznie podczas mistrzostw i skoro zagieli na nim parol to coś chyba jest na rzeczy. Tylko jakby znów nie patrzeć zwracamy uwagę na defensywnego pomocnika, któremu lepiej wychodzi przerywanie akcji niż rozgrywanie. Największym problemem może okazać się ... Roman "czerwony" Abramowicz. Przez to, że ma świetne kontakty w Corinthians napewno będzie w uprzywilejowanej sytuacji w kolejce po niego (jeśli wogóle będzie chciał sprowadzić Argentyńczyka).
Zobaczymy co wyjdzie, bo póki co to narazie na nazwiskach się kończy i nie ma żadnych konkretów. Zawodnik napewno świetny (nie wiem jak gra w lidze, bo nie oglądam Brazylijskiej :p ale podczas olimpiady, el.MŚ czy na samych MŚ gra dobrze) przy czym jest młody i zgrany z Cambiasso w kadrze. Ale suma odstępnego też będzie nie mała. Myślę, że coś w okolicach 20-25 mln ojro

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 19:13

Spokojnie 20 mln powinno na niego wystarczyc, tylko jesli Inter sprowadzi Mascherano to w skladzie bedzie mial Pizzaro, Cambiasso i wlasnie Mascherano, to ja w zadnym z nich nie widze nastepcy Verona, wszyscy raczej sa swietni w destrukcji, a juz napewno Mascherano :twisted: A Veron to przeciez rozgrywajacy i jakos nie widze gry dwoma DM z pozytkiem jesli chodzi o Inter :wink: Chyba ze w takim wypadku na rozegrnie poszedl by Stankovic, tylko wtedy dwoch z w/w trojki poszlo by na lawe a jakos tego nie potrafie sobie wyobrazic, Pizzaro juz ma dosyc siedzenia a co bedzie jeli dojdzie do środka Javier, chyba, ze to wlanie Pizzaro brdzie nowym rozgrywajacym, ale w tym momencie to Mascherano bedzie raczej nastepca Cuchu w skladzie :P

Jak jest sytuacja Kily'ego w Interze, bo wydawalo mi sie, ze podobnie jak Veron mial odejsc po sezonie :?:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 cze 2006, 8:25

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jak jest sytuacja Kily'ego w Interze, bo wydawalo mi sie, ze podobnie jak Veron mial odejsc po sezonie

I odejdzie. Zresztą ostatnio coś mówił, że kilka klubów z PD się nim interesuje. Niech idzie, nikt po nim nie będzie płakał.

Messi E2 Ronaldinho pisze:tylko jesli Inter sprowadzi Mascherano to w skladzie bedzie mial Pizzaro, Cambiasso i wlasnie Mascherano, to ja w zadnym z nich nie widze nastepcy Verona, wszyscy raczej sa swietni w
destrukcji, a juz napewno Mascherano A Veron to przeciez rozgrywajacy i jakos nie widze gry dwoma DM z pozytkiem jesli chodzi o Inter

I właśnie o to się rozchodzi ;)
Media donoszą, że Inter interesuje się nie tylko jednym DM Mascherano, ale także Vieirą, Emersonem czy De Rossim. Naprawde ciężko powiedzieć o co chodzi :roll: no chyba, że władze nastawiają się na sprzedaż Cambiasso do MU :P
Messi E2 Ronaldinho pisze:Chyba ze w takim wypadku na rozegrnie poszedl by Stankovic, tylko wtedy dwoch z w/w trojki poszlo by na lawe a jakos tego nie potrafie sobie wyobrazic, Pizzaro juz ma dosyc siedzenia
To też jest jedna z możliwości. Jeśli nie uda się kupić porządnego rozgrywającego wtedy Deki schodzi do środka. Oczywiście w takiej sytuacji musi przyjść Mancini z Romy, którym Moratti bardzo się interesuje. Wówczas on garłby na prawej, a Figo mógłby zejść na lewą stronę boiska, a w środku widzielibyśmy Stanko i Cuchu.

Natomiast Pizarro już sam sie przekonał, że sezon jest długi i nie jedna kontuzja czy pauza za kartki się przytrafi w pierwszym składzie, a wtedy ktoś będzie musiał wejść. :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 cze 2006, 10:35

I jest tak jak pisaliśmy 15-20 mln za Mascherano. Wczoraj taką informację podało Corinthians, no i trzeba przyznać, że jest to cena uczciwa. Jednak sam nie wiem, czy jest sens ryzykowania gry dwoma DM Mascherano-Cuchu bo na Cagliari czy Siene mogą wystarczyć, ale co z silniejszymi rywalami ? gdy nie raz trzeba przyspieszyć tempo czy zagrać tą jedyną magiczną piłkę do napastnika, którą wykorzysta. Potrzeba w drużynie gracza, który niekonwencjonalnym strzałem załatwi drużynie zwycięstwo. Natomiast obaj Argentyńczycy to najwyższa półka, ale w przerywaniu, natomiast z konstruowaniem akcji może być różnie.
A jeśli już ktoś z paczki :
Mascherano
Vieira
Emerson
miałby zasilić San Siro, to zdecydowanie wybrałbym Javiera. Ciekawie robi się także z Fiore i działacze Interu oraz Valenci mają się niedługo spotkać by omówić zasady transakcji. Byle by następcą Verona nie był ... Maniche :lol:

Mówi się, że rosną szanse na Barzagliego :]
Prezydent Palermo - Zamparini zarządał od Interu 10 mln, albo części kasy i Nicolasa Burdisso :roll: Obaj mają po 24 lata natomiast głównym czynnikiem dla Interu jest italianizacja, więc Andrea byłby częścią planu. Swoją drogą Burdisso jak narazie dobrze prezentuje się na MŚ i może warto zastanowić się nad jego pozostaniem ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 11:01

Sero ale piszać:
Sero pisze:Jednak sam nie wiem, czy jest sens ryzykowania gry dwoma DM Mascherano-Cuchu bo na Cagliari czy Siene mogą wystarczyć, ale co z silniejszymi rywalami ? gdy nie raz trzeba przyspieszyć tempo czy zagrać tą jedyną magiczną piłkę do napastnika, którą wykorzysta.

Masz na myśli gra jak Juve dwójka DM w systemie 4-4-2 ? czy np. 4-2-3-1 ? Bo wiesz to różnica jednak jest :wink: Grając 1 napadem i tak trzeba mediapunta by grał przed DM. A 4-4-2 wymaga by mimo wszystko jeden z tych DM wychodził bardzie do przodu. Tylko jak sam wiesz to jest gra takia że najczęsciej obrońcy walą długie piłki.

Dobre słowo - "Italianizacja" :wink: Barzagli też na celowniku Violi - ale 10 milionów chyba za niego nie dadzą. Po tym jak Inter kupił Grosso bedzie mu o wiele łatwiej wyciągnąć z Palermo Barzagliego. Jeszcze pewnie Barone bedzie na tapecie :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 cze 2006, 11:12

*_Zaza_* pisze:Masz na myśli gra jak Juve dwójka DM w systemie 4-4-2 ? czy np. 4-2-3-1

Chodzi o system taki jak Juve czyli 4-4-2. Zresztą biorąc to na chłopski rozum to Mancini z Morattim nie po to chcą sprowadzić Toniego aby grać z jednym napastnikiem 4-2-3-1. Na odejście Adriano się nie zanosi, Toniego ławka nie zadowala, Martins przy takim systemie grałby tylko w Coppa, nie wspominając o Cruzie :P A więc jeśli przyszliby Toni i Mascherano Inter napewno pozostał by przy 4-4-2. Juve wygrywało, ale często męczyło zwycięstwa (do tego sędziowie :p ) a Europa zwerywikowała, że z dwoma DM przy 4-4-2 ciężko o sukcesy, nie wspominając o ładnej grze.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 11:28

No w sumie masz racje nie po to jest plan z Tonim by grac jednym napadem. Ale to troche inaczej bedzie. Bo 4-4-2 z dwójka DM wcale nie musi byc sposobem na takie Cagliari czy Siene jak piszesz. Bo zauważ że oni się bronią a kto ma prowadzić gre w środku pola ? wiec chyba dwójka DM to w pewnym sensie wieksze zabezpieczenie na tych silniejszych rywali. Bo grając z Reggina trzeba przez cały czas prowadzić w gre.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 cze 2006, 11:45

*_Zaza_* pisze:Bo 4-4-2 z dwójka DM wcale nie musi byc sposobem na takie Cagliari czy Siene jak piszesz. Bo zauważ że oni się bronią a kto ma prowadzić gre w środku pola ?
Chodzi o to żeby grać skrzydłami ? Bo Zaza ja rozumiem, że wszystko fajnie to wygląda gdy drużyna nie ma piłki i wtedy Cuchu z Mascherano mogą więcej zdziałać niż np. Cuchu-Veron, ale co po odbiorze ? pozostaje wspomniana gra skrzydłami :wink:

*_Zaza_* pisze:Bo grając z Reggina trzeba przez cały czas prowadzić w gre.

Zaza to racja na zespoły typu Reggina Mascherano i Cambiasso mogą okzać się bogami futbolu w rozgrywaniu :P Cambiasso nie raz pokazał, że potrafi nie tylko odebrać, ale i dograć do partnera (często jednak najbliższego) w sposób który przyniesie korzyść zespołowi. Ma także dobry strzał i kilka razy zaskoczył w ten sposób bramkarzy rywala. Jednak słabiej u niego z przyśpieszeniem akcji dlatego potrzebny jest partner w środku który uzupełniał by się z Estebanem. A Mascherano gra podobnie jak Cuchu, nawet w kadrze z troche mniejszym zapałem to ofensywy. Ale w Argentynie jest Riquelme i pięknie to wygląda ;) A pamiętasz zainteresowanie Mancinim z Romy ? :> dajmy na to, że przychodzi do Interu, Figo przenosi się na lewą flankę, Mancini gra na prawej, a na rozgrywającego do środka idzie Stankovic :] Może to jest lepszy pomysł :twisted:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 cze 2006, 14:00

Mi się wogóle nie uśmiecha gra dwoma defensywnymi pomocnikami (no chyba , że przed nimi biegałby Riquelme :lol: ). Myślę więc , że Mascherano nie jest potrzebny w Interze , mimo , że jest to kapitalny piłkarz , to Esteban pokazał, że prezentuje klase światową , odbiera piłki , strzela , podaje. Czego chcieć więcej?
Mascherano też nie nadaje się na ławkę , aż szkoda by było patrzeć jak taki zawodnik nie mieści się w składzie , ja bym tu proponował Muntariego , lub jakiegoś Włocha , jeśli znowu myślimy o italianizacji.
Jest też jeszcze "awaryjne" wyjście z Grosso , który przecież grywał kiedyś jako DP i może zawsze wskoczyć w miejsce Cambiasso.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 cze 2006, 19:48

Diamen23 pisze:Jest też jeszcze "awaryjne" wyjście z Grosso , który przecież grywał kiedyś jako DP i może zawsze wskoczyć w miejsce Cambiasso.

Kiedy to było :lol: :wink:
Czasy Perugi tyle, że wtedy grał na DMa tylko w wyjątkowych okolicznościach :] Tam nie było klasowych zmienników i musiał grać na wielu pozycjach ;) Ciężko jest mi sobie przypomnieć jak grał w środku pomocy, ale chyba gwiazdy z niego nie było :roll: lepiej niech zostanie na lewej obronie.
Na zmiennika Cambiasso mamy póki co Dacourta i chyba niewiele się w tej kwestii zmieni. Bo jeśli nie przyjdzie Mascherano czy ktoś inny to razem z Cuchu najprawdopodobniej będzie grał Pizarro. Chyba, że trener zdecyduje się jeszcze przekwalifikować Dejana na rozgrywającego. Nie zmienia to jednak faktu, że ktoś na środek musi przyjść nawet jako rezerwowy np. Barone. Tyle, że wówczas ciężej o sukcesy

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 20 cze 2006, 20:11

siemka
ja myślę że szukając śr ofensywnego pomocnika
+ jeszcze ten projekt 'ITALIANIZACJI'' to dobrym pomysłem byłby MARESCA Z SEVILLI, facet nie pograł w Juve ale w Sevilii miał dobry sezon i poprowdził ich do historycznego triumfu w UeFiE , może ktoś a was oglądał go w la liga, i co o nim sądzicie??ja uwazam że przy tych pomysłachz włochami i odejściu czrowniczki to dobry strzał a moze nawet lepszy niz ten typ z Palermo

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 20 cze 2006, 20:52

mediolańczyk pisze:siemka
ja myślę że szukając śr ofensywnego pomocnika
+ jeszcze ten projekt 'ITALIANIZACJI'' to dobrym pomysłem byłby MARESCA Z SEVILLI, facet nie pograł w Juve ale w Sevilii miał dobry sezon i poprowdził ich do historycznego triumfu w UeFiE , może ktoś a was oglądał go w la liga, i co o nim sądzicie??ja uwazam że przy tych pomysłachz włochami i odejściu czrowniczki to dobry strzał a moze nawet lepszy niz ten typ z Palermo

tyle ze Maresca to tez DP zaden z niego rozgrywajacy , patrzac na cały sezon w Sevilli to mozna powiedziec ze PU to był jego najlepszy mecz bo w przeciagu całego sezonu prezentował sie srednio

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 cze 2006, 22:04

coco pisze:tyle ze Maresca to tez DP zaden z niego rozgrywajacy , patrzac na cały sezon w Sevilli to mozna powiedziec ze PU to był jego najlepszy mecz bo w przeciagu całego sezonu prezentował sie srednio

Dokładnie. Maresca do tej pory rozegrał chyba jeden bardzo dobry mecz i tak się złożyło, że akurat finałowy. Jednak na przestrzeni całego sezonu zamazuje się jego obraz pozatym nie zawsze miał miejsce w "11" Sevilli. Piłkarz pewnie nie tani, a zbędny

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”