Prison Break - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 cze 2006, 22:20

Moglby ktos wrzucic linki do wszystkich odcinkow tego serialu :?: Albo chociaz podac namiary skad je wziac :?: jak juz tyle osob oglada ten serial to wypadaloby tez luknac na to dzielo ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 cze 2006, 23:07

Wszystko da się ściągnąć z Bearshare (przy okazji dzięki dla Lakiera za wytłumaczenie obsługi torrenta, niestety mam za wolnego neta, żeby z niego ściągać :().

Poza tym pilot jest w pierwszym poście.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 18 cze 2006, 23:13

Martinho pisze:oglby ktos wrzucic linki do wszystkich odcinkow tego serialu Question

www.torrentspy.org , www.mininova.org -dwie stronki z torrentami. widzialem tam torrenty ktore maja wszystkie odcinki w sobie- torrent "calosezonowy" :D napisy na www.napisy.org :) rowniez na www.tnp.net.pl sa torrenty, ale nie wiem czy masz tam konto ;) jak chcesz to moge sciagnac wszystkie linki i wyslac Ci :)

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 19 cze 2006, 14:03

Martinho pisze:Moglby ktos wrzucic linki do wszystkich odcinkow tego serialu :?: Albo chociaz podac namiary skad je wziac :?: jak juz tyle osob oglada ten serial to wypadaloby tez luknac na to dzielo ;)
Na tej stronie jest pierwszych 13 odcinków w wersji RMVB (około 170 MB jeden odcinek), jakość jest bardzo dobra:
http://www.fansites.org.uk/prison/misc2.php

Przy pobieraniu trzeba przejść przez 4 kroki (klikanie w linki reklamowe), a potem już idzie łądnie, ja z tego źródła nie ściągałem ale wziąłem na spróbowanie to leciało około 60 KB/s, tak więc serwer mają dobry...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 cze 2006, 14:14

Wczoraj obejrzalem ostatni odcinek. :D Serial 10/10 :P
Teraz juz moge pewny siebie powiedziec ze serial jest lepszy od "LOST". Nie ma niepotrzebnego przeciagania akcji i wszysko dzieje sie plynnie. Kazda tajemnica jest rozwiazywana w tym samym odcinku, albo w nastepnym.
Skonczylo sie bardzo intrygujaca. Slyszalem ze drogi sezon (ostatni) ma byc o zyciu wszystkich tych ktozy ucielki poza wiezieniem. Mozna by sie z tego domyslec, ze uda im sie uciec, ale to sa nieoficjalnie informacje. Moze ktos wie cos pewnego na ten temat? IMO najlepiejby bylo jakby zakonczyli pierwszy sezon jeszcze jednym definitywnym odcinkiem i dali sobie spokój z calym serialem. Nie chcialbym zeby zrobili z tego to co z "Zagubionymi".
Juz ktos wspominal o innych serialach. Jakie jeszcze proponujecie?

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 28 cze 2006, 18:54

snake pisze: Juz ktos wspominal o innych serialach. Jakie jeszcze proponujecie?
Dzisiaj na TV4 o godz. 20.00 rusza serial Numb3rs, oczywiście jak to nasi rodacy zmienili tytuł na "Wzór". Serial ma dobrą opinię więc warto obejrzeć;
http://www.filmweb.pl/Film?id=204708
Warto dodać że jednym z producentów jest Ridley Scott 8)

Ja ostatnio skończyłem Surface, dobry serial.. Zaczyna się spokojnie, ale każdy odcinek jest coraz to lepszy, a sama końcówka serialu bardzo dobra, oczywiście nie to co Prison Break ale serialu takiej jakości jak PB póki co nie ma na rynku...

Zacząłem również ściągać Supernatural, ale jakoś ten serial nie przemawia do mnie, akcja jest liniowa, nie ma takiej nutki tajemniczości a powinna być w takim serialu, coś jak młodzieżowe z Archiwum X, tyle że włąśnie seriał jest dużo prostszy i w każdym odcinku scenariusz przebiega tak samo :? :?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 lip 2006, 15:57

O PB zapewne wszystko już wiadomo. Serial prześwietny, wciągnął mnie niesamowicie, w 3 dni obejrzałem cały 1 sezon.

No i mam dobrą wiadomość :!: Premiera pierwszego odcinka 2 sezonu już 21 sierpnia :) Mnie osobiście najbardziej ciekawi czy Dr. Tancredi przeżyła. Sami scenarzyści mówią, że nie wiedzą czy ją uśmiercą. Wszystko zależy od tego czy będą mieli pomysł, jak wpleść jej losy w 2 sezon.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2006, 16:07

Według mnie najciekawsze co się zapowiada, to wyścig po kasę Westmorelanda. Przecież oprócz wesołej kompanii jest T-bag i Twinner, a gruby, którego złapano w więzieniu na pewno sprzedał :) i policja pewnie będzie urządzać zasadzkę. Poza tym jeszcze Scofield musi zdążyć "zaliczyć" umierającą córkę Westmorelanda. Jest jeszcze akcent polski w osobie agenta Kellermana :). Zapomniałem tylko jak naprawdę ma na nazwisko... Kravecki? Ogólnie to będzie się działo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 lip 2006, 13:23

A owszem, wyścig po pieniądze zapowiada się smakowicie. Dobrze, że akcja 2 serii nie będzie kręciła się wokół więzienia bo to byłoby już zdecydowane przegięcie. Obok Bellicka ma pojawić się równie istotna postać agenta, który będzie obok naszego poczciwego kapitana nadzorował pościg. Ten jednak w przeciwieństwie do Bellicka ma zając się aspektem psychologicznym,wejść w psychikę zbiegów i przewidywać ich kolejne kroki. Brzmi smakowicie. Wcieli się w niego William Fichtner.
Obrazek

Jest masa nie zakończonych wątków takich jak pościg mafii za Veronicą, ojciec Scorfielda, Kravecki (:)), czy też ta Firma, jak rodzina zareaguje na prawdę o C-nocie? Czy Sucre odzyska swoją dziewczynę? itd. itd.:). Ważną postacią może okazać się Tweener. Wygląda na to, że jemu jako jedynemu udało się zbiec. Są jeszcze T-Bag i Haywire. Powinno być ciekawie.

W ramach ciekawostki. Twórcy nie wykluczyli, powstania kolejnych sezonów. Nie wiem czy mnie to do końca cieszy.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 01 sie 2006, 21:38

dzisiaj wreszcie zabrałem się niechętnie do PB, niechetnie gdyż strasznie bylem zapatrzony w LOST... ano byłem gdyż dzisiaj wręcz pochłonąłem 8 odcinków PB :)

dzieki panowie za przerozne linki pomagające w sciaganiu, ja sam polecam ten :
http://www.torrentspy.com/search.asp?h= ... submit.y=0

pozdrawiam fanów tego serialu :)

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 14 sie 2006, 19:41

Jak ta pani się nazywa (w serialu Nikki) ?
http://www.foxriver.vfb.pl/forum/download.php?id=59

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 sie 2006, 13:55

Wg moich sprawdzonych informacji juz dzisiaj bedzie emitowany najnowszy odcinek PB. Tzn. ze we wtorek powinien byc juz dostepny do sciagniecia. Gdyby ktos mial jakis dobry link jutro to moglby sie podzielic ;) Odcinek nosi nazwe Manhunt. Nie moge sie doczekac, szczerze powiedziawszy :D

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 21 sie 2006, 17:05

Dobrze że ktoś dał info bo bym zapomniał :P

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 sie 2006, 17:31

bagg pisze:Gdyby ktos mial jakis dobry link jutro to moglby sie podzielic
ja bede miał napewno wiec wrazie czego wal na PW

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 21 sie 2006, 20:54

No... nareszcie . Come back Prison Break ;) Juz kurde doczekac sie nie moglem. Tylko ze bedzie teraz gorzej bo odcinek, bede musial ogladac raz na jakis czas, a nie jak 1 serie: 5 odcinkow za 1 dzien, caly czas cos ciagnelo hehe, wszyscy maja neo, mam i ja :P Ciekawi mnie jaki bedzie 2 sezon... Wszyscy pokladamy duza nadzieje ze bedzie lepszy od 1... Inaczej bylo z Lostem, gdzie 1 sezon byl w miare, 2 do dupy. Tera (a niech wiedzom zem z wioski) aby wyprostowac i wyjasnic kilka rzeczy z tych 2 sezonow beda potrebowali jeszcze kilku sezonow, wiec "lostowicze" nie powinni sie nudzic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”