W jakich gracie butach - Strona 15

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 06 cze 2006, 15:58

jeszcze ani razu w karierze nie kupowalem butow za swoje pieniadze, tam gdzie gram w pilke klub finansuje buty do 200zł 8)

przez jakies 11lat gry w pilke mialem nastepujace obwie:
1.Kornery - niezniszczalne, ale troszke za wiesniackie...
2.Pumy - jakies 8 lat temu...przejechalem w nich 2 sezony, byly nie do zdarcia, niestety noga urosla i buciki poszly w odstawke.
3.Reeboki - nie wiem co to za model ale dalem za nie 169zl, takie lekko kosmiczne z wygladu, wydawalo sie ze beda mi sluzyc, po 4 miechach syply sie na szyciu podeszwy - szmelc.
4.Obecnie gram we wkretach adidasa za 199zł niezaleznie od pogody czy mokro czy sucho zajebiscie sie w nich biega i kopie, twarda podeszwa i podbicie spelniaja sie w 100%.
Martinho pisze: Nie widze sensu wydawania ponad banki za buty, jak kiedys napisalem " jesli umiesz grac w pilke to i nawet na boso mozesz grac".
od butow zalezy wiele...przynajmniej w moim wypadku...twarde podbicie to podstawa...inaczej boli mnie noga jak przykladowo wykopuje piatki...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 cze 2006, 16:16

to zalezy faktycznie od buta wszystko...kiedys kupilem sobie Adidasy...nie wiem jaki to pyl Model..z takimi podluznimi korkami...byla promocja dalem za nie 299zl... skora naturalna itp itd...po paru miesiacach ta genialna skora sie przetarla..i korki byly do wyrzucenia..co ciekawe przetarl sie lewy but a ja jestem prawo nozny;)...:) nastepnym razem kupilem jakis podstawowy mdel..zwyklu najtanszy za nieco ponad stowe i spokojnie mozna bylo grac sezon:):)

Awatar użytkownika
Zeuskk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zeuskk » 19 cze 2006, 0:41

Siemanko ludzie. To mój pierwszy post, ale pisze głównie z pytaniem. Czy wygodnie i dobrze gra sie w korkach PUMA Torceira? Bo nie wiem czy se je kupować. Prosze o rade. Albo jakies inne ale takie do 120zł :(

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 cze 2006, 0:52

Ogólnie jestem uprzedzony do butów PUMY. W korkach nie miełam przyjemności, ale sporo grałem w halówkach. Swego czasu wydałem na takie 2 stówki i żałuję.... nie wiem jak to ująć :P ale mają dziwnie hmm 'niewyważoną' podeszwe, cholernie łatwo w nich skręcić kostke :? Czesto mi się to zdarzało w PUMAch. Parę lat temu miełem nawet przez to poważniejszą kontuzje- 3 tyg. w gipsie i prawie 2miechy odpoczynku od piłki :? Wredna sprawa, bo podczas gry skutki odczuwam do dziś. W innych butach nie miełem takich problemów :roll: i obiecałem sobie, że korków PUMY też nie kupie :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2006, 1:32

Ogólnie z wszelkiego rodzaju droższymi, markowymi korkami czy halówkami to jest tak, że dość znacznie różnią się od siebie kształtem, że tak powiem. Zanim wydamy te dajmy na to 200 zł postarajmy się przymierzyć przynajmniej te kilka modeli i wybrać te w których jest nam najwygodniej. Wysoka cena wcale nie gwarantuje nam wysokiego komfortu o ile sami nie zadbamy o to, aby wybrać takie jak nam indywidualnie odpowiadają.

Ostatnio sam miałem przjemność przymierzenia kilku modeli ze stajni Nike i miałem też hajs teoretycznie, ale jak zwykle szkoda mi było wydawać go na droższe buty skoro w tańszych gram tak samo doskonale :lol: :P :wink:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 19 cze 2006, 2:21

Niggaz pisze:szkoda mi było wydawać go na droższe buty skoro w tańszych gram tak samo doskonale +emoty
Ja najczęściej jak gram w PES-a to mam na nogach klapki, ale jak komu wygodniej... :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 cze 2006, 3:22

Pisakk pisze:Ja najczęściej jak gram w PES-a to mam na nogach klapki, ale jak komu wygodniej...
eee żeden tam PES Stary... My tu o zawodowych ligach mówimy- Serie A i Primera Division :P

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 19 cze 2006, 7:07

Jeżeli chodzi o buty to tak: miałem juz chyba z 5-6 par w swojej karierze i same orginalne, Umbro, Adasia Pumy ale to wszystko było nic...

Ostatnio pojechałem do sklepu i przymierzałem rozne buty, ale ekspedientka podałą mi czarne Jomy, na 1-szy rzut oka mysle sobie ee takie zwykłe czarne blee , ale powiedziała ze są SKÓRZANE :!: Po chwilowym namysle postanowilem je kupić (cena 159zł) są one zwykłe czarne, maają twardą podeszwe i twarde zakola, więc trudno o skręcenie kostki...
Juz na pierwszym treningu czułem różnice , piłka celniej dochodzi i są wygodniejsze niż "markowe" buty ....
Polecam takze ten najstarszy model Adidasa , takie czarne z 3 paskami naprawde cool, sam bym je kupil ale nie miałem 499zł :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 cze 2006, 9:56

krako ten model korków Adidasa to Copa MUndial, pewnie o te IC chodzi :wink:

najlepsze butki to piłki jakie miałem to były Mizuno ( w takich grał ROnaldo jak ktoś nie wie :wink: ) wytrzymały tylko 6 miesięcy jednak naprawde byłem z nich zadowolony. Kozacko leżą na nodze, świetnie mi się w nich grało a kosztowały chyba 169 zł. TO był ten tańszy model, bo były takie same z troche inną podeszwą i kosztowały około 250 zł

Awatar użytkownika
Zeuskk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zeuskk » 19 cze 2006, 14:28

Spoko wiec mówiecie ze lepiej tych Pum nie kupować ;] NIE znam sie jeszcze tak dobrze na butach do grania w noge, wiec prosze jeszcze i kilka rad co do materiału i takich innych pierdół. BEde naprawde wdzieczny 8) 8)
NIo i jeszcze jakie polecacie buciki :)

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 19 cze 2006, 17:07

Adidasa Copa Mundial to są buciki - stare, ale jak najbardziej jare. Mizuno skórzane też są bardzo dobre, chociaż mi też się szybko rozwaliły, mimo kosztu 250 zł.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 25 cze 2006, 18:50

Po pół roku grania na betonie, w jednym z moich Nike Tiempo przetarła się podeszwa.
Polecilibyście jakieś dobre buciki do grania na betonie ? :wink:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 25 cze 2006, 19:26

kulekfcb pisze:Mizuno ( w takich grał ROnaldo jak ktoś nie wie )

Chyba Mizuro* i grał w nich Rivaldo....

Ja teraz mam Nike Air Zoom III, czarno - biały model (Taki w jakich gra Smith :P) i jestem bardzo zadowolony, świetnie sie w nich gra, niezależnie od pogody bo mają swietną podeszwe...

Teraz zmiana klubu (prawdopodbnie) wiec trzeba zainwestowac w jakis nowy sprzet na treningi... ale to raczej cos zwyklego... :)

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 25 cze 2006, 20:18

Chyba jednak Mizuno, jak nie wierzysz to poszukaj takiej firmy, a tu masz buty tej firmy na allegro: http://www.allegro.pl/item110960536_miz ... _odfs.html

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 25 cze 2006, 20:27

meecik_mks pisze:
kulekfcb pisze:Mizuno ( w takich grał ROnaldo jak ktoś nie wie )

Chyba Mizuro*
Chyba jednak nie :) Firma nazywa się Mizuno i grał w nich kiedyś Rivaldo ;) Buty takie sobie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”