MŚ 2006: Polacy na mundialu

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 19 cze 2006, 21:19

Pismaki juz mają nową/starą robotę dla Jansa, karuzelo kręć się, kręć :roll:
Janas w Lechu Poznań?
Jeśli Paweł Janas straci posadę selekcjonera, trafi zapewne do Lecha Poznań. To efekt jego dobrej znajomości z Jackiem Rutkowskim, szefem holdingu Amica, który właśnie inwestuje w poznański klub.
Janas, zanim objął kadrę narodową, pełnił funkcję wiceprezesa ds. sportowych Amiki Wronki, wcześniej był tam także trenerem. Selekcjoner wziął urlop w Amice na czas pracy z reprezentacją. - Drzwi w naszym klubie są dla niego otwarte. Ale zapewniam, że nie rozmawialiśmy z Pawłem Janasem na ten temat - powiedział wiceprezes Lecha Arkadiusz Kasprzak. - W Amice był wiceprezesem do spraw sportowych, więc w Lechu otrzymałby takie samo albo podobne stanowisko.

Dla mnie zadziwiające jest to że w eliminacjach graja jedni a na MŚ drudzy. O Dudku i Fraku nie będę pisał bo ich brak jestem w stanie zrozumieć. Bardziej chodzi mi o takiego choćby Rasiaka - przecież jeszcze w ostatnich sparingach grał całkiem sporo a zdobytymi bramkami zapewnił sobie wyjazd do Niemiec, zaś w eliminacjach był naszym podstawowym zawodnikiem. Teraz Rasialdo (podobno pupil Janasa) nie zagral nawet minuty. Z kolei Żurawski nigdy nie strzelał duzo bramek gdy nosił orła na piersi, ba miał z tym duże problemy. Dlaczego więc teraz miałoby się to zmienić? System naszej gry na MŚ (podobno 4-5-1) a wg Janasa graliśmy trzema napastnikami i nie było to defensywne ustawienie :roll: Takie ustawienie przecwiczylismy w az jednym sparingu. Brak Jelenia we wcześniejszych grach eliminacyjnych, a teraz wydaje sie ze jest on naszm czolowym zawodnikiem. Zmiany pozycji przez Zurawskiego - wczesniej zawsze napastnik, ostatnio ofensywny pomocnik. Jeszcze znalazloby sie pewnie wiele podobnych przypadkow (nie mam na ich wyszukiwanie czasu bo ide gladac mecz :D ) i one tez pokazuja ze Janas nie byl dobrze przygotowany do mundialu, no bo kto w trakcie trwania imprezy nie wie jak ma grac :?: Polska :!: Kto :?: Polska :!: Kto :?: Polska :!: Polska :!: Polska :!:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”