MŚ 2006: Grupa H - Hiszpania, Ukraina, Tunezja, Arabia S. - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 10:08

Spoko :wink: wiem jak jest.

Pewnie spora liczba klubów o niego zabiega - jak napisałeś z największymi firmami na czele. Ale dla takiego gracza bez umowy nie tylko klub ale i zarobki mogą miec znaczenie. Wieć jeśli np. Barca mu da tyle na ławce niż PSG "w grze" to wiesz sam :wink: Choc ja czytałem że to PSG mimo wszystko najbardzie zabiega o niego. A ma już chyba 30 na karku. Wiec nie tylko o grze będzie myślał ale i o przyszłość :wink:

W tym meczu Hiszpanie sami dali sie mu promować zostawiając tą prawą strone wolną całą w momencie kontrataku. Mógł sie pokazać nie tylko ze strony defensywy ale i ataku. Grał na Carlesa Puyola może to mu załatwi kontrakt na Camp Nou. Zreszta poznał grutalna strone Tarzana - bo ten faul [którego sam zreszta Trabelsi szukał:P] był nic ładny. Obie nogi :?

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 20 cze 2006, 19:58

Z grupy H stawiam oczywiście na Hiszpanie i wierze w ich sukces na arenie mundialu; ufam, ze dojda chociaz do 1/4 ;)

co sadzicie o artykule o przepowiedni Nostradamusa? :lol:
jeśli ktos nie wie o jakiej mowa mogę ją przytoczyć ;) :lol:

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 20 cze 2006, 20:44

Ja też stawiam na Hiszpanów.Mam sentyment do nich ;).
A co do artykułu mam nadzieję,że się sprawdzi i będę miała co świetować w Madrycie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2006, 20:45

tiaga pisze:Z grupy H stawiam oczywiście na Hiszpanie i wierze w ich sukces na arenie mundialu; ufam, ze dojda chociaz do 1/4 ;)

co sadzicie o artykule o przepowiedni Nostradamusa? :lol:
jeśli ktos nie wie o jakiej mowa mogę ją przytoczyć ;) :lol:
Przecież to tylko swobodna intepretacja hiszpańskich, napalonych dziennikarzy choc oczywiście wszystko możliwe.

Awatar użytkownika
iwo_80
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Grupa H

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iwo_80 » 20 cze 2006, 20:46

Patrzcie Hiszpania i Ukraina wygrali 4-0 jako faworyci a Ukraina ma jedynego zawodnika jako faworyta no zgadnijcie, oczywiście Shevchenko :lol:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 20 cze 2006, 20:48

Ebi, oczywiscie jak widzisz potraktowalam to z małą ironią, gdyż ciężko jest w to uwierzyć. A dla dziennikarzy to świetny temat :)

chociaż nie ukrywam, że jakaś tam cząstka mnie i mojego zamiłowania do tego własnie zespołu i kraju sprawiła, że przepowiednia ta nieco utknęła mi w pamięci :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2006, 20:51

O rety :?

Iwo_80 nie pisz tak bo mnie krew zalewa. Z okazji zwycięstwa Polaków mamy dziś promocję. Możesz pisać dłuższe posty zawierające więcej treści (zamiast banałów) i nie dostać rangi, albo zakończyć przygodę z forum szybciej niż zacząłeś. Przepraszam, ze taki wredny jestem, ale nigdy nie byłem dobrym pedagogiem i nie mam pojęcia co można z Tobą zrobić :roll:

Awatar użytkownika
iwo_80
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

O ja pomyliłem się!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iwo_80 » 20 cze 2006, 20:58

Sory Nigazz ale jestem tu od niedawna i prawie niewiem co tu się robi :lol:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 21 cze 2006, 11:41

wczoraj przeglądałem sobie drabinke MŚ i sie wkurzyłem.....
tak jak czesto to bywa wielkie mecze mogą się odbyć dosyc wczesnie, mam zła wiadomosc dla kibicow Hiszpanii bo już w 1/4 finału może dojść do pojedynku Brazylia - Hiszpania...... i pewnie dojdzie bo na drodze tych druzyn w 1/8 finalu stana druzyny duzo slabsze od nich wiec juz w 1/4 finalu bedziemy miec przedwczesny finał wg mnie oczywiscie ( jestem kibicem Hiszpanii :)

z drugiej stronyu jedna z druzyn : Szwajcaria, Korea, Ukraina - bedzie grała w 1/4 finału( jesli szwajcaria i korea beda na pierwszych miejscahc w swojej grupie natomiast Ukraina zajmie 2 miejsce w grupie H) .... :? no ale tego się zmienic nie da........

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 21 cze 2006, 12:59

macko001 pisze:w 1/4 finału może dojść do pojedynku Brazylia - Hiszpania
Albo Hiszpania - Ghana/Włochy/Czechy. Brazylia wcale nie zachwyca i póki co to nie jest takie pewne, że poradzą sobię z przeciwnikiem który wyjdzie z grupy E. Nazwiska nie grają, a póki co w meczach Brazylii jest więcej nazwisk niż gry.
macko001 pisze:z drugiej stronyu jedna z druzyn : Szwajcaria, Korea, Ukraina - bedzie grała w 1/4 finału (...) no ale tego się zmienic nie da........
Szwajcaria i Ukraina to bardzo solidne i chyba trochę niedoceniane drużyny. Ukrainie może trochę psuje wizerunek porażka z Hiszpanią, ale jeszcze jakiś "faworyt" może się na którejś z tych dwu drużyn przejechać. A skośnookim życzę jak najwyższej porażki i odpadnięcia z mistrzostw :twisted:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 cze 2006, 14:06

Grupa H gra dzisiaj swoje ostatnie mecze. Hiszpania ma prawie pewny awans z pierwszego miejsca i reszta bedzie walczyla o awans z grupy. Najblizej tego jest Ukraina, ktora jest uzalezniona od samej siebie. Jak wygra to przechodzi dalej. Bedzie grac z Tunezja, ktora napewno bedzie ostro walczyc bo ma jeszcze spore szanse na awans. Arabia Saudyjska tez powalczy z Hiszpania, ktora wystawi rezerwowy sklad. Wczoraj to oznajmil Luis Aragones, trener Hiszpani. Powiedzial ze Torres musi odpoczac i ze chce zobaczyc jak reszta zawodnikow poradzi sobie na Mundialu.
Jest cos, co bardzo mnie ciekawilo w tej grupie. Jak wszyscy wiemy Hiszpania zawsze ma pecha na wielkich turniejach i nigdy nie potrafi przekorczyc cwiercfinalu. Tym razem moze byc podobnie. Maja prawie pewnie pierwsze miejsce w grupie i jesli wygraja w 1/8 to w 1/4 moga sie spotkac z Brazylia, jesli ta wygra z Ghana. Czyzby znowu wszytko mialo sie zakonczyc na 1/4 ? ... Pozyjemy, zobaczymy. :P

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 23 cze 2006, 15:55

Hiszpania praktycznie ze skłądem rezerwowym jest lepsza od Arabii Saudyjskiej. Hiszpania powinna wygrać conajmniej 2:0, uważam że to będzie piękne widowisko w wykonaniu Hiszpanów którzy już awansowali do 1/8. Licze na to że na drugim miejscu wyjdzie Ukraina.
iceald pisze:Szwajcaria i Ukraina to bardzo solidne i chyba trochę niedoceniane drużyny. Ukrainie może trochę psuje wizerunek porażka z Hiszpanią, ale jeszcze jakiś "faworyt" może się na którejś z tych dwu drużyn przejechać. A skośnookim życzę jak najwyższej porażki i odpadnięcia z mistrzostw Twisted Evil
Korea będzie walczyła, lecz liczę na to że Szwajcarzy wyjdą z grupy z Francuzami. Na razie Francja nie zachwyca i kto wie czy wyjdą ze swojej grupy. Ale jedno jest pewne jeśli wyjda, i grac będą w fazie pucharowej tak jak dotychczas to mogą już się przygotowywać do powrotu do domu. Jeśli chodzi o Ukrainę to liczę że Szewczenko doprowadzi ich do awansu do drugiej rundy MŚ.
macko001 pisze:ak jak czesto to bywa wielkie mecze mogą się odbyć dosyc wczesnie, mam zła wiadomosc dla kibicow Hiszpanii bo już w 1/4 finału może dojść do pojedynku Brazylia - Hiszpania.....
Też to zauważyłem, wielka szkoda że Hiszpania najprawdopodobniej odpadnie. Liczyli wszyscy na udany występ Hiszpanów, ale tak jak na większości mundiali i ten zakończą na ćwierćfinałach. Więc jeśli tak by się zdarzyło i Hiszpania by odpadła to Torres nie byłby królem strzelców, bo zagrałby w niewielu meczach.
macko001 pisze:no ale tego się zmienic nie da........

Szkoda że nie może byc losowan tak jak w Lidze Mistrzów były losowania ćwierćfinałowe. Ale cóż tak miało być...Jakieś drużyny pożegnają się wcześniej, wpadną w końcu na silniejszą od siebie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 cze 2006, 19:16

Hiszpanie dzisiaj nie zachwycili, ale zwyciestwo to zwyciestwo, zreszta rezerwowym skladem, kolejny dobry mecz rozegral Cesc, z dobrym skutkeim pomagali mu takze Iniesta i Reyes, a w obronie swietnei zagral Juanito. Napewno mecz nie zachwycil, kazdy spodziewal sie wysokiego i latwego zwyciestwa Hiszpanii. Troche szkoda bo jednak Arabia to nie jest zespol ktoego mozna sie obawiac :wink:
Podobnie zagrali dzisiaj Ukraincy, nie zagrali przekonywujaco, ale zdobyli 3 punkty i awansowali dalej, dobrze zagral poraz kolejny Sheva i to wlasnie on moze ostro powalczyc moze o korone :P Zobaczymy bo przeciwnicy w/w zespolow napewno sa do ogrania i to nawet łątwo, przynajmniej po tym co prezentuja narazie, moze dzisiejsze mecez cos zmienia :idea: :P

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 23 cze 2006, 19:34

dzisiaj odbyły się chyba 2 nudne mecze ( Ukrainy nie ogladalem , ale tak srtwierdzam z tego co uslyszalem, natomiast Hiszpaniie ogldalem na pol gwizdka , bo w ciagu calego meczu bylo kilka sytuacji pod bramka Arabii i tyle)
Hiszpania grała rezerwowym składem , rzeczywiście dobry mecz Fabregasa - może powinien grać w pierwszym składzie :?: zobaczymy jak postanowi Aragones
kontrowersyjnego rzutu karnego z meczu Ukrainy nie bede komentowal bo jeszcze tej sytuacji nie widziałem , jak zobacze to cos powiem....
w 1/8 finału sądze że obie drużyny z tej grupy mają szanse na awans do ćwierćfinału , bo spotkają się z 2 pierwszymi zespołami z chyba najsłabszej w MŚ grupy G

ja licze na Hiszpanie, mam nadzieje ze w 1/4 finału pokonają Brazylie i w końcu pokażą na co ich stać i awansują do finału :)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 23 cze 2006, 19:37

szczerze mówiąc dla Hiszpanii chyba nawet lepiej byłoby wyjść z grupy z drugiego miejsca- ktokolwiek nie byłby pierwszy w grupie G, poradziliby sobie raczej z nimi, a potem trafiliby na Włochów, którzy moim zdaniem są przeciwnikiem nieco łatwiejszym niż Brazylia. dlatego nie dziwię się, że nawet im się w tym meczu starać nie chciało, rezultat był im kompletnie obojętny. między bajki można wsadzić słowa chyba Joaquina na konferencji, że ''zawsze grają, aby uszczęśliwić kibiców i fakt, że to jest mecz o nic napewno nie sprawi, że nie będą się starać'', ale to w sumie było do przewidzenia. nawet Aragones na ławce wyglądał na znudzonego jeszcze przed meczem.
naprawdę gra była nudna, pod koniec aż żal było na to patrzeć, ale tak naprawdę to o niczym nie świadczy. zresztą, coby nie było, jednak wygrali. żałuję tylko, że Torres wciąż nie dogonił Klose w klasyfikacji strzelców, ale i tak wierzę, że wreszcie ktoś go przegoni :P no a jak tylko na boisku pojawił się Xavi to jeśli miał kontakt z piłką, jasne stawało się kto tu rządzi... dlatego cieszmy się, że w następnym meczu skład wróci do normy zamiast narzekać na beznadziejną grę Hiszpanów, bo chyba nad czym płakać nie ma.

(szczególnie, że i tak odpadną w 1/4 z Brazylią :> wolę nie dopuszczać do siebie innej możliwości, szczególnie, że Canarinhos wreszcie wczoraj próbkę umiejętności pokazali. oby Parreira poszedł po rozum do głowy i zastanowił się kogo w przyszłości wystawiać w 1. składzie)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”