Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 40

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2006, 22:16

Tymczasem Szwedzi już drugi raz w krótkim odstępie czasu trafiają w poprzeczkę.

A komentator co chwilę krzyczy "gol!!!!" :lol2: :roll:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 22:26

Brawo Rooney za te 70 minut walecznej gry. Dobrze, że wszedł Steven Gerrard. Teraz pora sciągnąć Hargreavsa. Brawo Gerrard..... szkoda, że nie jesteś Diabłem :wink:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 22:55

Sory za posta pod postem, ale bez sensu jest pisać podsumowanie meczu w poprzednim.

Tak więc koniec spotkania. Wynik 2-2. Anglicy chyba nigdy nie wygrają ze Szwedami :lol: . Dlaczego grał Hargraevs? Za co? Szkoda gadać. Ogólnie podsumowując wynik sprawiedliwy. Przepiękna bramka Joe Cole'a. Dla Rooney'a tradycyjnie nie istnieje pojęcie straconej piłki. Lampard znów nie trafia. Gerrard jak zwykle wspomaga. I tu pora na kolejne fatum Anglików - bramkarze. Robinson ma swój % przy utracie obu bramek. Szkoda, że Given nie jest Anglikiem.

Aha Sol Campbell prawie jak Rio Ferdinand :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 cze 2006, 22:58

Cuevas!!! Vamos Nelson, vamos!!! :D :D :D Piękna bramka Paragwaju i 2-0. Wracają do domu z podniesioną głową, mimo, że chcieli awansować. Jednak w przeciwnieństwie do naszego kraju, tam nikt nie będzie im zarzucał tego, że nie awansowali, bo grupe mieli trudną. Można się czepiać ich stylu, ale trzeba przyznać, że ze szwecją i Anglią przegrali pechowo, ale sami nic wielkiego nie pokazali.

Awatar użytkownika
Jamael
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jamael » 20 cze 2006, 23:00

ATI pisze:Szkoda, że Given nie jest Anglikiem.
Nie bądź taki skromny. Szkoda, że Casillas nie jest Anglikiem. Że Cech nie jest Anglikiem. Że Buffon jest Włochem. Że Schmeichel skończył karierę.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 23:02

Jamael pisze:
ATI pisze:Szkoda, że Given nie jest Anglikiem.
Nie bądź taki skromny. Szkoda, że Casillas nie jest Anglikiem. Że Cech nie jest Anglikiem. Że Buffon jest Włochem. Że Schmeichel skończył karierę.
Dużo wniosłeś do dyskusji. Tylko różnica jest jak zawodnik pochodzi z Wysp Brytyjskich. Pozatym np. na Olimpiadzie startuje nie Anglia, a Wielka Brytania.

Szkoda, że Jamael nie jest porządnym forumowiczem. :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
Jamael
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jamael » 20 cze 2006, 23:14

ATI pisze:

Tylko różnica jest jak zawodnik pochodzi z Wysp Brytyjskich.
Given jest z Irlandii, Buffon jest z Włoch, Iker z Hiszpanii. Tak czy siak, każdy z nich nie jest Angolem w tym samym stopniu. Jak jestem mieszkańcem państwa, które sąsiaduje Niemcom, to ja, Polak, jestem bardziej Niemcem, niż Portugalczyk?
ATI pisze:Pozatym np. na Olimpiadzie startuje nie Anglia, a Wielka Brytania.
Nie wiem jak ty, ale wydaje mi się, że teraz odbywają się mistrzostwa świata, a igrzyska olipmijskie, nie mają tu nic do tego. A olimpiada to okres między igrzyskami, więc sobie Brytyjczycy na niej zbyt wiele nie pograją. Bowiem wszyscy szykują się na igrzyska. Ach, ci wyspiarze.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 23:16 przez Jamael, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 cze 2006, 23:16

Szkoda mi Wikingów bo w II połowie mogli roznieść Angoli :D i w kolejnej rundzie odpadłby jeden z faworytów: Niemcy lub Angole.
GO :!: SWEDEN :!: GO :!:

Meczyk superowy :brawo: ma się nijak do naszego :boruta:

Rooney - kolejne zepsute dziecko piłki nożnej :evil:

Zastanawia mnie po co w studiu polsatu ciągle coś pichci Sowa? Co mnie obchodzi co oni będą jedli, przecież i tak tego z nimi nie będę jadł, nie mają się czym chwalic czy co? :roll:

I jeszcze wzięte ze szkła kontaktowego:
Jak masz w kartach takiego asa jak Pawła Janasa, nie graj w pokera bo stracona kasa :haha:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 23:20 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 23:18

Jamael pisze:Nie wiem jak ty, ale wydaje mi się, że teraz odbywają się mistrzostwa świata, a igrzyska olipmijskie, nie mają tu nic do tego. A olimpiada to okres między igrzyskami, więc sobie Brytyjczycy na niej zbyt wiele nie pograją. Bowiem wszyscy szykują się na igrzyska. Ach, ci wyspiarze.

No chyba nie jesteś taki głupi, że nie wiesz o co mi chodzi. Podałem przykład, że na Igrzyskach Olimpijskich mieszkańcy Wysp brytyjskich identyfikują się jako Wielka Brytania, a nie Anglia, Irlandia, itd. Dlatego zażartowałem ze względu na deficyt bramkarski w Anglii, iż szkoda że Given nie jest Anglikiem. Tak samo kiedyś przydałby się w Anglii Giggsy czy Keano.

P.S. No i szkoda, że Jamael jest na tym forum.

Lukaz, Ty byś z pewnością bo wyleczeniu kontuzji grał lepiej zresztą żaden Polak na Mundialu nie grał tak dobrze jak Roo przez dzisiejsze 70 minut. No chyba, że Artek Boruc w meczu z Niemcami.

Awatar użytkownika
Jamael
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jamael » 20 cze 2006, 23:22

ATI pisze:No chyba nie jesteś taki głupi, że nie wiesz o co mi chodzi.

Trafna uwaga. Jestem zaś uszczypliwy i czepiający się takich jak ty.

Dlatego zażartowałem ze względu na deficyt bramkarski w Anglii, iż szkoda że Given nie jest Anglikiem.
Wybacz, nie mam dziś dnia do błyskotliwych żarcików.

P.S. No i szkoda, że Jamael jest na tym forum.
To już nie jest trafna uwaga.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 cze 2006, 23:39

Jutro o 16 reprezentacja przyleci na Okęcie :> jednak nie idę ich 'powitać' bo pewnie będą kwiaty i oklaski a ja bym się wyróżniał z tłumu :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2006, 1:27

ATI pisze:Lukaz, Ty byś z pewnością bo wyleczeniu kontuzji grał lepiej zresztą żaden Polak na Mundialu nie grał tak dobrze jak Roo przez dzisiejsze 70 minut. No chyba, że Artek Boruc w meczu z Niemcami.
Chodziło mi o jego zachowanie po zejściu z boiska, nie jakąś tam grę - bo chyba o to ci chodziło, tak wywnioskowałem z Twojego zdania napisanego po polskiemu. Dla mnie to trener decyduje o wszystkim i bierze za wszystko odpoiwedzialność, a zawodnicy powinni przynajmniej robić pozory że zgadzają się z nim, a nie szaleć na ławce i rzucać korkami tym bardziej jak trochę im brakuje do normalnej formy (w przypadku Rooneya jest to spowodowane kontuzją) i nie mają rarcji - ja tak widzę role poszczególnych osób w drużynie. A naszych orłów to obrażać nie pozwolę bo oni przecież najlepsiejsi są i trzeba ich tylko chwalić a juz na pewno nie krytykować bo oni tego nie lubią i źle sie z tym czują :roll:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 21 cze 2006, 7:55

Lukaz pisze:
ATI pisze:Lukaz, Ty byś z pewnością bo wyleczeniu kontuzji grał lepiej zresztą żaden Polak na Mundialu nie grał tak dobrze jak Roo przez dzisiejsze 70 minut. No chyba, że Artek Boruc w meczu z Niemcami.
Chodziło mi o jego zachowanie po zejściu z boiska, nie jakąś tam grę - bo chyba o to ci chodziło, tak wywnioskowałem z Twojego zdania napisanego po polskiemu. Dla mnie to trener decyduje o wszystkim i bierze za wszystko odpoiwedzialność, a zawodnicy powinni przynajmniej robić pozory że zgadzają się z nim, a nie szaleć na ławce i rzucać korkami tym bardziej jak trochę im brakuje do normalnej formy (w przypadku Rooneya jest to spowodowane kontuzją) i nie mają rarcji - ja tak widzę role poszczególnych osób w drużynie. A naszych orłów to obrażać nie pozwolę bo oni przecież najlepsiejsi są i trzeba ich tylko chwalić a juz na pewno nie krytykować bo oni tego nie lubią i źle sie z tym czują :roll:
No to źle Cię zrozumiałem, sory :wink: . Choć mi się wydaje, że Rooney był zły, że gola nie strzelił, a nie dlatego, że go Erikson zmienił.

darkdog
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darkdog » 21 cze 2006, 12:06

A może jedno i drugie ? Widać, że ma charakterek, i dobrze. Przynajmniej potrafi wyrażać swoje emocje, w tym sportową złość. Przez tą kontuzje musi czuć spory piłkarski głód

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 cze 2006, 14:15

Właśnie dostałem smsa od MUNDIAL o treści: Czy Janas powinien podać się do dymisji? Wyślij SMS: TAK lub NIE na nr 7110 (1,22zl) i zgłoś się do gry o 60 000 zł!

:lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”