MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 21 cze 2006, 13:53

Wszystko ładnie pięknie Chlopaczku ale jak Dzieciol zauważył jaki ostatni co Ty bierzesz ? :>

Chyba pewne jest że Czesi nie beda patrzyli na to kto ma kartki. Lippi może sobie na to pozwolić choć w myśl zasady pokaz mi ławke ja Ci powiem jaki masz skład :lol: To Czesi nie maja zbyt dużej siły ognia. Najwieksza stratą nie jest Koller [no jest dosłownie :roll:] ale brak UFO, bo mimo że nie zagrał z Ghana za dobrze to jeden z najlepszy srodkowych obrońców w serie A - z Luca Tonim gra na codzień - przeciwko innym gracza gra co sezon.

Jak Czesi zagraja 4-5-1 to Lippi 4-4-2 :wink: zreszta podobnie jak Ghana Czesi tylko linia pomocy mogą powalczyć [ale jakże inna jest to lini pomocy] Przy jakiś max roszadasz Bruckner może grać Jankulowskim w pomocy a Nedvedem na środku na rozegraniu. Beda chceli zdominować środek pola - dla tego ja sądze ze lepiej by było jak by grał Perrotta zamiast Mauro Camoeranesiego - z drugiej jednak strony Mauro zawsze może pociągnąć do lini akcje ofensywna i wykorzystwać piłki na wolne pole. 4-4-2 bez Tottiego a z Del Piero też może miec plusy ale równie dobrze mogą grać 4-4-2 w środku z Pirlo i Perrotta a na flankach Rino i Mauro. To jest kolejny plus Lippiego :] wieksze pole manewru - możliwość wyniku - kontra :]
Ostatnio zmieniony 21 cze 2006, 14:00 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”