MŚ 2006: 1/8 finału: NIEMCY - SZWECJA, 24.06.2006 r.

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

MŚ 2006: 1/8 finału: NIEMCY - SZWECJA, 24.06.2006 r.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 cze 2006, 13:17

Mistrzostwa Świata 2006 wchodzą w decydującą fazę. Teraz nie już mowy o kalkulowaniu i pomyłkach. Każdy błąd może kosztować pożegnanie się z turniejem.
Fazę pucharową Weltmeisterschaft 2006 rozpocznie spotkanie 1 drużyny Grupy A i drugiej Grupy B, czyli Niemcy - Szwecja. Gospodarze turnieju bez problemów poradzili sobie z grupowymi przeciwnikami wygrywając wszystkie 3 mecze, strzelając łącznie 8 bramek, tracąc 2. Szwedzi rozpoczęli turniej od remisu z Trynidadem i Tobago, co było sporą niespodzianką, w drugim meczu dość szczęśliwie pokonali Paragwaj, po bramce Ljungberga tuż przed końcem spotkania, a na zakończenie zremisowali z Anglią 2:2.
Faworytem spotkania są na pewno gospodarze turnieju, jednak ciążąca na nich presja nie będzie pomagać. Szwedzi to solidna drużyna, która nie przestraszy się podopiecznych Klinsmanna i kilkudziesięciu tysięcy niemieckich fanów. Zapowiada się więc ciekawe widowisko.

1/8 finału:

Niemcy - Szwecja, Monachium, 24 czerwca, godzina 17:00
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2006, 15:09 przez Krzysztof Jarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 cze 2006, 13:50

ta para jest zdecydowanie ciekawsza niz Anglii z Ekwadorem...mymy tutaj nieobliczalna Szwecja ktora z meczu z Anglikami pokazala kawalek dobrej pilki...tak samo Niemcy-gospodarz..a to zobowiazuje do zwyciestw...jak mialbym typowac tutaj jakiegs faworyta..hmmm Sywecja..po tzm co wcyoraj pokayali moga naprawde namiesyac w szykach Niemcow

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 21 cze 2006, 14:44

Myślę że ten mecz będzie wyrównany z niewielką przewagą Niemców, z jakiejś akcjii Niemcy zdobędą gola, ale nie będą bronili wyniku tylko pójdą jeszcze bardziej do przodu. Mój typ: 2-1.

Natomiast Szwecja będzie się starała się wypaść w tym jak i dalszych meczach jak najlepiej, zwycięstwo z gospodarzami MŚ będzie bardzo trudnym zadaniem, ale jest ... arbitrów.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 21 cze 2006, 15:04

tak , czeka nas ciekawy mecz, wielkie widowisko
ja bede kibicowal Szwecji... bardzo bym chcial zeby wygrali, mam nadzieję że Szwabom :rozga: ,ale wszytsko bedzie przeciw nim , a podporzadkowane Niemcom...
stadion w Monachium może pomieścić ok.70 tys widzów i napewno nasi sasiedzi beda chcieli stłamsic przeciwnikow dopingiem

zobaczymy jak to będzie już w sobote o 17 :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 cze 2006, 18:18

Ja licze na Szwedow, w meczu z Anglikami pkazali ze dysponuja bardzo dobrym skladem, jesli tylko poprawia skutecznosc to napewno wygraja. Stworzyc sytuacje do bramek beda mogli spokojnie bo naprawde obrona Niemcow jest slaba...Szwedzi takze nie dysponuja super obrona, ale napewno maja bardziej wyrownany sklad. Wszystko bedzie zalezalo takze czy zagra Zlatan, jesli tak to niestety szwedzi zegnaja sie z MŚ a Niemcy moze zagraja skladem swoich rodakow, choc to napewno trudne. Calym sercem bede za Larssonem i jego kolegami

[*] el nino

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 21 cze 2006, 20:34

To bedzie bardzo ciekawy mecz.
Licze na Szwedów i bede sie modlil zeby wygrali :pray: , ale to Niemcy sa faworytami. :P Szkoda ze Szwecja nie wyrala wczoraj z Anglia bo tak mielibysmy wielki mecz Anglia-Niemcy juz w 1/8. :) Szwecja zawsze jest nieprzewidywalna i nie ma tym razem nic do stracenia. Powinni atakowac od samego poczatku i nie dac sie przestraszyc. :)

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 22 cze 2006, 12:39

z niecierpliwoscia czekam na to spotkanie :) bardo obiecująco rozpoczynają się 1/8 finałów ;)
faworytami meczu są niemcy, ale szwedzi mogą nas bardzo zaskoczyć, tym bardziej, ze wiele dobrych stron swojej gry zaprezentowali w meczu z anglikami. no cóż... będzie się działo ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 22 cze 2006, 18:33

tiaga pisze: niecierpliwoscia czekam na to spotkanie bardo obiecująco rozpoczynają się 1/8 finałów
... ja tez, ale musze sie przyznac ze czekalem na taki mecz. Bylem prawie pewny ze Anglia wyjdzie z pierwszego miejsca i Szewcja bedzie musiala zagrac ze zwyciezca pierwszej grupy, w ktorej napewno wszyscy stawiali na Niemców.
Tak wiec, Szwecja do boju. Jak wygraja to obiecuje ze zacznie sie uczyc szweckiego :P

Awatar użytkownika
realmania
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realmania » 22 cze 2006, 19:49

Szwedzi w tym meczu nie są bez szans, jeżeli zagrają taki mecz jak przeciwko Anglikom, to mają szansę wygrać. Ja oczywiście będe kibicował Szwecji, bo wiadomo Niemcy to są Niemcy :lol:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 22 cze 2006, 22:24

Jak wygraja to obiecuje ze zacznie sie uczyc szweckiego Razz
w takim razie uczymy się razem :lol: :lol:
już dawno miałam taki zamiar, zwłaszcza, że bywam w tym kraju dosyć często.
bo wiadomo Niemcy to są Niemcy Laughing
:lol:

szczerze mówiąc to gdzie patrzę - wszyscy kibicują szwedom. niby jest to zespół bez "wielkich gwiazd", a w meczu z anglią (w której aż się od nich roi) pokazali taki sam poziom gry co przeciwnicy. dlatego w nich wierzę ;)

cartman93randy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cartman93randy » 23 cze 2006, 11:01

Niemcy niczego wielkiego nie pokazali poki co na tym turnieju a Szwedzi potrafili zremisowac z silna Anglia grajac nawet lepiej. Mysle, ze Szwecja wygra... ciekawe co dzialoby sie wtedy w Niemczech :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 cze 2006, 11:14

cartman93randy pisze:Niemcy niczego wielkiego nie pokazali poki co na tym turnieju
Masz racje 9 punktow w grupie fukslo sie im... :roll: Strzlili tylko 8 bramek w 3 meczach :roll: Jakby z Kostaryka zrobili pogrom jak z Arabia w Korei, a z Polakami i Ekwadorem wygrali po 5:0 to pewnie wtedy bys powiedzial ze cos pokazali... U Niemcow co prawda w meczu z Kostaryka szwankowala defensywa ale w spotkaniu z Polska i Ekwadorem juz znacznie sie poprawila ta formacja... Poza tym Szwedzi nie blyszcza na mundialu, remis z Trynidadem i Anglia (wymeczony) i wygrana z Paragwajem (tez wymeczona) nie swidczy o tym ze sa faworytami tego meczu. Niemcow beda wspierac ponadto kibice ktorzy beda ich 12 zawodnikiem. Mamy w skaldzie Mirka Klose i Lukasa Podolskiego ktorzy sa napastnikami klasy swiatowej i nie boje sie uzyc tego okreslenia. Jak dla mnie faworyt jest jeden, a jak bedzie naprawde to pokaze boisko.

puncher
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Najblizsze mecze w fazie pucharowej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: puncher » 23 cze 2006, 11:25

Mam pytanie czy jest to możliwe, aby najblizsze spotkania:
Niemcy - Szwecja (24-06-06 17:00)
Argentyna - Meksyk (24-06-06 21:00)
Anglia - Ekwador (25-06-06 17:00)
Holandia - Portugalia (25-06-06 21:00)
Włochy - Australia (26-06-06 17:00)
Brazylia - Ghana (27-06-06 17:00)

Zakończyły się remisem, czy musi wygrać któraś ze stron ???

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 23 cze 2006, 11:47

mecz bedzie napewno wyrównany obie drużyny są dobre ofensywnie Niemcy może nawet troche lepsi od Szwedów ale Szwedzi mieli napewno mocniejszą grupę niż Niemcy :P oby od pierwszych minut nie wyszedł Zlatan bo troche szkodzi drużynie jak na moje ślepe łoko :P
Mam pytanie czy jest to możliwe, aby najblizsze spotkania:
Niemcy - Szwecja (24-06-06 17:00)
Argentyna - Meksyk (24-06-06 21:00)
Anglia - Ekwador (25-06-06 17:00)
Holandia - Portugalia (25-06-06 21:00)
Włochy - Australia (26-06-06 17:00)
Brazylia - Ghana (27-06-06 17:00)

Zakończyły się remisem, czy musi wygrać któraś ze stron ?
musi ktoś wygrac to juz faza pucharowa :wink: ALE JESTEM MĄDRY :jupi:

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 23 cze 2006, 19:35

Moim zdaniem Niemcy nie dadzą sobie na własnym boisku wydrzeć zwycięstwa Szwedom. Szwedzi nie są już taką drużyną jaką byli kiedyś. Nie strzelają goli...Ibrahimowić/Larsson/Ljungberg nie pokazali nic wielkiego na Mundialu. Ledwo strzelili dwie farciarskie gole Anglikom..Niemcy zaś wyniosą się ponad swoje umiejętności i wraz z młodymi zawodnikami: Klose, Podolskim, Schweinsteigerem i starszymi : Ballackiem będą dzielić karty.Obstawiam zwycięstwo naszych zachodnich sąsiadów, nie ma innej perpektywy

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”