AS Roma (zbiorczy) - Strona 70

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 06 cze 2006, 20:50

goofii pisze:Jesli chodzi o zaslugi to wszytsko sie zgadza

za zasługi sie nie gra :!: jak ktos nie jest w frmie to nie powinnien grac mimo sowich wczesniejszych duzych sukcesów bo tak tworzy sie kolesiowe układy i traci na tym druzyna powinni grąc obecnie najlepsi 8)
a co Damiano to niestety uwazam że jego forma juz nie wzrosnie bedzie średniakiem niestety :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 8:54

no i Mirko ponoc coraz bilzej koszulki Giallorosso:)..tylko mowa tu o 10mln e ..ktorych sie spodziwalem..i jakiegos mlodego obiecujacego grajka...:? to juz za bardzo mi sie nie podoba...bo beda chcieli napadziora...pewnie...wiec kto>?! OKAKA>?! na wyporzyczenie jak najbardziej...ale bron boze sprzedac...wyporzyczyn go nawet teraz do inngego klubu bedzie chyba nawet dobrym rozwiazanie..musi chlopak ograc sie w seniorskiej pilce...:)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 cze 2006, 17:56

dzieciol31 pisze:no i Mirko ponoc coraz bilzej koszulki Giallorosso

no no coraz realniej rysuje sie ten transfer i mam nadzieje ze dojdzie do skutku ... ale z nowszych plotek widac ze to chyba nie bedzie koniec wzmocnien w tym sezonie .

Oczywiscie chyba trzeba wlozyc miedzy bajka newsa o Trzegeucie w Romie bo cala na informacja byla placem po wodzie pisana.

Z bardziej realnych newsow to trwa zainteresowanie Romy zawodnikami Chievo Semiolim i Amauri. Transfer mialby sie wiazac z oddaniem Chievo 50% karty Brighiego a ewentulanie oferta mialaby zawierac Curciego albo Alvareza. Opcja z oddaniem Alvareza byla nieglupia bo to naturalne ze Semioli by zajal jego miejsce w druzynie. Wiec jednak widac ze Roma sie nie poddala w walce o Semioliego mimo ze kilka dni temu mowilo sie ze dogadany z Palermo.

W zwiazku z prawdopodobnym fiaskiem rozmow z Di Natale Roma zainteresowala sie kolejnym zawodnikiem o podobnej charakterystyce. A chodzi o Esposito z Cagliari. Zawodnik mial niestety slabszy sezon i pozstal w cieniu kolegi z druzyny Suazo ale nadal nalezy do najszybszych zawodnikow ligi . Jest tez tak jak Di Natale uniwerslany i moze grac zarowno w ataku jak i na skrzydle co przy taktyce Romy jest idealne. Transfer mialby sie wiaszac z oddaniem prawego borncy Commotto ktory w zeslzym sezonie byl na wypozyczeniu w Ascoli. News nic nie mowi o doplacie ale pewna ta bedzie konieczna

Widac ze dzialacze nie proznuja i mozemy na nich liczyc 8)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 cze 2006, 17:56

Napastnik Kostaryki i strzelec dwóch bramek na trwającym mundialu - Paulo Wanchope - marzy o grze w AS Romie. 30-letni piłkarz ma za sobą wiele doświadczeń w różnych ligach, ale nie grał jeszcze na Półwyspie Apenińskim.

- Grałem w Anglii, rok w Hiszpanii, a teraz wróciłem do CS Gerediano. Uważam jednak, że przede mną jeszcze przynajmniej dwa lata gry na dobrym poziomie i chętnie spędziłbym je w Romie u boku takiego mistrza, jak Totti - stwierdził Wanchope w wywiadzie dla Corriere dello Sport.
co wy na to?! hehehe:)

PS. goofii fajny avek...ciekawe skad?! :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 16 cze 2006, 1:00

dzieciol31 pisze:co wy na to?! hehehe:)

Jesli zawodnik probuje na sile wpraszac sie do jakiegos zespolu to chyba niezbyt dobrze o nim swiadczy ... chociaz fakt faktem ze Roma ma coraz wiekszy prestiz a to cieszy 8)

O wiele ciekawsze info jest to ze Semioli zadeklaroal ze chce grac w Romie ... wiec apeluje juz ktorys raz zeby dzialacze zaczeli finalizowac te trasnfery .... bo juz nie moge sie doczekac nowych zawodnikow ... . Transfer Semioliego jest wielce prawdopodbny bo sa newsy ze Tommasi ma powedrowac w druga strone ... co wiecej na wypozyczeniu w Chievo grali w poprzednim sezonie Brighi i Scurto ...

Troche gorsza wiadomosc jest taka ze Roma nie moze sie dogadac z wspolwlascicielami kart Bovo Pelizzoliego i D'Agostino i wielce prawdopodobne jest to ze bedzie aukcja czyli koperty pojda w ruch :?
PS. goofii fajny avek...ciekawe skad
No w sumie nie chcialo mi sie szukac za bardzo wiec poszedlem na latwizne :lol: ... chyba nie bede mial z tego powodu problemow :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 16 cze 2006, 8:43

goofii pisze:O wiele ciekawsze info jest to ze Semioli zadeklaroal ze chce grac w Romie
no dokladnie...ale mi szkoda caly czas Di Natale.. tak bylo o Nim glosno, a po dementi ze strony Udine...slych jakikolwiek o jego trensferze zaginal..:?

szkoda naprawde:?
goofii pisze:No w sumie nie chcialo mi sie szukac za bardzo wiec poszedlem na latwizne ... chyba nie bede mial z tego powodu problemow
no nie zartuj :) jasne ze nie :) pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 16 cze 2006, 22:01

Transfer Semioliego jest wielce prawdopodbny bo sa newsy ze Tommasi ma powedrowac w druga strone
Wole Tommasiego w Romie niz Semioliego. Semioli jest na dzien dzisiejszy bardziej przydatnym pilkarzem ale Damiano to jeden z niewielu juz grajacych symboli a takich sie nie sprzedaje jesli sie kocha pilke. Klub i tak zrobil blad sprzedajac Delvecchio, glupie posuniecie ze strony zarzadu. Wolalbym osiagac mniejsze sukcesy ale z pilkarzami ktorzy kochaja klub, niz z jakimis innymi. Tommasi musi zostac !

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 cze 2006, 11:52

paszkwil pisze:Tommasi musi zostac

jednej strony masz racje ... fajnie jest miec w klubie zawodnikow ktorzy bardzo utozsamiaja sie z klubem i sa gotowi walczyc za niego do upadlego. Kolejnym atutem Damiano jest bardzo dobry charakter ... jest bardzo pracowitym czlowiekiem i wszyscy go za to lubia. :)

Niestety przy tych wszystkich atutach pojawiaja sie tez rysy . Skoro tak bardzo kocha klub to dlaczego nadal nie moze si dogadac co do kontraktu. Niedawno byl news ze rozbierznosci sa spore bo Damiano chce 1,2 mln euro za sezon :? ... ja rozumiem ze chcialby zarobic za stare lata i miec zblizony kontrakt do swoich rowiesnikow w Romie czy Pannuciego i Montelli ale no bez przesady... trzeba jednak sie obiektywnie oceniac. Jestem pewien ze zarzad zaproponowal mu kwote ktora odzwierciedla jego aktualna pozycje w druzynie a jest on rezerwowym i to tez nie takim pierwszym do wejscia.

Bardzo chcialbym zeby Damiano zostal w klubie i np po zakonczeniu kariery dalej w nim pracowal ... ale wydaje mi sie ze nie mozna do tego dazyc nie patrzac na rozwoj sporotwy . Zreszta Semioli zadeklarowal chec gry w Romie wiec to juz jest dobry poczatek zeby ten zawodnik takze stal sie ulubiencem kibicow ... nie mozna go od razu przekreslac ... jakbysmy przy transferach kierowali sie tylko tym czy dany zawodnik kocha Rome czy ine to daleko bysmy nie zajechali .

Wiec powtarzam jesli Damiano nie dogada sie w sprawie kontraktu to nie bedzie to tylko wina klubu ale tez samego pilkarza.... :?

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 18 cze 2006, 17:57

Wez pod uwage, ze przez ponad rok gral za 1500 Euro miesiecznie. Smieszna cena jak na zawodnika pokroju Tommasiego. Polak na czarno pracujacy we wloszech zarobi znacznie wiecej :twisted: Zgodzil sie na taka obnizke z powodu kiepskiej sytuacji finansowej Romy, natomiast teraz kiedy pojawiaja sie nowi chetni inwestorzy, sponsorzy w klubie jest wicej pieniedzy, wiec wcale nie dziwie sie ze chce podwyzki. A co do sumy 1,3 mln to nie bralbym tgeo na powaznie. Plotka, jestem 99% pewien. Nie sadze by na stare lata chcial wyciagac z Romy pieniadze , bo gdyby tak bylo to by odszedl do Kataru, czy innego kraju emerytow.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 cze 2006, 16:49

Chievo po negocjacjach udalo sie przedluzyc wypozyczeniadwoch zawodnikow do ktorych prawa ma Roma czyli Scurto i Brighi. Mam szczera nadzieje ze w zwiazku z tym transfer Semioliego w druga strone jest juz tylko kwestia czasu. Bo nie widze innego wyjscia niz to ze Roma godzac sie na przedluzenie wypozyczne nie zalatwila sobie pierwokupu do Semioliego ... tak jzu wybiegajac w przyszlosc to szykuje sie zajebista walka o miejsce w skladzie miedzy Taddei i wlasnie Semiolim.

A tak btw nie wie ktos kiedy sie wyjasniaja wspolwlasnosci kiedy kluby nie moga dojsc do porozumienia ... bo boje sie czy nie stracimy Bovo na rzecz Palermo ... D'Agostino i Pelizoliego tez wolalbym zachowac w puli Romy zeby stanowili karty przetargowe w innych transferach ...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 cze 2006, 17:17

goofii pisze:Chievo po negocjacjach udalo sie przedluzyc wypozyczeniadwoch zawodnikow do ktorych prawa ma Roma czyli Scurto i Brighi
Tutaj nie ma czego zalowac..i tak lawka by ich w Rzymie czekala:)
goofii pisze:nie stracimy Bovo na rzecz Palermo
o to ja bym sie nie bal..nie dojdzie do zadnej glupiej wymiany Bovo to bardzo przyszlosciowy zawodnik...

Mercato ucichlo na rzecz MS...dopiero w lipcu bedziemy przezywac zatrzesienie...:P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 cze 2006, 18:09

dzieciol31 pisze:o to ja bym sie nie bal..nie dojdzie do zadnej glupiej wymiany Bovo to bardzo przyszlosciowy zawodnik...
Wiesz ale tu nie chodzi o wymaine ale o to ze Bovo jest wspolwlasnoscia Palermo i Romy ... od dawna wiadomo ze oba kluby nie moga dojsc do porozumienia gdzie ma grac zawodnik w przyszlym sezonie ... wiec najprawdopodobniej skonczy sie tzw slepa aukcja ... a tu to naprawde loteria ... zeby nie bylo tak jak Viola stracila Jimeneza ... wiec ponowie pytanie moglby mi ktos powiedziec kiedy sie wyjasniaja wspolwlasnosci ??!! :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 23 cze 2006, 1:17

No i qrde stalo sie ... balem sie tego od dluzszego czasu i czulem ze moze sie tak zdarzyc ( patrz post wyzej :roll: ) ... Bovo opuszcza Rzym . Zajebista strata jak dla mnie ... widzialem w nim przyszlosc Romy, dla mnie byl naprawde solidna alternatywa dla Mexesa i Chivu a dodajac jeszcze jego mlody wiek i ambicje w walce o 1 sklad to naprawde ciezko bedzie znalezc dla niego alternatywe.

Prade zrobil wielkiego klopsa ... przeciez wiadome bylo ze Zamparini chce wyciagnac z Romy kogos z dwojki Bovo Aqiulani ... byla o tym mowa przy plotkach o transferze Grosso ... ehh ciekaw jestem tylko jakie sumy byly w kopertach. Prade obiecal ze utrzyma wszystkich wartosciowych zawodnikow z kadry zespolu z ostatniego sezonu ... a tu nie minela polowa meracto a tu juz jeden ubytek . Niby nie byl to podstawowy zawodnik i nie ma co panikowac ale mi go bardzo szkoda i smutny to dla mnie dzien :(

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 cze 2006, 9:19

goofii pisze:Bovo opuszcza Rzym

Kolejna niespodzianka na rynku w sprawie współwłaścicielstwa.
Nie ma co działacze z Rzymu faktycznie zawalili sprawe bo raz, że Bovo jest młody, dwa że już doświadczony, a trzy że to świetna alternatywa dla środkowych obrońców. Też jestem ciekaw jaka była kwota w kopertach. Jest jednak jeden plus przynajmniej dla mnie :P . Mianowicie teraz łatwiej będzie wyciągnąć Barzagliego z Palermo. Natomiast Gialloressi muszą szukać teraz innego środkowego obrońcy (może siłą rzeczy Barzagli do Interu, a ... Matrix do Romy ? ) bo jeden Kuffour, który nie jest już tak pewny jak za czasów Bayernu może nie wystarczyć.
goofii pisze:a tu nie minela polowa meracto a tu juz jeden ubytek

Na dobrą sprawe mercato oficjalnie jeszcze się nie zaczęło ;) 1 lipca to data otwarcia

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 23 cze 2006, 9:24

a ja kuzwa bylem tego wszystkiego za pewny... :? no szkoda...co tu duzo mowic..wplywu nie mamy na to co sie dzieje na gorze, jednak..jest wielki niedosyt...on swietnie wykonywal rzuty wolne...ile razy ona swietnie przymierzal pile...smiem twierdzic ze lepiej niz Chivu...:) a byl mlody przyszlosciowy...szkoda... :? nie popisali sie..ale wierze ze jesze nas zarzad zaskoczy na plus:) napewno:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”