Manchester United (zbiorczy) - Strona 209

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 19:34

Milczek pisze:Wątpie, żeby Ferguson wogle zdecydował się na transfer ktoregoś z tych piłkarzy za takie pieniądze.

Patrice Evra £ 5 milionów
Nemanja Vidić £ 7 milionów
Edwin van der Sar £ 2 miliony
Park Ji-Sung £ 4 miliony
Ben Foster £ 1 milion
Wayne Rooney £ 25 milionów
Alan Smith £ 7 milionów
Gerrard Pique £1,5 miliona
Liam Miller free
Gabriel Heinze £ 6,9 miliona
Louis Saha £ 12,8 miliona
Dong Fangzhou £ 0,5 miliona
Lee Martin £ 1 milion
David Bellion £ 2miliony
Eric Djemba-Djemba £ 4,2 miliona
Tim Howard £ 2,3 miliona
Cristiano Ronaldo £ 12,24 miliona
Jose Pereira Kleberson £ 5,93 miliona
Diego Forlan £ 7,5 miliona
Rio Ferdinand £ 30 milionów
Ricardo Lopez £ 1,5 miliona
Ruud van Nistelrooy £ 19 milionów
Juan Sebastian Veron £ 28,1 miliona
Roy Carroll £ 2,5 miliona
Laurent Blanc free
Fabien Barthez £ 7,8 miliona

Powyżej wypisałem wszystkie transfery w latach Wrzesień2000-Luty2006, więc gotówka chyba spora. Łącznie wydano 196,7 milonów funtów to chyba dużo prawda :?: :roll: Inną sprawą jest czy poszczególne transfery były tyle warte.

P.S. Sory, ale widze że znaczku funta prawidłowo nie wyświetla. Teraz nie mam czasu, ale później pozmieniam.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 20 cze 2006, 23:08

ATI pisze:Patrice Evra £ 5 milionów
Nemanja Vidić £ 7 milionów
Edwin van der Sar £ 2 miliony
Park Ji-Sung £ 4 miliony
Ben Foster £ 1 milion
Wayne Rooney £ 25 milionów
Alan Smith £ 7 milionów
Gerrard Pique £1,5 miliona
Liam Miller free
Gabriel Heinze £ 6,9 miliona
Louis Saha £ 12,8 miliona
Dong Fangzhou £ 0,5 miliona
Lee Martin £ 1 milion
David Bellion £ 2miliony
Eric Djemba-Djemba £ 4,2 miliona
Tim Howard £ 2,3 miliona
Cristiano Ronaldo £ 12,24 miliona
Jose Pereira Kleberson £ 5,93 miliona
Diego Forlan £ 7,5 miliona
Rio Ferdinand £ 30 milionów
Ricardo Lopez £ 1,5 miliona
Ruud van Nistelrooy £ 19 milionów
Juan Sebastian Veron £ 28,1 miliona
Roy Carroll £ 2,5 miliona
Laurent Blanc free
Fabien Barthez £ 7,8 miliona

Powyżej wypisałem wszystkie transfery w latach Wrzesień2000-Luty2006, więc gotówka chyba spora. Łącznie wydano 196,7 milonów funtów to chyba dużo prawda Inną sprawą jest czy poszczególne transfery były tyle warte.

P.S. Sory, ale widze że znaczku funta prawidłowo nie wyświetla. Teraz nie mam czasu, ale później pozmieniam.
Milczek pisze:Po pierwsze nie wiem czy MU stać, a po drugie Sir Alex nigdy lekką reką nie wydawał tak wysokich sum
Myśle, że już rozumiesz bo nie jesteś głupi chłopak :P Chodziło mi także o to, żeby Ferguson wydał takie pieniądze musi być naprawde przekonany do danego piłkarza. Jednak z tą jego intuicją w ostatnich latach było różnie :roll: przykładem może być Veron

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 23:13

Milczek pisze:Myśle, że już rozumiesz bo nie jesteś głupi chłopak Chodziło mi także o to, że ab y Ferguson wydał takie pieniądze musi być naprawde przekonany do danego piłkarza. Jednak z tą jego intuicją w ostatnich latach było różnie przykładem może być Veron[/b]

To akurat dobrze rozumię, ale czasem mnie śmieszą wypowiedzi mówiące, że United wydaje grosze na transfery. A to że Fergie nie zawsze ma nosa świadczą transfery choćby Verona, Klebersona czy Djemby-Djembny. Choć według mnie ten piewszy wcale tak źle nie grał.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 20 cze 2006, 23:29

ATI pisze:To akurat dobrze rozumię, ale czasem mnie śmieszą wypowiedzi mówiące, że United wydaje grosze na transfery. A to że Fergie nie zawsze ma nosa świadczą transfery choćby Verona, Klebersona czy Djemby-Djembny. Choć według mnie ten piewszy wcale tak źle nie grał.
a Czy ja powiedziałem, że Mu wydaje mało na transfery ? Poprostu chodziło mi o to, że dokonuje zakupów z głową. Stara sie nie wyrzucać pieniędzy w błoto. A jeśli jarają Cie transfery pod publiczke zostań kibicem Realu... Oczywiście Ferguson miał też nieudane transfery takie jak: Klebersona, Djemby-Djembny czy Milera.
Może wreszcie władze MU przejrzą na oczy i sprawią sobie rozgrywającego bo tym zespołem nie ma kto "dowodzić".
Bo z obecnym składem nie mają szans nawet na drugie miejsce w lidze...

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 23:34

Milczek pisze:Bo z obecnym składem nie mają szans nawet na drugie miejsce w lidze...
W zeszłym sezonie jakoś je zdobyli. :lol:

A fakt faktem United brakuje nie tylko rozgrywającego, ale i defensywnego pomocnika. Do tego trener jest już zwyczajnie wypalony. Pozatym moja wypowiedź, że wkurza mnie jak ktoś uważa, że Man United daje grosze na transfery nie była skierowana do Ciebie. Ale Fergie mimo, że jest Szkotem, którzy są bardzo oszczędni, to mimo wszystko z reguły przepłaca. Ponoć Cristiano Ronaldo miał klauzulę 8 czy 9 mln funtów, ale Fergie dał 12. :twisted:

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 20 cze 2006, 23:42

ATI pisze:W zeszłym sezonie jakoś je zdobyli.
Wystarczy spojżeć na składy personalne Arsenalu i Chelsea. Na papierze widać, że MU będzie trudno obronić tego drugiego miejsca chyba, że dokonają znaczących transferów. Jak dla mnie walka o tytuł rozegra sie pomiedzy właśnie w/w zespołami, jednak jest to jeszcze sprawą otwartą wszystko zależy od ruchów transferowych Czerwonych Diabłów.

Poger
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poger » 20 cze 2006, 23:43

Ogólnie to uwazam ze dwa transfery w MU by wystarczyły. Jesli Ruud odchodzi to potrzebny jest napastnik, no i jakies defensywny pomocniki ale tez i tak który rozgrywac potrafi, Diarra teoretycznie jest idealny ale za drogi. Role playmakera dalej bedzie grał Scholes a juz powoli do druzyny bedzie wprowadzał sie bardzo obiecujacy D.Jones. Chyba ze Fergi chce wrócic do systemu 4-3-3 to wtedy jeszcze ktos typu Carrick bedzie potrzebny.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 cze 2006, 23:50

Milczek pisze:
ATI pisze:W zeszłym sezonie jakoś je zdobyli.
Wystarczy spojżeć na składy personalne Arsenalu i Chelsea. Na papierze widać, że MU będzie trudno obronić tego drugiego miejsca chyba, że dokonają znaczących transferów. Jak dla mnie walka o tytuł rozegra sie pomiedzy właśnie w/w zespołami, jednak jest to jeszcze sprawą otwartą wszystko zależy od ruchów transferowych Czerwonych Diabłów.
Właśnie narazie w trakcie Mundialu trudno mówić kto będzie mistrzem w przyszłym sezonie Premiership, bo dopiero po Mundialu rozpocznie się transferowa gorączka. Chelsea może się stać nowym Realem byłbym wręcz tego pewien, gdyby nie jedno... Jose Mourinho. Portugalski strateg ma pewnie w swoim łbie poukładane swoje całe życie i pewnie nawet wie kiedy i gdzie umrze :lol: . Arsenal narazie wzmocnił się tylko Rosicky'm. W meczu z USA zachwycił, ale w meczu z Ghaną rozczarował. Pozatym nie jest on typowym piłkarzem nadającym się do angielskiej ligi ze względu na warunki fizyczne. Mi pozostaje wierzyć i nie mówię tego złośliwie, ale Arsenal staje się za to nowym Liverpoolem. Pozatym niedawno United gładko sobie poradzili z Arsenalem wygrywając 2-0 na Old Trafford z zabójczym środkiem pomocy O'shea - Giggs, więc chyba nie jest tak źle jeszcze. :roll: Dlatego będziemy mądrzejsi po okienku transferowym. Pozatym teraz w F.A. mamy Gilla, więc może wkońcu Man United będzie miało przychylniejszy kalendarz rozgrywek oraz mniej głupich dyskfalikfikacji. :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 cze 2006, 11:32

ATI chyba nie do mnie pijesz ? pisza te sumy ? Ja nie napisałem że nie stać MU czy coś bo nie rozmawiamy o City :roll: ale zauwaz że:

Tak jak sir Alex Ferguson trafił z transferami Rooneya czy Heinze to np. z bramkarzami tyle czasu błądził. Ile to było dać z 15 milionów funtów za np. Robinsona [oczywiscie teoria może kto inny a nie gracz Kogutów] Podobnie z linia pomocy i Djemba Djemba itd.

Pisaliśmy o tym że MU od dwóch lat nie ma już środka pola. Przegrywa drugą linią. Ferguson wymyśla zmiany które powoduja śmiech jak O'Shea czy nawet Alan Smith w drugiej lini na DM - teraz juz będzie musiał kupić gracza z najwyższej półki w drugą linie.

Włoskie serwisy pisza Diarra = 35 i pan Aulas zaczyna rozmowy. On nie musi go sprzedać wiec poczeka sobie na oferty - Torres 40 milionów i zaczynają gadki....

Chyba nie sądzisz że kupią dwóch za takie pieniadze ? to jedno - druga sprawa to nie tylko wysokiej klasy DM jest potrzebny ale nie tylko jeden DM bo i na rozgrywanie ktos jest potrzebny - Ale jeśli Ferguson przegrywa walke o takiego gracza jak Misza Ballack - za free - tylko wystarczył dać naprawde duża kase kontraktu. A nie np. 10 milionó za sam transfer.

To nie chodzi o to że MU nie stać czy Ferguson żałuje ale o to że on chyba sam nie wie co chce zrobić. Bo za Ruuda nikt nie da takiej sumy by kupił dwóch w pomocy. Bardzo możliwe jest to że MU zasili Owen Hargresaves z Bayernu a wtedy Ruud wyląduje na Alianz Arena. Bo to było by jakieś rozwiązanie dla Fergusona. Tranzakcja wiązana.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 21 cze 2006, 16:33

*_Zaza_* pisze:Spokojnie to że pismaki nie piszą konkretów to tylko pokazuje że dobrze działają - zreszta nie zapominaj o Alanie na DM :wink: to też rozwiązanie sir Alexa :roll:
Mam rozumieć, że każdy wymysł sir Alexa ma się okazać zbawiennym? Albo wybornym? Mam nadzieję, że działają po cichu, po nieudanych negocjacjach z Robbenem, Ronaldinho.
*_Zaza_* pisze:Co sądzisz o tych spekulacjach ? Co prawda narazie to jakoś za kolorowe. Ale z tego co pisze Włoska prasa to już pewka mercato :wink:
Trudno cokolwiek wnioskować, z uwagi na ciągłe spekulacje. To, że Torres odejdzie, to raczej jestem pewien, tylko czy wybierze MIlan, który ma kasę z transferu Szewy, czy powoli tracące na atrakcyjności United...
P.S. Wypowiedź Torresa sprzed roku: http://img208.imageshack.us/img208/6525/fft0039vc.jpg :D
*_Zaza_* pisze:Muntari ? Sulley Muntari z Udinese ? :] dobrze szukasz :P
Tak, tak! Nie dość, że młody, zdolny, to w dodatku pragnący grać w Man United! Czego chcieć więcej?
Muntari pisze:„Bardzo chciałbym grać w Premiership. To uczyniłoby mnie bardzo szczęśliwym. Grałem we Włoszech cztery lata i chciałbym teraz spróbować czegoś innego.”

„Kiedy byłem młodszy, miałem testy w Manchesterze United i jeżeli chcieliby rozmawiać ze mną jeszcze raz, byłoby cudownie” – zakończył Muntari.
:D

Milczek pisze:Oczywiście Ferguson miał też nieudane transfery takie jak: Klebersona, Djemby-Djembny czy Milera.
Akurat Miller został sprowadzony za darmo z Celticu, gdzie teraz jest wart ok 5 mln funtów. Ja tu widzę same korzyści...
ATI pisze:Arsenal narazie wzmocnił się tylko Rosicky'm. W meczu z USA zachwycił, ale w meczu z Ghaną rozczarował. Pozatym nie jest on typowym piłkarzem nadającym się do angielskiej ligi ze względu na warunki fizyczne.
W meczu z Ghaną zagrał słabiej, ale i tak był jednym z wyróżniających się postaci w swojej reprezentacji. Może nie ma jakiś nadzwyczajnych warunków fizycznych, ale jest nieźle wyszkolony technicznie, ma świetny przegląd pola, a także jest szybki. Coś a'la Hleb, który na początku nie grał tak jak od niego oczekiwano, jednak pod koniec sezonu miał przebłysk formy.
ATI pisze:Pozatym niedawno United gładko sobie poradzili z Arsenalem wygrywając 2-0 na Old Trafford z zabójczym środkiem pomocy O'shea - Giggs, więc chyba nie jest tak źle jeszcze. :roll:
Po pierwsze - mecz meczowi nie równy. Po drugie - Arsenal skupił sie wtedy p/w na Lidze Mistrzów, choć trzeba przyznać, że Man United zasłużył sobie całkowicie na zwycięstwo, gdyz Red Devils byli zdecydowanie leszpym zespołem w tym meczu.
ATI pisze:Dlatego będziemy mądrzejsi po okienku transferowym. Pozatym teraz w F.A. mamy Gilla, więc może wkońcu Man United będzie miało przychylniejszy kalendarz rozgrywek oraz mniej głupich dyskfalikfikacji. :twisted:
Oczywiście, musimy poczekać aż okno transferowe sie zamknie, a później będziemy oceniać włodarzy za transfery. A Gill może w końcu coś dobrego zrobi dla klubu, tak jak Dean robił dla Kanonierów.
*_Zaza_* pisze:Chyba nie sądzisz że kupią dwóch za takie pieniadze ?
To akurat trudno stwierdzić, bo Glazer jest nieobliczalny. Narazie w MU nie wydał zbyt dużo kasy na transfery, jednak kiedy prowadził Tampa Bay Buccaners w jednym sezonie wydał mnóstwo pieniędzy by wzmocnić skład.
*_Zaza_* pisze:Ale jeśli Ferguson przegrywa walke o takiego gracza jak Misza Ballack - za free - tylko wystarczył dać naprawde duża kase kontraktu. A nie np. 10 milionów za sam transfer.
No właśnie trzeba by było dać tą naprawdę dużą kasę, a ja stwierdziłbym w tym momencie, że jest idiotą. Można wydawać kasę, ale z umiarem.
*_Zaza_* pisze:Bardzo możliwe jest to że MU zasili Owen Hargresaves z Bayernu a wtedy Ruud wyląduje na Alianz Arena. Bo to było by jakieś rozwiązanie dla Fergusona. Tranzakcja wiązana.
Transakcja wiązana przy sprzedaży Ruuda to jest znakomity pomysł, tyle tylko, że nie za takiego zawodnika jak Owen Hargreaves, który może być rywalem do miejsca w składzie dla O'Shea... To ma byc poważny transfer, a nie następna żałosna wtopa.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 21 cze 2006, 19:27

Tymczasem Sir Alex Ferguson zainteresował się nową perełką futbolu - 11 letnim Nikona Jevtića. Gdy Fergie zobaczył kasety, gdzie chłopak strzela bramki z rzutów rożnych albo bez problemów przyjmował lecąca przez 70 metrów piłkę był pod ogromnym wrażeniem. Chłopak jest z Serbii. A z resztą przeczytajcie news z devilpage:

"Sir Alex Ferguson stara się zrobić wszystko, aby pozyskać na Old Trafford 11-letniego Nikona Jevtića. Fergie nie mógł uwierzyć własnym oczom, kiedy zobaczył kasetę wideo z zagraniami tego młodziutkiego Serba. Jevtić strzelał gole z rzutów rożnych, a także bez problemu przyjmował piłkę lecącą 70 metrów.

Menadżer Manchesteru United myślał początkowo, że ktoś chce z niego zrobić głupka, ale po pewnym czasie przekonał się co do umiejętności Nikona. Urodzony w Anglii 11-latek waży 33 kilogramy i ma 1.50 cm wzrostu. ‘Wspaniałe dziecko’ jest pożądane przez działaczy Manchesteru United, Liverpoolu i Feyenoordu Rotterdam. Eksperci przewidują, że za kilka lat, będzie on już wart wiele milionów.

Jego starszy brat Nestor jest jego osobistym trenerem. W wieku 7 lat, Jevtić dołączył do akademii piłkarskiej w Stuttgarcie. Na samo przywitanie żonglował piłką ponad 1000 razy.

Działacze jego klubu pozwolili mu na trening z drużyną do lat 15. Podczas treningowego spotkania Jevitć strzelił sześć bramek (zawodnikom o pięć lat starszym!). Z zespołem do lat 18 trenował dużo krócej, ale najwybitniejsi zawodnicy tej ekipy powtarzają, że to co ten chłopak wyprawia, to istne szaleństwo. Porównania do młodego Maradony czy Ronaldo na pewno podbudowały młodego piłkarza.

Z czasem jego ojciec musiał wyjechać do Austrii w poszukiwaniu pracy. Nikon od razu przeniósł się do akademii piłkarskiej Austrii Wiedeń. Jevtić trenuje dwa razy dziennie. Najpierw ze swoim bratem, a później z drużyną. Jego mama twierdzi, że jest bardzo szczęśliwy, bo kiedyś może zostać profesjonalistą.

Piłkarz ten na pewno jest nadzieją na przyszłość i Sir Alex Ferguson bez chwili namysłu powinien zakupić tego młodzika. Warto dodać, że Jevtić ma tego samego agenta, co Niemiecki piłkarz Schalke 04 – Kevin Kuranyi."

Tutaj macie adresy do 2 filmów o nim:

Trzeba przyznać, że chłopak jest niesamowity.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 21 cze 2006, 19:39

Manumef pisze:Akurat Miller został sprowadzony za darmo z Celticu, gdzie teraz jest wart ok 5 mln funtów. Ja tu widzę same korzyści...
Przeperaszam, że Cie uraziłem brakiem jednego "l" w nazwisku w/w gwiazdora :lol: Może i masz racje, ale kiedy przychodził MU słyszałem wypowiedzi, że ma odgrywać znaczącą role w klubie :lol: Chyba ktoś sie pomylił :roll:
ATI pisze:Tymczasem Sir Alex Ferguson zainteresował się nową perełką futbolu - 11 letnim Nikona Jevtića. Gdy Fergie zobaczył kasety, gdzie chłopak strzela bramki z rzutów rożnych albo bez problemów przyjmował lecąca przez 70 metrów piłkę był pod ogromnym wrażeniem. Chłopak jest z Serbii. A z resztą przeczytajcie news z devilpage:

"Sir Alex Ferguson stara się zrobić wszystko, aby pozyskać na Old Trafford 11-letniego Nikona Jevtića. Fergie nie mógł uwierzyć własnym oczom, kiedy zobaczył kasetę wideo z zagraniami tego młodziutkiego Serba. Jevtić strzelał gole z rzutów rożnych, a także bez problemu przyjmował piłkę lecącą 70 metrów.

Menadżer Manchesteru United myślał początkowo, że ktoś chce z niego zrobić głupka, ale po pewnym czasie przekonał się co do umiejętności Nikona. Urodzony w Anglii 11-latek waży 33 kilogramy i ma 1.50 cm wzrostu. ‘Wspaniałe dziecko’ jest pożądane przez działaczy Manchesteru United, Liverpoolu i Feyenoordu Rotterdam. Eksperci przewidują, że za kilka lat, będzie on już wart wiele milionów.

Jego starszy brat Nestor jest jego osobistym trenerem. W wieku 7 lat, Jevtić dołączył do akademii piłkarskiej w Stuttgarcie. Na samo przywitanie żonglował piłką ponad 1000 razy.

Działacze jego klubu pozwolili mu na trening z drużyną do lat 15. Podczas treningowego spotkania Jevitć strzelił sześć bramek (zawodnikom o pięć lat starszym!). Z zespołem do lat 18 trenował dużo krócej, ale najwybitniejsi zawodnicy tej ekipy powtarzają, że to co ten chłopak wyprawia, to istne szaleństwo. Porównania do młodego Maradony czy Ronaldo na pewno podbudowały młodego piłkarza.

Z czasem jego ojciec musiał wyjechać do Austrii w poszukiwaniu pracy. Nikon od razu przeniósł się do akademii piłkarskiej Austrii Wiedeń. Jevtić trenuje dwa razy dziennie. Najpierw ze swoim bratem, a później z drużyną. Jego mama twierdzi, że jest bardzo szczęśliwy, bo kiedyś może zostać profesjonalistą.

Piłkarz ten na pewno jest nadzieją na przyszłość i Sir Alex Ferguson bez chwili namysłu powinien zakupić tego młodzika. Warto dodać, że Jevtić ma tego samego agenta, co Niemiecki piłkarz Schalke 04 – Kevin Kuranyi."

Tutaj macie adresy do 2 filmów o nim:

Trzeba przyznać, że chłopak jest niesamowity.
Powiem tak nie ma sie czym podniecać. Niewątpiwie ma on talent jednak to jeszcze nic nie znaczy. Po pierwsze może się dalej nie rozwijać i nie pogłębiać swoich dotychczasowych nieprzeciętnych umiejętności. Po drugie on ma dopiero 11 lat ma za przeproszeniem gówno w głowie. On pewnie nie wie czy wogle chce zostać w przyszłości piłkarzem, może wybierze zawód strażaka lub policjanta, nic jeszcze nie jest powiedziane.

Awatar użytkownika
Beckiee
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckiee » 21 cze 2006, 21:26

Nie wiedziałem, że umieszczają tu moje newsy z DP 8)

Nikon Jevtić jest wybitnym talentem. W wieku 11 lat pokazuje, że piłka sprawia mu niewątpliwie radość. Nie ma jednak czym się podniecać, ponieważ na przeciwko niego stają słabi rywale. Jednak powinno cieszyć to, że i tak wyróżnia się wielkimi umiejętnościami. Warto byłoby go sprowadzić na Old Trafford, głównie dlatego, że możnaby z niego zrobić piłkarza, który przystosuje się do warunków panujących w Angielskiej Piłce.

Niech się Ferguson poważnie zastanowi...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 22 cze 2006, 14:16

Milczek pisze:Przeperaszam, że Cie uraziłem brakiem jednego "l" w nazwisku w/w gwiazdora :lol: Może i masz racje, ale kiedy przychodził MU słyszałem wypowiedzi, że ma odgrywać znaczącą role w klubie :lol: Chyba ktoś sie pomylił :roll:
Nie miałem zamiaru się czepiać. Chciałem tylko poruszyć temat Liama. Tyle.
Beckiee pisze:Nie wiedziałem, że umieszczają tu moje newsy z DP 8)

Nikon Jevtić jest wybitnym talentem. W wieku 11 lat pokazuje, że piłka sprawia mu niewątpliwie radość. Nie ma jednak czym się podniecać, ponieważ na przeciwko niego stają słabi rywale. Jednak powinno cieszyć to, że i tak wyróżnia się wielkimi umiejętnościami. Warto byłoby go sprowadzić na Old Trafford, głównie dlatego, że możnaby z niego zrobić piłkarza, który przystosuje się do warunków panujących w Angielskiej Piłce.

Niech się Ferguson poważnie zastanowi...
Widać, że chłopak ma talent, a z piłką potrafi zrobić wiele. Warto sprowadzić takiego zawodnika do Akademii United i go oszlifować, jednak z mojej wiedzy wynika, że ten młodziak jest graczem Valencii, także nie sądze, by hiszpańska drużyna pozbywała się takiego diamencika.

Wczoraj pojawiły się informacje jakoby Sir Alex Ferguson był zainteresowany pozyskaniem dwóch zawodników Juventusu Turyn - 33-letnim Fabio Cannavaro i 34-letni Lilianem Thuramem. Jeśli Juve spadnie z Serie A, zawodnicy Ci będą do wzięcia za darmo (dobrze prawie?). Nie wiem po co nam tak doświadczeni i leciwi zawodnicy?! Obronę mamy kompletną i niepotrzeba sprowadzać następnych zawodników.

Podobno Fergie zastanwaia się nad kupnem Marcosa Senny. 29-letni defensywny pomocnik Villarreal i reprezentacji Hiszpanii miałby zasilić United za 8 milionów funtów - na tyle wyceniają go włodarze Żółtej Łodzi Podwodnej. Jak dla mnie - bardzo dobra opcja, ale jesli miałby to być zawodnik na ławkę (przy transferze Zokory i Carricka) wolałbym Muntariego.

Atletico chce przedłużyć umowę z Fernando Torresem. Czyżby następny nieudany zakup Fergusona? :roll:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 18:05

Manumef pisze:Wczoraj pojawiły się informacje jakoby Sir Alex Ferguson był zainteresowany pozyskaniem dwóch zawodników Juventusu Turyn - 33-letnim Fabio Cannavaro i 34-letni Lilianem Thuramem. Jeśli Juve spadnie z Serie A, zawodnicy Ci będą do wzięcia za darmo (dobrze prawie?). Nie wiem po co nam tak doświadczeni i leciwi zawodnicy?! Obronę mamy kompletną i niepotrzeba sprowadzać następnych zawodników.

To jest jakaś kompletna plota :lol: . Tak jak piszesz, obronę mamy kompletną, a nawet nadmiar obrońców, a tu zainteresowanie dwoma dziadkami, którzy już z pewnością w przyszłości niczego wielkiego nie zwojują. Ferdinand, Silvestre, Neville, Bardsley, Heinze, Vidic, Brown, O'shea, Evra, Pique. Praktycznie nikt nie może być pewien miejsca w składzie. Pique wyrózniłem nie bez powodu. Otóż 18/19 latek z Hiszpanii ma niesamowity talent do gry w ofensywie, mimo że jest środkowym obrońcą. Pokazywał to szczególnie w meczach pucharu ligi, w których miał okazję grać od pierwszych minut. Dodatkowo dyponuje bardzo potężnym udzerzeniem i jak dla mnie, to właśnie on mógłby grać w przyszłym sezonie nawet w pierwszym składzie. Przynajmniej z obroną nie mamy rzadnych zmartwień. Myślę mimo wszystko, że nasz zarząd przyjął jak narazie skuteczną taktykę, dał się wyszumieć Chelsea, a po Mundialu kupi kogo zamierza. Przecież póki co nikt nam nie zgarnął rzadnego zawodnika z przed nosa w tym okienku. Ani nie chcieliśmy Rosicky'ego, a tym bardziej Bellamy'ego :lol: . Już w lutym Fergie powiedział, że Ballack nie będzie miał miejsca w składzie United. Ribery - jeszcze nawet nie wiadomo, gdzie będzie grał. Za często nie miałem przyjomności oglądać w grze tego zawodnika jednak wydaje mi się on za słabym fizycznie na Premiership. Jeżeli już mowa o skrzydłach. To warto by pomyśleć nad prawym skrzydłowym. Na lewym skrzydle mamy już powoli odchodzącego Giggsa, bardzo obiecującego Richardsona oraz uniwersalnych Cristiano Ronaldo oraz Park Ji Sunga, a również awaryjnie Patricka Evre. Natomiast brak rasowego prawego pomocnika. Ja bym tu widział Joaquina, Lennona lub ewentualnie w sytuacji awaryjnej prawie za darmo Camoranesiego. Jeśli przybędzie do nas jeden z piłkarzy na prawą pomoc, to skrzydła także mamy dobrze obłożone. Fletchera celowo pominąłem :roll: . A środek pomocy, jak dla mnie Carrick, Nolan czyli przyszły środek pomocy reprezentacji Albionu i będzie fajnie. :D

Zablokowany

Wróć do „Anglia”