MŚ 2006: 1/8 finału: ANGLIA - EKWADOR, 25.06.2006 r.

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

MŚ 2006: 1/8 finału: ANGLIA - EKWADOR, 25.06.2006 r.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 cze 2006, 13:26

Spotkanie o tyle dla nas ciekawe, że w powszechnej opinii krążącej przed Mundialem, to Polska powinna zmierzyć się z Anglią w tym meczu. Jednak jak wiemy życie i forma Polaków zdeptało wyobraźnie milionów polskich fanów, dlatego przeciwnikami Synów Albionu będzie nasz pogromca z pierwszego spotkania - Ekwador. Faworyt jest jeden. Każde inne rozstrzygnięcie niż pewne zwycięstwo Anglików będzie niespodzianką. Przynajmniej teoretycznie, bo podopieczni Svena Gorana Erikssona dalecy są od formy, jaką powinni prezentować mając taki potencjał. Wprawdzie wygrali swoją grupę, jednak styl gry szczególnie w pierwszych dwóch spotkaniach (z Paragwajem i Trynidadem i Tobago) pozostawiał wiele do życzenia. Z kolei Ekwador nie będzie miał nic do stracenia. Dla nich awans z Grupy A już jest sporym sukcesem, dlatego powinni wyjść przeciwko Anglii bez obciążeń i presji. Tej presji, która na pewno będzie ciążyć na Anglikach.

1/8 finału:

Anglia - Ekwador, Stuttgart, 25 czerwca, godzina 17:00
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2006, 15:09 przez Krzysztof Jarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 cze 2006, 13:45

Nie licze tutaj na niespodzianke... po Ekwador tak naprawde nie jest mocny..to my bylismy az tak slabi...Niemcy pokazali jak sie z takimi druzynami gra...nic tylko sie uczyc...a co z Anglia...w koncu sa typowani na Mistrza...maja podobno najlepsza jedenastke wszechczasow...wiec im takich spotkan nie wypada przegrywac..juz napewno w 1/8...wiec faworyt jeden
ANGLIA

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 21 cze 2006, 14:45

Anglia bez problemu powinna pokonać Ekwadorczyków. Anglicy mają bardzo silny, dobry skład z którym nie powinni przegrać z Ekwadorem. Drużyna z Ameryki Południowej po prostu miała trochę szczęscia i byli lepiej przygotowani na MŚ. Ale dalej nie dojdą, niespodzianke już zrobili, ale na tym poprzestaną.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 21 cze 2006, 15:10

zwyciestwo Anglików powinno być przekonywujace, ja tez nie widze tutaj zadnych szans Ekwadorczykow......
EKwadorowi powinno wystarczyć wyjscie z grupy , napewno to dla nich sukces , wyjda na to spotkanie bez presji , ale co z tego jak i tak umiejętnosci o wiele gorsze od Anglików

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 21 cze 2006, 15:16

Anglia wygra chco nie tak przekonujaco jak mowicie, wedlug mnie w ciezkich mekach, moze nawet po dogrywce czy po karnych. Mecz z Niemcami Ekwador raczej sobie odpuscil bo oni nie sa tacy slabi jak wkolo pieprzy Tomaszewski. Nie ogladalem tego meczu ale z tego co slyszalem to nie grali Delgado i Tenorio czyli dwaj najlepsi gracze. No a coz Anglia tez nie gra porywajaco, do tego ten Owen dla ktorego mundial sie juz skonczyl :(

Ale Anglia wygra bo inaczej wszyscy zlinczuja Ericssona.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2006, 23:11

Ja tam również nie spodziewałbym się spacerku Anglików. Ekwador jest bardzo dobrze przygotowany do Mundialu zarówno pod kątem dyspozycji pojedynczych piłkarzy jak i taktyki. Wiedzą co mają grać i robią to. Anglicy zagrali niezły mecz ze Szwedami, ale wiadomo, że w takim meczu mobilizacja będzie szczególna. Nie zdziwiłbym się gdyby z Ekwadorem zagrali słabiej. Jeżeli Tenorio i spółka wyjdą na boisko bez kompleksów (tak pewnie będzie) to mogą być groźni na co osobiście bardzo liczę. Kluczem do ewentualnej niespodzianki może być Ekwadorczyków. Obrona Anglikow gra bardzo przeciętnie i pewnie znowu popełni jakieś błędy, które Ekwadorczycy będą musieli wykorzystać.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 21 cze 2006, 23:22

dzieciol31 pisze:Nie licze tutaj na niespodzianke... po Ekwador tak naprawde nie jest mocny..to my bylismy az tak slabi
Podzielam Twoją opinie dzieciol31.

Niggaz pisze:Ekwador jest bardzo dobrze przygotowany do Mundialu zarówno pod kątem dyspozycji pojedynczych piłkarzy jak i taktyki. Wiedzą co mają grać i robią to.

Wiedzą co mają robić jak grają z takim drewniakami jak my czy Kostaryka, ale z Niemcami to już całowkicie sie gubią. Tak więć myśle, ze Anglia da se rade na luziku. Szkoda, że Owen nie zagra już dokońca MŚ :/.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 cze 2006, 23:51

Ja osobiscie kibicuje Ekwadorowi, dlaczego :?: Jak przejda Anglie, to przynajmniej bede sobie wmawial, ze trafilismy naprawde mocna grupe :P Powaznie to jako takie szanse maja tylko napewno nie srodkiem...Naoewno nie ma co sie spodziewac spacerku Anglii, szczegolnie , ze w napadzie zagra Boski Rooney, a co potrafi pokazal w meczu z TiT i Szwecja :shock: . Tak ogolnie Anglicy spisuja sie dobrze jesli chodzi o efektywnosc, ale styl napewno nie daje nadziejii na koncowe zwyciestwo, a Ekwador i tak osiagnal juz kapitalny sukces i teraz graja bez tak ogromnej presji, na luzie bez kompleksow :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2006, 23:54

Vianuch pisze:
Niggaz pisze:Ekwador jest bardzo dobrze przygotowany do Mundialu zarówno pod kątem dyspozycji pojedynczych piłkarzy jak i taktyki. Wiedzą co mają grać i robią to.

Wiedzą co mają robić jak grają z takim drewniakami jak my czy Kostaryka, ale z Niemcami to już całowkicie sie gubią. Tak więć myśle, ze Anglia da se rade na luziku. Szkoda, że Owen nie zagra już dokońca MŚ :/.
Napisałeś to tak jakby Anglia w meczach z Paragwajem oraz TiT grała dobrze :wink: Zagrali jeden dobry mecz. Ze Szwecją. Mecz szczególny.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 22 cze 2006, 11:40

Vianuch pisze:Wiedzą co mają robić jak grają z takim drewniakami jak my czy Kostaryka, ale z Niemcami to już całowkicie sie gubią.
Tylko że chyba w meczu z Niemcami w drużynie Ekwadoru nie grało 4 czy 5 zawodników podstawowego składu, którzy grali z Polską i Kostaryką - a poza tym Ekwador był pewien awansu i na kwestię z kim będzie grał nie miał żadnego wpływu - więc spotkaniu z Niemcami może nie warto przypisywać aż takiego znaczenia.
Vianuch pisze:Tak więć myśle, ze Anglia da se rade na luziku.
Podobnie na luziku Anglia miała dać sobie radę z Paragwajem i Trynidadem, a wcale tak nie było.

Kwestia awansu chyba nie jest wcale tak oczywista jak mogłoby sie wydawać. Anglicy na razie niczym szczególnym nie zaimponowali (no, może jedynie Joe Cole) i chociaż występują w tym meczu w roli faworyta to wcale nie jest powiedziane, że Ekwador spełni rolę worka do bicia. Myślę, że Ekwador stać na sprawienie niespodzianki w tym meczu - i mam wielką nadzieję, że tak się stanie. Ponieważ kibicuję każdej drużynie grającej z Anglią. :twisted:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 cze 2006, 11:55

iceald pisze:Vianuch napisał:
Wiedzą co mają robić jak grają z takim drewniakami jak my czy Kostaryka, ale z Niemcami to już całowkicie sie gubią.
Tylko że chyba w meczu z Niemcami w drużynie Ekwadoru nie grało 4 czy 5 zawodników podstawowego składu, którzy grali z Polską i Kostaryką - a poza tym Ekwador był pewien awansu i na kwestię z kim będzie grał nie miał żadnego wpływu - więc spotkaniu z Niemcami może nie warto przypisywać aż takiego znaczenia.

Czas pokaże ;)

iceald pisze:Vianuch napisał:
Tak więć myśle, ze Anglia da se rade na luziku.
Podobnie na luziku Anglia miała dać sobie radę z Paragwajem i Trynidadem, a wcale tak nie było.

Anglia nie zagrała pięknych meczów, ale jej przeciwnicy nie pokazali nic wielkiego, grali ospale, czekając na ostatni gwizdek, jedynie TiT miał chwile przebłysku, ale na Anglików trzeba mieć 90 minutowy przebłysk. Ekwador nie prezentuje, zbyt pięknego futbolu, skupia się na defensywie, a jeden-pierwszy kontratak kończy się golem. Wątpie, żeby Anglicy sie na to nabrali.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2006, 13:14

Niggaz pisze:Ja tam również nie spodziewałbym się spacerku Anglików.
A wg mnie bdzie to spacerek. Ekwador wygral w grupie z Polska, ktora przekombinowala z ustawieniem, jakby zagrali 4-4-2 ja z Kostaryka to remis by raczem osiagneli oraz ze slaba Kostaryka ktora w 3 meczach stracila az 9 bramek...Z Niemcami bylo widac juz jaka jest klasa pomiedzy obiema druzynami. I Ekwador w tym meczu na pewno nie zagral na oszczedzanie sie. A Niemcy sa przeciez zblizeni umiejetnosciami z Anglia.... Aglicy moze w grupie nie zachwycali ale 1 miejsce zdobyli wygrywajac 2 mecze i omal nie pokonujac Szwedow... Warto zauwazyc ze i Polska i Kostaryka nie preferuja szybkiego futbolu, natomiast Niemcy ktorzy sa zawsze nastwieni ofensywnie pokonali Ekwador...I Anglia raczej tez to powinna zrobic.Taka jest moja wizja tego meczu...
iceald pisze:Tylko że chyba w meczu z Niemcami w drużynie Ekwadoru nie grało 4 czy 5 zawodników podstawowego składu,
Czasami gracze rezerwowi graja lepiej niz ci z pierwszego skladu. ;)

Awatar użytkownika
realmania
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realmania » 22 cze 2006, 20:03

Według mnie jednak Anglia powinnła pewnie wygrać ten mecz, coś czuję, że wysoko 3-0. Chociaż Ekwador łatwo się nie będzie chciał położyć drużynie Albionu. :wink: [/code][/quote]

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 23 cze 2006, 7:05

Ja w typerze MŚ dałem na Ekwador 2-1 :P Wg mnie Ekwador ma bardzo dobrze poukładany zespół. Trener Luis Suarez wspaniale dobrał rutyne z młodzieżą. Tacy piłkarze jak De La Cruz , Delgado , Kaviedes, Hurtado świetnie wkomponowali się z Luisem Valencią, Carlosem Tenorio , Jorge Guagua i resztą. Ekwador świetnie gra taktycznie (co pokazał mecz z Polakami :? ). Potrafi wspaniale wyjść z kontry i w takim systemie będzie mecz w Stuttgarcie z Anglikami. Podejrzewam że mecz będzie średni dla kibiców. Ekwador będzie się cały czas bronił i zrobi 2 kontry i zdobędzie z nich 2 bramki ;) Chciałbym żeby tak było bo Anglia w tych MŚ gra bardzo brzydko a taka gra mi się nie podoba :?

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 cze 2006, 13:00

Nie mam juz zabardzo czego komentowac po powiedzieliscie juz wszystko co ja chcialem napisac. :P Dodam do tego ze Ekwador naprawde jest w stanie zrobic jakas niespodzianke, ale jest to bardzo nieprawdopodobne. :) Anglia powinna wygrac bez wiekszych problemów. W gupie zagrala nie tak jak wszyscy oczekiwali, ale od 1/8 zaczna wielki podbój tego mundialu. :)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”