Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 34

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 20:34

RzuR nadal jest zupełnie nie winny a jedynie okradziony i oszukani. To że jeden z działaczy odpowiedzialnych za kontakt z arbitrami [oficjalnie :p] został oskarzony też źle świadczy o klubie - niestety - ale powoli... bo z Galliani poczekamy - jak szkoda że nie podali tego co maja na nich :? ale to było pewne. Kto jak kto ale żadne Juventino nie bedzie mi tu mówił co jest dobre a co złe. Kumasz Jasiu ? poszukaj postów wcześniej gdy Lucek był Bogiem :P Mimo że kibic Calcio traktowali to jak "śmieciem" - teraz wychodzi co boli ? Cała liga od dawna przeżywa kryzys - od poziomy widowiska po poziom sędziowania :? I tego pierwszego niestety nie zmieni wyrok w tej sprawie. Ale drugie mam nadzieje że zmieni.

Kończe - bo chyba nie ma sensu. I tak to nic nie zmieni. Podobnie jak Sci licze że winny skazą nawet mogą zabić tych który za tym stoi :P Szkoda ligi. Ale coż ?

Przypomniało mi sie coś :wink: - napiscie jak macie zapisane daty które wyznaczyła UEFA by wyjeśnić afere ...
Kalac w bramkce :lol: ale małe miał szanse .... może Simić go pokona :P Forza Ricky :]
P.S. Popatrz na giełde papierów wartościowych :roll: dzis i jutro...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 cze 2006, 21:04

Sylvio znów domaga się 2 mistrzostw i twierdzi że Milan został okradziony. Nie wiem czy to taka mała zasłona czy naprawde mówi prawde :]

Rzur piszesz że Milan 3 tygodnie temu był czysty 2 tygodnie temu zaczeło śmierdzieć a teraz jesteśmy w to wmieszani tak samo jak Juve. Mnie to śmieszy bo nie można porównać tych 2 przypadków bo są one zupełnie inne i degradacja obu klubów do 2 ligi była by dla mnie cholernie nieuczciwa i zadałbym sobie pytanie gdzie jest sprawiedliwość. Zauważ że Milan jest ciągle podejrzewany o to samo. Nie ma nic nowego, cały czas wszystko kręci się koło Meaniego bo na Łysego narazie nic nie mają. Za to ich zdegradować nie mogą ale powinni ponieść kare, jeżeli znajdą coś więcej wtedy można myśleć. Sprawa zbliża się ku końcowi dlatego też temperatura się podnosi ale na obecną chwile o degradacje się nie martwie.

Ide na Brazylie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 cze 2006, 21:52

Cztery kluby piłkarskiej Serie A Juventus Turyn, AC Milan, Lazio Rzym i Fiorentina staną przed trybunałem sportowym w związku ze skandalem korupcyjnym we włoskim futbolu. Grozi im relegacja z ekstraklasy.
W czwartek Włoski Związek Piłki Nożnej poinformował, że prokurator Stefano Palazzi postawił zarzuty czterem klubom oraz 26 osobom, ale nie piłkarzom. Nazwisk nie ujawniono.

Wiadomość o postawieniu zarzutów podano dopiero po zamknięciu sesji giełdowej, aby nie wpływać na ceny akcji klubów. Kilkadziesiąt minut wcześniej zakończył się mecz mistrzostw świata, w którym Włochy pokonały Czechy i przypieczętowały awans do 1/8 finału. Wielu reprezentantów jest zawodnikami oskarżonych klubów.
Proces ma się rozpocząć w środę, a wyrok w pierwszej instancji spodziewany jest między 7 a 9 lipca. W przypadku ewentualnej apelacji ostateczne rozstrzygnięcie spodziewane jest przed 20 lipca.

Juventus w ostatnich dwóch sezonach zdobywał mistrzostwo kraju. Jeśli zarzuty się potwierdzą, klub z Turynu oprócz spadku z Serie A może także zostać pozbawiony tytułów.

Określana mianem największego skandalu we włoskiej piłce w ostatnich 25 latach sprawa rozpoczęła się w sierpniu 2004 roku, gdy prokuratura w Turynie nakazała założyć podsłuch na cztery telefony komórkowe dyrektora generalnego Juventusu Luciano Moggiego w ramach dochodzenia w sprawie dopingu.

Prowadzący śledztwo ustalili tymczasem, niejako przy okazji, że Moggi prowadził nielegalne pertraktacje z Pierem Luigim Pairetto, który wyznaczał sędziów na spotkania piłkarskie we Włoszech i jako członek komisji sędziowskiej UEFA - także w rozgrywkach Champions League. To u niego Moggi załatwiał wyznaczenie "życzliwych" sędziów w rozgrywkach. Jak się okazało pięciu arbitrów "pomagało" Juventusowi oraz innym klubom, za którymi wstawiał się Moggi.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 cze 2006, 22:03

mam pytanie do wszystkich obrońców Milanu - skąd znacie WSZYSTKIE :shock: dowody zebrane w sprawie???? albo inaczej: dlaczego wyrażacie tak kategoryczne osądy znając tylko wycinek materiału dowodowego przedstawionego w prasie???? Sądzicie, że prokurator wniósł oskarżnienie mając jako dowód rozmówkę o przeszczepianiu włosów???

Moim zdaniem za ustawienie chociazby jednego meczu powinna być degradacja. Jak rok temu Genoa...

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 cze 2006, 22:11

A kto zna dowody?Mowi sie ze jednym z dowodow albo poszlak ma byc obecnosc Colliny w restauracji ktorej wlacicielem jest Meani w godzinach w ktorych nie jest ona otwarta albo ta dosc smieszna propozycja w sprawie pomocy przy przeszczepie wlosow.
Caly material dowodowy zna tylko prokuratura ale jesli oskarza Milan tylko z artykulu pierwszego to znaczy ze nie maja dowodow na kupowanie spotkan przez ten klub.
Niestety z tego co teraz mozna wyczytac na portalach pierwsze doniesienia byly malo szczegolowe.Klubu sa oskarzone z artykulu 1 i/lub z artykulu 6 wiec tak naprawde nie wiadomo jeszcze kto dokladnie za co bedzie odpowiadal.Wyjasni sie to na dniach.
Osobiscie mam nadzieje ze sprawdza sie pierwsze doniesienia i Milan bedzie musial sie bronic tylko wobec oskarzen z artykulu 1.

Podobno Galliani zrezygnuje albo zostanie zmuszony do rezygnacji z funkcji prezydenta Lega Calcio.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Jamael
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jamael » 22 cze 2006, 22:32

Przepraszam że śmiem pytać, ale kiedy zapadnie wyrok na Juventus, który będzie miodem dla mych uszu? Mam nadzieję, że o Milan też zahaczą.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 22 cze 2006, 23:55

Trace wiare w ludzkosc.

'Kibice' Juventusu ciesza sie ze nie beda sami - kara dosiegnie rowniez ich rywala Milan. Ojej wspaniale, super, bedzie mniej wspanialych akcji w kochanej Serie A, bedzie mniej tego co w futbolu najpiekniejsze, rywalizacji. No i co ze w sumie gowno wiemy o tej aferze, pismaki wywachali smrod i pisza o byle gownie.

'Kibice' Mialnu ciesza sie, hdy czytaka co to sie nie stanie Juventusowi, oh jak to wspaniale, wreszcie dostali w dupe, niewazne, ze Miliony kibicow popadnie w rozpacz, przez 3 kutafonow, ktorzy mieli w nosie interesy klubu, a chcieli jak najwiecej dla siebie. Triady, tfu, nie ma, naszczescie, Juventus musi poniesc konsekwencje, wiadomo. Macie sie z czego cieszyc, naprawde.

Wszystkim co tu sie wypowiadali nie chodzi o sprawiedliwe wyroki, chodzi wam wyroki najostrzejsze z mozliwych, najbardziej godzace w serca fanow klubow ktorych nienawidzice (czemu? bo sie ich boicie).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 0:01

Deltinho masz racje - tylko co innego jak złapali działaczy Genui na gorącym uczynku... a co innego jak człowiek który ma w Milanie kontaktować się z sędziami - kontaktuje sie a to że mają jakieś dowody to go udupią. Jeśli za rozmowe [nawet o siedziach] w jego restauracji mieli by zdegradować Milan to jak napisałem tych w Juve trzeba by pozabijać bo tu juz nie tylko chodzi o sędziów i ich decyzje ale inne sprawy bo ja widzie że zapominacie jak to było i jest. Jamael niestety na wyrok tyle poczekasz ile Real na mistrza:? szkoda nie ? ach ta Duma Kataloni :twisted:

Galliani odszedł że stołka ale co ciekawe dał do zrozumienia że komus na tym bardzie zależało. To już nie chodzi o to czy jest winny czy nie ale samo oskazenie spowodowało że musiał odejśc i co ciekawe teraz może mówic wszystko. A w sumie jutro coś napisze. :P dzis i tak już nic nowego nie napisza :) Jutro prasa bedzie dużo pisała :P

Hunter gdzie to było o bankructwia Juve w razie degradacji ? [napisz gdzie to było] Nie ma dobrego Wujeka :twisted:
Wszystkim co tu sie wypowiadali nie chodzi o sprawiedliwe wyroki, chodzi wam wyroki najostrzejsze z mozliwych, najbardziej godzace w serca fanow klubow ktorych nienawidzice (czemu? bo sie ich boicie).

Może inaczej - kara musi być - szkoda że dobiero teraz ... Bo od lat Calcio jest coraz "słabsze" jak napisałem od poziomu widowiska po poziom " sedziowania" Lata mi Juventus bo od X czasu jest dla mnie ... - a jeśli Milan bedzie winny to zapłaci za to kare. Bo afera to jedno a szacunek fanów to drugie. Dla tego życze dobrze Violi i Lazio.

Bo nie rozumiem czego ma się bać fan Violi czy Milanu ? Fanów Juve ? a gdzie oni ? :>

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2006, 0:18

Tylko Lakier tutaj nie chodzi o wyroki godzące w fanów. Tutaj chodzi o postępowanie ktore godzi w ucziwą, sportową rywalizacje. Nie może być przyzwolenia na ustawianie mecz, dobieranie sędziów itp. Surowe wyroki może wreszcie oczyszczą Calcio z takich właśnie kutafonów. Ja też powoli trace wiarę w ludzkość jeżeli czytam, że triada działała tylko dla własnych korzyści. Po części na pewno działała dla własnych korzyści, ale Ci ludzie działali także w interesie klubu. Działali, bo mieli przyzwolenie na takie działanie. I dobrze wiesz że to nie trwało od 2 sezonów.

Nienawiść do kibiców? Miłość do klubu, który od kilku lat jest dymany z prawa i z lewa. Który jest wyśmiewany, tylko dlatego że nie szuka wsparcia w sędziach. Szacunek dla piłkarzy którzy zapierdalają na treningach mimo, że nie mają szans poczuć smaku prawdziwego zwycięstwa, bo wszystko jest ząłtwiane przy zielonym stoliku. Wracając do nienawiści nie można jej odczuwac w stosunku do ksywy, numeru IP. Nie można odczuwać jej w stosunku do kogoś, kogo się nie zna.

Jeśli zespoły te zostaną zdegradowane, poniosa karę. W pewien sposob dokonaja samo uzdrowienia. Tak naprawdę Serie A będzie smutne bez Juve, Lazio czy Violi.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 cze 2006, 0:27

Galliani podal sie do dymisji.Zaznaczyl ze nie oznacza to przyznania sie do czegokolwiek ale we mnie niesmak pozostal.Dlugo trwal na stanowisku nie ustepujac nawet po wybuchu afery ale w koncu oddal pole wobec oskarzen godzacych w jego osobe.
Z kolei Berlusconi bardzo zdecydowanie stwierdzil ze Milan nie zostanie ukarany.Moze udostepni nam swoich swietnych adwokatow? :>

Z tego co czytam wynika ze Milan tak jak przypuszczaja gazety zostanie oskarzony tylko z artykulu 1 czyli zlamanie zasad lojalnosci i poprawnosci (kontaktowanie sie z sedziami w jakimkolwiek celu jest nieetyczne).Dobrze ze ominie nas oskarzenie z artykulu 6 czyli oszustwa sportowego.

Odnosnie postu Lakiera.Co wam bede sciemnial.Chce degradacji Starej Damy.Nie lubie tego klubu.Na moich oczach bedzie tworzyc sie wtedy historia.Wydarzenie bez precedensu.I te moje checi nie wynikaja z jakis kompleksow czy obaw.Gdy Stara Dama zdobywala dwa czy trzy ostatnie mistrzostwa to bylem autentycznie zdziwiony.Mialem tez poczucie niesprawiedliwosci obserwujac co sedziowie wyrabiaja.A niechec do klubu z Turyny narastala wlasnie poprzez ta niesprawiedliwosc.Bo kiedys lubilem Stara Dame szczerze jej kibicowalem w finale LM z BvB i bylem smutny po ich porazce.Doping sedziowie i wszystko sie zmienilo.
Respekt tak.Kompleksy nigdy.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 23 cze 2006, 0:29

*_Zaza_* pisze:Bo nie rozumiem czego ma się bać fan Violi czy Milanu ? Fanów Juve ? a gdzie oni ? Łypiący

No i po co napinasz?

napisalem ze fani tych klubow maja sie czegos bac?

Chodzi o sam rodzaj wypowiedzi. Przeciez taka afera to nic innego jak wstyd, a wy sie zachowujecie tak jakby Fani Juve sami sobie zgotowali ten los. Tu nie ma sie z czego nabijac.
*_Zaza_* pisze:Hunter gdzie to było o bankructwia Juve w razie degradacji ? [napisz gdzie to było] Nie ma dobrego Wujeka Twisted Evil

taka wypowiedz. gosc cieszy sie z domniemanego bankructwa Juve. Dla mnie to jest nie do pojecia.

Babel pisze:Nienawiść do kibiców? Miłość do klubu, który od kilku lat jest dymany z prawa i z lewa. Który jest wyśmiewany, tylko dlatego że nie szuka wsparcia w sędziach. Szacunek dla piłkarzy którzy zapierdalają na treningach mimo, że nie mają szans poczuć smaku prawdziwego zwycięstwa, bo wszystko jest ząłtwiane przy zielonym stoliku. Wracając do nienawiści nie można jej odczuwac w stosunku do ksywy, numeru IP. Nie można odczuwać jej w stosunku do kogoś, kogo się nie zna.

ale tak jest!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 0:31

Babel 3 mieciące temat Luciano M. był dla fanów Juve Bogiem - człowiek który załatwi każdy transfer - gdy sie okazało że kręcił i zrobił w Dell Alpi masarnie handlującą "miesem" wraz z synkiem to juz Lucek beee :P szkoda że 60% tych fanów to dzieci które dziś są za Juve jutro za kims innym. Ale nie ma to jak hasła "na zawsze" czy "aż po grób" wiec o jakies nienawiści możemy mówić ? skoro nawet to forum pokazał że to są fani "wtedy nie gdy trzeba". Nie wszyscy to trzeba ustalić ale nienawiśc ? Ostatnio jeden z dziennikarzy powiedział że ewentualna degradacja to będzie test dla każdego z tych klubów. A może bardzie dla kibiców - Ciekawe słowa.

Kolejna sprawa - nienawiśc ? "Święta Wojna w Mediolanie" jest dwa razy w sezonie [najmniej] czy może mówić że tu panuje nienawiśc między fanami dwóch "wrogich" klubów ? gdzie wojny i docinki ? nie ma - bo na szacunek trzeba zasłużyć ...

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 cze 2006, 2:24

60% tych fanów to dzieci które dziś są za Juve jutro za kims innym.
instytut badania opinii publicznej Zaza&co. prezentuje wyniki swego najnowszego badania
60% dzieci
15%nieznajacy sie na pilce laicy
10% wielbiacy Del Piero leszcze
10%"handlarze miesem"
5%kibice-ale ci gorszego sortu....
chesz wiedziec cos nowego o Twoim Klubie i kibicach go wspierajacych?zadzwon juz dzis!Zaza czeka by podzielic sie swa wszechwiedza!!!
"Święta Wojna w Mediolanie" jest dwa razy w sezonie
zartujesz sobie?swieta wojna we Wloszech jest jedna...i faktycznie-bierze w niej udzial klub z Mediolanu i jego bynajmniej nie czerwono-czarna czesc...
gdzie wojny i docinki ? nie ma -
nie ma na tym forum,nie bede rzucal procentami,gdzie co ile-bo to twoja specjalnosc,ale wszyscy wiedza ze wsrod kibicow mediolanskich klubow kipi tu od kompleksow i niespelniocnych marzen.efekt?niewazne jaki kolor dochodzi do paskow czarnych-czerwony czy niebieski---->cel jest jeden:dac po dupie kibicom najlepszego klubu Wloch..

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 cze 2006, 2:29

Ta swieta wojna to chyba nieaktualna sie stanie Rzurek.

Chcialem z tego miejsca zaznaczyc ze ja sam sobie nie daje po dupie jak tutaj zasugerowal Rzur.Mam nadzieje ze inni kibice Milanu tez tego nie robia :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 2:31

No spoźniłeś się Jasiu - ale tyle masz :] Dobranoc :P hehe Swięta Wojna jest jedna - no mowa :] na Giuseppe Meazza w Świątyni Calcio :] Gdzie komplet to standart :twisted: i TV nie wstydzie sie pokazać meczu :lol:

Nie bój nic na szczeście Torino wraca :] bedą się bawić fani z Turynu :lol:

Forza Milan :]

P.S. Masz poczytaj sobie - i napisz mi czemu nikt tak nie mówi o Juventusie ? Coś jest chyba nie tak ? nie prawdasz - były premier - prawnicy a spoko

Kod: Zaznacz cały

"Prawnik Milanu Leandro Cantamessa zabrał głos w sprawie zarzutów postawionych Milanowi i Adriano Gallianiemu: "Pozycja Milanu jest nieskończenie bezpieczniejsza od pozycji innych klubów będących częścią raportu Borrelliego. Pan Galliani został oskarżony z powodu wielkiej dwuznaczności, która zostanie rozwiązana za pomocą dokumentów. Oskarżenie dotyczy pierwszego artykułu kodeksu sportowego i... tyle wystarczy. Nie mam wątpliwości, że ta dwuznaczność zostanie rozwiązana." "Milan? Mamy doczynienia z odpowiedzialnością pośrednią w stopniu naprawdę bardzo skromnym." www.acmilan.pl

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”