czas pokaże myslałem ze benda chieli odmłodzić skład po tym sezonie a jak widze lekkiego emeryta sprowadzaja może sie myle ale możliwe że przyjedzie na skasowac troche euro w PL .....cóz czas pokaże jak bedzie
Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 11 cze 2006, 20:13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 cze 2006, 20:28
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 cze 2006, 20:31
Aż mi się nie chce wierzyćBranko Radovanovic
"Został wyróżniony przez Dana Petrescu wśród ofensywnych zawodników, którzy byli na naszym celowniku"
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2006, 21:18
Ej no nie generalizujmy. Nie kazdy kibic Legii ocenia negatywnie transfery Wisly.... Cleber ok a co do serba to czas na jego ocene nadejdzie po paru kolejkach OEMartinho pisze:Jedno pytanie: jestes kibicem LegiiJak tak to raczej bedziesz kazdy transfer Wisly negatywnie komentowal i twoje wypowiedzi wiesz gdzie bede mial.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 16 cze 2006, 21:35
I na Majdana przyszedł czas... Raczej nie spodziewałem sie takiego rozwiązania, ale pewnie wyjdzie to na dobreEmilian Dolha za Radosława Majdana!
Reprezentant Rumunii, grający dotychczas z Rapidzie Bukareszt, podpisał z krakowskim klubem pięcioletni kontrakt. Wisła nie przedłużyła natomiast kontraktu z Radosławem Majdanem, który wygasa 30. czerwca.
- Gra w Wiśle to dla mnie duże wyzwanie. Miałem także inne oferty, ale to dzięki propozycji z Krakowa mogę poznać nową ligę, zdobywać nowe doświadczenie - tak sam zawodnik odpowiada pytany o powody związania się z Białą Gwiazdą.
Dolha będzie walczył o miejsce w bramce Wisły z Mariuszem Pawełkiem. W przyszłym sezonie w Wiśle nie ujrzymy bowiem Radosława Majdana. Działacze Wisły mieli dość przedłużających się negocjacji z Majdanem. Większość warunków została ustalona, jednak obie strony spierały się co do długości nowej umowy. Majdan już szuka nowego klubu za granicą.
Emilian Dolha urodził się 3 listopada 1977 roku w Turdzie. Mierzy 195 cm wzrostu i waży 89 kg.
Zadebiutował w pierwszej lidze rumuńskiej (Divizia A) 14 czerwca 1997 roku. Grał wtedy w barwach Glorii Bistriţa, a jego klub przegrał tego dnia z FC Argeş Piteşti 2-0.
Z Glorii Bistriţa Dolha trafił do Olimpii Satu-Mare, skąd po roku odszedł do Rapidu Bukareszt. Tam spędził 6 sezonów (od 2001 roku), a 2002 zdobył z tym klubem mistrzostwo Rumunii. Kiedy trenerem Rapidu był Dan Petrescu, to właśnie on był kapitanem drużyny z Bukaresztu.
W Divizia A Emilian Dolhan rozegrał 80 spotkań. Ma też na swoim koncie 9 meczów w Pucharze UEFA oraz jeden w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów.
Nowy bramkarz Wisły Kraków dwa razy grał w reprezentacji Rumunii - w 2000 roku (Algieria - Rumunia 3:2) oraz w 2002 (Gruzja- Rumunia)
mlody_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 cze 2006, 9:02
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 cze 2006, 23:30
Dan Petrescu pisze:W Marsylii grał ze mną w turnieju plażowym. Został wybrany najlepszym bramkarzem rozgrywek. Powiedziałem mu, że na plaży idzie mu dobrze, zobaczymy jak pójdzie mu na boisku.
Znam go bardzo dobrze, ma odpowiedni charakter. Ale nie dam mu miejsca w bramce za darmo. Będzie musiał wygrać rywalizacje z Pawełkiem. W Marsylii grał ze mną w turnieju plażowym. Został wybrany najlepszym bramkarzem rozgrywek. Powiedziałem mu, że na plaży idzie mu dobrze, zobaczymy jak pójdzie mu na boisku. A tak na poważnie to wiem, że to bardzo dobry bramkarz.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 10:27
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2006, 11:03
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 13:20
Zaza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 cze 2006, 17:31
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 cze 2006, 15:01
Jezeli by sie to potwierdzilo to bylby to ciekawy transfer. Juz dawno Wisla nie kupila takiego mlodego obcokrajowca... Tylko pytanie czy poradzi sobie w przebrnieciu do skladu meczowego chociazby... Oby Dan nie robil bezproduktywnego zaciagu rumunskich graczy do Wisly... Nawet nie wiem na jakiej pozycji graJak podala rumunska gazeta "Libera tatea" Hristu Chiacu podpisal kontrakt z Wisla. 19-letni zawodnik mial trafic do krakowskiego klubu na zasadzie wolnego transferu.
Ostatnio Chiacu gral w Dynamie Bukareszt. Wczesniej wystepowal w Nationalu Bukareszt, w którym rozegral 15 spotkan i strzelil dwie bramki. Chiacu, urodzony 06.09.1986 r., zadebiutowal w I lidze rumunskiej 07.08.2004 w meczu Politehnica Timisoara - National Bucureszt wygranym przez jego klub 4-1.
zrodlo wislakrakow.com
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 cze 2006, 19:30
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 cze 2006, 11:39
rumunska strona internetowa pisze:“Comandantul” detine drepturile federative ale lui Dan Alexa si Stefan Grigorie, urmand sa ii vanda pe acestia pentru 500.000 de dolari (Dan Alexa) si 700.000 de dolari (Stefan Grigorie).
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 cze 2006, 17:16
A wracajac do spraw bardziej przyjemnych, to powiem tylko ze Wisla gra dzisiaj sparing z reprezentacja miasta Fidenza. Dzisiaj Dan podobie jak z reprezentacja Salsomaggiore, bedzie mogl sprawdzic wielu kombinacji ustawien na tle slabego przeciwnika. Mecz bedzie dzisiaj krotszy niz ten pierwszy, bo 2x30 min. Mecz o 18Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN zezwoliła na udział 8 tys. kibiców posiadających imienne karnety w pierwszych czterech meczach Wisły Kraków w rozgrywkach Orange Ekstraklasy!
Oznacza to złagodzenie kary nałożonej 12 maja br. na nasz klub przez Komisje Ligi Ekstraklasy SA w związku z wydarzeniami, które miały miejsce po meczu 29 kolejki Orange Ekstraklasy z Arką Gdynia. Po spotkaniu pobitych zostało dwóch zawodników Arki.
Pierwotnie nakazano rozegranie czterech pierwszych meczów przy Reymonta przy pustych trybunach. Złagodzenie kary oznacza de-facto zamknięcie połowy mieszczącego 16 tys. widzów stadionu Wisły podczas czterech pierwszych meczów ligowych. Utrzymana w mocy została kara finansowa w wysokości 70 000 zł.
Wisłę Kraków podczas dzisiejszego posiedzenia komisji reprezentowali: prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz, wiceprezes Jerzy Jurczyński, wiceprzewodniczący rady nadzorczej Tomasz Turzański, członek rady nadzorczej Krystian Rogala.
Komisja PZPN uwzględniła deklarację Wisły dotyczącą poprawy stanu bezpieczeństwa na stadionie oraz obchody jubileuszu stulecia w czasie, których klub chciałby dać możliwość obejrzenia wszystkich spotkań piłkarskich przez kibiców.
Martinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio