MŚ 2006: 1/8: WŁOCHY - AUSTRALIA, 26.06.2006 r.

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

MŚ 2006: 1/8: WŁOCHY - AUSTRALIA, 26.06.2006 r.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 1:41

WŁOCHY --- AUSTRALIA

26.06 - Poniedziałek - Fritz Walter Stadion w Kaiserslautern

Nudy troche wiec coś napisze :P Tym bardzie że już wiadomo co i jak ....

Włosi wyszli z grupy na pierwszym miejscu - w grupie pokonali Ghane [2:0] - zanotowali remis z USA [1:1] i pokonali chyba faworyta przed mundialem do wyjście z grupy - piłkarzy Czeskiej Republiki :wink: [2:0]

Azzurri na mundialu stracili jednego gola strzelonego przez ... Zaccardo - obrońce Palermo :wink: Jeśli chodzi o atak to 5 razy ukąsili rywala - strzelcy:
1 - Andrea Pirlo
1 - Vincezno Iaquinta
1 - Alberto Gilardino
1 - Marco Materazzi
1 - Fillipo Inzaghi
[Forza Mediolan :P]

Australia pod wadzą Guus Hiddinka chyba podobnie jak Ghana - z Włoskiej grupy - sprawili niespodzianke. Ulegli w grupie tylko Canarinhos - Guus cudotwórca :wink: Australijczy po pokonaniu Japoni [3:1] - polegli Canarinhos [0:2] i zanotowali "zwycięski remis" dający awans z Chorwacją [2:2]

Australia straciła na mundialu 3 bramki. Strzelił też 5 - strzelcy bramek:
2 - Tim Cahill
1 - John Aloisi
1 - Harry Kewell
1 - Craig Moore

Australia obok Holandi i Angoli to najcześciej faulujący zespołu MŚ - Włosi obok Hiszpanów i Polaków grają [li] najczyściej - Włosi i Hiszpanie najwiecej razy w tym mundialu wykonywali rzuty rożne. Piłkarze Lippiego byli też najwiecej razy "łapani" na spalonego.

W meczu 1/8 nie zagra piłkarz Blackburn Rovers Brett Emerton [podstawowy gracz] narazie nie wiadomo co z Alessandro Nesta który nabawił sie kontuzji w meczu z Czechami. Podobnie jak podstawowy bramkarz Australijczyków Mark Schwarzer... Nie zagra także w 1/8 Daniele De Rossi ze względu na kartki.

Przed mundialem może by śmiało wymienić mocne strony jednej i drugiej drużyny. Oczywiście wiecej plusów ma drużynego Marcello Lippiego. Bo i piłkarzy innego kalibru. Forma nie u wszystkich jest optymalna. Ale z czasem przyjdzie - chyba największa gwiazda Australi jest trener :wink: Jednak ja sądze że przy systemie 3-3-3-1 najwiecej zależy od dyspozycji Marka Viduki - on musi zastawić i poczekać na kolegów. Jest jednym z tych napastników na mundialu który chyba najwiecej pracuje na linie pomocy. W czasie obrony jest sam w czasie ataku też pracuje by skrzydłowi mogli grać swoje.

Włosi grając 4-3-1-2 mają "mózg" poczyniań ofensywnych i defensywnych w osobie Andrei Pirlo - i od tego gracza najwiecej zależy w kadrze Azzurrich - łącznik rozgrywacjący każda akcje Włochów. Przy [mimo wszystko] słabszej dyspozycji Francesco Tottiego - to od Pirlo zaczyna się wszytko co dobre. A sam Andrea należy to piłkarzy którzy w tym mundialu najwiecej razy "rozdzialają gre"

Jak wiadomo że Włoszech teraz mówi się dużo o piłke ale nie tylko o mundialu :roll:piłkarze już pokazali że mimo tego co się dzieje w kraju nie ulegli presji i nie pekli. Teraz i tak oczekiwanie są wieksze...

Dla Australijczyków awans z grupy to już wielki wyczyn. Wszystko co dalej co cuda :wink: Nie mozna ich skreslać w meczu z Włochami ale była by to niespodzianka jak by awansowali dalej... A wygra lepszy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 cze 2006, 8:37

Italia gra ładnie, Italia gra skutecznie :) dlatego faworyt jest niebieski i porażka na tym etapie to będzie klęska dla Azzurrich. Powolutku do formy wraca Totti, rezerwowi napastnicy strzelają, ale gorzej z Tonim, choć i on z Ghana miał kilka dobrych sytuacji. Defensywa w fazie grupowej bez zarzutu (no może jedynie Zaccardo :p ) pomoc i atak także nie gorsze.
Chyba jednak nikt nie wie jak zagra Italia ? Buffon-Zambrotta(Zaccardo, a Zambro na lewą),Cannavaro,Nesta (w razie kontuzji Matrix),Grosso(Zambro)-Perotta,Pirlo,De Rossi(Camor),Totti-Toni(Iaquinta),Gilardino tak więc na dzień dzisiejszy jest troche znaków zapytania. Jednak Lippi wybierze chyba te kadre z meczu z Ghaną, z tym, że za Zaccardo zagra Zambrotta.

*_Zaza_* pisze:Dla Australijczyków awans z grupy to już wielki wyczyn. Wszystko co dalej co cuda

Dokładnie. Hiddink jednak napewno awansu Włochom nie odda i kto wie, już raz wyeliminował Italie z Koreii :twisted: Oby teraz się nie udało.
*_Zaza_* pisze: Jednak ja sądze że przy systemie 3-3-3-1 najwiecej zależy od dyspozycji Marka Viduki - on musi zastawić i poczekać na kolegów

Do tego należy dodać także Kewella, który biega, strzela i troi się na boisku. Zauwarzyłem, że tajną bronią na podmęczonych rywali jest piłkarz Parmy Bresciano. Zagrał w pierwszym meczu od początku i szło mu nieźle jednak później na Brazylie już "tylko wszedł" i zagrał naprawde bardzo dobrze no i wczoraj także zastąpił Sterjovskiego i Australia wyrównała.

EDIT

wiadomo już, że nie zagra Sandro Nesta
Ostatnio zmieniony 23 cze 2006, 12:40 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 23 cze 2006, 10:15

tak, dla Australii to już wielki sukces awansować do 1/8 finału , ale Hiddink napewno bedzie chciał powtorzyc sukces sprzed 4 lat ( choc bedzie to bardzo trudne ) i zostac bozyszczem narodowym Australii

Włosi to zdecydowani faworyci , zreszta są chyba najpewniejsza druzyna do awansu do połfinału ( wiemy wszyscy jaką mają drabinke...... :shock: ) ale... no własnie ale Australijczycy graja bardzo twardo , nawet jak przegrywaja to walczą i graja do ostatniej minuty - tak było z Japonią i Chorwacją , nie odpuszca nigdy

zgadzam sie ze duzo bedzie zalezec od Viduki - to on musi przetrzymywac pilke z przodu i poczekac na kolegow jesli nie nadazaja, to on powinien sztrelac bramki , szczegolnie z pojedynkow powietrznych, ale są jeszcze Aloisi , Cahill, Kewell ...

Włosi w każdej formacji mają gwiazdę więc nie bede pisał o ich walorach bo maja je wszedzie, tylko wtedy jesli beda miec zly dzien, natomiast Australijczycy powalcza jak nigdy i wzniesa sie na wyzyny swoich umiejetnosci - wtedy SoccerUs beda mogli sie cieszyc z wygranej

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 cze 2006, 23:14

Australia prawie odpadla w eliminacjach do Mundialu w dramatycznym meczu w Sydney z Urugwajem i napewno w tamtym momecie nikt nie myslal o tym ze awansuja do 1/8. Najwazniejsze bylo dla nich poprostu wystep na Mistrzostwach po raz pierwszy od bardzo dawna.
Teraz czekaja na nich Wlochy, bardzo trudny i niewygodny przeciwnik. Mysle ze Italia jest wielkim faworytem w tym meczu, ale licze na kangury i oby dali nam jakąś niespodzianke. :P

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 cze 2006, 23:15

Sila Australii jest trener ale na Wlochy pewnie to nie starczy , myśle że Wlosi zagraja poswojemu na wynik oszczedzajac sily :>

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 cze 2006, 8:56

Sero pisze:Dokładnie. Hiddink jednak napewno awansu Włochom nie odda i kto wie, już raz wyeliminował Italie z Koreii Oby teraz się nie udało.
Nie uda mu sie...wierze w to :P wtedy mial cala publike za soba gral u siebie..i mial za plecami sedziow...nie zapomne tych wszystkich decyzji...dzis ma tylko Australie...wyszli szczesliwie dosc...i dla Italii, nie powini byc zadna sila:)chce zobaczyc polfinal Brazylia Wlochy...jeseli tej pierwszej sie uda...bo Ghana to nie byle kto juz :roll: Final?!ooooArgentyna Itala...hmmm 8) czemu nie?!

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 24 cze 2006, 9:19

Do Dzieciol31: Skąd ty wytrzasnąłeś finał Argentyna-Włochy albo półfinał Brazylia-Włochy. Jeżeli chodzi o finał: w najlepszym przypadku te 2 zespoły spotkają się w półfinale. Druga para to najprawdopodobniej : Anglia-Brazylia bądź Holandia czy Portugalia-Brazylia. Nie sądze żeby Brazylia odpadła wcześniej ze słabszymi rywalami. Pozdro

W tym meczu całym sercem trzymam kciuki za Australię. Nie podoba mi się gra Włochów.Jak przegrywają lub utrzymuje się dla nich niekorzystny wynik faulują ( pod koniec meczu ) i dostają dużo czerwonych kartek a najczęściej tacy jak m.in Camoranesi. Mam nadzieję że Hiddink przypomniał już sobie receptę na Włochy z Korei. Choć teraz nie gra taki skład jaki grał kiedyś sądzę , że styl gry Italii się nie zmienił. Australia razem z świetnym Kewellem , Cahillem i Viduką będą trudnym przeciwnikiem
Tylko obrona Australijczyków trochę szwankuje co może być przyczyną wielu nieszczęść w tym niestety gola

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 cze 2006, 9:53

MarciNowaSol, jakim cudem?! patrze na drabinke i nadal nie wiem o co Ci chodzi... :lol: caly czas jestem przy Swoim Finale Italia Argentyna... :lol:

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 24 cze 2006, 10:04

Zapraszam na sport.interia.pl/Mistrzostwa Świata/Wyniki

Zapoznaj się dobrze i dopiero się mów :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 10:07

MarciNowaSol pisze:Nie podoba mi się gra Włochów.Jak przegrywają lub utrzymuje się dla nich niekorzystny wynik faulują ( pod koniec meczu ) i dostają dużo czerwonych kartek a najczęściej tacy jak m.in Camoranesi

:shock: jak narazie tylko De Rossi [za czerwień] pauzował w tym mundialu - także nie wiem o co Ci chodzi ? nie wiem czy wiesz ale Australia to jeden z 3 najbardzie faulujacych drużyn na MŚ a Włosi obok Hiszpanów graja najczyściej :!: A róznica w faulach to przepaść :!: Także hola hola :!: jak mówi poseł Cymański

Jest możliwy finał Azzurri - Argentyna* ale za wcześnie na to - drabinka pozwala na taki mecz :) Swoja drogą to było by ciekawe ile Argentyńczyków gra [grało] w serie A :] A dla Mauro Camoranessiego to był by dopiero wyjądkowy mecz :wink:

Jednak teraz czas na 1/8 w w tej fazie prawdopodobnie nie wystapi Alessandro Nesta :? Materazzi jest w gazie - ta bramka dała mu sił i mam nadzieje że on i Canna wyłaczą atak Australijczyków. Materazzi vs. Viduka nie da mu pograć tyłem do bramki :]

Lippi prawdopodobnie znów postawi na trio Gila - Totti - Toni - i mimo nie małej krytyki odnoście Francesco czy Luci Toniego ufa tym gracza. Bardzie ciekawe słowa powiedział Cesare Pranndelli dla La Gazzetta - "[...] dla Toniego mundial to egzamin dojrzałość ... "

Aaaaaa ma racje chyba* :!: Odnoście ewetualnego finału :!: Włosi graja teraz z Australia a potem prawdopodobnie z kims z pary Argentyna Szwecja :wink: zamieszałem się :P ale Canarinhos teraz ominą ...
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 10:10 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 24 cze 2006, 10:09

Argentyna w finale musi być, Italia nie koniecznie ;) Ja bym wolał Brazylie albo Hiszpanie czy Anglię. Bo widzę że Argentyna nie może spotkać się z Brazylią, Hiszpanią i Anglią wszcześniej niż w finale. Jeśli chodzi o Brazylie i Hiszpanie to przejdzie tylko jedna z nich bo zmierzą się oni w 1/4, i myślę że to Brazylia przejdzie dalej, choć wolałbym Hiszpanów.

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 24 cze 2006, 10:15

Mi nie chodzi o to kto dostał na tych Mistrzostwach czerwone. Widzę , że nie czytasz zrozumiale tego co napisałem...

a..i co do finału Włochy-Argentyna..czytajcie uważnie terminarz...pewnie myślicie że E1-F2 gra z E2-F1 tak? jesteście w błędzie . Włochy jak już mają się spotkać z Argentyną to w półfinale!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 10:24

MarciNowaSol czytałem ze zrozumieniem - i dla tego przedstawiłem Ci statystyki fauli. Bo to że ktoś fauluje w 89 minucie a nie 2 to nic. Bo gol z 1 minuty liczy się tak samo jak z 91 :wink: Ale Ty uważasz że Włoski max faulują tylko dziwne że to sie na statystyki nie przekłada bo piłkarze Gussa mają dwa razy wiecej przewinień ...

Już napisałem że masz racje :!: odnoście drabinki

P.S Nwa Sół ? to gdzies w Lubuskie ? :wink:

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 24 cze 2006, 10:25

MarciNowaSol, masz rację nie może być finału Włosi - Argentyna, taki możebyć półfinał, ale może byc finał Italia- Brazylia (Argentyńczycy po bardzo ciężkich bojach z Niemcami w ćwierćfinale, Włosi w ćwierćfinale będą miały Szwajcarię lub Ukrainę).
Ale też nie masz racji. Zaza napisał że Włosi i Hiszpanie są najrzadziej faulującymi drużynami.
ak przegrywają lub utrzymuje się dla nich niekorzystny wynik faulują
- to nie prawda. Włosi są na 2 miejscu pod względem najmniejszej liczby fauli. Operujesz stereotypami.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 cze 2006, 10:31

Zaza a ja ma przed oczami drabinke...moge ja nawet zeskanowac..gdzie wynika ze Wlosi zagraja po Australii z kims z pary Szwajcaria Ukraina :? ...wiec dlatego trzymalem sie swojej wersji....

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”