MŚ 2006: 1/8 finału: BRAZYLIA - GHANA , 27.06.2006 r. - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 24 cze 2006, 10:18

r0nald0 pisze:Trener Ghany jest wyjątkowo pewny siebie, gdyż mówi że jego drużyna dojdzie do półfinału.

To są dla niego tylko marzenia. Sukces osiągnęli - wyszli z grupy na drugim miejscu.
r0nald0 pisze:Jednak Brazylia to Brazylia i nawet z bardzo dobrze grającą Ghaną może łatwo sobie poradzić.

Zgadzam się, na razie nie prezentował się zbyt dobrze Ronaldinho, i to odpowiedni czas by się zaczął na tym mundialu jakoś prezentować.
r0nald0 pisze:Myśle że i tak Ghana dużo zrobiła wychodząc z grupy i przegrana z Brazylią po cięzkiej walce na pewno nie będzie dla nich wstydem.

Ja liczę na to że nie przegrają zbyt dużą stratą bramek. Brazylia będzie naciskać na Ghańczyków, będą grać bardzo ofensywnie, zresztą jak zwykle ;).

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 cze 2006, 11:43

Tyleże Essien nie zagra za kartki
ja mimo wszystko stawiem na Brazylie która powinna wygarć 1,2 do zera
Ghana na pewno da z siebie wszystko bo w końcu dla nich mecz z Brazylią to sznasa na wypromowanie się

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 cze 2006, 12:01

hehe:) jedno z lepszych spotkan 1/8 finalu, jak dla mnie:0 obie druzyny pokazaly co potrafia..o ile Ghana jest zaskoczeniem...to Brazylia byla typowana na taka gre...moze byc ciekawie....stawian na Ghane..niech pokaza swiatu ze Brazylia jest przereklamowana :wink:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 24 cze 2006, 12:54

śmieszne jest gadanie, że Brazylia jest przereklamowana. już nie mówię o tym, że pięciokrotnie zdobywała tytuł Mistrza Świata, przy czym ostatni 4 lata temu- bo to niby nie gwarantuje dobrej gry, ale o czymś jednak świadczy. o tym jak dla Brazylii ważny jest futbol, co znaczy, że napewno talenty w tym kraju się nie marnują, mają gdzie się rozwijać. piłka nożna ma tam inny status niż np. u nas, a nie wiem jaka rewolucja musiałaby się stać, aby akurat na to kasy zabrakło. prawdopodobnie też jest to inny poziom niż w Ghanie (nie wiem, bo nic o tym nie słyszałam :P).
co więcej. nazwiska nie grają, ale nie odmawiajmy większości z nich w reprezentacji Brazylii talentu. bo Ronaldinho chyba nie dla zasady został dwa razy z rzędu najlepszym piłkarzem świata FIFA i w ogóle chyba wszyscy nie raz zachwycaliśmy się jego grą. Ronaldo nie zdobył tylu bramek na MŚ dlatego, że kiedy tylko wszyscy go zobaczyli stanęli na boisku i pozwolili mu skierować piłkę do siatki. może teraz nie jest w najwyższej dyspozycji, ale jednak to wciąż dobry napastnik. można gadać o jego nadwadze czy innnych mankamentach, ale w pewnym momencie to się robi przesadzone. Robinho też nie jest tylko talentem, któremu po przeprowadzce do Europy woda sodowa uderzyła do głowy, widzimy wszyscy, że w reprezentacji dobrze sobie radzi. i tak można wymieniać bez końca.
oczywiście można mówić, że o wiele ważniejsza jest gra zespołowa. ale Brazylijczycy nie są jakimiś chorymi indywidualnościami, w pewnym momencie potrafią się zgrać i wtedy już nie wiem co może uratować Ghanę. nie uwierzę w taką sensację dopóki jej nie zobaczę, a zobaczycie, że za kilka dni (po meczu) będziemy życzyć drużynie z Afryki powodzenia, ale za 4 lata :}

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 cze 2006, 13:31

girlfromipanema
widzisz..ale gadanie ze na MS startuja 32 druzyny i kazda chcialaby byc Brazylia jest troche nie na miejscu.. :? Zapytaj kogos kto nie siedzi tak mocno w pilce..kto bedzie mistrzem ?! Brazylia?! a dlaczego?! nie wiem..tak wszyscy mowia...jednak cos z reklamy Brazylii..jest..:) nie da sie ukryc:) Ja chce poprostu zobaczyc swietna 1/8 finalu..a jesli pokusza sie o niespodzianke..to jeszcze lepiej:)

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 13:38

I ja się z tobą zgodzę każdy mówi, że Brazylia wygra a nawet nie wiedzą dlaczego. Ten pojedynek będzie bardzo ciekawy jak dla mnie Brazylia jest faworytem bo ma lepszych piłkarzy i w ogóle lepszą drużynę ale piłkarze Ghany pokazali, że nie należy ich lekceważyć a wręcz trzeba się obawiać i szanować po tym co pokazali w meczu z Czechami, Brazylijczycy muszą się ich obawiać. Szkoda, że za kartki nie zagra największa gwiazda Ghany Essien i to będzie osłabienie choć ja i tak w nich wieżę.

!!! :?

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 cze 2006, 14:20

Faktycznie spotkanie zapowiada sie ciekawie. Ghana powinna sprawic troche problemow Brazylii gdyz ona juz zrobila swoje, wyszla z bardzo trudnej grupy i jest w 1/8 finalu jako jedyna druzyna z Afryki. Zaszla dalej niz dwie najlepsze Afrykanskie zespoly - Tunezji i WKS. Obronila honor Afryki a teraz im nie zostalo nic innego jak tylko zagrac odwaznie i bez kompleksow z wielka Brazylia.

Najbardziej jestem ciekaw w jakim zestawieniu rozpocznie mecz Brazylia. Po ostatnim meczu Perreira ma spore dylematy czy postawic na Cicinho czy Cafu, czy na Gilberto czy R. Carlosa, Juninho czy Ze Roberto, Robinho czy Adriano. Ja osobiscie licze ze zagra tak jak z Japonczykami bo wedlug mnie zmiennicy sa w lepszej formie.

Ja oczywiscie typuje zwyciestwo Brazylii choc po mam nadzieje trudnym i wyrownanym meczu :)

Awatar użytkownika
wiLLow
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiLLow » 24 cze 2006, 14:36

Modle sie o to, zeby Brazylia po tym meczu kupila bileciki do domu! Osobiscie nie lubie tej druzyny. Pewnie Ghana nie spelni mojego marzenia, ale... Moze kto inny w 1/4 :wink:

Nie nabijaj. // K.J.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 24 cze 2006, 14:42

Dzieciol31 -> masz trochę racji, że Brazylia nie wyrasta na tych mistrzostwach jakoś szczególnie ponad inne drużyny, wręcz przeciwnie, w meczach fazy grupowej wcale nie zaprezentowała się najlepiej. i trudno mówić, że z palcem tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę może pokonać każdą drużynę.
ale też nie ma co od razu mówić, że jest przereklamowana, bo to trochę mylenie pojęć :}

no, wcale bym się nie cieszyła jakby Ghana sprawiła niespodziankę, ale bardzo by mnie to zaskoczyło. bo choć do tej pory graczom z Afryki kibicowałam i byłam pewna, że są w stanie wyjść z grupy (przynajmniej po pierwszych minutach meczu z Czechami), teraz uważam, że wiara, iż mogą pokonać Brazylię- to trochę jak ich przecenianie.
jednak jak ktoś to powiedział, czas pokaże.

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 15:00

Racja Brazylia nie pokazuje nic wspaniałego na tych mistrzostwach z Australią wygrali niezasłużenie ale jak Viduka i spółka nie wykorzystali tylu akcji to musiało się to zemścić. Z Japonią mieli problem a wynik nie odzwierciedla gry tak samo z Chorwacją wygrana wymęczona. Ja w ogóle nie wiem co jeszcze robi na boisku Ronaldo :/ powinien grać młody i zdolny Robinho a Ronaldo stoi tylko i czeka na piłki zero pożytku, jeżeli zagra z Ghaną to Brazylia się osłabi ja trzymam kciuki za piłkarzy z Afryki ;) i mam nadzieję, że pokażą Brazylii że duch drużyny, wola walki i wiara we własne umiejętności to coś wielkiego

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2006, 15:12

Metal99 pisze:Z Japonią mieli problem a wynik nie odzwierciedla gry
Bzdura.
Metal99 pisze:Ja w ogóle nie wiem co jeszcze robi na boisku Ronaldo Confused powinien grać młody i zdolny Robinho a Ronaldo stoi tylko i czeka na piłki zero pożytku, jeżeli zagra z Ghaną to Brazylia się osłabi ja trzymam kciuki za piłkarzy z Afryki
Ronaldo gra ponieważ wcale nie jest w gorszej formie od Adriano i wciąż pozostaje dobrym zawodnikiem.

Osłabienie to coś innego. Twoje posty dla wizerunku forum na przykład.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 24 cze 2006, 15:35

Niggaz pisze:Ronaldo gra ponieważ wcale nie jest w gorszej formie od Adriano i wciąż pozostaje dobrym zawodnikiem.

Osłabienie to coś innego. Twoje posty dla wizerunku forum na przykład.
To że Ronaldo powinien grać od pierwszych minut nie ulega watpliwości co do Adriano to Robinho sobie lepij radzi od niego (pomijajac to że Adriano strzelił bramke pozatym nic ciekawego nie pokazał ) Tak wiec ławka dla Adriano jak na moje kulawe OKO

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 24 cze 2006, 15:41

zgodzę się, że Brazylia zagrała słabo z Chorwacją i Australią. szczególnie zapamiętałam mecz z drużyną Hiddinka, który doskonale poukładał swoją drużynę, ale jednak wciąż czegoś jej brakowało, a dokładniej zimnej krwi i skuteczności. Canarinhos natomiast mieli jej aż w nadmiarze, byli tak pewni wygranej, że stwierdzili, iż nawet biegać po boisku nie muszą... o mało się to na nich nie zemściło, ale mimo wszystko wykorzystali dwie ze swoich sytuacji i wygrali. a jestem pewna, że gdyby Kangury zdołały strzelić im bramkę- podziałałoby to na nich jak kubeł zimnej wody.
i tak też było z Japonią. nie zgodzę się, że wynik nie odzwierciedlał sytuacji na boisku. od początku dominowali na boisku i gol dla podopiecznych Zico był dla mnie zaskoczeniem- nie dlatego, że strzelili gola Brazylii, bo po poprzednich meczach wszystkiego by się można spodziewać, po prostu ta Brazylia była od nich dużo lepsza. zawodnicy, którzy zawodzili bądź ich zmiennicy wreszcie zaczęli coś grać.
a to też nie było na 100% możliwości, może poczekajmy, aż ta reprezentacja zacznie mieć poważne problemy zamiast oceniać ją po meczach, w których się oszczędzała.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2006, 16:09

Metal99 pisze:Racja Brazylia nie pokazuje nic wspaniałego na tych mistrzostwach z Australią wygrali niezasłużenie ale jak Viduka i spółka nie wykorzystali tylu akcji to musiało się to zemścić. Z Japonią mieli problem a wynik nie odzwierciedla gry tak samo z Chorwacją wygrana wymęczona. Ja w ogóle nie wiem co jeszcze robi na boisku Ronaldo Confused powinien grać młody i zdolny Robinho a Ronaldo stoi tylko i czeka na piłki zero pożytku, jeżeli zagra z Ghaną to Brazylia się osłabi ja trzymam kciuki za piłkarzy z Afryki Wink i mam nadzieję, że pokażą Brazylii że duch drużyny, wola walki i wiara we własne umiejętności to coś wielkiego
zaczynając od dupy strony, chciałbym zwrócić uwage, że Brazylia tez wierzy we własne umiejętnośi :P ale to tak na marginesie.

Ronaldo gra i widać, że sie stara jak nigdy :D tym większe brawa dla niego, nie ma najwyższej dyspozycji, ale stara się, za wszelka cenę chce cos strzelić i udało mu się w ostatnim meczu. Jego wyskoki do piłki co prawda komicnie wyglądają, ale gola z głowki zdobył, a to liczy się najbardziej.
Być może już w meczu z Ghaną Ronaldo zostanie liderem MŚ w klasyfikacji strzelców, cos niebywałego, właśnei teraz ma okazje, kiedy ma tak zły okres w swojej karierze.
Powienien grać i na pewno nie jest osłabieniem.
Wieadomo, ze nie zagra Essien, iwęc faworyt tym bardziej może być tylko jeden, nawet Ronaldo tego nie zmieni, choćby zagrał piach w 1/8

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 24 cze 2006, 20:17

szkoda, że prawdopodobnie mecz 1/8 opuści Robinho, bo atak bez niego dużo traci. para Ronaldo- Adriano mimo wszystko pozostawia wiele do życzenia, szczególnie jeśli chodzi o ruchliwość na boisku, a nie sądzę, aby Parreira wystawił od pierwszych minut Freda i nawet nie wiem czy byłoby to dobre rozwiązanie. w meczu z Japonią widzieliśmy, że para Ronaldo- Robinho całkiem dobrze się uzupełniała co wreszcie zaowocowało bramkami tego pierwszego.
w tej sytuacji liczę, że Ronaldinho naprawdę zacznie traktować każdy mecz od tej pory jak finał, a przynajmniej przypomni sobie swoją dobrą dyspozycję z poprzednich Mistrzostw i przypomni sobie też, że chciał być najjaśniejszą gwiazdą tych, a jak narazie za bardzo mu to nie wychodzi.

ale mimo wszystko nadal nie widzę innej opcji niż zwycięstwo Canarinhos, nawet gdyby Gaucho zawiódł :)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”