MŚ 2006: 1/8 finału: SZWAJCARIA - UKRAINA, 26.06.2006 r.

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

MŚ 2006: 1/8 finału: SZWAJCARIA - UKRAINA, 26.06.2006 r.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 24 cze 2006, 11:46

Bardzo ciekawa para, którą tworzą reprezentacje "na dorobku". Ukraina po odzyskaniu niepodległości po raz pierwszy zagościła na wielkiej imprezie piłkarskiej i od razu awansowała do fazy pucharowej. Początki nie były udane (0:4 z Hiszpanią), ale naszym wschodnim sąsiadom los przydzielił jedną z najłatwiejszych grup tych mistrzostw, dzięki czemu po wygranych z Arabią Saudyjską i Tunezją awansowali do 1/8 finału. Tam zmierzą się z dość niespodziewanym zwycięzcą Grupy H - Szwajcarią, która w pokonanym polu pozostawiła Francję, a także repzerentacje Korei Płd. i Toga. Szwajcaria to bardzo ciekawa drużyna. Przez wielu niedoceniana, może stać się znaczącą siłą w europejskim futbolu w najbliższych latach. Jako gospodarz ME 2008 na pewno będzie chciała wypaść jak najlepiej. Warto dodać, że niezwykłym optymistą jest selekcjoner Helwetów - Jacob Kuhn, który pisząc kilkuletni plan pracy z reprezentacją zakończył wszystko - "2008 Szwajcaria Mistrzem Europy". A może kontakt z wielkimi wynikami będzie miał miejsce już dwa lata wcześniej? Ukraina a co za tym idzie - ćwierćfinał, na pewno są w ich zasięgu.

1/8 finału

Szwajcaria - Ukraina, Kolonia, 26 czerwca, godzina 21:00
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2006, 15:09 przez Krzysztof Jarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8600
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 cze 2006, 11:52

Ogladalem w calosci mecz Helwetow z Francuzami, i wczoraj z Koreanczykami, i jestem pewien, ze awansuja do cwiercfinalu. A zapowiedzi trenera o Mistrzostwie Europy 2008 nie sa bezpodstawne, jesli bym mogl, to juz teraz postawilbym na nich kilka PeeLeNów u bukow :wink:
Szwajcarzy maja mlody, ale juz silny, i odpowiedzialny zespol :) Ukraina miala latwiejsza grupe, a z Hiszpania poniosla kleske, i to wg mnie jest wskaznik ich umiejetnosci ;)

Wg mnie Helweci sobie poradza :) Ale i tak polegna w 1/4 z Wlochami 8)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 cze 2006, 11:56

A ja uważam, że trafiły tu drużyny które nie powinny trafić. Jeśli grają tutaj takie drużyny, a nie grają Czesi chociażby to rozstawienie drużyn w koszykach nie było zbytnio udane. Z całym szacunkiem dla tych drużyn, ale głupio to będzie wyglądało jak dużo dobrych drużyn odpadnie już w 1/8 a w 1/4 będzie Szwajcaria albo Ukraina. Jeśli mam jednak mówić, któa lepsza, stawiam na Szwajcarów. Sam Szewa nic nie zdziała bez pomocy kolegów.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 24 cze 2006, 12:16

Vianuch pisze:A ja uważam, że trafiły tu drużyny które nie powinny trafić. Jeśli grają tutaj takie drużyny, a nie grają Czesi chociażby to rozstawienie drużyn w koszykach nie było zbytnio udane
Gdyby Czesi grali dobrze czyli wygrywali meecze to tez by grali w 1\8 :wink:

Co to tematu to jest to zdecydowanie najsłabsza para 1\8 . Faworyta nie ma chociaż Szwajcaria zaprezentowała się lepiej w fazie grupowej nie stracił bramki. Ukraina miała słaba grupe przegrała co prawda wysoko z Hiszpanią ale pozatym grali dobrze. Mecz powinien byc wyrównany gdybym miał obstawiać to postawiłbym na Szwajcarię.

r0nald0
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: r0nald0 » 24 cze 2006, 12:25

Jak dla mnie najmniej ciekawa para 1/8, to będzie mecz walki obie drużyny zrobia wszystko żeby wygrac bo dotarcie do ćwierćfinału to będzie dla nich prawdziwy sukces.
jak dla mnie Szwajcaria jest lepsza, po pierwsze nie stracili bramki, a po drugie Ukraina przegrała z Hiszpanią 4:0, wygrali ze słabiutką Arabią i ledwo wygrali po karnym z niczego z Tunezją. Myśle że będzie 1:0!

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 24 cze 2006, 12:26

już wczesniej na tym forum pisałem że w 1/4 finału zagra jedna z druzyn : Szwajcaria, korea, Ukraina - teraz te szansę mają Helweci i nasi wschodni sąsiedzi
napewno przed MŚ nikt sobie nie wyobrażał takiej pary w 1/8 finału , jeszcze niedawno te druzyny nie liczyly sie nawet w europejskiej pilce a co dopiero w swiatowej
napewno tez obie druzyny grały w dwóch najsłabszych grupach tego Mundialu
za Szwajcarią przemawia fakt iż nie stracili jeszcze gola, mają dobrego trenera i młody zespoł który jest głodny sukcesu
za Ukrainą przemawia Szewa........ choć nie jest w pełnej, dobrej formie na tych MŚ to może zagrać świetny mecz z Szwajcarią a wtedy przeciwnicy będą mieli kłopoty

stawiam na Szwajcarów ale ćwierćfinał to wszystko co może osiągnąć zwycięzca tego meczu

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 cze 2006, 12:27

Ukraina poza meczem ze słabiutką Arabią Saudyjską nic pokazała na tych mistrzostwach, więc prawdopodobieńtwo, że awansują jest takie samo jak Ghany. Jedyną szansę dla nich wize w osobie sędziego. Być może nzów im pomoże tak jak przy wyjściu z grupy.
Szwajcaria prezentuje bardzo równą formę i miło się ogląda ich mecze. To, że nie stracili gola o czymś świadczy. Będę kibicował Helwetom.
Vianuch pisze:Jeśli grają tutaj takie drużyny, a nie grają Czesi chociażby to rozstawienie drużyn w koszykach nie było zbytnio udane.
Szwajcaria zaprezentowała się dużo lepiej niż Czechy. Ja się bardzo cieszę, że jest taka para w 1/8 finału, bo nie chce mi się ciągle oglądać tych 'szlagierów', z których połowa kończy się wynikiem 0-0. Czekam na grad bramek w tym meczu, bo go będę oglądał. Wydaje mi się ciekawszy ten mecz niż Włochy - Asutralia, Anglia - Ekwador czy Brazylia - Ghana. :roll:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 24 cze 2006, 14:49

Corinthians pisze:Ukraina poza meczem ze słabiutką Arabią Saudyjską nic pokazała na tych mistrzostwach, więc prawdopodobieńtwo, że awansują jest takie samo jak Ghany.

Prawdopodobienstwo że Ukraina przejdzie do 1/4 MŚ są zdecydowanie większe niż awans Ghany do 1/4. Na pewno Ghana ma mniejsze szanse, o ile jakieś ma, nie można mówić że prawdopodobnieństwo awansu tych dwóch drużyn dalej jest równe. Szwajcaria to drużyna lepsza od Ukrainy ale Ukraińcy są ich w stanie pokonać.
Corinthians pisze:Jedyną szansę dla nich wize w osobie sędziego.
Mam nadzieje że sędzia będzie poprawnie sędziował, bez popełniania błędów, szansą dla nich jest trafienie z formą Szewy.
Corinthians pisze:Szwajcaria prezentuje bardzo równą formę i miło się ogląda ich mecze. To, że nie stracili gola o czymś świadczy. Będę kibicował Helwetom.

To tak jak ja, mają ogromne szanse i liczę na nich, ale to ze Ukraina wyszła z grupy dzięki sędziom to nie znaczy że nie mogą zaskoczyć.
Corinthians pisze:Czekam na grad bramek w tym meczu, bo go będę oglądał. Wydaje mi się ciekawszy ten mecz niż Włochy - Asutralia, Anglia - Ekwador czy Brazylia - Ghana. Rolling Eyes

ten mecz będzie bardziej wyrównany, tamte będą jednostronne, i wygrają z pewnością te pierwsze czyli Włochy, Anglia i Brazylia.

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 14:52

Jak dla mnie będzie to jednostronny pojedynek a zwycięży Szwajcaria. Ukraina nic nie pokazała w fazie grupowej grali słabiutki z Hiszpanią i Tunezją nie będę mówił o meczu ze słabiutką Arabią Saudyjską bo ten mecz musieli wygrać, zaś Szwajcarzy grają bardzo ładną piłkę i wygrywają jak dla mnie to faworyt tej pary i raczej ją wygra ja stawiam na 2-0 dla Szwajcarii. Większość ludzi mówi, że Ukraina wygra bo ma Szewe ale to nie jest prawdą ! Szewa – Szewą ! ale zgrania brak

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 cze 2006, 15:13

Trzymam kciuki za Szwajcarów, to bardzo mólody zdolny zespół, który nie stracił nawet gola!!!! Tylko 6 graczy ze Szwajcarri gra w rodzimej lidze, a tak to mamy tutaj do czynienia z dobrymi, a nawet bardzo dobrymi piłkarzami z dobrych europejskich klubów. Ukraina to żadna tam rewelacja. Polska wyszłaby z takiej grupy. FDajcie spokój, wiecznie przeceniana Hiszpania, która raz buyła w pierwszej czwórce (dla porównania Polska, Węgrzy, Czesi czy Holandia 2 razy), Arabia (Polska ograła ich na wyjeździe w rezerwowym składzie) i Tunezja. Żadna mi tam rewelacja. WOlałbym znacznie Szwajcarów, choć mecz będzie zaciętyy. A o tym jak Ukraina jest silna przekonaliśmy się w meczu z Hiszpanią. A Szwajcaria z kolei zremisowała z Francją czy remis z Koreą (bądź co bądź czwartą drużhyną świata).

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 15:20

Ja też za nimi trzymam kciuki i mam zamiar im na tym mundialu kibicować ;) ale oni ze słabą Ukrainą sobie poradzą. Ebi masz racje to młody zdolny zespół i połowa kadry gra w rodzimej lidze ;) ale widać ta liga jest dobra skoro Ci piłkarze grają tak dobrze na mundialu. Szwajcaria ma świetną obronę i to co podkreśliłeś nie stracili nawet GOLA ! to będzie ich atut przed tym meczem ale jak wiadomo ich obrońcy a przede wszystkim Senderos jest bramko strzelny

Nie masz przecinka na klawiaturze?! To proszę, skopiuj go sobie >>> , <<<

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 cze 2006, 17:16

Metal99 pisze:Ja też za nimi trzymam kciuki i mam zamiar im na tym mundialu kibicować ;) ale oni ze słabą Ukrainą sobie poradzą. Ebi masz racje to młody zdolny zespół i połowa kadry gra w rodzimej lidze ;) ale widać ta liga jest dobra skoro Ci piłkarze grają tak dobrze na mundialu. Szwajcaria ma świetną obronę i to co podkreśliłeś nie stracili nawet GOLA ! to będzie ich atut przed tym meczem ale jak wiadomo ich obrońcy a przede wszystkim Senderos jest bramko strzelny

Nie masz przecinka na klawiaturze?! To proszę, skopiuj go sobie >>> , <<<
W całej kadrze jest tylko 6 z ligi szwajcarskiej, a wyjściowym składzie jest tylko dwóch graczy z tejże ligi. Reszta to same zagraniczniai.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 24 cze 2006, 20:37

Piłkarz reprezentacji Szwajcarii Philippe Senderos nie zagra już w mistrzostwach świata w Niemczech. Doznał kontuzji barku w wygranym meczu z Koreą Płd. 2:0, który przesądził o awansie Helwetów do 1/8 finału turnieju.
Lekarz szwajcarskiej drużyny narodowej Rudolf Roeder powiedział, że Senderosa czekają minimum dwa tygodnie przerwy, a nie wiadomo, czy nie będzie konieczna operacja.

21-letni Senderos strzelił pierwszą bramkę w piątkowym spotkaniu przeciwko Koreańczykom. Drugiego gola uzyskał Alex Frei.

W meczu, którego stawką będzie awans do ćwierćfinału MŚ, Szwajcaria spotka się z Ukrainą.
Oj niedobrze, niedobrze...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 22:03

Jak dla mnie to najbardziej wyrownanyu pojedynek 1/8. Awansowac moze kazdy z tej pary, jak narazie obie ekipy prezentuja podobna forme, napewno awans Helwetow z pierwszego meczu jest zaskoczeniem, ale zasluzyli na niego. Ja bardziej jestem sklonny postawic na zwyciestwo Ukrainy, ktora ma swietnie dysponowanego Kaliniczenke i Sheve :wink: Szwajcaria zostala powaznie oslabiona, brak Senderossa bedzie napewno ogromnie widoczny i to moze przelozyc sie nawet na wynik. :twisted:

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 25 cze 2006, 10:55

Jak dla mnie to najbardziej wyrownanyu pojedynek 1/8. Awansowac moze kazdy z tej pary, jak narazie obie ekipy prezentuja podobna forme
Nie zgadzam się z tobą co do tego że obydwa zespoły prezentują podobną formę. Tak jak mówił Corinthians ...Ukraina poza meczem ze słabiutką Arabią nic na tych Mistrzostwach nie pokazała...fatalny mecz z Hiszpanią i równie słaby z Tunezją ( wygrana po ewidentnym symulowaniu karnego przez Szewczenkę ) . Szwajcaria miała trudniejszą grupę..0-0 z Francją to już jest coś..2-0 z Togo i 2-0 z Koreą, która pretendowała do awansu po remisie z Żabojadami.Uważam że nie trudno będzie wskazać w tym pojedynku faworyta:Helwetów. Osłabieni brakiem Senderosa i tak myślę sprostają Ukrainie. Szewczenko sam nic nie zdziała przy bardzo dobrej obronie Szwajcarów.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”